Spania- Europas mest populære reisemål hele året

Spania er landet i Sør-Europa som er kjent for sitt varierte landskap sin rike kulturarv og deilige mat. Landet har en lang kystlinje med vakre strender og en rekke flotte storbyer, som Madrid, Barcelona og Valencia, som er verdt å besøke. Spania ligger ved Middelhavet og er et populært turistmål og frister reisende fra hele verden med sine 300 soldager i året. Spania har også en historie av stor betydning, spesielt fordi landet en gang var hjemmet til et av Europas tidligste demokratier.

Dette solrike landet har med sin unike historie klart å ivareta sin rike kulturarv. Dette kan du se blant annet i landets arkitektur, som varierer fra mauriske palasser og gotiske katedraler til moderne bygninger. Landet er også kjent for sin musikk, dans og kunst, og har produsert mange berømte kunstnere, som for eksempel Pablo Picasso og Salvador Dali.

Her finner du de beste prisene på flyreiser til Spania. 

Litt om Spania

Spania har noen av verdens beste restauranter og er kjent for sitt fantastiske kjøkken med retter som tapas, som er en rekke småretter, paella, og fisk-og skalldyr. Dette fantastiske landet er også hjemsted for kjente landemerker som Pyreneene og katedralen i Santiago de Compostela. Det er også en av EUs største produsenter av vin, fisk og grønnsaker.

Spania har en mangfoldig geografi og er omtrent like stort som Oregon, Massachusetts, Vermont, New Hampshire og Rhode Island til sammen. De viktigste regionene er Den iberiske halvøy, Balearene, Baskerland, Catalonia og Galicia. Hver region er forskjellig på sin egen måte takket være sine forskjellige naturressurser.

Spania er et av verdens mest besøkte land på grunn av sine mange turistattraksjoner og har vært en del av EU siden 1993. I tillegg var landet en av grunnleggerne av NATO i 1949. Spania har vært vertskap for OL to ganger i 1912 og 1992.

Det spanske kjøkken

Hver by og region i Spania har et utmerket utvalg av restauranter og noen av de beste rettene du bør prøve i Spania er paella og kjøttfylt chuleta de pollo, syltetøyfylt rullebrød, og ikke minst, tapas. Med lange varme dager passer det alltid perfekt med mange små munnfuller samtidig som man sitter lenge ved bordet og nyter hver bit.

Klima

Spania har en naturlig skjønnhet og et klima som tiltrekker seg mange tilreisende. Landets klima varierer fra den subtropiske i Costa del Azahar til det snødekte Sierra Nevada i nord. Landet har et vakkert landskap med klare innsjøer og elver, majestetiske fjell og levende vegetasjon.

Spanias kultur er elsket av tilreisende fra hele verden og det er ikke uten grunn. Med over 300 soldager i året er Spania et populært reisemål for turister fra mange ulike destinasjoner.

Opplevelser

Spania har et bredt utvalg av attraksjoner og opplevelser som er verdt å få med seg. Den historiske byen Madrid ligger i sentrum av landet og er en svært spennende by. Andre populære reisemål som Sevilla, Marbella, Malaga, Mijas, Granada og Costa del Azahar, som betegnes som den blå kysten, har en enorm historie i tillegg til deilige temperaturer.

Middelhavet er også en naturlig attraksjon i seg selv spesielt for dykkere og for dem som elsker golf. Her kan du spille golf hele året på noen av verdens beste golfbaner.

Spania har en helt spesiell natur og det går fra fjell og innsjøer til daler og strender. Hver region har sin egen unike karakter og sjarm.

De fleste regionene kan skilte med sjarmerende byer hvor mange er brosteinsgater med en eldre og historisk arkitektur.

Mange av Spanias byer står på verdensarvlisten til International Organization of Historic Properties. Dette er steder du ikke bør gå glipp av når du besøker Spania. Her går historien tusenvis av år tilbake og er svært spennende å både se og lære om.

Spania er et fascinerende land med mye å både se og gjøre hvor historien er rik og full av kulturopplevelser. Det er lite tvil om hvorfor nettopp Spania er et så populært reisemål.

Her kan du se nærmere på alt du kan oppleve i Spania. 

Spanias mest populære byer

Spania har mange populære byer som er elsket av turister fra hele verden. Her er både store og mindre byer hvor alle har hver sin sjarm. Ingen av regionene i Spania er like og hver av dem innehar sin spesielle historie.

