Budapest- et unikt reisemål med luksus og spektakulære opplevelser.

Ungarn og Budapest er kjent for sine termiske bad med legende og forskjønnende egenskaper. Badene er plassert i fantastiske eldre bygg og er populære attraksjoner for tilreisende fra hele verden. Selv om det er de termiske badene som tiltrekker seg mest besøk til Ungarns hovedstad så har denne byen mye annet flott å by på som du bør få meg deg når du tar turen til denne spektakulære byen.

Budapest er et perfekt reisemål for en langhelg og du kommer garantert til å storkose deg. Du kan besøke denne byen hele året, men den har absolutt noe eget ved seg hvis du tar turen på sommeren eller ved juletider. Du kan også glede deg til mat i verdensklasse, et pulserende natteliv og slående arkitektur.

Ungarn er også kjent for å gi mye for pengene så her kan du bo på luksuriøse hoteller og spise ekte gourmet-mat uten at det går på bekostning av lommeboken. Budapest er pakket med steder å besøke og vi har funnet frem de viktigste severdighetene som du bør med deg.

Mathiaskirken

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Budapest , Hungary (@budapest_hungary)

Denne utrolige kirken med sin fantastiske arkitektur ligger på slottshøyden og regnes som et av de viktigste minnesmerkene i landet. Kirken har røtter helt tilbake til det 11. århundre og skal etter sigende ha blitt etablert av Ungarns første konge. Kirken ble kalt Mathiaskirken til hans ære, men den heter egentlig Jomfru Marias kirke.

Militærsykehuset

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Hospital in the Rock (@hospitalintherock)

Har du interesse for andre verdenskrig bør du sørge for å besøke dette museet. Museet ligger på slottshøyden og huser en stor del av Ungarns- og verdens historie. Sykehuset ble tatt i bruk flere ganger fra andre verdens krig, men i 2007 ble sykehuset gjort om til et museum og er svært populært blant turistene. Sykehuset ligger under bakken og var en militærhemmelighet i flere tiår. Sykehuset blir ofte kalt for » Hospital in the rock».

Kjedebroen

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av hugo fauquenoi (@hfauq)

Denne turistattrasjonen av en bro stod klar i 1848 og var den første permanente løsningen som sørget for å binde sammen de to byene som den den gangen het Buda og Pest til å bli en stor by, Budapest. I dag blir broen referert til som et underverk og det er ikke uten grunn. På hver ende av broen står to løver som er hugget ut av den kjente skulptøren Marschalkó János og de ble satt opp i 1852.

Av og til stenges broen for trafikk og blir hovedsetet for en liten folkefest. Det blir satt opp boder med ungarsk mat, drikke og håndtverk langs hele boden. I tillegg er det underholdning for store og små.

Parlamentet

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Anna (@annika_oxford)

Parlamentsbygningen er et fantastisk bygg og er like flott på innsiden som på utsiden. Bygningen er full av statuetter og glassmosaikk du sjelden har sett maken til. Her finner du også Ungarns hellige krone og Kronjuvleler. Parlamentet er den nest største parlamentsbygningen i hele Europa. Bygget stod klart i 1902 og er ansett som Ungarns vakreste bygning. Et besøk ved dette bygget er virkelig verdt tiden din, du kommer til å bli mektig imponert.

Slottshøyden

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Gauthier Noiret (@gauthier_noiret)

Byene Buda og Pest var i sin tid to byer som var delt ved hjelp av Donau elven. På Buda-siden er landskapet annerledes enn på Pest siden. Pest er kjent for et slettere landskap og her finner du den majestetiske Slottshøyden og Buda-slottet. Den har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1987 og huser også gamlebyen. Her finner du restauranter, museer og butikker i unike gater hvor alt er i en unik gotisk stil.

Vajdahunyadslottet

Dette vakre slottet ligger i Várrosliget som er selve byparken i Budapest. Slottet ble i sin tid bygget i tre og papp i 1896. Senere ble slottet bygget om i stein og har trekk fra ulike stilarter og slott i Ungarn.

