Budapest- et unikt reisemål med luksus og spektakulære opplevelser.

Ungarn og Budapest er kjent for sine termiske bad med legende og forskjønnende egenskaper. Badene er plassert i fantastiske eldre bygg og er populære attraksjoner for tilreisende fra hele verden. Selv om det er de termiske badene som tiltrekker seg mest besøk til Ungarns hovedstad så har denne byen mye annet flott å by på som du bør få meg deg når du tar turen til denne spektakulære byen.

Budapest er et perfekt reisemål for en langhelg og du kommer garantert til å storkose deg. Du kan besøke denne byen hele året, men den har absolutt noe eget ved seg hvis du tar turen på sommeren eller ved juletider. Du kan også glede deg til mat i verdensklasse, et pulserende natteliv og slående arkitektur.

Ungarn er også kjent for å gi mye for pengene så her kan du bo på luksuriøse hoteller og spise ekte gourmet-mat uten at det går på bekostning av lommeboken. Budapest er pakket med steder å besøke og vi har funnet frem de viktigste severdighetene som du bør med deg.

Mathiaskirken

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Budapest , Hungary (@budapest_hungary)

Denne utrolige kirken med sin fantastiske arkitektur ligger på slottshøyden og regnes som et av de viktigste minnesmerkene i landet. Kirken har røtter helt tilbake til det 11. århundre og skal etter sigende ha blitt etablert av Ungarns første konge. Kirken ble kalt Mathiaskirken til hans ære, men den heter egentlig Jomfru Marias kirke.

Militærsykehuset

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Hospital in the Rock (@hospitalintherock)

Har du interesse for andre verdenskrig bør du sørge for å besøke dette museet. Museet ligger på slottshøyden og huser en stor del av Ungarns- og verdens historie. Sykehuset ble tatt i bruk flere ganger fra andre verdens krig, men i 2007 ble sykehuset gjort om til et museum og er svært populært blant turistene. Sykehuset ligger under bakken og var en militærhemmelighet i flere tiår. Sykehuset blir ofte kalt for » Hospital in the rock».

Kjedebroen

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av hugo fauquenoi (@hfauq)

Denne turistattrasjonen av en bro stod klar i 1848 og var den første permanente løsningen som sørget for å binde sammen de to byene som den den gangen het Buda og Pest til å bli en stor by, Budapest. I dag blir broen referert til som et underverk og det er ikke uten grunn. På hver ende av broen står to løver som er hugget ut av den kjente skulptøren Marschalkó János og de ble satt opp i 1852.

Av og til stenges broen for trafikk og blir hovedsetet for en liten folkefest. Det blir satt opp boder med ungarsk mat, drikke og håndtverk langs hele boden. I tillegg er det underholdning for store og små.

Parlamentet

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Anna (@annika_oxford)

Parlamentsbygningen er et fantastisk bygg og er like flott på innsiden som på utsiden. Bygningen er full av statuetter og glassmosaikk du sjelden har sett maken til. Her finner du også Ungarns hellige krone og Kronjuvleler. Parlamentet er den nest største parlamentsbygningen i hele Europa. Bygget stod klart i 1902 og er ansett som Ungarns vakreste bygning. Et besøk ved dette bygget er virkelig verdt tiden din, du kommer til å bli mektig imponert.

Slottshøyden

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Gauthier Noiret (@gauthier_noiret)

Byene Buda og Pest var i sin tid to byer som var delt ved hjelp av Donau elven. På Buda-siden er landskapet annerledes enn på Pest siden. Pest er kjent for et slettere landskap og her finner du den majestetiske Slottshøyden og Buda-slottet. Den har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1987 og huser også gamlebyen. Her finner du restauranter, museer og butikker i unike gater hvor alt er i en unik gotisk stil.

Vajdahunyadslottet

Dette vakre slottet ligger i Várrosliget som er selve byparken i Budapest. Slottet ble i sin tid bygget i tre og papp i 1896. Senere ble slottet bygget om i stein og har trekk fra ulike stilarter og slott i Ungarn.

Byparken

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av @fransiscobodyart

Byparken er et populært område for både lokale og tilreisende. I tillegg til det fantastiske slottet Vajdahunyaslottet finner du også Budapest Zoo hvor du kan møte ulike dyr på nært hold. Gjennom sommeren kan du også leie en liten båt og padle rundt, og på vinteren blir den vakre innsjøen gjort om til skøytebane til glede for både store og små.

Matmarkedet

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Adri Castro (@adricastro0822)

Er du interessert i mat bør du sørge for å ta turen innom det store matmarkedet i Budapest. Markedet ligger i enden av gågaten og er det største og eldste innendørs markedet i Budapest.  Her er det boder side om side i hele tre etasjer og det selges alt fra frukt, grønnsaker, kjøtt og fisk. Du finner også fantastiske spisesteder som du bør prøve og de ligger i andre etasje.

Øl-tur

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av szimplakert (@szimplakert)

Ungarn har faktisk brygget øl i over 1000 år og det lokalet ølet er godt kjent som smakfullt og bra. I dag har Ungarn fire komersielle bryggerier som er mest kjente for å produsere lyst øl. I tillegg finnes flere mikrobryggerier, og tar du turen til Szimpla Kert kan du oppleve en egen ølhage. Byen arrangerer også flere ølfestivaler som du bør få med deg enten du er en øldrikker eller ei.

Å reise til Budpest med fly er gjort på noen skarve timer og her finner du de beste prisene på flyreise til en av Europas mest historiske byer. 

God tur!

 

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...