Barcelona

Barcelona blir ansett som en kosmopolitisk by som har en rik kulturarv og mange turistattraksjoner å by på som blant annet Sagrada Família, Park Güell og den olympiske havnen. Byen er også kjent for sitt natteliv og ikke minst mulighetene for shopping.

Her finner du de beste hotellene i Barcelona.

Madrid

Madrid er hovedstaden i Spania og kan skilte med et pulserende natteliv, shopping og mange kjente museer som Prado-museet og Reina Sofía-museet. En tur til Madrid vil by på en mengde med inntrykk og opplevelser, men husk at det kan bli varmt her i sommermånedene.

Her finner du de beste hotellene i Madrid

Valencia

Valencia er en vakker by beliggende ved Middelhavet. Her er lange strandpromenader og et historisk sentrum med mange katedraler og kirker. Hit reiser du hele året for gode opplevelser og temperaturer.

Her finner du de beste hotellene i Valencia.

Seville

Seville er hovedstaden i Andalucía-regionen. Her finner du alt fra unike monumenter til vakker arkitektur og fantastiske tapasbarer. Byen ligger ved bredden av Guadalquivir-elven og er kjent for sin rike historie og kultur, samt arkitektur som Alcázar-palasset, Seville-katedralen og Giralda-tårnet. Byen er også berømt for sin livlige flamenco og den årlige april-festen (Feria de Abril).

Her finner du de beste hotellene i Seville.

Malaga

Málaga er en vakker havneby med en lang strandpromenade, et historisk sentrum med en rekke kunstgallerier og museer. Det er den sjette største byen i Spania og hovedstaden i provinsen Malaga. Byen er kjent for Alcazaba-festningen, Roman Theatre og katedralen i Malaga. Byen er et svært populært reisemål for sol- og badeturister, med mange strender å velge mellom.

Her finner du de beste hotellene i Malaga..

Marbella

Marbella er en eksklusiv by som byr på alt fra et yrende natteliv, deilige strender og fantastisk shopping. Her finner du den aller nyeste moten og flere fantastiske restauranter. Er du i Marbella bør du også sørge for å besøke den luksuriøse havnen Puerto Banus.

Her finner du de beste hotellene i Marbella.

Granada

Granada er en vakker by i Andalucía med et imponerende maurisk palass og et historisk sentrum med mange katedraler og kirker. Denne historiske byen ligger ved foten av Sierra Nevada-fjellene og er kjent for det fantastiske Alhambra-palasset og Generalife-hagene, hvor begge står på UNESCOs verdensarvliste. Byen har også et rikt utvalg av kirker, klostre og katedraler fra middelalderen og renessansen.

Her finner du de beste hotellene i Granada.

Mallorca

Mallorca er den største av øya av Balearøyene og er kjent for sine vakre strender og deilige klima. Dette reisemålet er spesielt populært blant barnefamilier og er det perfekte reisemål fra april til ut september. Mallorca har en mengde med opplevelser som er verdt å ta en en kikk på og er høyt elske av mange.

Her finner du de beste hotellene på Mallorca.

Ibiza

Ibiza er kjent for sin livlige natteliv, vakre strender og varme klima. Øya har et historisk sentrum med smale gater, kirker og et fyrtårn, samt et pulserende uteliv med restauranter, barer og klubber. Ibiza er også populær for turister som ønsker å oppleve den unike kulturen og naturen, med en rekke vakre landskap, fra fjell til øde strender og kristne og pre-kristne monumenter.

Her finner du de beste hotellene på Ibiza.

Tenerife

Tenerife er den største øya av Kanariøyene, med vakre strender, et aktivt vulkanlandskap og et rikt kulturliv. Her finner du et historisk sentrum med smale gater, kirker og et fyrtårn, samt et pulserende uteliv med restauranter, barer og klubber.

På øya finner man også Teide nasjonalpark, hvor man kan se den største vulkanen i Spania. Tenerife har også mange turistattraksjoner, fra vannparker til dyreparker, og er et populært reisemål for turister som ønsker å oppleve den unike kulturen og naturen.

Her finner du de beste hotellene på Tenerife.

Gled deg til å oppleve Spania med sitt deilige klima og alle sine unike reisemål. Det er en god grunn for at dette landet ligger på toppen som nordmenns foretrukne reisemål.

God tur!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...