Golfinteressert? Hit reiser du for å spille på de flotteste golfbanene i verden

Verden er, uten tvil, pakket med fantastiske golfbaner hvor alle fortjener et besøk eller to. Mange golfklubber har restriksjoner hvor kun klubbens medlemmer har adgang, men er du heldig og blir invitert kan du også få muligheten til å spille på noen av de mest sagnomsuste banene i verden.

Skottland blir sett på som golfens hjemland. Links er den eldste typen av golfbaner og ble først utviklet og etablert i Skottland. Linksbaner ligger plassert ved kysten, ofte blant sandyner og lite trær. Mange linksbaner består av 9 hull som spilles ved kysten i én retning, og ni hull som spilles innover i motsatt retning. The Open Championship spilles alltid på links.

Vi har tatt en kikk på 12 av verdens beste golfbaner og sett på hva du bør forvente deg, og hva du bør ta hensyn til. Her kan du drømme deg bort til neste golf tur og se på hvilke baner du definitivt bør sette på listen din over baner du må besøke en gang gjennom livet.

Lofoten Links, Norge

Denne 18-hulls banen blir omtalt som Norges råeste golfbane og ligger listet som nr 46 på listen over de 100 beste banene i fastlands-Europa.

Tar du turen hit i august er banen et av de beste stedene å oppleve det spektakulære nordlyset.

golf lofoten 1

Banen er kjent for å skape utfordringer for selv den beste. Her blir golf kombinert med utrolige naturopplevelser.

lofoten golf 2

Grunnet banen sitt unike design og sin nordlige beliggenhet har banen blitt verdenskjent mer enn én gang.

lofoten golf 3

Banen er plassert ved havet og med bl.a midnattsolen som ramme gjør det klart for en storslått opplevelse.

Lofoten golf 4

Havet er satt som et vannhinder ved flere av hullene og de naturlige sandstrendene fungerer som sandbunkere.

lofoten golf 5

Nord-Norge er verdenskjent for sin vakre natur og med en golfbane som har sørget for store utfordringer får du litt av alt.

Lofoten golf 6

Med dette som bakteppe får du en opplevelse på golfbanen som er litt utenom det vanlige.  I naturskjønne områder kan du spille golf og oppleve spenningen fra start til slutt.

The Old Course at St. Andrews Links, Skottland

The Old Course at St. Andrews er regnet som den eldste golfbanen i verden og er kjent som hjemmet til golfen.

golf skottland 2

Golfbanen er kjent for sine unik og store doble greens hvor syv av banene deler to hull på hver.

golf skottland 3

Hull 18 spilles ved den 700 år gamle broen, Swilcan bridge, og er vellkent landemerke for alle som spiller her.

golf skottland 5

En annen unik mulighet du har på denne banen er at du kan spille i retning med klokken, eller mot klokken.

Golf Skottland 6

The Old Course har hele 112 bunkere hvor alle har fått tildelt hvert sitt navn og har hver sin unike historie å fortelle.

golg skottland 7

På The Old Course at St. Andrews Links finner du også et av de mest kjente og vanskeligste hullene, som har skapt problemer for noen av verdens beste spillere.

Golf skottland 4

Golfbanen har uten tvil en vakker og spesiell beliggenhet. Er det en golfbane du skal spille på i ditt liv bør det defintivt være denne.

Portmarnock G.C.Old, Dublin

Knappe 15 minutter fra Dublin flyplass finner du denne perlen av en golfbane, Portmarnock Golfbane. Siden 1894 har Portmarnock Golfklubb ønsket velkommen til noen av verdens beste spillere.

Dublin 7

Flere kjente spiller har spilt her, som bl.a golfspilleren Arnold Palmer. Han ankom Portmarnock i 1960 for å delta i Canada Cup etter å ha vunnet både US Masters og US Open tidligere samme uka.

Tiger woods, som har vunnet 14 store mesterskap, har vært ved Portmarnock ved flere anledninger for å trene seg opp til The Open Championship.

Dublin 10

Treningsområdet til Portmarnock inneholder én driving range, to korte spille områder, samt en putting og chipping green. Alt har en standard i verdensklasse. På forespørsel kan også klubben stille med caddy hvis du har behov for det.

Dublin 2

Portmarnock er en linksbane og har derfor sin beliggenhet ved kysten. Spillerene må ofte regne med en hel del vind, noe som gjør banen ekstra utfordrende.

