Verdens 10 mest romantiske reisemål

Det er en kjent sak at både Paris og Venezia er noen av verdens flotteste og mest romantiske reisemål. Men det finnes faktisk flere romantiske steder som virkelig er verdt et besøk. Enten du har en helg eller flere dager til rådighet er det fult mulig å glede seg over kjærligheten ved et av verdens mest romantiske reisemål. Destinasjoner som Cinque Terre i Italia, Praha i Tsjekkia, København og Maldivene er også fantastiske reisemål som naturlig faller inn under verdens 10 mest romantiske reisemål. Her finner du unike destinasjoner for deg som ønsker å pleie kjærligheten samtidig som du kan få noen unike opplevelser sammen med en du er glad i.

Enten det er vår, sommer, høst eller vinter kan du planlegge en reise til et av verdens mest romantiske reisemål. Ta en langhelg, eller planlegg en lengre ferie, du kommer garantert ikke til å angre.

Cinque Terre, Italia

Cinque Terre i Italia består av fem landsbyer langs den italienske rivieraen, med fargerike hus, fantastisk mat og vakker utsikt. Navnet Cinque Terre betyr «De fem landene» og står på UNESCOs verdensarvliste.

De vakre byene er plassert slik at de klamrer seg fast til klippene langs Liguria-kysten og gir en fantastisk utsikt. De fem landsbyene består av Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza og Monterosso al Mare.

Riomaggiore

Dette er den eldste av de fem landsbyene og kjent for sine smale brosteinsgater, fargerike hus og sjarmerende havn. Det er også her du finner Via dell’Amore, en sti som forbinder Riomaggiore med nabobyen Manarola.

Her finner du de beste hotellene i Riomaggiore

Manarola

Denne landsbyen er kjent for sine vakre hus som er bygget langs klippene. Her er naturen ekstremt vakker og med den unike panoramautsikten kan du nyte både soloppgangen og solnedgangen.

Her finner du de beste hotellene i Manarola

Corniglia

Corniglia ligger på en høyde og er den eneste av de fem landsbyene som ikke har direkte tilgang til sjøen. Den har et mer avslappet tempo og fantastisk utsikt over kysten. Her kan du slappe av og nyte late dager med god mat og god drikke.

Her finner du de beste hotellene i Corniglia

Vernazza

Vernazza er av mange ansett som den vakreste av de fem landsbyene. Denne unike italienske landsbyen har en vakker havn, en historisk festning og en livlig atmosfære med kafeer og restauranter langs kysten.

Her finner du de beste hotellene i Vernazza

Monterosso al Mare

Monterosso al Mare er den største av de fem landsbyene og mest kjent for sine vakre strender. Her finner du også flere hoteller, butikker og restauranter. Denne byen byr på både late dager og sene netter for den som ønsker det.

Her finner du de beste hotellene i Monterosso al Mare

Praha, Tsjekkia

Praha er Tsjekkias hovedstad og er en by med en rik historie, vakker arkitektur og en unik atmosfære som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Arkitekturen i Praha spenner seg over flere århundrer og med en tur til Gamlebyen kommer du garantert til å bli imponert.

Gamlebyen ligger på UNESCOs verdensarvliste og tar tankene direkte tilbake til Middelalderen med sine gotiske kirker, brosteinsgater og fantastiske palass. Karlsbroen strekker seg over elven Vltava og er et ikonisk landemerke hvor det er plassert en imponerende samling av statuer og kunst fra gatekunstnere.

Praha er et perfekt reisemål på våren og på høsten. Her kan du shoppe, spise deilige måltider og spasere rundt i de vakre gatene. Ta gjerne en ekstra kikk på slottet, den unike klokken i rådhuset i Gamlebyen og det jødiske kvarteret.

Her finner du de beste hotellene i Praha

Budapest, Ungarn

Budapest er Ungarns pulserende hovedstad. Et fascinerende sted som forener historie, spektakulær arkitektur og en livlig atmosfære. Budapest er satt sammen av to historiske byer delt av elven Donau – Buda og Pest. Buda er hjemmet til det majestetiske Buda slott, fiskerbastionen.

