Marokko- hit reiser du for eksotiske opplevelser.

Marokko er et land i Nord-Afrika med en lang og rik historie. Landet er kjent for sine vakre byer med gamle medinaer, blomstrende hager og fantastisk arkitektur. Marokko er også hjem til en rekke kulturattraksjoner, inkludert museer, palasser og historiske steder. Marokko er et land med mye liv og røre og det er aldri et kjedelig øyeblikk. Det marokkanske kjøkkenet er også helt unikt og du kan glede deg til mange deilige måltider.

Landet har et varmt og tørt klima, med høye temperaturer året rundt. Det beste tidspunktet å besøke landet er fra oktober til april, da er temperaturen behagelige med lite regn.

Selv om Marokko har gode temperaturer hele året kan det være greit å vite at det kan være kaldt i sjøen på vinteren, i tillegg kan det bli i overkant varmt gjennom sommeren. Bestill gjerne hotell med oppvarmet svømmebasseng, da får du mest ut av turen.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Marokko.

Byer å besøke i Marokko

Hovedstaden i Marokko er Rabat, men landet har også andre store byer som Casablanca, Fez og Marrakech som er verdt et besøk. Husk at det er relativt varmt i Marokko på sommeren og for mange er den beste perioden å reise hit på fra oktober til april.

Marrakech

Marrakech er spesielt kjent for sitt fargerike marked og et besøk her er som å tre inn i en scene av 1001-natt. Luktene, krydderne, tekstilene, alt er en helt spesiell opplevelse.

Byen har flere kulturattraksjoner, inkludert palasser, museer og historiske steder. Marrakech har mange gode restauranter, hoteller og butikker, og er et populært reisemål for turister fra hele verden.

Marrakech har også et behagelig klima med milde vintre og varme somre, noe som gjør byen til et populært reisemål året rundt. Byen er også enkel å nå, med direktefly fra mange europeiske byer og gode transportforbindelser innenlands.

Du kan regne med at det er litt mindre turister i Marokko i vintermånedene så det kan være en god periode å reise på hvis du vil unngå større folkemengder.

Her finner du alt du kan oppleve i Marrakech.

Overnatting i Marrakech

Tar du turen til Marrakech bør du virkelig unne deg en overnatting på et av disse fantastiske hotellene. Hele Marrakech er en opplevelse i seg og med et flott hotell blir opplevelsen enda mer unik.

Hotel Riad Ennakhil & SPA

Hotel Riad er et fem-stjerners luksus hotell i Marrakech. Her finner du en nydelig restaurant som serverer lokale retter, en takterrasse, utendørs basseng og en egen velværeavdeling. Hotellet har lysekroner og er innredet i tradisjonell Marokkansk stil.

Riad Kheirredine

Hotel Riad Kheirredine er et fire-stjerners hotell med perfekt beliggenhet midt i sentrum. Her bor du en 10-minutter spasertur fra torget i tillegg til korte avstander til andre opplevelser. Alle rommene er individuelt innredet i typisk marokkansk stil.

Riad Oasis 3

Dette vakre hotellet, Riad Oasis 3,  ligger i sentrum av Marrakech og er godt likt av de fleste tilreisende. Her får du utendørs svømmebasseng, terrasse med utsikt over byen og fjellene, samt en koselig lounge.

Her finner du flere overnattingsmuligheter i Marrakech

Fes

Fez er en historisk by i Marokko med en labyrint lignende gammel medina som er å finne på UNESCOs verdensarvliste.

Fés er kjent for sin historie og arkitektur og er en av de tre hellige byene i Marokko. Fes el-Bali er en av de best bevarte middelalderbyene i verden og er virkelig helt fantastisk.

Byen er også kjent for sitt tradisjonelle håndverk som keramikk, tekstiler og lær. Fés er også viden kjent for sine islamske skoler, som var sentral i utviklingen av islamsk kunnskap og kultur i Marokko og resten av Nord-Afrika.

Fes er et populært reisemål for turister som er interessert i historie, kultur og arkitektur. Byen er full av historiske monumenter, markeder og museer som er verdt et besøk.

Her finner du alt du kan oppleve på en reise til Fes.

Overnatting i Fès

Mange av hotellene i Fez er tradisjonelle riader som er ombygget til hoteller, og gir deg en opplevelse av å bo i en typisk marokkansk bolig med en unik atmosfære og interiør.