Dublin 1

Portmarnock har en 18-hulls bane, og siden dette er en linksbane må du regne med at 9 hull spilles ved kysten i én retning, og ni hull som spilles innover i motsatt retning.

Dublin 3

Linksbanen i Portmarnock er en utfordrende bane og har arrangert mange store mesterskap og  amatør events slik som bl.a Irish Open Championship, The Walker cup og British Amateur Championship.

Dublin 4

Banen blir regnet som den banen med verdens beste beliggenhet. Ingen andre irske golfbaner har fått så mye positiv omtale av suksessfulle golfere som denne banen.

Dublin 6

Det finnes noen restriksjoner som du må forholde deg til både ved denne banen og flere andre baner rundt om. Her må du sørge for at mobiltelefonen din er avslått og kan kun brukes ved parkeringsplassen, og da helst diskret. Det finnes også en dresskode, og hverken jeans eller treningsdress er tillatt. Husk å sette deg inn i reglene til hver enkelt klubb før du stiller opp klar til å spille.

Her finner du de beste hotellene i nærheten av Portmarnock golfbane.

Valderrama G.C, Spania

Real Club Valderrama ligger i Andaluca 1,5 time fra Malaga, og blir ansett på som en av verdens beste golfbaner i Europa. Banen er designet av Robert Trent Jones Sr, en av de beste innen sitt felt, og åpnet i 1974.

Klubbhuset kan skilte med alle fasiliteter, samt en fantastisk restaurant.

Spania 7

Drivingen rangen på på Valderrama blir sett på som intet mindre enn fantastisk. Alle som har vært innom både treningsområdet og banen gir fasilitetene beste karakter.

spania 3

Både banen og klubben til Real Club Valderrama har en svært eksklusiv status og er en privat golfklubb. De tar likevel imot spillere som ikke er medlemmer hver dag mellom kl 10.00 og 12.00. Husk å bestille tid før du møter opp.

spania 2

Banen er på ingen måte enkel, og hvert slag du tar må være gjennomtenkt. Noe som var banearkitekten sitt mål helt fra han begynte planleggingen av banen.

spania

Banens hull 4, La Cascada, er banens signaturhull. Det er et par 5 med en dam til venstre og har bydde på problemer for mer én spiller gjennom årene.

spania 5

Banen er uten tvil vakker, og svært godt vedlikeholdt. Det grønne og silkemyke underlaget blir av mange beskrevet som fullkomment og perfekt.

spania 6

Sør Spania er kjente for sitt gode klima hele året, noe som kan glede enhver golfentusiast. Når været er kaldt og guffent i Norge kan du ta turen til denne vakre plassen i Malaga og ha mange gode dager på banen.

Her finner du de beste hotellene i nærheten av Vaderrama golfbane.

Fontana G.C. Oberwaltersdorf, Østerike

3 mil sør for Wien ligger Østerikes eksklusive Golfbane. Fontana Golf Club er kjent som noe mer enn kun en fantastisk 18-hulls bane. Her er det som å entre inn i en helt ny verden, takket være klubbens grunder Frank Stronach. Han har sørget for at Fontana alltid innbyr til en helt spesiell atmosfære, som toppes av det unike klubbhuset i Kolonisstil.

Golf Østerrike 4

Fontana Golf Club kan by på mer enn en fantastisk 18-hulls golf bane. De kan også skilte med en eksklusiv restaurant, svømmebasseng, sauna, pro-shop og en drivingrange.

gold Østerrike

Fontana Golf Club har en helt unik beliggenhet og banen er kjent for å lede til både utfordrende og interessante spill. Både hull 17 og 18 vil garantert gi deg noen utfordringer.

Golf østerrike 2

Fontana Golf club er kjent som Østerrikes vakreste golfbane hvor den har rykte på seg for å alltid være i upåklagelig stand som alltid bærer med seg en eksepsjonell atmosfære.

Gold Østerrike 3

Fontana krever et minimumshandikap på 36 for å kunne ta runden på denne utfordrende, men rettferdige banen.

Her finner du de beste hotellene i nærheten av Fontana Golf Club.

