Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til skiltet rett før sykehuset Østfold på handletur til Sverige, men hva som ligger bakom kan få deg til å måpe. Å kalle Utne for en campingplass er den groveste underdrivelsen i historien. – Vel, egentlig søker jeg vel kontakt med sjefen deres, humrer Kjell Åge. Han er en godt voksen mann og har drevet denne familiedrevne plassen i en mannsalder; – Bestefaren min begynte med en gresslette og noen teltplasser, minnes han.

Skiltet ved E6 er kjent for de fleste.

Siden er det gått slag i slag på Utne, og i dag står vi foran et leilighetsanlegg. Her er det ikke hytter. Det er hus. Noen er mer som små eneboliger å regne, mens andre er store runde bygg, delt opp i 8 leiligheter.

Hotellkomfort med mer – En helt ny definisjon

Einars hytte er både enkel og lekker.

Dette er vinterisolerte bygg med full hotellstandard. Motell dekker ikke, enkelt og greit. Alle leilighetene er fullt utstyrt med helt nye og komfortable madrasser fra 2023, kjøkkenapparater, inkludert oppvaskmaskin, kjøleskap, kaffetrakter, mikrobølgeovn, safe, støvsuger, air condition på sommeren og varmepumpe på vinteren. Dusj, toalett er delikat og hver boenhet har en fin uteplass med egen inngang. Gratis WiFi og 18 TV-kanaler er også for alle. Og gratis parkering en selvfølge.

Akkurat det en hardt arbeidende fagarbeider ønsker seg

De nyeste små feiehusene er nesten som å bo i en privat leiet hytte.

– Å selge camping i Østfold på somrene er ikke noe problem, forteller Kjell Åge. Da bor folk i telt og medbrakt campingvogn. Vi har det også forklarer han; – Folk elsker leilighetene, fordi det er som en mellomting mellom feriehytte og familierom.

Det er vinter når dette skrives, og rundt oss ved middagstider står de typiske små jobbebilene. Nå er det håndverkere og fagfolk som bor her.
– De er krevende, men vi elsker dem, medgir han; – Dette er folk som ikke ønsker seg en fancy resepsjon de må valse igjennom. De ønsker ikke en overdådig frokostrestaurant. De ønsker å lage maten sin, se på TV, surfe nettet, skravle litt og gå og legge seg. Ikke så mye å be om, men hoteller er ikke bygget for sånt.

Resepsjon, butikk og møteplass for konferanse og samling

– Men du har jo en rimelig fancy resepsjon, ler vi.
– Joda, vi har et eget bygg for å ta imot folk på en skikkelig måte. Vi har en liten butikk og kiosk her, selv om det ikke er langt til en av Norges største Kiwi. Vi har flere plasser man kan spise, møtes og til og med avholde en kreativ konferanse.

Bålhuset – En helt unikt møteplass

Han mener Bålhuset. Et signaturbygg, en lavvo i tre. Bålhuset er et av de mest unike og minneverdige selskapslokalene i området. Med plass til opptil 40 personer, gir det deg og dine gjester en privat og intim atmosfære for å feire, samhandle og nyte hverandres selskap.

Sentralt plassert i midten av lokalet, gir den tinende bålflammen et varmt og innbydende skjær, mens lyd- og lysanlegget i taket sørger for en livlig og festlig atmosfære når det behøves. TV-skjermen på veggen gir også muligheten for å vise videopresentasjoner eller underholdning under samlingen.

Mannen i døra

Leilighet G er nesten som hjemme.

– Vi leier det når vi behøver det, sier en kar vi møter i døra; – En morgenbriefing kan vanskelig gjøres i mer inspirerende lokaler, forteller Tormod som er teamleder for et lokalt byggeprosjekt; – Med keyboard, kjøleskap og dartbrettet på plass, har vi alt vi trenger for å gjøre gutta glad, når vi samles til en recap på kvelden. Terrassen med cafe-bord gir også muligheten for grille og nyte den friske luften og de vakre omgivelsene her. Akkurat nå er det jo helt julekort her.

Midt imellom alt

– Byggebransjen har det tøft, innrømmer Tormod; – Vi må kutte der vi kan. Vi leverer kvalitet og kan ikke spare for kunden. Derimot er 30% rabatt på allerede lave hotellpriser velkomment. Gutta elsker friheten og det er kort vei til alle Østfoldbyene. Det er til og med kort vei til snus og fantastisk utvalg kveldsøl på Svinesund, smiler han hemmelighetsfullt; – Vi har til og med hatt folk på jobb i Oslo boende her.

– I forhold til brakkelivet er dette luksusferie for oss, avslutter han.

Når du kommer i helikopter, da kommer du med stil.

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...
forsikring-reise-idtyveri

Slik beskytter du deg mot ID-tyveri på ferien

Å reise på ferie er en fantastisk opplevelse, men i vår moderne verden er det også viktig å være bevisst på sikkerheten din, spesielt...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...