Her kan du oppleve fantastisk utsikt og historiske varme kilder. På Pest-siden finner du det praktfulle parlamentet, Andrássy Avenue. Denne delen har elegant arkitektur og det imponerende landemerket helteplassen.

Budapest er også berømt for sine termalbad og spa, som dateres tilbake til romertiden, og er virkelig verdt et besøk. Besøk gjerne Budapest på våren eller høsten hvis du ønsker en moderat turistmengde og mildt vær. De vakre termiske badene, de glitrende elvebreddene, og den historiske sjarmen gjør Budapest til et romantisk reisemål.

Her finner du de beste hotellene i Budapest

Stockholm

stockholm hovedbilde

Stockholm, Sveriges elegante hovedstad, er en by som blander sammen gammel historie med moderne skjønnhet som virkelig gir byen det lille ekstra. Gamla Stan er hjertet av Stockholm og en av de best bevarte middelalderbyene i Europa. Med brosteinsbelagte gater, fargerike bygninger og historiske kirker, som Storkyrkan, er dette et av de mest populære områdene for tilreisende.

Stockholm ligger også ved bredden av en fantastisk skjærgård, og det er lett å ta en båttur ut til de nærliggende øyene. Utforsk øyene Djurgården med sine museer og fornøyelsesparker, samt andre øyer som Vaxholm og Sandhamn for avslapning og vakker natur.

Du kan reise til Stockholm hele året og en tur hit passer perfekt for en langhelg. La byen ta deg med storm med sine flotte shoppingmuligheter, kulinariske restauranter og unike hotell. Du kommer garantert til å trives.

Her finner du de beste hotellene i Stockholm

Maldivene

reis-ferie-maldivene

Maldivene et paradis  i det indiske hav, er kjent for sine fantastiske strender, krystallklare vann og luksuriøse feriesteder. Denne vakre destinasjonen tiltrekker seg reisende fra hele verden, hele året.

Her kan du oppleve livet under vann og se de fargerike korallrevene og det unike dyrelivet med blant annet tropefisk. Maldivene anses som et eldorado for alle som liker å dykke eller snorkle. Liker du vannaktiviteter er Maldivene perfekt for både vannski, kajakk og seiling for den som vil være litt over vann også.

Maldivene har også en mengde med unike overnattingsmuligheter hvor du kan leve under vann, i bungalows midt i havet eller på luksuriøse resorts med kort tilgang både spa og strandlivet. Her kommer du garantert til å bo som en kongelig.

Her finner du de beste hotellene på Maldivene

Bali

Bali, en av Indonesias mest kjente øyer, er et reisemål som tiltrekker seg besøkende med for sin avslappende atmosfære, deilige strandliv og fantastiske natur. Her kan du bedrive vannsport som surfing, dykking og snorkling, samt ta en fottur i de majestetiske fjellene og ta en tur rundt rismarkene. Bali er med sin vakre natur, unike templer og aktive vulkaner et spennende reisemål og passer perfekt som en romantisk destinasjon.

Bali er også kjent som et sentrum for yoga og spa og kan skilte med et stort utvalg av yoga-studioer, spa og helse- og velværesenter som tilbyr alt fra tradisjonell balinesisk massasje til ulike behandlinger og yoga-retreats.

Her finner du de beste hotellene på Bali

København

København, Danmarks pulserende hovedstad, er en by fylt med historie, moderne design, fantastiske shoppingmuligheter og en unik nordisk atmosfære. Ta turen til Nyhavn som anses som en ikonisk del av byen med fargerike hus og et levende bryggeområde med restauranter, hotell og cafeer på hvert gatehjørnet. Nyhavn er et flott sted å nyte et godt måltid, god drikke og oppleve den livlige atmosfæren.

I København finner du også en av verdens eldste fornøyelsesparker, full av karuseller, forestillinger og spisesteder. Om kvelden lyser parken opp i et fantastisk lys og er virkelig en opplevelse.