Thracian Cliffs G. & Beach Resort, Bulgaria

Thracian cliffs golf & beach resort er en resort i Bulgaria son kan skilte med en fantastisk utsikt over havet, og en 18-hulls bane som dominerer området på fantastisk vis. Resorten kan i tillegg til den fantastiske 18-hulls golfbanen by på to kritthvite strender, Spa, vannsport, seks spisesteder med fantastisk beliggenhet.

resort bulgaria

I hjertet av Resorten finner du Marina Village, som ligger kun noen få meter fra kystlinjen. Her finner du restauranter, et shoppingområdet, nattklubb, Spa og en Proshop. Her ligger også eksklusive leiligheter som du kan overnatte i.

Golf Bulgaria 4

Golfbanen ligger på toppen av noen unike klipper, med 4.5 km med unikt terreng med fantastisk utsikt over Svartehavet. Gary Player Signatur Golfbane har blitt designet til å passe perfekt inn i det unike landskapet og vil gi deg en fantastisk golf opplevelse på toppene av de ruvende klippene.

Golf Bulgaria 2

Golfbanen er kjent som en av verdens mest dramatiske golfbaner i hele verden, og kommer garantert til å ta pusten fra deg.

Gold Bulgaria

Denne eksepsjonelle banen er tilgjengelig for alle golfere uavhengig av nivå eller handikap. Banen er kjent for å gi gode utfordringer til spillerene, men hull-6 er nok det som er mest kjent.

Golf Bulgaria

Alle hullene på banen har Svartehavet og klippene som et bakteppe og du skal ikke være lettskremt for å spille denne banen.

Banen er designet av golf legenden Gary Player, som har intet mindre enn 350 prosjekter fra hele verden bak seg. Thracian Cliffs er, i følge han selv, juvelen i portefolien.

Costa Navarino, Hellas

Costa Navarino ligger i Messinia helt syd i Peloponnese I fantastiske Hellas. Costa Navarino har hele to 18-hulls baner, The dunes course og The bay Course. Golfbanene ligger i tilknytning til to luksushoteller, The Romanos og The Westin Resort. Dette utgjør Hellas største resort som i tillegg til de unike golfbanene kan friste med Spa, over 20 restauranter, samt et stort utvalg av aktiviteter for store og små.

golf hellas 7

Når dagens spill er over kan du nyte utsikten og roen på den store terrassen på klubbhuset som ligger ved The Dunes.

Golf hellas 8

Med egen drivingrange kan du slå noen baller før solen har stått opp og se frem til utfordringene som venter deg på én av de eklskusive golfbanene.

the dunes hellas

Den imponerende Dunes Course er den første signature golfbanen i Hellas med spektakulær utsikt mot det vakre middelhavet. Denne prisvinnende 18- hulls banen, omgitt av vakre olivenlunder, vll gi de fleste en utfordring de kan glede seg over.

The dunes hull 2

Uansett hvor du er på banen vil du alltid være en del av det spektakulære bakteppe til Middelhavet. The Dunes er mest kjent for sitt signaturhull, hull to. Med panoramautsikt vil dette par 4 hullet gi deg en unik opplevelse.

Golf Hellas 2

Banen kan by på gode birdiesjanser, og du vil garantert få noen utfordringer. Selv de med høyt handicap kan regne med å få god uttelling, spesielt ved på par 3-hullene.

golf hellas 3

The Bay Course ligger 7 km fra hotellet og er designet av Robert Trent Jones Jr. Banen er kortere en The Dunes Court og blir ansett som mer teknisk. På denne banen er golfbil obligatorisk.

golf hellas 5

Spiller du på ettermiddagen vil du oppleve slående solnedganger som vil gi golfspillet ditt en helt utrolig bakgrunn.

golf hellas 6

Costa Navarini tilbyr med sine to 18-hulls baner, en golf opplevelse i verdensklasse. Naturen rundt begge banene er intet mindre enn spektakulær. Med sine gode temperaturer hele året er Costa Navarino virkelig stedet du bør reise. Her vil du oppleve mer enn kun golf og er det perfekte reisemål for hele familien.

Augusta National Golf Club Georgia, USA

Augusta National Golf Club er en privat golf klubb som ligger i Augusta Georgia i USA. Banen ble åpnet i 1933 og er en av verdens mest kjente og eksklusive golfklubber. Den er spesielt kjent for å være vertskap for den kjente turneringen, The masters Tournament.

Agusta National er viden kjent blant alle golfintersserte og den blir ansett som en av de vakreste banene i verden.

