Eksklusive opplevelser i Paris-Her finner du oversikten

Frankrikes hovedstad er pakket med unike og eksklusive opplevelser og attraksjoner, samt et fenomenalt kjøkken som virkelig gleder smaksløkene. Med sine 2,2 millioner innbyggere er Paris et mekka av ulike landsbyer og særegne distrikter. Paris er ansett som Europas kjærlighets-by nummer én og tiltrekker seg millioner av turister hvert eneste år. Her kan du se det berømte Eiffeltårnet, oppleve luksuriøs shopping i ærverdige Champs Elysées eller ta en matbit ved en av de fantastiske kafeene. Paris har noe for alle og vi har tatt en kikk på hva du bør sørge for å oppleve når du skal på tur til denne vakre og innholdsrike byen.

Allerede 300 år før vår tidsregning ble Paris etablert og med sitt innbyggertall troner Paris på en niende plass som Europas største by. Paris blir holdt nøye oppsyn med og kan dermed regnes som en av de tryggeste byene å ferdes i, både som turist og som fastboende.

Paris har en mengde med flotte hotellet hvor luksus og avaganse står øverst på listen. Her kan du bo på hotell med egen butler og transport tjeneste. Spise på restauranter som har tre stjerner i Michelinguiden og slappe av ved et av de mange luksuriøse spa-anleggene. Paris blir kalt for «the city of lights» og lyser som en vakker åpenbaring når mørket faller på.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Paris. 

Eiffeltårnet

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Tour Eiffel (@toureiffelofficielle)

Eiffeltårnet er den mest besøkte attraksjonen i Paris og det med god grunn. Tårnet er 130 år gammelt og ruver hele 324 meter over bakken. Tar du deg til toppen av tårnet vil du oppleve den beste utsikten og kan se store deler av den vakre byen. Hvert år tar tårnet i mot rundt 7 millioner besøkende og du kan ta heisen helt opp til toppen.

Musée du Louvre

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Musée du Louvre (@museelouvre)

Ved Musée du Louvre kan du se de unike verkene til kjente kunstnere som Da Vinci med blant annet det mye omtalte maleriet, Mona Lisa. Verker av Michelangelo og Rembrandt samt en fantastisk samling av røvergods fra Egypt.

Louvre er det største museet i hele Europa og blir besøkt av over 10 millioner mennesker hvert år. Muséet ligger rett ved Seinen og er ikke vanskelig å få øye på med sitt enorme og arkitektonisk vakre bygg.

Notre Dame de Paris

Notre Dame de Paris er en katedral som ble bygget i middelalderen og blir ansett som et mesterstykke når det kommer til arkitektur. Katedralen skal etter sigende være der hvor selveste tornekronen til Jesus blir oppbevart. Sammen med tornekronen skal det også finnes biter av selve korset hvor Jesus Kristus ble korsfestet samt en av naglene.

Katedralen har åpent alle dager hele året og er virkelig verdt et besøk. Notre Dame de Paris har hatt hovedrollen i mang en film og bok og er et prakteksemplar på både mystikk og unik arkitektur.

Jardin du Luxembourg

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av ѕ α я α (@sarappazos)

I nærheten av latinerkvarteret i Paris finner du denne vakre parken, Luxembourg-parken. Parken ble etablert i 1612 og er inspirert av den unike parken i Biblio i Firenze. Jardin du Luxembourg er delt i to med én engelsk og én franske hage. I tillegg kan parken skilte med en egen rosehage og en vakker orkidéhage.

Parken har flere aktiviteter for barn og er et perfekt sted å besøke hvis du vil ha litt annet enn asfalt under bena. Det finnes også flere utsalgsboder og kiosker hvis vil ha en liten matbit på turen.

Arc de Triophe

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Arc de triomphe (@arcdetriomphe_paris)

Arc de Triophe, Triumfbuen, ligger i enden av den luksuriøse handlegaten Champs Elysées, midt i en trafikkert rundkjøring. Det er likevel fult mulig å komme seg frem til buen ved å bruke gang-tunellen. Buen ble bygget for å feire Napoleons seier ved slaget i 1805. De vakre utskjæringene og utsmykningene hører til Frankrikes militære historie.

