Norges fornøyelsesparker og badeland. Her er de beste stedene

Badeland og fornøyelsesparker er alltid en innertier hos barna. De får en fantastisk opplevelse som de kommer til å huske i lang tid. Mens fornøyelsesparkene har sesong gjennom vår sommer og høst kan du derimot besøke innendørs badeland hele året. Vi har funnet noen artige badeland og de beste fornøyelsesparkene som du burde besøke i år.

Det finnes de stedene som har både badeland, dyrepark og andre opplevelser på samme sted. Da er du garantert alt av opplevelser som du kan oppdrive. Samtidig så finnes det badeland som er helt unike og som virkelig er verdt et besøk.

Grottebadet i Harstad

Harstad er en by i Nord-Norge som ligger på Norges største øy, Hinnøya. Byen har mer å by på en vakker Midnattsol. Byen blir sett som en kulturell by og du kan oppleve kulturaktiviteter hele året. Med vakker natur som utgangspunkt kan du også glede deg over shoppingmulighetene hvis behovet skulle melde seg. Her finner du alt du trenger og mer til.

En stor attraksjon i Harstad er, uten tvil, Grottebadet. Et helt badeanlegg som er anlagt og sprengt ut i gamle fjell. En storslått opplevelse å kunne glede seg over- hele året.

Dette unike badelandet er sprengt inn i fjellet og har en mengde å by på mellom fossefall og spektakulære grotter. Her kan du slappe av i varmt boblebad eller du kan måle kreftene i motstrømsbassenget. Og som om ikke det var nok kan du prøve å se hvordan det er kjempe mot bølgene.

Grottebadet har basseng for store og små så selv lille krabaten vil ha glede av en tur inn i de spennende grottene. Blir du sulten kan du nyte noe godt å drikke og litt mat i restauranten. Her er det bare å glede seg til en minnerik og våt dag.

Her bør du overnatte når du er i Harstad

hotell Harstad

Trenger du overnatting mens du er i Harstad bør du ta turen innom Sandtorgholmen Hotel som kommer til å gi deg og dine en helt spesielle opplevelse. Etter en lang dag i badegrottene kommer dette hotellet til å være prikken over i´en, garantert.

Sandtorgholmen Hotell ligger plassert på en halvøy som stikker ut i Tjeldsundet, ca 3 mil sør for Harstad. Hotellet er pakket med flere hundre år gamle historier og bare besøket her er en opplevelse i seg selv.

hotell Harstad 3

Bygget så dagens lys allerede på midten av 1700-tallet og mye av det originale innvendig er fantastisk godt ivaretatt. Når du kommer hit er det som en fantastisk reise tilbake i tid.

hotell 2 harstad

Her kan du bo rett i vannkanten med nydelig utsikt til myke solnedganger og vakre fjell. Vil du prøve fiskelykken arrangeres det turer for den som ønsker det. Blir du sulten kan du nyte et bedre måltid i restauranten som har spesialisert seg på god gammeldags husmannskost. Dette hotellet kommer du til å ønske deg tilbake til, igjen og igjen.

Vannkanten badeland

Vannkanten Badeland ligger i Bergen som er en by og kommune på Vestlandet. Bergen er omgitt av «de syv fjell» og er kjent som Vestlandets hovedstad. I Bergen sentrum kan du ta den kjente Fløyenbanen som tar deg opp til toppen av Fløyen fjellet. Bergen by har også flotte butikker og resturanter som du kan glede deg over, alt innen gangavstand.

vannkanten

Ved badelandet Vannkanten i Bergen kan du sette utfor Norges lengste og råeste vannsklie på hele 120 meter. Du kan også leke deg i bassenget som er både innendørs og utendørs. Vil du heller ta deg et avslappende boblebad finner du det også enten inne eller ute.

Har du behov for å kjenne adrenalinet pumpe i kroppen bør du prøve sentrifugen som sender deg rundt i vannet i en vill fart.

Vannkanten badeland sørger også for at de helt minste får både spennende og trygge opplevelser hvor alt er tilrettelagt for lek og moro.

Når du har ristet av deg vannet kan du ta en tur innom et av Norges største kjøpesenter, Vestkanten kjøpesenter, som ligger vegg med badeland.

