Her er de beste og mest unike opplevelsene i Norge

Norge er, uten tvil, et vakkert land og er pakket med opplevelser fra nord til sør. Er du ute etter en ferie hvor unike opplevelser står i høysetet bør du sørge for at det er Norge som står på agendaen. Du kan oppleve Norge både med bil eller med med båt. Kanskje drømmen er å leie bobil og være fullstendig fri mens du kjører gjennom Norske fjorder og fjell? Velger du sjøveien kan du få en fantastisk opplevelse med Hurtigruta som kjører innom en mengde med havner fra Bergen til Kirkenes. Norge har flere tettsteder og byer som bærer på flere hundre år historie som er så flotte og unike at det tar pusten fra deg.

Har du planer om å oppleve Norge bør du sørge for å ta turen til Lofoten. Mer majestetisk og urørt natur skal du lete lenge etter. Her kan du bo i en rorbu og oppleve midnattsolen samtidig som du kan komme tett på det unike dyrerike som består av alt fra havørner til spekkhoggere.

Er du en av dem som elsker å gå i fjellet har vi nok av tur-stier i ulike vanskelighetsgrader som du kan prøve deg på. Er du derimot ute etter litt ekstra spenning fortjener virkelig isbreene et besøk. Den krystallklare isen vil virkelig gi deg ekstra spenning og er en helt formidabel opplevelse.

Vi har tatt en kikk på de beste og mest unike opplevelsene i Norge og du kommer garantert til å ønske å se mer av vår vakre land.

Fantastiske og uforglemmelige opplevelser i Lofoten

lofoten

Lofoten er spesielt kjent for sin unike natur og er kjent som verdens vakreste øyrike.Her finner du urørt natur, majestetiske fjell, lune viker og et spennende hav. Her kan du bo i en idyllisk rorbu og oppleve alt det spennende som Lofoten har å by på.

Lofoten byr på unike opplevelser både til vanns og til lands og er et yndet reisemål for turister fra hele verden. Med kyststien kan du nå de vakreste utsiktspunktene til fots og se et landskap du sjeldent har sett maken til, eller den sagnomsuste midnattsolen som har bergtatt mang enn turist.

Du kan også oppleve Lofoten til vanns hvor du kan se spekkhoggere og ørn, og hvis du virkelig vil ha en opplevelse for livet så hiver du deg i vannet og snorkler med dem.

Spekkhoggersafari

Spekkhogger

Fra November til januar kan du være med å se den majestetiske spekkhoggeren i sitt naturlige miljø i skjærvøy i Nord Troms. Ved hjelp av store ribbåter får du se dyrene på nært hold der de har fulgt silden til vintringsområdene. Turen tar rundt fire timer og du må sørge for å være godt kledd. Safarien varer i ca 4 timer og det anbefales varme og skikkelige klær. For bestilling og mer informasjon anbefales det å ringe Lofoten Opplevelser direkte på telefon 905 81 475

Ørnesfari

ørn

Nordland har verdens største konsentrasjonen av havørn og fra juni til august kan du få oppleve denne fantastiske rovfuglen på nært hold. I en stor ribb blir du fraktet utover havet som gir deg helt unik nærkontakt med naturen og dyrelivet.

Er du ekstra heldig kan du oppleve vågehval, spekkhoggere og niser. Du vil også få et glimt at Lofotens høyeste og mest sagnomsuste fjell, Vågakallen. Turen tar rundt 1,5 time og du må huske å kle deg godt.

Midnattssolsafari i Henningsvær, Lofoten

midnattsol-safari-lofoten

Vil du oppleve en fantastisk midnattsol-safari er det Nord-Norge som vil gi deg den aller beste opplevelsen. Henningsvær ligger 200 km nord for polarsirkelen og fra 23. mai har vi sol døgnet rundt. På natten er solen lav og lyset på sitt absolutte vakreste. Med store ribbåter drar vi fra Henningsvær og vestover gjennom trange sund ut til storhavet på yttersiden. Dette er virkelig en opplevelse som vekker mange følelser underveis. Vi ser etter havørn, lundefugl og sel på turen. Er vi heldige treffer vi også på hval.

Er du en av dem som elsker å spille golf bør du sørge for å ta en runde på en av verdens beste golfbaner som ligger i Lofoten. Her vil du oppleve magien i en helt spesiell natur og det er ikke uten grunn at Lofoten står på listen over en av verdens mest spektakulære golfbaner.