Banen er designet av ingen ringere enn Bobby Jones og Alister Mackenzie.

Augusta National 12

Banens tolvte hull har har fått navnet Golden Bell og er et av verdens mest kjente hull. Her har det ikke vært en eneste hole-in-one siden Curtis Strange gjorde den bragden tilbake i 1988.

Hull 12 har skapt store utfordringer for selv den beste spilleren opp igjennom. Vinden, den smale greenen og det vakre vannet er noen av faktorene som spiller inn som gjør hullet så utfordrende.

augusta

Banen på Augusta er full av vakre blomster, og hvert av hullene på banen er faktisk oppkalt etter én av blomstene som den står ved.

GOLF: APR 06 PGA - Masters Tournament - Practice Round

Augusta National har hele 44 fantastiske hvite sand bunkere. Sanden er faktisk Quartz som er så finmalt at det forhindrer golf ballene fra å sette seg fast i sanden. Hull 13 er oppkalt etter Azalea og banen kan skilte med intet mindre enn 1600 av dem.

augusta-national-16th

Agusta National har omkring 300 medlemmer til enhver tid og medlemsavgiften ligger på mellom 25000 og 50000 dollar! Du kan kun oppnå medlemskap ved invitasjon, og ønsker du å spille på banen, må du også sørge for å bli invitert. Denne klubben henger høyt for de aller fleste golfspillere og vil være en helt spesiell opplevelse.

Cypress Point Club California, USA

Cypress Point Golf Club er en svært anerkjent golfbane i California. Den ble designet av Alister Mackenzie og åpnet i 1928. Cypress Point er ansett som Alister Mackenzie sitt mesterverk og er rangert til en av de tre beste golfbanene noensinne laget.

golf california 2

Det Alister oppnådde med sitt fantastiske banedesign var å ikke overgå det naturlige terrenget, noe som igjen gjør banen spesielt unik. Cypress Point byr på en naturlig skjønnet du finner få andre steder i verden.

golf kypros

Cypress Point leder deg gjennom bunkere, skog og utrolig fjell formasjoner. Banen er kjent for sine utfordringer, spesielt når du kommer til hull 16.

golf california 3

Banen er spesielt kjent for utfordringene på par tre ved hull 15 og 16, samt spektakulære par fire ved hull 17, som kan skilte med den utroligste og naturlige beliggenheten du kan forestille deg.

golf california 4

Cypress Point er ansett som en av verdens beste golfbaner og du får kun tilgang til banen hvis du blir invitert av en av klubbens medlemmer, men det betyr ikke at Cypress Point ikke burde ligge på listen din over golfbaner du bør besøke.

Royal Melbourne G.C. West, Australia

Royal Melbourne er en 36-hulls golfbane og rangeres som en av verdes beste golfbaner. Klubben ble etablert allerede i 1891 og har arrangert et stort antall med internasjonale turneringer.

royal melborne 6

Royal Melbourne består av to baner, The west and East Course, samt en sammensatt bane av de to, the Composite course. Banene er designet av Allister MacKenzie og bygget av Alex Russel og Mick Morcom etter Allister sine beskrivelser. The East Course stod ferdig i 1931.

royal melbourne 1

Den Composite Course ble satt samen av 12 hull fra The West Course, og 6 hull fra The East Course. Resultatet ble en bane med en fantastisk kvalitet og mix du skal lete lenger etter for å finne noe annet sted.

royal melborne 2

Både The West and The East Course er kjent for å gi sine spillere gode utfordringer og de hullene som ikke er tatt med i The Composite Course er vell verdt å prøve seg på.

royal melbourne 4

Banen har utfordrende bunkere i et røft terreng og det krever sin spiller å planlegge hvert slag. Du vil sitte igjen med en uforglemmelig opplevelse etter en tur til Royal Melbourne og det finnes ikke den golfspiller som ikke har hørt om Australias beste golfbane.

royal melborne 5

Royal Melbourne Golf Club ligger 40 minutter fra Melbourne flyplass og er en privat golf klubb. Det finnes likevel to muligheter for at du kan få nyte denne vakre og unike banen. Du kan bli invitert av et eksisterende medlem, eller du kan bringe med deg et anbefalingsbrev fra din egen golf klubb. Du bør være klar over at det koster noen kroner å spille på denne banen, men det er det vell verdt.

