Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer til å ta pusten fra deg med sine majestetiske fjorder, dramatiske fjellformasjoner og vakre landskap. Selv om et besøk i Lofoten er en magisk opplevelse i seg selv så er en av de mest fantastiske opplevelsene å se det spektakulære nordlyset danse på himmelen. En tur til Lofoten for å se nordlyset er noe helt spektakulært og kommer til å gi deg minner for livet.

Nordlyset, også kjent som Aurora Borealis, er et naturlig lysfenomen som oppstår når solvindene kolliderer med gasspartikler i jordens atmosfære. Dette skaper et fantastisk lysshow som kommer i ulike farger og former. Dette er noe som virkelig er verdt å ha på bucket listen før du pakker sammen for godt. Lofoten er en av de beste stedene i verden for å observere nordlyset på grunn av sin beliggenhet nær polarsirkelen.

Opplev det magiske nordlyset i Lofoten

Lofoten er det perfekte stedet å oppleve nordlyset på grunn av sin relativt lave lysforurensning og sin vakre natur. De robuste fjelltoppene og de stille fjordene gir en fantastisk bakgrunn for nordlyset, og du får muligheten til å se det danse over det speilblanke vannet.

Reiser du til Lofoten for nordlyset er det et par ting du bør tenke på. Sørg for å velge et sted som har minimal lysforurensning. Da øker sjansen for å se nordlyset klart. Følg med på værmeldingene og nordlysvarslet. Da ser du når det er størst sjans for at du får sett dette naturlige vidunderet.

Husk å kle deg varmt og vær litt tålmodig. Det kan også lønne seg å reise på en guidet tur med noen som er lokal kjent, da er sjansene store for at du får innfridd drømmen om nordlys i Lofoten.

Overnatting og aktiviteter

Mens du er i Lofoten, kan du også nyte andre fantastiske opplevelser som øyhopping, fisketurer og se de koselige fiskelandsbyene. Det finne nok av overnattingsmuligheter og opplevelser som er verdt å få med seg  i Lofoten. Vil du leser mer om alt hva Lofoten har å tilby? Da bør du ta en kikk her.

Det finnes flere måter å komme seg til Lofoten på. Du kan kjøre bil og bobil eller du kan ta både tog og fly. Fly er ofte mest praktisk og det går daglige flyruter fra alle de store flyplassene i Norge.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Lofoten. 

Når bør du reise til Lofoten for å se nordlyset?

Selv om Lofoten er et ettertraktet reisemål hele året så er det beste tidspunktet for å oppleve nordlyset fra september til april. Dette er vintermånedene når nettene er lange og mørke, og sjansen for å se det fargerike fenomenet på himmelen er størst.

Husk at nordlyset er et naturlig fenomen, så det er ingen garanti for å se det selv om du reiser på det beste tidspunktet. Ta med deg en dose tålmodighet og gled deg til den unike opplevelsen som et besøk i Lofoten tross alt er.

Denne unike opplevelsen kombinert med den storslåtte naturen gjør en reise til Lofoten  uforglemmelig. Du kan fint reise til Lofoten hele året og er du en golfentusiast så kan du glede deg over at en av Europas flotteste golfbaner ligger akkurat her.

Trenger du overnatting i Lofoten? Ta en kikk her.

God tur og lykke til med jakten på nordlyset!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...