Danmark- Skandinavias perle

Danmark er en del av Skandinavia og er et populært reisemål for turister fra fjern og nær. Danmark har et konstitusjonelt monarki og er en del av EU. Hovedstaden i landet er København og er kjent for sine fantastiske restauranter, shopping og unike attraksjoner. Danmark er kjent for sin lange kystlinjene og flate terreng og er et utmerket reisemål for den som setter pris på å sykle i naturskjønne omgivelser.  Danmark har også en lang historie som går tilbake til Vikingtiden og mange turister sørger for å se på de gamle vikingborgene/ trelleborgene som ble brukt til militært formål i vikingtiden.

Det finnes mange vakre og interessante byer i Danmark og noen av de mest populære byene å besøke er København, Aarhus og Odense.

København er kjent for sine mange kultur- og historiske severdigheter, mens Aarhus er Danmarks nest største by og er kjent for sin pulserende kunst- og kulturscene. Odense er fødestedet til H.C. Andersen og er kjent for sin sjarmerende gågate og sine mange historiske bygninger.

Dette bør du oppleve i Danmark

Danmark er et fantastisk land som har mye å tilby både turister og innbyggere hele året. Det finnes nok av opplevelser og attraksjoner som er verdt å se i tillegg til et fantastisk kjøkkene. Landet har flere restauranter som er kronet med stjerner i den ettertraktede Michelinguiden.

 • Besøk Tivoli i København, som er en av verdens eldste fornøyelsesparker.
 • Opplev den danske hyggekulturen på en av de mange kafeene som serverer ferske bakevarer fra tidlig morgen.
 • Gå en tur langs havnen i København og se på de vakre båtene, bygningene og den anerkjente statuene av den lille havfruen.
 • Ta en tur til Legoland i Billund og opplev den spennende verdenen hvor alt er bygget i lego, selv stolene du sitter på er bygget av de små ikoniske klossene.
 • Besøk Rosenborg Slott i København og se på de vakre kronjuvelene.
 • Opplev den danske natur og kultur ved å dra på en tur til en av Danmarks eldste byer, eller hiv deg på sykkelen og oppleve sykkelbyen Skagen.
 • Besøk en av de mange danske kroene for en autentisk dansk opplevelse både når det kommer til bespisning og miljø.

Det er mange flotte ting å oppleve i Danmark, men det du kommer til å sette mest pris på er den lokale sjarmen og miljøet som er ulikt noe annet i Skandinavia.

Her kan du se mer av hva du kan oppleve i Danmark.

København

København er Danmarks hovedstad og landets største by. Den ligger på østkysten av Sjælland som er Danmarks største øy. København er kjent for sin historiske arkitektur, sine koselige kafeer og sine mange kulturelle attraksjoner. København er en spesiell by på mange måter og er svært kjent for sin vakre gamle bydel, med trange smug og brosteinsbelagte gater.

Byen er hjemmet til flere verdensberømte museer, som f.eks. Det Kongelige Danske Kunstakademi og det berømte statlige Kunstindustrimuseum. København har også et livlig uteliv, med mange ulike barer, klubber og restauranter. Reiser du til København er du garantert noen dager med mange inntrykk.

Et spesielt område i Købehavn som er veldig populært blant tilreisende er Christiania som er et selvstyrt område. Det ble grunnlagt i 1971 av en gruppe idealister som ønsket å skape et samfunn basert på frihet, egenrådighet og likeverd.

Christiania er kjent for sin alternative livsstil og sine liberale holdninger. Området er også kjent for sine kunstneriske uttrykk, som blant annet musikk, teater og gatekunst. Christiania er en unik og interessant del av København, og mange besøkende tar turen dit for å se på den alternative kulturen og arkitekturen.

Dette bør du oppleve i København

Det er mange ting å se og gjøre i København og byen har en mengde med attraksjoner som er verdt å få med seg. Byen blir også sett på som en motemetropol hvor mange av de store trendene dukker opp og setter standarden for resten av Skandinavia.