Makani Golf Club, Hawaii

Makani Golf Club åpnet i 1997, og blir anset som Hawaiis beste golf bane. Den fantastiske beliggenheten gir dette området et kjøligere klima enn mange andre steder på Hawaii. Makani Golf Club ligger i den nedre delen av vulkanen Mauna Kea. Her vil du oppleve frisk luft og panoramautsikt over Hawaii.

golf hawaii 6

Banen er en par 72 bane og er svært utfordrende for selv en erfaren spiller. Banen er designet av Perry Dye som er en annerkjent banedesigner.

golf Hawaii 2

Banen kan skilte med store fairways og vannhull i ni av de atten hullene på banen. Dette vil gi deg noen unike golfopplevelser.

golf hawaii 3

Alle golfspillere er velkommen til å spille ved Makani Golf Club. Husk at det også her er dresscodes, jeans og slippers er ikke et akseptabelt golf antrekk.

golf hawaii 4

Denne 18-hulls banen har sitt naturlige miljø som en del av banen med tropiske trær og permanent utsikt til de fem fjellene som omkranser banen.

Golf Hawaii 7

Golfbanen har blitt designet med det for øyet at banen skulle passe inn i den allerede eksisterende naturen. Det varierende landskapet og det naturlige terrenget skulle utnyttes og ikke ødelegges. Resultatet er intet mindre enn fantastisk.

Golf Hawaii 8

Her finner du også en utmerket drivingrange. Klubben stiller også med en enestående instruktør for de som har behov det.

Hull 17 er banens signatur hull og vil gi deg noen gode utfordringer, og bør stå på alles «bucket-liste» over hull som bør erfares.

Hawaii er mer enn hula dans og vakre strender og tar du turen til Hawaii bør du absolutt ta turen til Makani Golf Club.

Her finner du de beste hotellene på Hawaii.

The Links at Fancourt,  Sør- Afrika

The Links i Fancourt ligger I Sør-Afrika. Banen er kjent som Sør- Afrikas beste golfbane. Banen er designet av den anerkjente og legendariske Gary Player.

Fancourt har vært vertskap for noen av de mest prestisjefylte turneringene i verden som bl.a The presidents cup og SA Open.

Golf Sør Afrika 3

Denne eksklusive klubben er kjent for sin høye standard, samt tradisjonene som følger med, og er virkelig verdt å oppleve.

hotell sør afrika

The Links er en privat golfklubb, men det er likevel mulighet for gjester å kunne spille. Bor du på Hotel Fancourt finnes det tider ved banen som du kan ha glede av. Hotellet er et svært ekslusivt 5-stjerners hotell som byr på luksus fra du kommer til du reiser.

Verdens beste golfbaner har stort sett hatt et godt utgangspunkt når golfbanene skulle designes. Dette var ikke tilfelle ved The Links at Fancourt. Her er banen laget på en gammel flyplass og banedesigner Gary Player fikk en stor utfordring når banen skulle designes. Visjonen var å lage en imponerende linksbane, noe han definitivt lyktes med.

golf sør afrika 2

Linksbanen er kreativt utformet og kjent for sine spesielle særegenheter som gir alle spillere en real utfordring.

golf sør afrika 4

En rask gåtur fra klubbhuset har The Links en artig og unik 5-hulls bane hvor du kan ta noen raske, men presise slag.

golf sør afrika 5

Ved denne linksbanen blir det ikke brukt golfbiler. Her må du belage deg på å gå hele den fantastiske 18-hulls banen.

golf sør afrika 6

Det er en stor opplevelse å få muligheten til å både spille ved denne banen, samt å få ta del i klubbens tradisjoner. Det er mange som har denne berømte plassen på sin ønskeliste.

The links bestreber seg etter å være den esklskusive golfklubben som var visjonen fra starten, så her er det ekstra viktig å huske på gjeldene dresskode før du entrer både klubben og banen.

 

Golf gir deg mer enn en spennende runde på en flott bane. Det gir deg unike og fantastiske naturopplevelser, vennskap med gjensidige golfintersserte spillere og ikke minst fantastiske minner.

God Tur!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...
forsikring-reise-idtyveri

Slik beskytter du deg mot ID-tyveri på ferien

Å reise på ferie er en fantastisk opplevelse, men i vår moderne verden er det også viktig å være bevisst på sikkerheten din, spesielt...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...