Unik overnatting på gammeldags Vestlandsbruk

Gåd bergen 1

Gripen Gard ligger 2 mil fra Bergen sentrum og ligger midt på Holsnøy, midt i villmarka. Ved Gripen Gard og Rurale tidsreiser kan du virkelig få et innblikk i hvordan gårdene ble driftet på 50-tallet. I enden av en blindvei, uten noe trafikk, kan du få en overnatting helt utenom det vanlige. Sammen med dyr i alle varianter kan du slå av mobiltelefonen og gå barbent i gresset og nyte roen.

Her kan du sove i unike små gårdshus, eller oppleve glamping i tipi med ekte tregulv, med lun varme og nydelige senger.

Gård Bergen

Dyrene er en stor del av Gripen Gard og det er stor sannsynlighet for at du skaffer deg en ekstra venn.

Gård Bergen 2

Spis frokost som om du var hos bestemor. Med varme og kjærlighet i veggene vil du aldri ønske deg noe annet sted. Her er de selvforsynte og området bugner av godsaker du bare kan drømme om.

Totenbadet Raufoss

Raufoss ligger i vestre Toten og har navnet sitt fra den gamle gården Raufossen som dessverre ble ryddet allerede før svartedauen gjorde sitt inntog. Raufoss er ikke den største  plassen med sine 7700 innbyggere, men er likevel et yndet reisemål for nysgjerrige tilreisende.

Totenbadet ligger i Raufoss på utsiden av Gjøvik, ca 2 timer fra Oslo. Her kan du teste bølgene i Norges største bølgebasseng og skli ned elvestryk i den kunstige elven som er hele 28 meter lang. Du kan kose deg i en varm badstue eller senke skuldrene i boblebadet. Vil du hoppe og utfordre kroppen kan du stupe fra 1-meter, 3-meter eller fra 5-meter.

Overnatting i Raufoss

Badeland Gjestegård

Skal du besøke Totenbadet kan du overnatte på Badeland Gjestegård som nesten ligger vegg i vegg med Totenbadet. Her kan du spasere rett over til badeland og vite at du kan slappe av i hyggelige omgivelser når badedagen er over. Etter en dag med strabasiøse opplevelser føles det ekstra godt å komme til en gjestgård som vet akkurat hva du trenger.

Bø i Sommerland

Det er nok svært få som ikke har hørt om Bø i Telemark etter serien på NRK som fikk en enorm suksess blant publikum i alle aldersgrupper. Bø er en liten by i Telemark som kan skilte med Norges største badpark. Har du ikke vært her enda, har du virkelig mye moro i vente.

Bø i sommerland er Skandinavias største vannpark og pakket med opplevelser. Artige fossefall, gøyale basseng og den 160 meter lange vannsklien Tryll. Her rager du 20 meter over bakken på det høyeste og du kommer til å virkelig kjenne på adrenalinet når du står på toppen. På nedfarten vil du oppleve en mengde med spesialeffekter med både filmklipp og lyd. Parken passer for hele familien uansett alder.

Her kan du overnatte når du skal besøke Sommarland

Tar du turen til Bø i Sommerland har du flere overnattingsmuligheter. Du kan velge Bø Camping som leier ute både hytter og plass til telt eller campingvogn. Campingplassen ligger en kort gåtur på 10 minutter fra inngangen til Sommarland. Du kan også velge overnatting ved hotellet i bø som kan by på alt du trenger når du skal boltre deg i aktiviteter i flere dager.

Bø Camping

campin bø

En kjapp gå-tur fra badelandet i Bø finner du Bø Camping. Her er det helårsåpent og du kan overnatte i alt fra hytter, leiligheter, stabbur eller populære pods. Campingen er full av aktiviteter så om ikke en dag i badelandet er nok kan barna glede seg til enda flere timer med opplevelser. Her finner du det du trenger av dagligvarer og en liten restaurant om matlaging ikke står høyest på listen over dagens gjøremål.