 • Tivoli i København: Dette er en verdensberømt fornøyelsespark som ligger midt i København. Parken har en rekke spennende karuseller, restauranter og utstillinger, og er en flott destinasjon for hele familien. Tivoliet er et av verdens eldste Tivoli og ligger midt i sentrum.
 • Nyhavn: Dette er en koselig havnebydel med trange smug og fargerike hus langs kanalen. Nyhavn er kjent for sine mange restauranter og barer, og er et populært sted å slappe av og nyte livet. Tidligere var dette et svært belastet området, men har med tiden etablert seg som et av de mest eksklusive stedene i København med fantastiske hotell og restauranter.
 • Det Kongelige Danske Kunstakademi: Dette er et verdensberømt kunstmuseum som huser noen av Danmarks mest berømte malerier og skulpturer. Museet er en flott destinasjon for kunstelskere, og tilbyr en rekke interessante utstillinger og aktiviteter.
 • Rosenborg Slott: Dette er et vakkert slott fra 1600-tallet som huser Danmarks kronjuveler. Slottsparken er også en flott destinasjon for en avslappende spasertur.
 • Christiansborg Slott: Dette er det danske parlamentet og hjemmet til den danske kongen. Slottsbygningen har en lang og rik historie og er en flott destinasjon for historieinteresserte.
 • Shopping i København: København har en mengde med flotte butikker å velge mellom og byen blir ansett som en motemetropol på linje med andre store motebyer som både Paris og Milano.

Her finner du alt du kan oppleve i København.

Overnatting i København

København har, uten tvil, mange flotte hoteller å velge mellom. Her finner du hotell som ligger sentralt plassert midt i hjertet av byen som virkelig vet å gi deg den aller beste opplevelsen. Gled deg for her er det mye å velge mellom enten du reiser med familien, med en venn eller med kjæresten.

Ascot Hotell

Ascot Hotell er et koselig og sjarmerende hotell som ligger i en bygning fra 1800-tallet med sentral beliggenhet midt i sentrum. Hotellet har alt du trenger av fasiliteter for et flott opphold og du kan få maten din servert på rommet om du ønsker det.

CitizenM Copenhagen Radhuspladsen

CitizenM Copenhagen er et fire-stjerners hotell som ligger midt i hjertet av København. Fra hotellet har du tilgang til det meste av det som København har å by på. Hotellet har en unik kolleksjon av malerier fra ulike lokale kunstnere,  og er utstyrt med designmøbler fra midten av århundre.

Copenhagen Admiral Hotel

Copenhagen Admiral Hotel ligger midt i sentrum av København i et verneverdig bygg fra slutten av 1700-tallet. Hotellet har en flott beliggenhet med en plassering rett ved sjøen og Amalienborg slott. Copenhagen Admiral er et luksuriøst hotell hvor du garantert kommer til å trives.

Her finner du flere overnattingsmuligheter i København.

Aarhus

Aarhus er Danmarks nest største by med en et innbyggertall på rundt 340 000 mennesker. Byen er kjent for sin rike kulturelle historie, sitt livlige uteliv og sine vakre strender. Byen er også et viktig utdannings- og forskningssenter, med flere universiteter og forskningsinstitusjoner i byen.

Aarhus er en populær kulturby i Danmark, med et rikt utvalg av museer, gallerier, teatre og konsertarenaer.  I tillegg har Aarhus vakre strender og en livlig bykjerne med mange restauranter, butikker og kafeer.

Dette bør du oppleve i Aarhus

Aarhus ligger to timer med bil fra Fredrikshavn og er et perfekt stoppested for den som kjører bil gjennom Danmark. Aarhus huser mange studenter, spesielt Skandinavia, og har derfor et mangfold av innbyggere. Når du tar turen til Aarhus må du sørge for å besøke Gamlebyen. En velholdt del fra eldre dager som virkelig fortjener et besøk.

 • Aros Kunstmuseum: Dette museet er hjemmet til en stor samling av moderne samtidskunst med verker av kjente kunstnere som Salvador Dali, Pablo Picasso og Andy Warhol.
 • Moesgaard Museum: Dette museumet gir en innføring i Danmarks historie, fra oldtiden til i dag, med fokus på arkeologi, kulturhistorie og naturvitenskap.
 • Aarhus Ø: Dette området ligger ved havnen i Aarhus og har mange flotte butikker og restauranter. Her finner du også Aarhus Havn, en av Danmarks største havner, med mange spennende attraksjoner og aktiviteter.
 • Tivoli Friheden: Dette er Aarhus’ største fornøyelsespark, med en rekke spennende karuseller, teaterforestillinger og andre aktiviteter for hele familien.
 • Shopping i Aarhus: Aarhus er en perfekt by å reise til hvis du er glad i shopping. Her finner du noe for alle og med en tur i den koselige byen får du litt av alt. Historie og en hyggelig dag pakket med trender, moter og andre gaveideer til deg selv eller noen du er glad i .
 • Gamlebyen: Den gamle delen av byen er et must å besøke når du er Aarhus, du kommer til å elske det. Her finner du en av Danmarks best bevarte middelalderbyer, med trange gater og vakre, gamle hus.

Her finner du flere opplevelser i Aarhus.

Overnatting i Aarhus

Siden Aarhus er Danmarks nest største by med mange turister og studenter finnes det mange muligheter for overnatting. Aarhus ligger en to timers kjøretur fra Fredrikshavn hvor du ankommer med «danskebåten».

