Mijas- Den vakre badebyen i Spania

Spania og Costa del Sol er et yndet reisemål for mange nordmenn hele året. Her fristes det med over trehundre soldager i året med gode temperaturer og muligheter for varme dager selv på vinteren. Spania er også et populært reisemål for mange golfentusiaster. Både Malaga og Marbella står høyt på listen over foretrukne reisemål, men Mijas har også plassert seg på kartet som en destinasjon som mange nordmenn har lagt sin elsk på.

Mijas er en kommune i den sørlige delen av Spania, beliggende i Andalusia-regionen. Kommunen består av en rekke små, fargerike landsbyer som ligger innenfor fjellene på Costa del Sol. Mijas ligger plassert midt mellom Malaga og Marbella og er et vakkert sted som har nydelige strender, shopping og fantastiske restauranter.

Opplevelser i Mijas

Foruten å ligge på stranden, rusle rundt i koselige gater og spise deilig mat finnes det en hel del opplevelser og attraksjoner som du bør få med deg. Vi har tatt en kikk på noe av det du kan velge mellom når du tar turen til Mijas.

  • Mijas Kirken: Er en vakker kirke som er bygget i det 16 .århundre som virkelig fortjener et besøk. Kirken ligger i fjellandsbyen Mijas Pueblo.
  • La Cala Klokketårnet: Er et av de mest kjente landemerkene i Mijas og her kan du lære mer om byens historie og kultur.
  • Mijas Bullring: En historisk tauromachia arena med plass til over 6.000 tilskuere. Bullringer er arenaer der styrtedueller, eller corridas, finner sted. Mijas Bullring er en populær attraksjon i Mijas og tilbyr også andre arrangementer, som konserter og utstillinger.
  • Mijas Aquapark: En stor vannpark med vannsklier, bassenger og aktiviteter for hele familien.
  • Selwo Aventura: En dyrepark med over 2.000 dyr fra hele verden, inkludert løver, tigre, elefanter og flamingoer.
  • Mijas Golf: Et stort golfanlegg med to 18-hullsbaner og utsikt over Middelhavet.

Her kan du se nærmere på alt du kan oppleve i Mijas og området rundt. 

Golf i Mijas

Spania er et perfekt sted å reise til for alle som elsker å spille golf og Mijas er intet unntak. Her kan du spille golf hele året og du slipper å legge klubbene på hylla fordi snø og kulde melder sin ankomst.

Noen av de kjente golfbanene i Mijas inkluderer Mijas Golf, La Cala Golf Resort og Santana Golf and Country Club. Disse banene tilbyr en rekke utfordringer for spillere på alle nivåer og gir fantastisk utsikt over omgivelsene. Her finner du også flere golfakademier og skoler, hvor besøkende kan lære spillet eller forbedre sine ferdigheter.

Disse byene reiser du til i Mijas

Mijas er kjent for sin vakre natur, med fjell, daler og kystlinje, og det er også et populært reisemål for turister som ønsker å nyte sol, strand og kultur. Kommunen har også en rik historie, med mange historiske bygninger og monumenter å besøke, samt en levende lokal kultur med mat, musikk og tradisjoner.

La Cala Mijas

La Cala Mijas er en gammel fiskelandsby, men anses i dag som en fantastisk strandby. Her finner du lange gyldne strender med en kystlinje på over 11 kilometer og en hyggelig promenade med restauranter og butikker. Mange av strendene er uberørte strender og havet er krystallklart. Langs strandpromenaden, og i sentrum, finner du et utall med spisesteder og er det noe dette området er kjent for så er det sin smakfulle frityrstekte fisk.

Det ligger også flere små butikker i de ulike områdene i byen. Stranden Playa la Cala er en av de mest populære strendene og du kommer til å elske den. Her er det rent og pent med deilig myk sand, i tillegg ligger det flere restauranter rett ved strandpromenade. Husk at noen av restaurantene og butikkene holder vinterstengt og åpner igjen i slutten av mars.