Norges mest unike øygruppe

Træna

Med en bosetting som strekker seg hele 6000 år tilbake i tid finner du Træna. Øyene som ligger 60 kilometer utenfor Helgelandskysten kan vise til den populære Trænafestivalen, koselige kafeer og en kulturarv uten sidestykke.

Med sine 33 nautiske mil fra fastlandet er det nesten ikke mulig å komme nærmere havet. Øygruppen tiltrekker seg en mengde med besøkende hvert år og er regnet som Norges eldste fiskevær med røtter 8000 år tilbake i tid.

Den kjente Trænafestivalen blir arrangert i juli hvert år og foregår på øyene Husøy og Sanna. Flere tusen tilreisende inntar øygruppen hvert år og er til stor glede for de fire hundre fastboende som huser øyene resten av året.

For å komme deg til denne unike øygruppen reiser du enten med hurtigbåt eller med ferje og her kan du planlegge reisen din. 

Opplev Norge med Hurtigruten

Hurtigruten

Med Hurtigruten kan du få en uforglemmelig norgesferie fra havn til havn langs den norske kysten. Du kan være med på den klassiske rundturen som går tur/ retur Bergen- Krikenes. På turen vil du oppleve hele 34 havner og 100 ulike fjorder. Dette er turen som tar deg med gjennom det flotteste av Norges natur og reiser du på vinteren vil du oppleve nordlyset, mens du på sommeren vil få se midnattsolen.

Hurtigruten har flere ulike reiser som du kan velge mellom til flere årstider og du kommer garantert til å elske hvert minutt. Ombord på båten vil du bli vartet opp etter alle kunstens regler og du vil reise hjem med minner for livet.

Norges beste surfingopplevelse

Hoddevika

Er du en av dem som elsker magisk natur og surfing så bør du ta turen til Hoddevika. Dette er en yndet sted for turister og spesielt for dem som har surfing som sin lidenskap. Blant stupbratte fjell og magisk natur kan du få en helt unik opplevelse. Her arrangeres surfekurs for den som vil prøve det eller du kan oppleve nærheten til naturen til fots. Fra fjellene vil du få en spektakulær utsikt og stranden har kritthvit sand som du sjelden har sett maken til.

Hoddevika har en av Norges flotteste strender og er kjent for en hel del vind som gjør området perfekt for surfing. Holder du deg på stranden vil de høye fjellene gi deg ly for vinden.

Hoddevika ligger ved Måløy og du vil bruke litt i overkant av 8 timer i bil fra Oslo. På turen vil du kjøre gjennom Hamar, Lillehammer, Stryn og Nordfjordeid.

Spenn på deg skiene i sommer

Stryn

Sommeren kan by på unike ski opplevelser også i Norge. Tar du turen til Stryn sommerskisenter vil du kjøre gjennom høye brøytekanter selv i Juli måned og du vil få en fantastisk opplevelse. Med en stolheis som tar deg til opp til 1300 m.o.h kan du stå på ski i strålende sol og se noe av det beste som Norge har å by på.

Mellom Stryn og Gudbrandsdalen ved Tystigbreen finner du fantastiske ski muligheter på sommeren. Dette er en opplevelse som passer både store og små. Reiser du hit med bil vil det ta rundt 6.5 time fra Oslo. Husk at selve kjøreturen også er en opplevelse i seg selv da du kjører gjennom storslagen norsk natur.

Opplev isbreer på sitt vakreste

Isbre

En isbre dannes av snø og rim som blir som en masse som beveger seg nedover fjellsidene og Norge har hele 2534 isbreer rundt om i landet. Det er lite som fremstår så majestetisk og mektig som en isbre og å oppleve en på nært hold er en spektakulær opplevelse.

Jostedalsbreen er den største isbreen i hele fastlandseuropa. Fra Nigardsbreen kan du oppleve isbreen fra kajakk eller du kan bli med på en guidet brevandring over isen.

Svartisen er Norges nest største isbre og dekker så mye som en femtedel av Svartisen Nasjonalpark. Denne unike isbreen har hele 60 brearmer hvor du flere steder kan være med en isbrevandring.

I Hardanger finner du den tredje største isbreen som ligger på Folgefonnhalvøya. Du kan oppleve Folgefonna både fra vannet i kajakk og til fots med ski eller truger på bena.

Skal du først på tur i Norge bør du sørge for å få med deg en isbre eller to, du kommer garantert ikke til å angre.

Fottur i Norges vakre natur

Preiekestolen

Norge har mange flotte fjell som fortjener et besøk. I mange av fjellene kan du både sykle og gå og flere blir fristet til å besøke flere av natur-stiene vi har rundt om. Husk at i høysesong så kan det bli trangt om plassen og kan du ta turen litt utenfor sesong vil du få den aller beste opplevelsen.

