Alt du trenger å vite om eksotiske Cuba

Cuba er en republikk og er den største øya og staten i Karibien. Cuba har en lang historie og de siste 60 årene har landet blitt styrt av Fidel Castro og broren hans. Denne øya er likevel kjent for mer enn kun politikk og amerikanske biler. Her finner du også nydelig natur med regnskog, grotter, hvite strender og fossefall som virkelig bør oppleves. Landet har også en fantastisk kultur og det er ikke uten grunn at det er mange som ønsker å besøke dette unike landet.

Cuba har en rik historie og et unikt flerkulturelt samfunn. Fra midten av 1700-tallet bestod mye av Cubas økonomiske utvikling av sukkerproduksjon som de også ble verdensledende på. Nå, derimot, er turisme landets viktigste inntektskilde.

Sammen med tilstrømningen av turister har det dukket opp flere luksushotell som ligger tett på de flotte strendene og det magiske havet som Karibien er så kjent for. En reise til Cuba er en reise i tid, smaker og inntrykk og du kan være helt sikker på at dette blir en reise du aldri kommer til å glemme.

Om Cuba

Cuba har en lang historie og var i lang tid skjermet fra resten av verden. Landet har hatt et kommunistisk styre i flere ti-år og har også hatt tette bånd til Russland, tidligere Sovjetunionen, samt et litt ambivalent forhold til USA. Cuba ble okkupert av USA i 1890 og var under amerikansk styre frem til 1902. Både under og etter okkupasjonen sørget blant annet den amerikanske mafiaen for kraftige investeringer, som varte gjennom hele 30-tallet.

Gjennom 40 og 50-tallet fremstod Havanna som hovedsetet i Amerika. Bygging av både hotell og casino ble finansiert ved hjelp av organisert kriminalitet som gambling og korrupsjon. Fra 1959 endret dette seg da Cuba fikk kommunistisk styre med Fidel Castro i spissen.

Nå ble det fokus på utvikling av skole og helsevesen og landets ingeniører dro over dammen til Miami. Med dette forfalt byen frem til midten av nittitallet hvor det endelig ble satt fokus på å vedlikeholde bygninger og annen infrastruktur.

Unik kultur og flerkulturelt samfunn

Cubanere er en blanding av spanjoler, afrikanere og asiatere som sammen har skapt et flerkulturelt samfunn. Spanjolene er etterkommere av spanske innvandrere mens afrikanerne er etterkommere av afrikanske slaver som ble tatt med til Cuba mot sin vilje. Språket på Cuba er spansk og religionen er katolsk.

En reise til Cuba- en reise tilbake i tid

Cuba er også kjent for å være det landet som på mange måter har stått helt stille i flere ti-år. For turister er en reise til Cuba en reise tilbake i tid. Dette eksotiske landet er fylt med liv og røre hvor det strømmer musikk fra åpne vinduer, folk som danser i gatene, barn som leker rundt de ikoniske 50-talls bilene fra Amerika. Alt dette til stor fascinasjon for verdens tilreisende.

Ernest Hemingway

Cuba med Havanna i spissen er også spesielt kjent for sitt gode forhold til den amerikanske forfatteren Ernest Hemingway. Det er ikke vanskelig å forså hvorfor denne forfatteren forelsket seg i dette vakre landet.

Den anerkjente forfatteren skrev det meste at sine store verker på Cuba. Tre år etter at Castro tok over makten i landet tok Hemingway dessverre sitt eget liv, men minnene etter forfatteren lever fortsatt videre.

I følge den cubanske regjeringen donerte familien både huset og alle hans eiendeler til Cuba, men sannheten var vel heller at Cuba proklamere det til sitt. Etter hjelp fra Jackie Kennedy fikk familien i det minste fatt på forfatterens manuskripter som i dag er oppbevart i Kennedys bibliotek.

Byer du bør besøke

Cuba har et fantastisk mangfold både når det kommer til innbyggere, opplevelser og natur. Her er de lokale gjestfrie og åpner mer enn gjerne opp hjemmet sitt for deg. Landet byr på forførende rytmer, vakre strender, mojito og ikke minst, sigarer.

