Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En skjult perle for den eventyrlystne er en liten gård i Skjåk, rett på utsiden av Lom. Nord for Gudbrandsdalen plassert midt mellom to av Norges flotteste nasjonalparker, Jotunheimen og Breheimen Nasjonalpark, kan du oppleve et fjelleventyr ulikt noe annet. Her kan du delta på jakt, oppleve naturen fra hesteryggen, rafte og juve i turkist fjellvann, gå fotturer i fjellet, stå på ski og spise deilige retter i verdensklasse. Som avslutning overnatter du i luksuriøse rom og suiter på gården, med naturen som bakteppe.

Vil du ha en helt ekstraordinær opplevelse i fjellet så kan du overnatte på en ekte seter og virkelig få kjenne på hvordan det er å bo tett på naturen. Nærmere et fjelleventyr kommer du ikke. Et opphold i Skjåk med Fjelleventyret passer for både store og mindre grupper, og er perfekt for deg som ønsker et avbrekk fra hverdagen sammen med noen du er glad i.

Opplev Norges fantastiske natur fra hesteryggen

Film credit: Frys Film

Det er lite som føles så magisk som å oppleve naturen fra toppen av ryggen på en islandshest. Du trenger ikke være en erfaren rytter for å ha glede av en ridetur i Norges flotte natur i Skjåk. Her kan du være med på både korte og lengre turer tilpasset deg og dine ferdigheter.

Ta en pause underveis og senk skuldrene rundt bålet, mens du sitter på myke reinskinn og nyter bruset fra elven og hverandres selskap. Du kan også bestille en deilig lunsjpakke i Spiseriet om du ønsker det. Perfekt når du skal ut på en lengre tur.

Foto: Hanne Forreløkken

La islandshestene da deg med på korte turer på gamle seterstier, side om side med fossefall og turkist elvevann, eller lengre dagsturer som tar deg med inn i deler av Breheimen. Kryss broen over elven og ta inn over deg den unike stemningen før turen går tilbake til gården.

Foto: Augeblikk Studio

Å sitte på ryggen til en islandshest er en opplevelse i seg selv. Disse fantastiske dyrene som kommer seg gjennom nesten alt av terreng vet å frakte deg trygt fra A til B, uten problemer. Alle islandshestene på gården er godt vant med mennesker og er enkle å håndtere, slik at du er sikret en fantastisk opplevelse.

Foto: Augenblikk foto

Gården har egne, erfarne guider som sørger for at du tar med deg minner du aldri vil glemme. De er oppvokst i området og har den beste lokalkunnskapen slik at du alltid er i trygge hender, samtidig som du får se alt som er verdt å se.

Med Fjelleventyret kan du være med på guidede toppturer fra Lundadalen hele året. Her finner du et av områdets høyeste fjell, Hestebrepiggen, som rager 2172 m.o.h. og passer like godt som en fottur på sommeren som til å oppleve randonnee på vinteren.

Setra

Foto: Hanne Forreløkken

Med Fjelleventyret kan du leie din egen seter for flere dager, med en islandshest. Her er du selvhjulpen og tett på naturen i helt unike omgivelser. Rett ved setra renner elven Skjøll og er du glad i å fiske kan du glede deg over at her er du nesten garantert å få en fjellørret på kroken.

Området er også perfekt for deg som liker å jakte. Her kan du jakte både villrein og rype med jaktkort og rypekort.

Her kan du se nærmere på alt av rideturer og opplevelser hos Fjelleventyret

Kulinariske opplevelser- med kjærlighet i hver bit

Foto: Frys Film

Hos Fjelleventyret er selv kjøkkenet en opplevelse i seg selv, som du ikke må gå glipp av. Her finnes erfaringer fra Singapore, Toscana i Italia og ikke minst fra selveste Arne Brimi. Smakene er unike, gjennomtenkte og ekte, hvor du kjenner naturen og omtanken i hver eneste bit.

Gjennom sommeren kan du nyte smakfull og sofistikert gårdsmat i Spiseriet. Her kan det også arrangeres både samlinger, selskap, firmafester, feiringer og andre arrangement gjennom hele året, hvis ønskelig. Spiseriet kan huse 30 gjester samtidig i sine koselige lokaler som lar deg være en stor del av naturen, også når du befinner deg innendørs.

Foto: Frys Film

Matopplevelsen hos Spiseriet går hånd i hånd med naturopplevelsen du får hos Fjelleventyret. Her er du sikret en eventyrlig smaksopplevelse hvor det ligger kjærlighet i hver råvare, samtidig som du er tett på naturen og alt den har å by på.