Tar du turen til Strøget vinner du en av Europas lengste gågater, fylt med butikker fra verdenskjente designere og lokale håndverkere. Det er ikke uten grunn at København anses som Skandinavias mote metropol.

Er du glad i god mat bør du ta turen til Noma, en av verdens mest anerkjente restauranter og et mekka for en gastronomisk opplevelse. Noma er viden kjent og har lang ventetid så sørg for å bestille bord god tid i forveien.

Her finner du de beste hotellene i København

Bora Bora

bora bora hovedbilde

Bora Bora er en øy i Stillehavet som tilhører Fransk Polynesia og er kanskje mest kjent for sin utrolige beliggenhet. Her finner du en blendende vakker turkise lagune, hvite sandstrender og imponerende fjell som alt gjør Bora Bora til et uforglemmelig paradis.

Bora Bora kan du bo i fantastiske bungalower som ligger plassert på stolper i havet. Med eget soldekk og direkte tilgang til vannet kommer du garantert til å få noen fantastiske dager. Bora Bora er også kjent for sine eksklusive luksushoteller og feriesteder på øya som tilbyr førsteklasses fasiliteter, private strender og enestående utsikt over lagunen.

Nyt avslappende spa-behandlinger og velværeopplevelser på hotellene. Sammen med de beroligende lyden av bølgene og med utsikt over det klare havet kommer du garantert til å reise hjem med lave skuldre.

Øya er et mekka for vannsportentusiaster. Her kan du drive med alt fra snorkling og dykking til kajakkpadling og båtturer i det klare vannet. Avslutt dagen med en av verdens vakreste solnedganger.

Her finner du de beste hotellene på Bora Bora

Marrakesh, Marokko

Marrakech, en av Marokkos mest livlige byer, er en vakker blanding av kultur og historie med fargerik atmosfære som garantert kommer til å fange oppmerksomheten din. Marrakech syder av liv, røre og dufter av krydder. Besøk markedene så får du virkelig oppleve det ekte Marrakesh.

Marrakech og Marokko er som tatt ut av en Disney film. Her finnes gatemusikanter, slangetemmere, markeder og livlig energi og atmosfære. Tar du turen til Medina, gamlebyen av Marrakesh vil du oppleve et nettverk av smale gater og markedsplasser som nesten kan minne om en labyrint.

Marokko er kjent for sine unike moskeer og er virkelig verdt en kikk. Midt i Marrakech finner du også en vakker og forfriskende oase plassert midt i byen. Den er kjent for sin unike blåfarge og eksotiske planter. Det er også hjemmet til det berømte Yves Saint Laurent-museet.

Når du først er i Marokko må du sørge for prøve ut det anerkjente kjøkkenet. Her kan du prøve alt fra deilige taginer til krydret couscous, og smakfulle småkaker. Husk også å ta en kopp marrokanske te, som er anerkjent over hele verden.

Her finner du de beste hotellene i Marrakech

Havanna, Cuba

Havanna er hovedstaden på Cuba og en by som er full av liv og farger. Gamle Havanna er  byens historiske kjerne og står på UNESCOs verdensarvsliste. Havanna er et helt unikt reisemål hvor gågatene, de brosteinsbelagte gatene og kolonial bygningene virkelig sørger for en følelse av å reise tilbake i tid.

Opplev en av byens mest imponerende palasser, Plaza de la Catedral. Palasset har en praktfull katedral fra barokken og så dagens lys i det 18. århundre. Ta også en tur det ikoniske landemerket, El Capitolio. En imponerende bygning som ligner på Capitol Hill i Washington, D.C. Dette var tidligere hovedsete for den cubanske regjeringen.

Ikke glem å smake på det lokale kjøkkenet og en ekte mojito når du er i Havanna. Sammen med en spasertur på den ikoniske strandpromenaden som strekker seg langs kysten av Havanna får du garantert en deilig opplevelse.

Her finner du de beste prisene på flyreise

Lykke til og gled deg til å oppleve noen av verden mest romantiske reisemål!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...