Michelin restauranter i Danmark- Her finner du oversikten

Danmark er et populære reisemål for mange nordmenn og vi valfarter til dette flotte landet store deler av året. Danmark har en unik atmosfære og vi føler hos hjemme med en gang vi setter bena på dansk jord. Danmark har uten tvil mye å by på med alt fra badehotell til gamle vertshus og tivoliet i København. Nå kan du kombinere en innholdsrik weekend tur med å utforske de mange anerkjente Michelin restaurantene. Danmark er kjent for sine unike restauranter, retter og smaker og de som er med i denne guiden er selvsagt intet unntak.

Vi har satt sammen en oversikt over alle restaurantene som kan skilte med én eller flere stjerner fra 2021. Her kan du oppleve gastronomiske opplevelser av en annen verden. Årlig blir restauranter i verden kåret til å være en del av den prestisjetunge Michelin guiden. Disse stjernene henger høyt og er en erklæring til hvert kjøkken og sejfskokk om at de leverer i verdensklasse.

Vil du oppleve Michelin restauranter i Norge? Da bør du ta en kikk på denne oversikten. 

Noma

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av noma (@nomacph)

Denne unike restauranten har blitt kåret til verdens beste restaurant hele fem ganger. Her blir kjøkkenet delt inn i tre sesonger, vilt-og skogsseesongen, planteriket og fisk-og skalldyrsesongen.

Geranium

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Restaurant Geranium (@restaurant_geranium)

Dette er den første restauranten i Danmark som kan skilte med hele tre stjerner og det er ikke uten grunn. Den er én av to restauranter i dag som har fått høyeste utmerkelse for sine kulinariske prestasjoner. Geranium drives av Rasmus Kofoed som i 2011 ble kåret til verdens beste kokk i Bocuse d´Or.

Geranium holder til i åttende etasje i Fælledparken midt i København og kjøkkenet er kjent for å ha et lett, lyst og dynamisk kjøkken som virkelig vet å utfordre sansene.

Achemist

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av ΛLCHEMIST (@restaurantalchemist)

Dette er den populære restauranten som fikk to stjerner ved forrige utdeling og leverer intet mindre enn en 50 retters meny! Her settes alle sanser og kreatvitet på kartet gjennom gastronomi, kunst, smaker, design og teknologi. Alt sirlig pakket sammen og servert lag for lag i en helt unik opplevelse.

AOC

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Restaurant AOC (@restaurant_aoc)

AOC ligger sentralt plassert i hjertet av København og kan skilte med to stjerner i Michelinguiden. Her serveres unike og innovative danske retter med rene klare smaker. Du kan velge mellom en fire, fem eller seks retters meny, samt «den sensoriske aften» hvor alt er inkludert. Husk å bestille bord for her er det rift om plassene.

Henne Kirkeby Kro

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Henne Kirkeby Kro (@hennekirkebykro)

På Danmarks vestkyst finne du denne to-stjerners perlen. I unike og fantastiske omgivelser kan du nyte et måltid fra et av verdens beste kjøkken. Etter mer enn 175 år med drift på kroen er dette fortsatt et yndet sted for besøkende fra nær og fjern.

Her får du servert sesongens råvarer fra egen kjøkkenhage og fra egen oppdrett. Restauranten ligger tre kilometer fra Hennes strand og kan skilte med overnatting i naturskjønne områder i tillegg til unike matopplevelser.

Jordnær

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Restaurant Jordnær (@restaurantjordnaer)

Restaurant Jordnær kan skilte med to stjerner og har et jord til bord konsept hvor de har fokus på lokale råvarer. Hotellet har historie helt tilbake til 1600-tallet og det hele ble fornyet i 2008, men de sørget for å beholde den fantastiske sjarmen og atmosfæren. Du finner Jordnær 10 km på utsiden av København og her må du sørge for å bestille bord.

Kadeau Copenhagen

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av KADEAU (@restaurantkadeau)

Her finner du et lite stykke Bornholm midt i København. De fikk sin første stjerne helt tilbake i 2013 og har klart å jobbe seg opp til hele to stjerner. Menyen er inspirert av Bornholmske spesialiteter med fokus på danske råvarer. Både meny og åpningstider er preget av årstiden og du kommer til å få en fantastisk opplevelse.

Kong Hans Kælder

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Kong Hans Kælder (@konghanskaelder)

Dette er en helt spesiell reataurant som du finner i en unik kjeller i hjertet av København. Her er det fokus på det fantastiske franske kjøkken med fantastiske råvarer fra hele verden. De fikk sin første stjerne allerede tilbake i 1983 og gleden var stor når de i 2021 endelig fikk sin velfortjente andre stjerne.

Alouette

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av • Alouette • (@restaurantalouette)

En av byens flotteste restauranter finner du godt gjemt i et kvarter på Islands Brygge. Her serveres mat fra sesongens råvarer som blir løftet til et helt nytt nivå.

Rettene er inspirert av USAs mange kjøkken og smaker og her får du garantert en unik opplevelse. Aloutte har en fast fem-retters meny som endres etter tilgangen på sesongens råvarer.

Domestic

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av d o m e s t i c (@restaurant_domestic)

Domsetic ligger i Danmarks nest største by, Aarhus og har hatt én stjerne i den prestisjefylte guiden siden 2017. Menyen følger sesongens råvarer og du vil alltid få servert innovative og fantastiske retter som følger sesongen. Kjøkkenet bruker mye tid på å fermentere og sylte de unike råvarene som de har tilgang til i de ulike delene av året.