La Cala de Mijas har også en rekke hoteller, ferieleiligheter og andre overnattingssteder, slik at det er enkelt å bo i byen mens du nyter ferien.

Byen har også en livlig marina med båter og båtutleie, slik at du kan oppleve Middelhavet fra sjøsiden. La Cala de Mijas er et populært reisemål for turister som ønsker å slappe av ved sjøen og nyte det gode livet.

I Mijas Costa kan du dra på gatemarkeder hver onsdag og lørdag. Her tilbys det ulike varer som frisk frukt, keramikk, lokalt håndverk og blomster.

Selv om byen har en mengde med restauranter og barer er den likevel kjent for å være en rolig og behagelig landsby. Det er ikke mange nattklubber å velge mellom, men til gjengjeld er de fleste utesteder eksklusive og flotte.

Mijas Pueblo

Mijas Pueblo er en fargerik landsby med trange, svingete gater, hvitkalkede hus og utsikt over Middelhavet. Tar du turen til Mijas Pueblo, som ligger i fjellsiden, kan du oppleve en stor del av områdets historie. På gode dager kan du også se klart helt over til Gibraltar.

Mijas Pueblo er en vakker liten landsby som ligger 428 meter over havet. Fjellbyen er berømt for sin beliggenhet med sine hvite hus som stråler om kapp med solen i fjellsiden.

Byen er også kjent for å huse flere nasjonaliteter da flere har valgt å bosette seg på denne vakre plassen på fulltid. Både kunstnere og forfattere har vært med på å sette sitt preg på landsbyen.

Overnatting i Mijas

Mijas har flere overnattingsmuligheter med både hotell og leiligheter. Byen er enkel å manøvere seg rundt i, men i La Cala Mijas kan det være noen bakker som må forseres så sørg for at du vet hvor hotellet ligger.

Du kan gjerne leie en bil så har du muligheter til å reise litt rundt på egen hånd. Vi har tatt en kikk på noen av de flotteste hotellene i området som garantert kommer til å gi deg en luksuriøs ferie.

  • VIK Gran Hotell: Ligger kun noen få meter fra stranden og tilbyr både basseng og balkong. Hotellet ligger 500 meter fra nærmeste golfbane og kun et kvarter med bil fra Fuengirola.
  • La Cala Resort: Et nydelig resort som kan by på alt du måtte drømme om fra tre fantastiske golfbaner til et spa-og vellværesenter. Resorten ligger 35 minutter fra Malaga og er virkelig et luksuriøst anlegg det er verdt å se nærmere på.
  • Macdonald Doña Lola Resort: Denne resorten har perfekt beliggenhet rett ved stranden og strandpromenaden. Her kan du ta morgenbad og unne deg selv litt spa ved vellværesenteret. Hotellet ligger kun 15 mutter unna 4 ulike golfbaner og 30 minutter med bil fra både Malaga og Marbella.
  • Los Amigos Beach Club: Dette hotellet ligger 300 meter fra stranden og du kommer garantert til å nyte hvert øyeblikk. Her er restauranter og basseng som sørger for maks komfort.

Her kan du finne flere hotell og overnattingsmuligheter i Mijas. 

Slik kommer du deg til Mijas

Ta fly til Malaga og etter ankomst tar du drosje eller buss for videre transport inn til Mijas, som tar cirka 30 minutter. Flyturen tar i overkant av tre timer fra Oslo Gardermoen til Malaga.

Her finner du de beste prisene på flyreise.

Du kan reise til Spania hele året og er denne destinasjon er perfekt hvis du ville oppleve sjarmerende gater, flotte strender og en behagelig stemning. Reis gjerne i mars- april så får du oppleve den nydelige blomstringen av de unike appelsintrærne.

Velger du å feriere i denne strandbyen har du også kort avstand til både Malaga og eksklusive Marbella for den som ønsker et avbrekk i strandlivet med et besøk i en av de større byene ved solkysten.

God tur og gled deg.

 

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...