Preikestolen

Preikestolen ligger ved Lysefjorden ved Stavanger og er en Norges mest populære fjellturer. På toppen kan du ta et ikonisk bilde utover den vakre naturen og stå ytterst på platået mens du ser utover landskapet.

Turen opp kan være mer krevende enn man kanskje tror og for de som ikke er vant til å gå i fjellet kan høyden være en liten utfordring. Dette er ikke turen du tar med deg barna på hvis det er første gangen du skal opp i fjellet.

Gaustadtoppen

Med en grusgang hele veien til toppen er dette kanskje et av de enkleste fjellene å bestige. Du bruker rundt tre timer fra start til slutt og halvveis opp må du opp en liten fjellstige, men det pleier å gå greit for de fleste.

På toppen vil du oppleve østlandets videste utsikt. Når du skal ned igjen kan du ta banen som går i fjellet, og det er også en opplevelse i seg selv.

Trolltunga

Trolltunga ligger i Hardanger og når du kommer opp på toppen kan du oppleve fjellhylla som stikker rett ut fra fjellet hele 700 meter over Ringedalsvannet. Turen opp er fantastisk selv om den tidvis kan være litt bratt. Du vil oppleve ekte fossefall og variert vegetasjon, noe som gjør stigningen ekstra spesiell.

Kjerag er også en populær destinasjon for turister fra hele verden. Dette er en tøff tur og du bør være litt i form før du setter i gang oppover fjellheimen. Kjerag ligger i Lysefjorden og rager hele 1084 meter over fjorden.

Skudesneshavn

Skudesneshavn

Skudesneshvan ligger helt sør på Karmøy på utsiden av Stavanger og er den kystbyen som best har bevart sin originale bebyggelse. Her finner du over 200 hus som er bevart og restaurert med historie helt tilbake til 1850-tallet. Skudeneshavn er en sjarmerende seilskuteby som virkelig har klart å ivaerta sin historie og er en turistmagnet spesielt på sommerstid.

Her kan du oppleve spennende gallerier, ta et bybad med badstue, uttforske flotte turterreng og spise deilig mat. Skudeneshavn står på Riksantikvarens liste over fredede kulturmiljøer og er virkelig verdt et besøk.

Besøk den bilfrie øye midt i havgapet

lyngør kopi

Lyngør ligger i Tvedestrand kommune midt mellom Arendal og Risør. På 80-tallet ble Lyngør kåret til Europas best bevarte tettsted og fremstår i dag like flott som den gangen. Øya huser rundt 40 fastboende, men har besøk av flere hundre hytteturister gjennom sommeren. Lyngør består av tre øyer og hadde i sin tid et pulserende lokalsamfunn med egen skole, båtbyggeri og butikker.

Lyngør er en bilfri øy og for å komme ut til øyen kan du ta rutebåt eller taxibåt. Øya har ingen hotell, men du kan overnatte på hotellet på Gjeving. Øya har to bespisningssteder, flere badebukter i naturskjønne omgivelser og er absolutt verdt et besøk en solfylt sommerdag.

Opplev en historisk reise gjennom Telemarkskanalen

Telemarkskanalen

Hvis du aldri har gjort det før bør du sørge for å ta turen gjennom telemarkskanalen. Fra Skien til Dalen kan du oppleve Norge med fantastiske natur fra kyst til fjell. Du vil være ombord i en av de eldste kanalbåtene som har historie helt tilbake til 1882.

Telemarkskanalen har tre kanaler med sluseanlegg i Telemarksvassdraget og er en helt unik opplevelse. I dalen kan du også sørge for en overnatting ved det sagnomsuste hotellet Dalen Hotell.

Sov i en trehytte

Tregytte

Det har blitt mer og mer populært å overnatte i en trehytte og det finnes et godt utvalg plassert rundt om i Norge. Noen av hyttene er laget i tretoppene og vil gi deg en magisk opplevelse. Tettere på naturen og dyrerike kommer du nesten ikke. Selv om det er en trehytta vil du ha alt av fasiliteter i umiddelbar nærhet og du kommer garantert til å elske det.

Vil oppleve ekte sydenstemning i Norge med kritthvite strender og asurblått hav bør du ta turen til et av disse stedene. Her finner du mange flotte strender som du nesten ikke visste eksisterte og som er vell verdt et besøk.

Gled deg til en innholdsrik Norges ferie og god tur !

 

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...