Bø Hotell

bø 3

Fem km fra Bø i Sommarland finner du Bø Hotell. Her finner du både minigolf, trampoline og flere basseng om badelysten fortsatt er tilstede. Mange av rommene har utsikt mot den vakre hagen og du kan være garantert gode og myke senger som du kan slappe av i etter en opplevelsesrik dag.

bø 1

Reiser du hit I juli måned kan du nyte deilig grillmat fra grillbuffeen på terassen. Reiser du til Bø med tog ligger jernbanestasjonen kun 1 km fra hotellet. Hotellet har mange gjester i løpet av året og vet hva de skal gjøre for at du skal få akkurat det du trenger etter flere hektiske feriedager.

Dyreparken i Kristiansand

Krisianansand ligger i Agder fylke på sørlandet og er et populært reisemål for tilreisende fra hele landet. Kristiansand kan by på populære Dyreparken med tilhørende badeland samt Kristiansands eldste samling av vakre trehus. For ikke å glemme sørlandets vakre skjærgård. Her er noe for alle og du kommer til elske hvert øyeblikk.

Dyreparken i Kristiansand er et eldorado for både store og små. Her finnes gøye attraksjoner som bob-bane, tømmerrenna, en tro kopi av Kardemomme By og ikke minst Kaptein Sabeltanns verden. Her er det nok moro for flere dager i denne fantastiske parken. Her kan du også møte sjeldne og eksotiske dyr samt både ulver og elg i den nordiske villmarken. Du kan ta en matbit i hver eneste avdeling i parken, men du kan også ta med egen niste hvis du heller vil det. Dette blir en dag spekket med opplevelser.

Parken har åpnet hele året, men noen av attraksjonene holder vinterstengt. Har du anledning bør du ta turen også ved juletider da har parken et koselig og minnerikt julemarked.

Dyreparken har også et badeland som du kan besøke. Badelandet har separat inngang og det lønner seg å bruke et par dager så du kan besøke både badeland og dyreparken. Badeparken har et stort utvalg av basseng, sklier og lekeområder med store og små utfordringer. Her starter de største skliene hele 14 meter over bakken og du kommer til å kjenne suget i magen fra du kommer til du drar. Dette blir noen begivenhetsrike dager, garantert.

Her bør du bo

Når du skal besøke Dyreparken finnes det flere flotte steder du kan overnatte. Du kan velge overnatting inne i selve parken i Kardemomme By, eller du kan ta en natt på flotte Dyreparken Hotell. Vil du litt lengre unna selve parken har du alternativer som Hamresanden Camping som har egne leiligheter til utleie, eller du kan ta med deg telt og leve tett på naturen, ved sjøen, med alle fasiliteter rett i nærheten.

Dyreparken Hotell

dyreparken hotell

Dyreparken hotell ligger rett ved inngangen til selve Dyreparken og gjør det veldig enkelt når du skal inn og ut av parken. Ingen venting i bilen for å komme seg videre og slitne glade barn kan fortsette med sin opplevelsesrike dag på hotellet.

Her kan du få rom med vakker utsikt og i akkurat den størrelsen du trenger. Flere av rommene er tilrettelagt for rullestol og du kan ha med kjæledyret ditt mot et lite tillegg i prisen.

Bor du ved Dyreparken hotell kan du bestille en koselig «frokost-tur» hvor du får være med å se dyrene i parken før parken åpner for resten av dagens besøkende.

Dette hotellet gir deg mer enn en seng å sove i og er en forlenget arm i alle opplevelsene som parken kan friste med.

Hunderfossen

I Hunderfossen, som ligger i Lillehammer, finner du det ikoniske 14 meter høye trollet som ser utover Gudbrandsdalen og som mest sannsynlig er verdens mest populære troll. Lillehammer er en by og kommune i Gudbrandsdalen ved nordenden av Mjøsa. Lillehammer  ligger omkranset av vakker natur og har noe å tilby til besøkende i alle aldre.

I Lillehammer finner du Hunderfossen som er fylt med troll og eventyr. Parken har med årene vokst seg til å bli en av Norges største attraksjoner. Her kan du oppleve figurene til Ivo Caprino med både Redor Felgen, Solan og Ludvig i hovedsetet. Her kan du oppleve en tur med Reodor Felgens Hyperakselator hvor turen starter i Reodor Felgens verksted hvor du kan bli med på en helt spesiell reise.

