Her får du sydenstemning i Norge

Har du planer om oppleve Norge i sommer kan du glede deg til en ferie pakket med vakker natur og unike opplevelser. Du trenger heller ikke å reise til Middelhavet for å oppleve kritthvite, langstrakte strender med sand som melis under føttene, Norge har en mengde med vakre strender som du bør besøke i sommer.

Et besøk på en av disse nydelige strendene kan også kombineres med én overnatting eller to så får du maks ut av turen din. Velg deg et luksuriøst hotell i Stavanger eller et badehotell på sørlandet. Det er nok å velge mellom og opplevelsene står på rad og rekke for å glede deg.

Orrestranda På Jæren

Jæren er kjent som det lave og flate kystområdet som ligger sør for Boknafjorden i Rogaland. Her finner du den fantastiske Orrestranda som er hele 5 km lang og er ansett som landets lengste sandstrand. Stranden har vakker lys og finkornet sand. Her kan du både bade og surfe, eller bare ta en rusletur og høre på havets dønninger som slår inn over land.

Hit kommer du ved å kjøre E-18 fra Oslo og videre på E-39 fra Kristiansand mot Stavanger. Du kan også ta bilen fra Bergen, og følge veien til Haugesund. Topp det hele med en liten båt-tur før du ankommer Rogaland.

Frister turen til mer enn bading kan du bo ved et av de flotte hotellene i Stavanger. Da kan du opplev både sjø og by på samme ferie. Stavanger har fine by-gater med deilige restauranter. Med sjø i håret fra du kommer til du reiser vil Stavanger og Rogaland by på det beste det har av sydenfølelse med lave skuldre.

Her finner du de beste hotellene i Stavanger.

Uttakleiv strand Vestvågøy

Midt i uberørt natur i Uttakleiv på Vestvåg i herlige Lofoten finner du en av verdens fineste strender. Denne stranden bør absolutt stå på listen over strender du bør besøke hvis du skal nordover i sommer. Stranden er viden kjent langt utenfor Norges grenser og er omtalt i en rekke utelandske medier. Den er også kåret til Europas mest romantiske strand, selv vakre strender i sydligere strøk må vike for denne nordlansperlen.

I tillegg til blått hav og finkornet sand kan stranden skilte med alt fra volleyball muligheter til bålplass for den som ønsker det.

Uttakleiv er også et populært utfarstssted for å se midnattsolen, mer romantisk enn det kan det nesten ikke bli.

Bygda har kun 22 fatsboende, men har over 300 000 besøkende i løpet av året så dette er uten tvil en populær destinasjon. Bygda er eid av lokale bønder som tilrettelegger for besøkende, så du må betale for parkering og servicetilbudet på området.

Fevikstranda i Grimstad

Legger du turen til Sørlandet i sommer vil du oppleve en stemning og en atmosfære som er som en tur til Middelhavet å regne. I Grimstad, nærmere bestemt Fevik, ligger en av Norges fineste strender. Hvit sandstrand med havet som slår myke dønninger inn over land, med Strand Hotell Fevik som nærmeste nabo. Et lekkert hotell fra 1937 i original funkis stil fra 30-tallet kommer til å gjøre turen din absolutt komplett.

Reiser du fra Oslo følger du E-18 mot Arendal og Kristiansand. En liten halvtime etter Arendal  følger du skiltene mot Fevik, og hotellet med den vakre stranden ligger som en skjult perle klar til å ta deg i mot.

Bystranda Kristiansand

Har du først tatt turen til Sørlandet bør du også ta turen innom By-stranda i Kristiansand. Det er nok det eneste stedet i Norge du vil finne vaskekte palmer som vaier i vinden. Kristiansand er også kjent for festivaler som Palmesus og det er ikke uten grunn.

By-stranda har hvit sand som føttene synker ned i fra første steg, og laget spesielt med tanke på kos, hygge og følelsen av Middelhavet.

Området er frodig og tilrettelagt for både store og små med aktiviteter, lekepark og nydelige grøntområder.

Kristiansand kan skilte med shoppinggate i Markensgate, flotte restauranter og lektere som duver i vannkanten og gleder seg til å servere deg et kulinarisk måltid. Du finner også flere hoteller i gangsavstand til både sentrum og By-stranda.

Her finner du de beste hotellene i Kristiansand. 

Gled deg til en sommer i Norge med sol og fantastiske badetemperatuerer og unike steder du rett og slett ikke visste fantes.

 

 

 

SISTE ARTIKLER

Kroatia

Kroatia- Europas nye luksus destinasjon!

Ønsker du deg en ferie til et land med krystallklart vann, nydelig kjøkken, rik historie og vakre øyer? Da bør du, uten tvil, ta...

Leie av helikopter i Norge til flere anledninger – Her finner du pris og...

Å se verden fra en annen vinkel enn hva du er vant til er en fantastisk opplevelse og noe du virkelig burde unne deg....
Bergen hovedbilde 2

Dette er det beste Bergen har å tilby dersom du skal unne deg en...

Bergen er Norges nest største by og har uten tvil mye fantastisk å by på. Bergen har en rekke kjente museum, restauranter og opplevelser...
limousin 3

Disse tilbyr limousineutleie og privatsjåfør i Norge – Og dette koster det

Av og til kan det være deilig å vite at du blir tatt ekstra godt vare på. Det er ikke alltid det er så...
under vann dubai

Bo i luksus på et hotellrom under vann? Her finner du hotellene og dette...

Før var en hotellovernatting en spesiell opplevelse og det er det fortsatt for mange, men for dem som har gått lei av paraplydrinker og...
speilsalen

Her finner du alle Norges Michelin-restauranter

Michelinguiden har operert med stjerner på restauranter siden 1926 og lite er så prestisjefylt for en ambisiøs kokk som å få den vanskelige og...

Norske Opplevelser

Leie av helikopter i Norge til flere anledninger –...

Å se verden fra en annen vinkel enn hva du er vant til er...

Dette er det beste Bergen har å tilby dersom...

Bergen er Norges nest største by og har uten tvil mye fantastisk å by...

Disse tilbyr limousineutleie og privatsjåfør i Norge – Og...

Av og til kan det være deilig å vite at du blir tatt ekstra...

Her finner du alle Norges Michelin-restauranter

Michelinguiden har operert med stjerner på restauranter siden 1926 og lite er så prestisjefylt...

Norges fornøyelsesparker og badeland. Her er de beste stedene

Badeland og fornøyelsesparker er alltid en innertier hos barna. De får en fantastisk opplevelse...

Høvringen i Rondane – En luksuriøs opplevelse i Norges...

Høvringen er ei fjellgrend og var tidligere Norges største setergrend hvor de kunne skilte...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...