Her får du sydenstemning i Norge

Har du planer om oppleve Norge i sommer kan du glede deg til en ferie pakket med vakker natur og unike opplevelser. Du trenger heller ikke å reise til Middelhavet for å oppleve kritthvite, langstrakte strender med sand som melis under føttene, Norge har en mengde med vakre strender som du bør besøke i sommer.

Et besøk på en av disse nydelige strendene kan også kombineres med én overnatting eller to så får du maks ut av turen din. Velg deg et luksuriøst hotell i Stavanger eller et badehotell på sørlandet. Det er nok å velge mellom og opplevelsene står på rad og rekke for å glede deg.

Orrestranda På Jæren

Jæren er kjent som det lave og flate kystområdet som ligger sør for Boknafjorden i Rogaland. Her finner du den fantastiske Orrestranda som er hele 5 km lang og er ansett som landets lengste sandstrand. Stranden har vakker lys og finkornet sand. Her kan du både bade og surfe, eller bare ta en rusletur og høre på havets dønninger som slår inn over land.

Hit kommer du ved å kjøre E-18 fra Oslo og videre på E-39 fra Kristiansand mot Stavanger. Du kan også ta bilen fra Bergen, og følge veien til Haugesund. Topp det hele med en liten båt-tur før du ankommer Rogaland.

Frister turen til mer enn bading kan du bo ved et av de flotte hotellene i Stavanger. Da kan du opplev både sjø og by på samme ferie. Stavanger har fine by-gater med deilige restauranter. Med sjø i håret fra du kommer til du reiser vil Stavanger og Rogaland by på det beste det har av sydenfølelse med lave skuldre.

Her finner du de beste hotellene i Stavanger.

Uttakleiv strand Vestvågøy

Midt i uberørt natur i Uttakleiv på Vestvåg i herlige Lofoten finner du en av verdens fineste strender. Denne stranden bør absolutt stå på listen over strender du bør besøke hvis du skal nordover i sommer. Stranden er viden kjent langt utenfor Norges grenser og er omtalt i en rekke utelandske medier. Den er også kåret til Europas mest romantiske strand, selv vakre strender i sydligere strøk må vike for denne nordlansperlen.

I tillegg til blått hav og finkornet sand kan stranden skilte med alt fra volleyball muligheter til bålplass for den som ønsker det.

Uttakleiv er også et populært utfarstssted for å se midnattsolen, mer romantisk enn det kan det nesten ikke bli.

Bygda har kun 22 fatsboende, men har over 300 000 besøkende i løpet av året så dette er uten tvil en populær destinasjon. Bygda er eid av lokale bønder som tilrettelegger for besøkende, så du må betale for parkering og servicetilbudet på området.

Fevikstranda i Grimstad

Legger du turen til Sørlandet i sommer vil du oppleve en stemning og en atmosfære som er som en tur til Middelhavet å regne. I Grimstad, nærmere bestemt Fevik, ligger en av Norges fineste strender. Hvit sandstrand med havet som slår myke dønninger inn over land, med Strand Hotell Fevik som nærmeste nabo. Et lekkert hotell fra 1937 i original funkis stil fra 30-tallet kommer til å gjøre turen din absolutt komplett.

Reiser du fra Oslo følger du E-18 mot Arendal og Kristiansand. En liten halvtime etter Arendal  følger du skiltene mot Fevik, og hotellet med den vakre stranden ligger som en skjult perle klar til å ta deg i mot.

Bystranda Kristiansand

Har du først tatt turen til Sørlandet bør du også ta turen innom By-stranda i Kristiansand. Det er nok det eneste stedet i Norge du vil finne vaskekte palmer som vaier i vinden. Kristiansand er også kjent for festivaler som Palmesus og det er ikke uten grunn.

By-stranda har hvit sand som føttene synker ned i fra første steg, og laget spesielt med tanke på kos, hygge og følelsen av Middelhavet.

Området er frodig og tilrettelagt for både store og små med aktiviteter, lekepark og nydelige grøntområder.

Kristiansand kan skilte med shoppinggate i Markensgate, flotte restauranter og lektere som duver i vannkanten og gleder seg til å servere deg et kulinarisk måltid. Du finner også flere hoteller i gangsavstand til både sentrum og By-stranda.

Her finner du de beste hotellene i Kristiansand. 

Gled deg til en sommer i Norge med sol og fantastiske badetemperatuerer og unike steder du rett og slett ikke visste fantes.

 

 

 

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...
forsikring-reise-idtyveri

Slik beskytter du deg mot ID-tyveri på ferien

Å reise på ferie er en fantastisk opplevelse, men i vår moderne verden er det også viktig å være bevisst på sikkerheten din, spesielt...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...