Parken har også et spennende badeland med hele 33 vannleker, sklier og vannkanoner. Perfekt en varm sommerdag.

På vinteren kan du prøve både snørafting og mini-snøskutere og overnatte på Skandinavias sydligste snøhotell i vinterparken.

Her kan du overnatte

hotell hunderfossen

Noen få meter fra inngangen til Hunderfossen finner du Hunderfossen Hotell med alt du kan ønske deg av fasiliteter og service.

Her kan barna hygge seg i svanebåter på hotellets egen lille innsjø, spille minigolf, kjøre elektriske motorsykler eller bare slappe av med et bedre måltid i hotellets restaurant.

Hotellet ligger i rolige og idylliske omgivelser og gir en perfekt start og avslutning på dagen.

Kongeparken

Kongeparken ligger rett på utsiden av Stavanger, nærmere bestemt, ved Ålgård. Kongeparken er en av Norges fem store fornøyelsesparker og Rogalands største turistattraksjon. Parken åpnet første gang i 1986, men har siden den gang vært gjennom en formidabel utvidelse.

Kongeparken ligger på utsiden av Stavanger og har gledet store og små i en årrekke. Her finner du over 60 attraksjoner som store og små kan boltre seg i. Sjekk ut det vannvittige utsiktstårnet som rager 242 meter over havet som gir deg en spektakulær utsikt over hele Jæren. Tårnet er det største i sitt slag, og om kvelden kan du teste grensene dine med en fart fra null til 125 kilometer i timen mot bakken på to sekunder. Tørr du?

Parken byr på attraksjoner i alle aldersgrupper og du kan være helt trygg på massive opplevelser gjennom hele dagen. Det er mye å se og du kan gå på oppdagelsesferd i alle de fine områdene.

Her bør du overnatte

Brumle Lodge

Velger du overnatting i Bromle Lodge vil du oppleve glamping på det beste. Fantastisk hyttetelt med alt du trenger av fasiliteter. Hytteteltet har soverom, stue, bad og egen balkong. Når morgenen gryr kan du glede deg over at halve Kongeparken holder åpent kun for gjester ved Bromle Lodge og Brumle camp.

Tusenfryd

Rett på utsiden av Norges hovedstad, Oslo, finner du fornøyelsesparken Tusenfryd. En kjapp halvtime i bil får deg fra Oslo sentrum til parken hvor du kan boltre deg i aktiviteter hele dagen. Oslo er også verdt et besøk hvor du kan se alt fra slottet til museum, eller bare sjekke livet i Karl Johans Gate. Små fortauskafeer og fasjonable butikker troner på hvert gatehjørnet. Frognerparken er et deilig sted for en morgentur og absolutt verdt et besøk.

Tusenfryd er Norges største fornøyelsespark og ligger plassert rett på utsiden av Oslo. Tusenfryd kan skilte med over 30 utrolige attraksjoner for besøkende i alle aldre. Parkens råeste berg-og-dalbane er Thundercoaster som har en toppfart på hele 100 kilometer i timen! Det finnes attraksjoner i alle kategorier, samt spillboder, steder du kan spise eller bare slappe av ved bassenget. En tur til Tusenfryd gir deg og dine en spennende og fartsfylt dag og er vell verdt turen.

Her kan du overnatte

gabelshus

Skal du oppleve Tusenfryd kan du oppleve Oslo samtidig. Ved Hotel Frogner, Gabelshus får du vakre rom i stille og rolige omgivelser. Her bor du en kort spasertur fra Vigelandsparken og Aker Brygge. Her er både frokost og kveldsmat inkludert og du sover godt i deilige senger etter en strabasiøs dag.

Norge har mye å by på og når det kommer til badeland og fornøyelsesparker er det ingen unntak. Her kan du reise å oppleve flott natur og samtidig boltre deg i store og små opplevelser.

Her finner du de beste prisene på overnatting på din Norgesturné.

God sommer og god tur!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...
forsikring-reise-idtyveri

Slik beskytter du deg mot ID-tyveri på ferien

Å reise på ferie er en fantastisk opplevelse, men i vår moderne verden er det også viktig å være bevisst på sikkerheten din, spesielt...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...