Den beste måten å oppleve Cuba på er å ta en rundreise med buss eller med en av de mange amerikanske bilene fra 50-tallet som står på hvert gatehjørne. Det finnes flere flotte byer som du bør besøke og vi har tatt en kikk på noen av dem.

Havanna

Havana er Cubas hovedstad og en av landets eldste byer. Byen er en av de mest populære destinasjonene på Cuba. Her finner du vakre bygninger fra kolonitiden, koselige gater og et yrende liv. Havanna har beholdt mye av sin opprinnelige form og ikke minst atmosfære. Her er smale gater med brostein og bygninger malt i fargerike farger. Den gamle bydelen i Havanna er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Ta gjerne turen til Plaza De Armes så får du oppleve byens eldste plass. Med koselige butikker og kafeer kan du ta innover deg den fantastiske atmosfæren som omgir Havanna.

Når mørket siger frem våkner byen virkelig til liv. Musikk, dampende rytmer, sigar og mojito er noe av det du kommer til å oppleve. Få med deg et av de mange showene, gå på bar og la deg forføre av de cubanske rytmene, eller nyt livet med ekte livemusikk.

Det mest populære og spesielle showet du kan oppleve i Havanna er Tropicana Cabaret Show. Dette showet så dagens lys allerede i 1939 og har overlevd både utvikling og den cubanske revolusjonen. Dette er en kabaret som blir holdt utendørs og varer i et par timer. Her får du oppleve et stort stykke historie kompagnert med eksotiske rytmer. La Bodega Skatta Del Medio er Havannas mest berømte bar som serverer mojito og du kan ikke ha vært i Havanna uten å ha avlagt denne ikoniske plassen et besøk.

Bestille flyreise? Her finner du de beste prisene.

Malecón

Ved den nordlige kysten av Havanna finner du promenaden, en seks-sporet veg, som skiller vakre Havanna fra havet. Dette er en promenade som strekker seg fra fyrtårnet i gamle Havanna og 80 kilometer videre langs kysten. Du kan utforske veien både til fots eller med bil. El Macón er en mur som i sin tid ble bygget for å beskytte byen mot havet som står rett på når vinden fra nord herjer som verst.

Lær om de berømte sigarene

Cubanske sigarer er verdenskjente og ved Real Fábrica de Tobaco kan du se hvordan de lager sigarer, kjøpe håndrullede sigarer og få en rundtur på fabrikken som har produsert sigarer i hele 160 år.

Varadero

Ønsker du deg en eksklusiv sol-og badeferie på Cuba så bør du ta turen til Vardero. Her finner du strender i verdensklasse med helt unike hotell. På denne øya kan du slappe av og ta for deg av de ulike opplevelsene som øya har å by på. Kombiner gjerne et besøk til Varadero med storbyferie i Havanna.

Varadero har en rekke restauranter med retter fra de fleste verdenshjørner. Vil du være skikkelig eksotisk bør du sørge for å gå på besøk på en paladar. Det er en restaurant i et privat hjem hvor du spiser i familiens oppholdsrom.

Siden Cuba er kjent for å ha flere nasjonaliteter er den cubanske maten også påvirket av flere epoker og kulturer. Her finner du alt fra spansk og afrikansk mat til kinesisk, arabisk og fransk. Fra begynnelsen av 60-tallet var tilgangen på matvarer svært begrenset på Cuba og kjøkkenet har utviklet seg deretter. Det tradisjonelle cubanske kjøkken kalles comida criolla.

Det finnes en hel del å oppleve i Varadero hvis du ønsker et avbrekk fra strandlivet. Du kan kite, hoppe i fallskjerm, dykke eller bli med ut på havet for å oppleve dyphavsfiske.

Trinidad

Trinidad ligger på sørsiden av Cuba hvor selve byen ligger 8 kilometer fra havet på en liten høyde. Reiser du tidlig på året er det varmere her enn i Varadero. Her er deilige temperaturer hele året, men merk deg at det kan bli ekstra varmt i sommerperioden.