Helnan Marselis Hotel

Helnan Marselis Hotell har sjøutsikt mot Kattegat, treningsrom, innendørs basseng og badstue. Hotellet ligger en 10-minutters biltur fra sentrum av Aarhus og kan skilte med fire stjerner i flotte omgivelser.

Scandic Aarhus City

Scandic Aarhust City Hotel er et moderne designhotell plassert i sentrum av Aarhus med gangavstand til flere restauranter og attraksjoner. Hotellet ligger også kun noen få minutter fra byens populære handlegate- Strøget. Rommene er romslige og utstyrt med balkong og sittehjørne.

Hotel Atlantic

Hotell Atlantic ligger i sentrum av Aarhus, kun 500 meter fra Store Torv, og har utsikt over byen og havna. Her får du rom med balkong og alt du trenger for et hyggelig opphold- inkludert restaurant.

Her finner du flere overnattingsmuligheter i Aarhus.

Odense

Odense ligger på øya den vakre øya Fyn og er landets tredje største by med en befolkning på omtrent 180 000 mennesker. Byen er kjent som fødestedet til H.C. Andersen, en berømt dansk forfatter av eventyr. Hans hus er nå et museum som er åpent for publikum, og det er mange andre steder i byen som er relatert til hans liv og verk.

Odense er også hjemsted for mange kulturarrangementer og festivaler, som for eksempel Odense International Film Festival og Odense Marathon. Her finner du også flere vakre strender som passer perfekt for et besøk i sommerferien.

Den nærmeste stranden ligger i Fruens Bøge, en forstad til Odense. Stranden er omtrent 15-20 minutter med bil fra sentrum av byen. Det er også andre strender i nærheten, som for eksempel Skæring Strand og Risskov Strand, som ligger en kort kjøretur unna Odense.

Dette bør du oppleve i Odense

Odense er en fantastisk koselig by og du kan starte dagen med ferske bakevarer fra et av de mange bakeriene. Lite slår ekte bakverk til frokost i Danmark i tillegg til det fantastiske kjøkkenet som kan friste med de deiligste retter.

Odense har også flere museer og for ikke å glemme de sjarmerende gatene. Her kan du rusle rundt å nyte dagen til det fulle.

 • Besøk H.C. Andersens Hus, som er fødestedet til den berømte danske forfatteren. Huset er nå et museum som gir en innsikt i hans liv og verk.
 • Gå en tur langs Odense Å, en elv som går gjennom byen. Langs elven finner du en rekke restauranter, kafeer og butikker.
 • Besøk Odense Zoo, som er en av Danmarks største zoologiske hager. Zoo har en rekke dyr fra hele verden, fra elefanter og løver til pingviner og pandaer.
 • Ta en tur til Odense Slott, et historisk slott som ligger i sentrum av byen. Slottsområdet er åpent for publikum, og det er mange vakre hager og parker å utforske.
 • Gå en tur langs gågaten i sentrum av byen, hvor du finner en rekke butikker og kafeer. Gågaten er også hjemsted for mange kulturarrangementer og festivaler gjennom året.

Her finner du flere attraksjoner i Odense.

Overnatting i Odense

Odense er en nydelig øy med små trange gater og koselige hus og bygninger. Flere av hotellene ligger i ærverdige bygninger som virkelig sørger for å gjøre hotellopplevelsen ekstra spesiell.

Comwell H C Andersen Dolce by Wyndham

Comwell H. C Anderesen Hotell er et fire-stjerners hotell beliggende 500 meter fra Odense jernbanestasjon. Hotellet har egen restaurant, lobby, treningsrom og Casino. Hotellet ligger fem minutter unna gågaten og kun noen få meter fra H.C. Andersens museum. I hotellets lobby finner du flotte skulpturer som skildrer H.C Andersens sitt verk.

Milling Hotel Plaza

Milling Hotel Plaza er et historisk hotell fra 1919 og ligger på oversiden av Kongens Have og 300 meter fra jernbanestasjonen. Hotellet er vakkert innredet og bærer med seg et stort stykke historie som virkelig er verdt å få med seg.

Frederik VI’s Hotel

Fredrik VI´s Hotell ligger i Korup 10 kilometer fra sentrum av Odense. Rommene har terrasse, bar, restauarnt og en flott hage. Hotellet ligger i naturskjønne omgivelser med mulighet for å spille golf, gå fotturer og fiske.

Her finner du flere overnattingsmuligheter i Odense. 

Gled deg til å oppleve Danmark, du kommer garantert til å elske både landet og de som bor der. Husk » Det er godt å være norsk i Danmark».

Her finner du de beste prisene på flyreise til Danmark. 

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...