Fes Marionett Hotel Jnan Palace

Fes Marionett Hotel Jnan Palace er flott fem-stjerners hotell som ligger i hjertet av Fés . Alle rommene har balkong med utsikt over hagen eller bassengområdet. Hotellet har tre ulike restauranter som serverer alt fra internasjonale til marokkanske retter.

I tillegg finnes det en nattklubb og hele tre barer. Hotellet har også egen velværeavdeling med spa, badstue og massasjebehandlinger. Her kommer du garantert til å trives.

Riad Rcif & Spa Originale

Riad Rcif & Spa originale er et utrolig vakkert fem-stjernes hotell med tradisjonell Marokkansk innredning hvor det nesten er som å tre inn i Aladdins verden. Alle rommene er delikate med utsikt over byen. Her kan du også slappe av og nyte en god start på dagen ved en av de mange sittegruppene.

Hotellet har restaurant på stedet, et tyrkisk bad og en vakker fontene ved uteplassen. Her kommer du garantert til å få mange innholdsrike dager.

Riad Al Makan

Riad Al Makan er et fire-stjerners hotell og ligger midt i sentrum av Fes. Hotellet  er et tradisjonelt marokkansk gjestgiveri, eller «riad», som vanligvis har en innvendig gårdsplass og fontene. Hotellet tilbyr et bredt utvalg av fasiliteter, inkludert komfortable gjesterom, en restaurant og en takterrasse med utsikt over byen.

Det er mange turistattraksjoner i Fés som ligger i nærheten og byen anses som et godt utgangspunkt for en reise fylt med kultur historie.

Her finner du flere overnattingsmuligheter i Fes.

Casablanca

Casablanca er Marokkos største by og kjent for sin moderne arkitektur, inkludert den berømte Hassan II-moskeen, som er den største moskeen i verden. Den kan romme helt opp til 105 000 personer.

Casablanca er en kjent by for alle som er glad i film og Tv. Flere produksjoner har hatt denne byen som utgangspunkt.

Her finner du også et livlig natteliv med mange restauranter og kafeer. Casablanca er også et perfekt sted for den som setter pris på alt fra kultur til shopping. Denne Marokkanske byen er også et viktig transport knutepunkt, med internasjonal flyplass og god tilknytning til andre byer i landet via tog og buss.

Casablanca er en interessant blanding av det moderne og det tradisjonelle, og gir besøkende mulighet til å oppleve både det urbane livet i en storby,  i tillegg til å få et innblikk i marokkansk kultur og historie.

Her finner du alt du kan oppleve på en reise til Casablanca.

Overnatting i Casablanca

Casablanca er kjent for å være et eksklusivt reisemål med en mengde med flotte og luksuriøse hoteller. Flere kan skilte med flotte velværeavdelinger med tyrkisk bad og massasje, samt takterrasse med panoramautsikt.

Kenzi Tower Hotel

Kenzi Tower Hotel er et fem-stjerners hotell som ligger plassert i ett av de to tvilling tårnene i Casablanca. Her får du fantastisk panoramautsikt over byen som virkelig gjør dette hotellet til en helt unik opplevelse.

Alle rommene er innredet i et luksuriøst design med alt du har behov for. Kenzi Tower har også tre restauranter som serverer alt fra lokale retter til kontinentale herligheter. På takterrassen finner du en flott skybar. Hotellet har også et boblebad og innendørs svømmebasseng.

Hyatt Regency Casablanca

Hyatt Regency er et fem-stjerners hotell som ligger midt i sentrum av Casablanca. Dette eksklusive hotellet kan skilte med et utendørs basseng, to restauranter, en bar og en velværeavdeling med både tyrkisk haman og ulike behandlinger.

Hotellet byr på leie av limousin i tillegg til transport til og fra hotellet hvis det er ønskelig. Dette bestilles før ankomst.

Boutique Hôtel Le DOGE – Relais & Châteaux

Dette vakre Boutique hotellet har fem stjerner og ligger plassert midt i sentrum av Casablanca. Her kan du oppleve tyrkisk bad, badstue og boblebad, samt flere ulike behandlinger i velværeavdelingen.

Hotellet er vakkert innredet i en stilfull og elegant art-deo stil og du kommer til å trives hvert øyeblikk du tilbringer her.

Her finner du flere overnattingsalternativer i Casablanca.

Gled deg til å oppleve Marokko. Her er flere muligheter for unike opplevelser og mange reiser hit i perioden november til april. Temperaturene er behagelige, men vannet kan være litt kaldt. Velg gjerne et hotell med oppvarmet svømmebasseng for den beste opplevelsen.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Marokko. 

God tur!

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...