I Spiseriet lages mat med fokus på lokale råvarer, smaker, tilgjengelighet og bærekraft. Flere av råvarene lages også lokalt på gården. Her finnes et eget røkeri hvor det fremstilles spekepølse av villrein, villsau og hjort, samt eine-røkt ørret.

Spiseriet er også stolt samarbeidsparter med HANEN, som er en landsdekkende næringsorganisasjon for bedrifter innenfor bygdeturisme, gardsmat og innenlandsfiske.

Her kan du se nærmere på Spiseriet 

Eksklusiv overnatting på gården

Foto: Augenblikk Foto

Foruten Setra som ligger litt vekk fra gården har Fjelleventyret flere flotte rom og suiter på gården som kommer til å imponere deg. Her får du alt fra romslige rom og leiligheter for flere personer med peis, til mindre dobbeltrom og familierom, både med og uten eget bad.

Suite med peis er virkelig fjell-luksus på sitt aller beste. Her er det en nydelig dobbeltseng, eget bad og en gnistrende peis som sørger for å sette stemningen, samt store vinduer som sørger for magisk utsikt.

Foto: Augenblikk Foto

Alle rommene er hjemmekoselige og moderne med nydelig innredning, fantastiske senger og deilige saueskinn fra gården. Noen av rommene har innebygde senger som sørger for at det er plass til hele familien eller vennegjengen.

Foto: Augenblikk Foto

Rommene hos Fjelleventyret gir en helt unik følelse av luksus, selv om du er godt plassert på fjellet. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene og hver minste detalj er nøye gjennomtenkt for at du skal få et fantastisk opphold. Gled deg til å synke ned i sengene mens du ser utover det fantastiske landskapet som er bakteppet for alt på denne vakre gården i Skjåk.

Her kan du se nærmere på overnattingsmuligheten hos Fjelleventyret

Slik kommer du deg til Skjåk og Fjelleventyret

Foto: Atle Rasmussen

Skjåk har en nydelig beliggenhet rett utenfor Lom i nærheten av flere nasjonalparker, samt Geirangerfjorden, Loen, Jostedalen og Galdhøpiggen. Fjelleventyret er med alle sine fasiliteter og aktiviteter et perfekt utgangspunkt hvis du ønsker å oppleve både nærområdet og andre populære norske destinasjoner.

Reis til Skjåk med buss, tog eller bil

tog VY

Det går både buss og tog til Otta, Lom og Skjåk fra flere norske storbyer. Med tog kommer du deg til Otta og derifra tar du buss til Lom, eller du kan leie bil. Tar du bussen går det ekspressbuss fra både Oslo og Bergen, som tar deg helt frem til Lom.

Du kan også kjøre med bil hele veien til Skjåk uten problem. Følg veien til Lom og deretter videre til Skjåk. Det er muligheter for parkering på gården. Velger du å kjøre egen bil har du også muligheten til å besøke noen av de andre nærliggende områdene for ulike dagsturer om du ønsker det.

Ankom Skjåk med helikopter

Er du ute etter den ultimate opplevelsen bør du sørge for å gjøre som flere andre har gjort før deg og det er å ankomme gården i Helikopter. Fjord Helikopter flyr deg over magiske fjell og isbreer hvor du har verdens beste utsikt til noe av Norges mest unike natur. Helikopteret lander trygt på tunet på gården hvor du kan glede deg til et av Norges mest luksuriøse fjelleventyr.

Ønsker du å se mer av det vakre området rundt Skjåk kan du også bestille en guidet tur om du ønsker det. Da får du se alt fra Jotunheiemen og Breheimen til Trollveggen og Geirangerfjorden. Turen passer for både store og små reisende og du kommer garantert til å elske hvert minutt.

Foto: Atle Rasmussen

Kun en liten time med bil fra Skjåk kan du oppleve mer av Norge med Fjelleventyret. Denne vakre plassen ligger i Hjelle/Oppstryn, og er virkelig verdt et besøk. Store majestetiske fjell omkranser det turkise vannet og synet kommer til å ta pusten fra deg.

Foto: Atle Rasmussen

Fjelleventyret ligger og venter på deg. Enten du vil reise sammen med kollegaer, gode venner eller med familien, så kan du regne med unike opplevelser i Skjåk- hele året.

Her kan du se nærmere på alt du kan oppleve i Skjåk

God tur!

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

Fordeler og ulemper ved å spille på nettcasino

I Norge spiller millioner av nordmenn hver måned på nettcasino. De siste årene har...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...