Unike opplevelser i Istanbul

Byen er som en antikk by å regne og var hovedstaden til romerske bysantiske og osmanske imperier. Istanbul fremstår i dag som en moderne og eksotisk storby. Dette er storbyen som virkelig fortjener et besøk og du kommer til å få en formidabel opplevelse. Byen kan ikke sammenlignes med noen andre europeiske byer du har besøkt tidligere. Denne byen er en god blanding av alt fra lang historie med unik kultur til en moderne storby.

Istanbul kan deles inn i tre deler hvor hver del av byen er helt unik. Gylne horn er en vik som deler det vestlige Istanbul i to. På sørsiden ligger gamlebyen og den tredje delen er den asiatiske delen. Byen er full av spennende opplevelser og med alle sine unike inndelinger er Istanbul et spennende reisemål.

Det tar rundt fire timer å fly fra Gardermoen til Tyrkia og du finner de beste prisene på flyreise her.

Gamlebyen i Istanbul

Gamlebyen

Gamlebyen ligger på sørsiden av Istanbul. Gamlebyen blir også kalt for Sultanahmet og har middelaldergater med trange smug og spennende butikker. Denne bydelen er den mest besøkte delen av Istanbul. Her trer du inn i en scene fra Tusen og én natt med spennende krydderlukter, butikker og restauranter. Her finner du også de mest besøkte turistattraksjonene som Den Blå Moské, Grand Bazhar, Topkapipalasset og Ayá Sofia.

Sultananhmet er Istansbuls eldste bydel og har eksistert helt fra 650 f.kr. Byen er enkel å bevege seg rundt i og full av inntrykk. Gamlebyen er en halvøy og har en fantastisk park rundt attraksjonen Topkapipalasset.

Den Blå Moské

Blå Moské

Denne vakre moskéen ble bygget av en osmansk sultan et sted mellom 1609 og 1616 og er ubeskrivelig vakker. Dette er en av verdens mest berømte moskéer med sine vakre blå tegl. Moskéen ligger midt i hjertet av gamlebyen og er Istanbuls mest populære landemerke.

Moskéen har hele 250 vinduer med unike glassmalerier som gir et nydelig lys inne i moskéen. Du kan oppleve denne vakre og historiske moskéen hver dag hele året med unntak av når det er de daglige bønnestundene. Har du anledning bør du se moskéen også på kveldstid, da bader den i lys som gir den en helt spesielt vakkert utseende.

Båtcruise i Istanbul

Osporistredet

Er det én ting du bør gjøre mens du er i Istanbul er å oppleve byen fra vannet, i en luksuriøs Yacht. Her kan du oppleve solnedgangen og det vakre skuet byen er på kveldstid. Du kan også la yachten sørge for å gi deg en skikkelig sightseeing tur langs Bosporos-stredet der kontinentene møtes.

Dette stredet er så unikt fordi det er det eneste stedet hvor Svarthavet og Marmarhavet. møtes. En rundreise i en eksklusiv yacht kommer til å gi deg en helt spesiell dag hvor alle dine behov er dekket gjennom dagen og du kommer virkelig til å bli behandlet som en VIP fra du ankommer til dagen er over.

Topkapipalasset

Topkapi

Topkapipalasset var den offisielle residensen til de osmanske sultanene i over 400 år. Palasset er et av de best bevarte osmanske palassene og er virkelig verdt et besøk. Dette unike palasset ble bygget på 1400-tallet og ble gjort om til et museum i 1924.

Fra palasset har du fantastisk utsikt over Det gylne horn og er pakket med unik historie. Store deler av palasset er nå åpent for publikum og du kan blant annet besøke den delen av palasset som huset haremet.

Hagia Sophia

Hagia Sophia

Hagia Sophia er en moské i Istanbul og ble i sin tid opprinnelig bygget som en kirke. Etter 900 år ble den bygget om til en moské. Bygget har røtter helt tilbake til år 532 og ble gjort om til et museum i 1934.

Hagia Sophia er et verdenskjent historisk landemerke og er enorm i størrelse. Moskéen dekker et område på hele 7750 kvadratmeter med en dome som er 55,6 meter høy. Moskéen har nydelige mosaikkarbeider og unike portretter som virkelig kommer til å imponere deg.

Galatatårnet

Galata tårnet

Galatatårnet er et steintårn og ligger nord for Det gylne horn og kan by på formidabel utsikt over byens historiske kvarter samt over Det gylne horn. Tårnet er fra middelalderen og var i sin tid den høyeste bygningen i Istanbul.

Med hele ni etasjer som rager 67 meter over bakken får du imponerende overblikk over byen. Tårnet ble bygget i 1348 og ble brukt som utsiktstårn for branner i byen. Tårnet er åpent for publikum og her får du med deg en stor porsjon med historie på kjøpet.

Grand bazar

Grand Bazar

Når du trer inn i dette helt unike markedet tar det nesten pusten fra deg. Det er som du i en virvelvind blir tatt med til eventyret 1001- Natt. Grand Bazar er et av verdens største og eldste markeder i verden og kan dateres helt tilbake til 1500-tallet. Her finner du over 5000 butikker med ulik størrelse som selger alt mellom himmel og jord.

Det er ikke mulig å reise til Istanbul uten å ta turen innom dette historiske markedet. Her finner du de mest eksotiske krydderne du kan tenke deg, samt alt annet du kunne ønske deg. Markedet er i overkant populært og kan skilte med et besøk på mellom 250 000 til 400 000 mennesker hver dag.

Bosporosstredet/ Bosporos-broen

Bosporos broen

Tyrkia er delt inn i en asiatisk del og en europeisk del ved hjelp av stredet Bosporosstredet. Stredet binder også sammen Marmarhavet med Svartehavet. Her finner du Bosporos- broen som er én av tre broer du kan bruke for å krysset stredet som deler Istanbul i en asiatisk og europeisk del. Broen ble bygget i 1970 og åpnet i 1973 og er i dag svært populær blant turistene. Her kan du reiser fra Europa til Asia på kun noen få øyeblikk.

Få byer har så lang og imponerende historie som Istanbul. En vandring i byen vil gi deg noen helt unike opplevelser. Istanbul er en perfekt by å besøke hvis du vil oppleve sol, sommer, bading og kultur. Vil du oppleve den ultimate luksus så bør du sørge for å overnatte ved Istanbuls mest eksklusive hotell. 

God tur!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...