I et kammer under buen ligger Den ukjente soldats grav som er til minne om alle de millioner med franske soldater som mistet livet under første verdenskrig.

Katakombene i Paris

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Roy Kiyoshi (@roykiyoshi)

Under Paris finnes det flere nifse ganger som du virkelig bør gi et besøk. Under byen ligger det hele 300 kilometer med underjordiske ganger og rom. Her ligger også restene av seks millioner innbyggere i form av hodeskaller og knokler.

Over én kilometer av disse gangene er åpne for publikum. Gangene med knokler og hodeskaller ble laget fordi byens kirkegårder hadde kapasitetsproblemer og ble nødt til å flytte alle likene fra over 30 kirkegårder i Paris. Alle beinrestene ligger stablet pent og pyntelig i sjaktene.

Disse katakombene er utrolig populære og du kan oppleve å måtte stå i lange køer før du får muligheten til å komme inn. Prøv å besøk katakombene et par timer før de stenger så er sannsynligheten stor for at du kanskje slipper å vente alt for lenge.

Operaforestilling

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Opéra national de Paris (@operadeparis)

Opera har lange tradisjoner i Paris og kan spores helt tilbake til solkongen Louis XIV i det 17-århundre. Han grunnla operaen i Paris som har vært en populær arena siden. Det er mange forestillinger gjennom året og du kan oppleve de klassiske stykkene som Tryllefløyten, Rigoletto og Carmen. Alle disse stykkene blir ofte fremført i Paris de Opera.

Ønsker du en litt annerledes operaforestilling bør du ta turen til en utendørs forestilling i Versailles. Her settes det opp flere operaforestillinger i sommermånedene og er en helt magisk opplevelse. Husk å kle deg pent når du skal i operaen, gjerne et antrekk du kunne ha gått i selskap i.

Paris Motorshow

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av David Beckham (@davidbeckham)

Motorshowet som holdes i Paris i oktober hvert år er det eldste motorshowet i verden og ble i sin tid grunnlagt av Albert de Dion. Den første utstillingen så dagens lys i 1898.

Samtidig med utstillingen er Paris fylt med kjente bilmerker så langt øyet kan se. Her kan du få et glimt at de nyeste modellene, men på selve motorshowet finner du de siste nyhetene. Her vises både den nyeste bilteknologien og bilmodellene og tiltrekker seg tusenvis av besøkende.

Shopping i Paris

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av ChampsElysees_Paris (@champselysees_paris)

Paris er kjent som motehovedstad nummer én i verden og det du ikke finner her er ikke verdt å ha. Paris er pakket med luksuriøse steder å legge shoppingen og her finner du mer enn all-værs jakke og sneakers.

Le Marais

Dette distriktet er kjent som motemekkaens mest trendy distrikt. Dette nabolaget er et av de eldste og definitivt et av de vakreste og her finner du mer enn kun siste mote. Området har et enestående og rikt kulturliv og en tur hit er et must for enhver som liker shopping.

LE66

Dette er et helt fantastisk kjøpesenter og ligger på Champs Elysées. Varehuset er i tre avdelinger med klær, sko og accessories og her finner du unike varer fra kjente og store designere.

Reciproque

Denne butikken åpnet i 1978 og har siden den gang rukket å bli ekstremt populær både blant de lokale og for tilreisende. Her finner du luksus second-hand tekstiler og endeløst med rimelige designerplagg. Her kan du få fra 20 til 80 prosent i rabatt på unike plagg.

Husk å ta med deg en ekstra bag når du tar turen til Paris for her finner du nok av eksklusive ting du vil ha med hjem.

Gled deg til noen dager i vakre Paris. Hit kan du reise hele året, men er spesielt populært på våren, høsten og til jul.

Her finner du de mest luksuriøse hotellene i Paris.

God tur!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...