Byparken

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av @fransiscobodyart

Byparken er et populært område for både lokale og tilreisende. I tillegg til det fantastiske slottet Vajdahunyaslottet finner du også Budapest Zoo hvor du kan møte ulike dyr på nært hold. Gjennom sommeren kan du også leie en liten båt og padle rundt, og på vinteren blir den vakre innsjøen gjort om til skøytebane til glede for både store og små.

Matmarkedet

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Adri Castro (@adricastro0822)

Er du interessert i mat bør du sørge for å ta turen innom det store matmarkedet i Budapest. Markedet ligger i enden av gågaten og er det største og eldste innendørs markedet i Budapest.  Her er det boder side om side i hele tre etasjer og det selges alt fra frukt, grønnsaker, kjøtt og fisk. Du finner også fantastiske spisesteder som du bør prøve og de ligger i andre etasje.

Øl-tur

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av szimplakert (@szimplakert)

Ungarn har faktisk brygget øl i over 1000 år og det lokalet ølet er godt kjent som smakfullt og bra. I dag har Ungarn fire komersielle bryggerier som er mest kjente for å produsere lyst øl. I tillegg finnes flere mikrobryggerier, og tar du turen til Szimpla Kert kan du oppleve en egen ølhage. Byen arrangerer også flere ølfestivaler som du bør få med deg enten du er en øldrikker eller ei.

Å reise til Budpest med fly er gjort på noen skarve timer og her finner du de beste prisene på flyreise til en av Europas mest historiske byer. 

God tur!

 

SISTE ARTIKLER

Phuket

Hit reiser du på ferie i Thailand

Lite føles bedre enn deilig sol og varme når det er som kaldest i Norge. Thailand har vært et populært feriemål for nordmenn i...
Disney

Magiske opplevelser i verdens største fornøyelsespark- Her er alt du trenger å vite om...

Den legendariske og magiske parken, Disney World, kunne endelig, etter flere år med planlegging åpne i 1971. I dag er dette verdens mest besøkte...
Triumfbuen

Eksklusive opplevelser i Paris-Her finner du oversikten

Frankrikes hovedstad er pakket med unike og eksklusive opplevelser og attraksjoner, samt et fenomenalt kjøkken som virkelig gleder smaksløkene. Med sine 2,2 millioner innbyggere...
Evergolades

Slik bør du oppleve Everglades- Floridas våtmark og alligatorens hjemsted

Tar du turen til kjente Everglades nasjonapark kan du oppleve alligatorene og krokodillene i deres naturlige miljø. Everglades ligger sør i Florida og er...
Paris

Dette koster det å bo på de mest luksuriøse hotellene i Paris

Paris er et av verdens mest populære og romantiske byer å besøke i Europa. Hit valfarter det intet mindre enn over 20 millioner turister...
Ocean key 1

Overnatting i Key West Florida

Key West er både en by og en øy helt ytterst på øygruppen av Florida Keys. Her bor det rett i underkant av 25...

Norske Opplevelser

Norefjell- Her finner du de beste alternativene for overnatting,...

Norefjell ligger knappe en og en halv time fra Oslo og er en yndet...

Her finner du Norges beste ski og alpinanlegg

Når vinteren endelige melder sin ankomst har Norge mange unike ski- og alpinanlegg som...

Ferie og matopplevelser i Stavanger – Dette er det...

Stavanger ligger i Rogaland og er Norges fjerde største by, og er virkelig byen...

Leie av helikopter i Norge til flere anledninger –...

Å se verden fra en annen vinkel enn hva du er vant til er...

Dette er det beste Bergen har å tilby dersom...

Bergen er Norges nest største by og har uten tvil mye fantastisk å by...

Disse tilbyr limousine-utleie og privatsjåfør i Norge – Og...

Av og til kan det være deilig å vite at du blir tatt ekstra...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...