Ut å reise? Her finner du verdens beste flyplasser

Det finnes flere kåringer hvert år som gir prestisjetunge seire som verdens beste flyplass og verdens beste flyselskap. Hvert år kårer Condé Nast magasinet verdens beste flyplass ved hjelp av sine lesere, men det finnes også flere kåringer der ute hvor andre flyselskap har gått av med seieren i 2022, som den internasjonale flyplassen i Qatar.

Det er ikke uten grunn at den internasjonale flyplassen i Singapore har kapret prisen for verdens beste flyplass i en årrekke, men i år var den nødt til å se seg slått av en ny kandidat som kom seilende inn som en nykommer, nemlig Istanbul Airport i Tyrkia.

Istanbul Airport Tyrkia

Denne flyplassen sto ferdig i 2019 og er 25 ganger større enn Gardermoen. Den har egne roboter som følger deg til gaten og her vil du få det beste av det beste. Istanbul Airport er plassert på den europeiske siden av Istanbul og er verdens største flyplass. Det antas at flyplassen vil ha mer enn 200 millioner passasjerer i løpet av 2025.

Flyplassen har også mer enn 350 utreiser til 110 ulike land. Taxfree-avdelingen er også en av verdens største. Servicen og utvalget du finner ved denne flyplassen er virkelig noe av det flotteste og mest eksklusive du kan finne ved en flyplass. Istanbul Airport  samler hele tre  kontinenter Europa, Asia og Afrika og vil etter sigende fortsette sin utvikling i årene som kommer.

Har du planer om å utforske Istanbul finnes det en mengde med hoteller du kan velge mellom men du kan også overnatte på flyplassen om du ønsker det.

Singapore Airport

Nummer to i kåringen av verdens beste flyplass er tidligere vinner, Singapore Airport. Denne flyplassen er et viktig knutepunkt og kan by på en mengde med opplevelser. Her finner du alt fra kino og kunstig regnskog til egen skøytebane. Alt mens du venter på din neste flyvning.

Hele åtte år på rad har Singapore Airport kunnet utrope seg som vinneren av den folkevalgte i prisen og smykke seg med tittelen- verdens beste flyplass. I 2022 kom de på en andreplass og er fortsatt en av de ledende når det kommer til den beste flyplassen i verden.

Et stopp på Singapore Airport er en opplevelse i seg selv. Her finnes en mengde med aktiviteter og restauranter hvor du kan slå i hjel litt tid. Flyplassen har også flere grøntområder og hager for reisende som trenger å strekke på bena. Her finner du også et fantastisk fossefall med tropiske planter og over 2000 trær. Flyplassen har både sommerfuglhage, solsikkehage og en egen kaktushage, alle plassert ved de ulike terminaler.

Ved denne flyplassen spiller det ingen rolle om flyet ditt skulle bli både forsinket eller innstilt for her finnes det ikke et eneste kjedelig øyeblikk, her er noe for alle. Det finnes også familievennlige opplevelser med en innendørs lekepark og et eget familieområde. Du kan game, spille på gamle retro arkade spillemaskiner og ikke minst gå på kino, i to ulike avdelinger. Flyplassen er også pakket med både butikker og restauranter hvor flere av dem har åpent hele døgnet

Seol Airport

Seoul Airport er den største flyplassen i Nord Korea og ligger 5 mil vest for Seoul. Flyplassen åpnet i 2011 og har vunnet flere priser for verdens beste flyplass i mange år, men i 2022 gikk den inn som nummer tre i kåringen.

Dette er den andre mest travle flyplassen i verden og rangerer stadig som en av verdens beste. Flyplassen har en mengde med opplevelser å by på. Her kan du dusje etter en lang flytur,  ta litt spa, shoppe, spise deilig mat og slappe av. Flyplassen har hele syv ulike grøntområder/ hager hvor du kan strekke på bena.

Du kan stå på skøyter om du vil, gå på kino eller prøve lykken på et casino. Er du sulten og sliten etter en lang reise bør du prøve en av de mange restaurantene og unne deg din egen sove kupé. Det finnes flere soveavdelinger med senger i terminalen.

Det finnes også egne overnattingsplasser ved transitt hotellene, eller du kan prøve et populært kapsel hotell. Her kan du booke rom for alt fra 6 timer til halv dag og en hel dag. Bookingen er åpen 24 timer, men kun for passasjerer som skal reise videre. Vil du ha en litt annerledes opplevelse kan du også overnatte ved et av hotellene på utsiden av terminalbygget.

Det kan være greit å merke seg at i den prestisjetunge Skytrax- kåringen var det Hamad Internatinal Airport som gikk av med seieren som verdens beste flyplass. Skytrax er et analyseselskap som hvert å kårer verdens beste flyselskap, lounge og flyplass og blir av mange ansett som luftfartens Oscarutdeling.

Her finner du de beste prisene på flyreise.

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...