Den beste måten å oppleve Trinidad på er til fots og helst tidlig på formiddagen eller sent på ettermiddagen. Midt på dagen kan det fort bli ukomfortabelt varmt.

Trinidad er en koselig by og den er oppført på UNESCOs verdensarvliste og gleder alle sine besøkende med nydelig bebyggelse i flotte farger. Vil du ha med deg noen minner hjem finners det flere markeder i gatene med unikt og flott håndverk.

Santiago de Cuba

Dette er kanskje den byen som minner mest om Karibien. Santiago de Cuba arrangerer eget karneval i juli hvert år til minne om Castros angrep på Moncada kasernen i 1953.

Denne byen er Cubas nest største by og ble grunnlagt så tidlig som i 1515. Er du glad i historie og minnesmerker så er dette byen du bør besøke. Her finnes flere flotte museer og ikke minst det kjente fortet som vokter innseilingen til byen.

Når du reiser til Santiago de Cuba bør du sørge for å stoppe innom Bacardi fabrikken som er en artig opplevelse. Her finner du både monumenter og en fornøyelsespark som er verdt å få med seg.

Dette bør du vite

Siden Cuba har vært adskilt fra resten av verden i lange tider er det ikke alt i dette landet som er slik du kanskje er vant til. Her får du noen tips til det du bør vite før du tar avgårde til Cuba.

Gjestfriheten i dette landet er virkelig helt upåklagelig og er det en luksuriøs ferie du er ute ute etter så er Cuba et godt valg. Her er det en mengde med opplevelser og flotte hoteller å velge mellom.

Reise og overnatting

Cuba har flere hotell og overnattingsmuligheter og vil du prøve en annerledes variant så bør du prøve et casa particular. Det er et større hjem som tilbyr overnatting til turister og kan minne om et BB eller Air Bnb.

Ta også en titt på Palacia del Conde som er et gammelt barokk palass som i dag har blitt et fem-stjerners luksushotell. Her kan du spasere rundt i gammel historie og oppleve et fantastisk museum hvor du får vite mer om byen og landets historie.

Planlegger du en reise til Cuba gjør du lurt i å henvende deg til et reisebyrå som kan skreddersy reisen din. Det er noen hensyn å ta og har du aldri vært på Cuba før kan det være greit med en reise som er planlagt og tilrettelagt både når det kommer til fly og opphold.

Valuta og lommepenger

Valutaen på Cuba er RPCO og du kan regne med å få en del for pengene dine. Du kan klare deg fint på Cuba med rundt 150 kroner til dagen, men vil du leve godt med alt av mat og drikke bør du satse på rundt 300 kroner Dagen. ( Husk å gi tips til alt fra bussjåfører til lokale guider, hotell ansatte og servicepersonalet.)
Det aksepteres ikke amerikansk dollar, men ta med deg euro så kan du veksle dette inn i lokal valuta. Det er vanskelig å bruke kort på Cuba da det kun er noen få steder som tar kredittkort og da primært VISA.
Det er rimeligere på Cuba enn i Norge og du kan overnatte på et fantastisk luksushotell for rundt 1500 norske kroner per natt. Høyner du budsjettet ditt litt og tar med deg rundt 17.000 i lommepenger kan du leve som en konge i rundt syv dager.

Fremkomstmiddel på Cuba

Skal du reise rundt og utforske Cuba kan du fint reise med buss. De er ofte moderne med gode aircondition anlegg. Tog er dessverre ikke fult så komfortabelt. De er både gamle og lite oppgraderte og kan fort bli en varm fornøyelse.

Shopping

Cuba er ikke landet du reiser til for shopping, men du kan fint finne et godt utvalg av sigarer, rom og lokalt håndverk. Dette er noe du bør ta en kikk på for her ligger det også en stor mengde med cubansk historie. Husk at det finnes ulike regler som du må forholde deg til hvis du vil ha med noen ekte cubanske sigarer hjem.

Gled deg til en helt unik og minnerik reise som du garantert aldri kommer til å glemme.

Trenger du hotell til reisen? Da bør du ta en kikk her.

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...