Senja- Norge i miniatyr i spektakulære omgivelser

Å feriere i Norge er en unik opplevelse, selv for de som er bosatt i vårt langstrakte land og er det en del av landet som virkelig sørger for en spektakulær opplevelse så er det Nord-Norge. Her kan du se nordlyset og oppleve midnattsolen som bare er en del av at de utallelige naturopplevelsene som du aldri kommer til å glemme. Senja har et unikt og variert landskap og blir ofte omtalt som et miniatyr Norge. Reiser du til Senja gjør du lurt i å ta med deg sykkelen. Gjennom sommeren og høsten er det mange flotte naturopplevelser som blir ekstra innholdsrike om du velger å sykle. Du kan bruke både manuell og el-sykkel.

Ytterst på øya finner du dramatiske fjell som stuper ned i havet, men også en nydelig skjærgård og fantastiske strender. Innover på øya finnes dyrkbar jord, bjørkeskog og vakker natur ulikt noe annet du finner i Norge.

Senja er Norges nest største øy med fastlandsforbindelse og ligger i hjertet av Midt- Troms og nærmeste flyplass er Bardufoss. Området er kjent for dramatisk natur med fjell, dype fjorder, små fiskevær og kritthvite strender.

Opplevelser på Senja

Senja er, for mange, en uoppdaget perle og her kan du nyte livet i spektakulære omgivelser med nydelige måltider tilberedt med lokale råvarer. Tempoet er rolig og behagelig med en følelse av ekte luksus og lykke underveis.

Du kan også være med på en båttur, padle kajakk, reise på fisketur og oppleve huskyene i et enormt tempo, alt i en magisk natur.

Nasjonal Turistveg

Nasjonal Turistveg slynger seg på smale og idylliske veier og det er her mange får de største opplevelsene som ligger side om side fra start til slutt. Her får du Instagram bildene du nesten aldri har sett maken til.

Grytefjorden er starten på Nasjonal Turistveg som følger FV 86 til Berg og er perfekt å kjøre, men også å sykle for den som ønsker det. Det finnes en menge med utkikksposter og naturlige stopp underveis, og her gjelder det å sørge for få med seg alle naturopplevelsene.

Bergsbotn er en utkikkspost som er viden kjent for dem som har tatt turen til Senja. På en 44 meter lang plattform får du en fantastisk og storslått utsikt over Bergsfjorden med de dramatiske fjellene rundt. Her kan du også få oppleve nordlyset bedre enn noe annet sted.

Erfjordstranda

Tro det eller ei, men Nord- Norge er faktisk kjent for sine fantastiske strender som er kritthvite mens havet er turkist. Tar du turen på sommeren kan du være heldig å få både sol og greie badetemperaturer. Vil du se flere strender bør du også ta turen innom Bøvær som garantert kommer til å ta pusten fra deg.

Erfjordstranda ligger innerst i Ersfjorden og kan skilte med finkornet sand i nydelige omgivelser. Stranden er omgitt av spisse, høye fjell og er et naturlig stopp når du kjører Nasjonal Turistveg.

Ved Erfjordstranda finner du også Norges mest omtalte toalett, gulldassen. Toalettet er laget som et trekantet bygg i et gullbeslått materialet og er en attraksjon i seg selv.

Ånderdalen Nasjonalpark

Senja har flotte turløyper som frister mang en besøkende. Alle løypene er godt merket og passer for alt fra nybegynnere til de som liker seg best i litt mer utfordrende terreng. Ta gjerne turen innom Ånderdalen Nasjonalpark som har merkede turløyper med både gapahuk og bålplasser.

Nordlyseventyr i Fyrløkta

Ytterst på svabergene i Hamn i Senja finner du Fyrløkta med fantastisk utsikt til fjell, fjord og nordlyset. Nord-Norge er kjent for sitt litt røffe vær og her kan du virkelige få kjenne på de nordnorske naturkreftene.

Fyrløkta er oppvarmet og du får servert varm drikke inne på kvelden i tillegg får du et deilig reinskinn som du kan bruke hvis du vil sitte ute.

Her kan du se flere opplevelser på Senja

Hval og nordlys-ekspedisjon

Dette er en helt unik tur som strekker seg over flere dager og du får oppleve alt fra hvalsafari og fjordcruise til nordlys-safari og overnatting med både foredrag og transport tur/retur Finnsnes- Senja.

Overnatting i Senja

Det finnes en mengde med overnattingstilbud i Senja og du kan velge mellom hotell, hytter, rorbu og private hus. Her finner du en oversikt over alle mulighetene for overnatting på Senja. Vi har også tatt en kikk på noen av de mest populære hotellene og kompleksene som Senja har å by på.

Mefjord Brygge

Mefjord brygge har både hytter og leiligheter og ligger omgitt av majestetiske fjell i fiskeværet Mefjord på Senja. Området er populært både for gåturer, sykkelturer og ikke minst, jakten på nordlyset.

Mefjord Brygge ligger ved Nasjonal turistveg og ligger én time med bil fra sentrum av Finnsnes.

Her kan du se nærmere på Mefjord Brygge og bestille rom.

Senja Fjordhotell

Senja Fjordhotell ligger perfekt til i Stonglangseidet med direkte adgang til skiløypene i tillegg til å ha tur-og sykkelterreng rett på utsiden av døren. Hotellet har egen ski bod, terrasse og en fantastisk utsikt til den magiske naturen.

Det serveres kontinental frokost hver dag og rommene fremstår som koselige og innbydende utstyrt med alt du har behov for.

Her kan du se nærmere på Senja Fjordhotell og bestille rom.

Skagi Senja Hotell og Lodge

Skagi Senja Hotell og Lodge er et sjarmerende hotell som ligger rett i vannkanten i Skaland. Her er det terrasse, hage, restaurant og bar og det hele ligger magisk til i den vakre nordnorske naturen. Med hav og fjell side om side våkner du hver dag til noe helt vakkert og unikt.

Hotellet har mange besøkende gjennom året og er kjent for sin gjestfrihet og fantastiske kjøkken. Personalet er lokal kjente og hjelper deg gjerne med å planlegge dagens aktiviteter.

Her kan du se nærmere på Skagi Senja Hotell og Lodge og bestille rom.

Gled deg til å oppleve noe av det beste som Norge har å tilby og vil du ha flere tips til unike reisemål og fantastiske opplevelser i Nord-Norge bør du ta en kikk her.

Lykke til og god tur!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...
forsikring-reise-idtyveri

Slik beskytter du deg mot ID-tyveri på ferien

Å reise på ferie er en fantastisk opplevelse, men i vår moderne verden er det også viktig å være bevisst på sikkerheten din, spesielt...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...