Formel B

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av formel B (@rest_formelb)

Formel B fikk sin første stjerne tilbake i 2015 og serverer en seks retters meny som skiftes ut hver 14.dag. Kjøkkenet kan skilte med et innovativt kjøkken som sørger for en helt unik og gastronomisk opplevelse.

Fredrikshøj

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Restaurant Frederikshøj (@frederikshoj)

Her serveres nyskapende retter fra den anerkjente og prisbelønte kjendiskokken Wassam Hallal. Her får du moderne kokkekunst på det aller høyeste nivå og med sin stjerne i Michelin guiden vil du alltid få servert innovative og nytenkende retter du sjelden har sett maken til.

Fredriksminde

Dette er restauranten som kun har åtte plasser til rådighet av gangen og som er svært populær. Fredriksminde ligger på toppen av Prærstø by med utsikt over byen. Her serveres ekte nordiske retter laget av kortreiste råvarer og med kjærlighet.

Med grønnsaker fra egen kjøkkenhage og et bærekraftig fokus er dette restauranten du aldri kommer til å glemme.

Gastromé

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Gastromé (@restaurant_gastrome)

Gastromé finner du strategisk plassert i Latinerkvarteret i Aarhus. I intime lokaler kan du velge mellom å nyte en fem, åtte eller en tretten retters meny. Her er plass til 40 gjester og alle menyene gjenspeiler årstiden og tilgangen til sesongens råvarer.

Kadeau Bornholm

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av KADEAU (@restaurantkadeau)

Her får du den ekte smaken av Bornholm ved hjelp av en fem eller åtte-retters meny kan du få servert noe av det beste som Bornholm kan by på. Med et enkelt uttrykk serveres de deiligste retter med fokus på sesongens råvarer. Det tilstrebes at opplevelsen skal være så lokalt forankret som mulig.

Kiin Kiin

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Kiin Kiin (@restaurant_kiinkiin)

Kiin Kiin er den eneste thairestauranten på utsiden av Thailand som har fått en stjerne i Michelin guiden. Dette er en asiatisk gourmetrestaurant som har en fast syvretters meny med tilhørende vinmeny.

Kokkeriet

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Restaurant Kokkeriet (@kokkeriet)

Kokkeriet kan skilte med én stjerne i guiden og er kjent for sin moderne tolkning av anerkjente danske retter. Restauranten ligger rett ved sentrum av København og har en deilig og avslappet atmosfære. Du kan velge mellom tre, fem, eller syv retter og du kommer til å elske både den unike sammensetningen av retter og beliggenheten.

Lyst

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Restaurant Lyst (@restaurantlyst)

Denne fantastiske restauranten holder til i helt unike lokaler designet av ingen ringere enn Daniel McBurnie. Bygget ligger regelrett i vannet og som med lokalasjonen er maten innovativ og unik.

Marchal

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Restaurant Marchal (@marchal.dk)

Marchal har én stjerne og ligger midt i hjertet av det gamle København. Alle rettene er inspirert av det franske og det nordiske kjøkkenet. Lokalene har en lang historie og som med maten som tilberedes vil alt gi en helt spesiell opplevelse.

MeMu

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Restaurant Me|Mu (@restaurant_memu)

Med sans for det vakre og estetiske får du servert nøye planlagte retter i rolige, men luksuriøse omgivelser. MeMu setter sin ære i å tilberede gourmet-måltider av høyeste kvalitet fra lokale produsenter.

The Samuel

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Jonathan K. Berntsen (@jkb_the_samuel)

The Samuel ligger nord for København og fikk sin første stjerne i 2021. Navnet på restauranten er inspirert av sønnen til Jonathan K. Berntsen, Samuel. Her har de spesialisert seg på vin og mat i verdensklasse.

Slotskøkkenet

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Andreas Kirchheiner (@andreas_kirchheiner)

Slottskjøkkenet ligger på Dragsholm slott og ambisjonene er ikke dårligere en at slottet skal tilhøre Nordens gastronomiske elite, en prestasjon den absolutt mestrer. Dragsholm slott kan skilte med en unik historie og er et populært reisemål for tilreisende fra hele verden.

Substans

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Substans⭐️ (@restaurantsubstans)

På toppen av pakkhuset i Aarhus med arkitektur fra 1960-tallet finner du denne flotte restauranten. Her får du servert innovative retter fremstilt av økologiske og lokale råvarer med inspirasjon fra det franske kjøkken. Her vil du også få en en helt spesiell vinopplevelse og sammen med gourmetrettene er du garantert en fantastisk kveld.

Syttende

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Syttende (@syttende)

En nykommer i den prestisjefylte Michelinguiden er restauranten Syttende. Den ligger på øya Als i Sør Danmark og kunne med glede motta sin første stjerne i 2021. Restauranten ligger på toppen av Alsik hotell med spektakulær utsikt over Sønderborg by.

Søllerød Kro

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Søllerød Kro (@soelleroed_kro)

Søllerød Kro blir ansett som en av Danmarks beste restauranter og det er ikke uten grunn. Kjøkkenet er inspirert av det franske kjøkkenet og har tilhørende vinmeny til alle sine retter. Restauranten har en avslappet og deilig atmosfære som sørger for en fullendt opplevelse.

Ti Trin Ned

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Ti Trin Ned (@titrinned.dk)

Dette er restauranten som er kjent for å kombinere nordisk, fransk og molekylær gastronomi. Ti Trin Ned ligger i Fredrica og har én stjerne i guiden. Dette er en av få restauranter med én stjerne som ikke ligger i hverken København eller i Aarhus.

Gourmetrestauranten har fokus på bærekraft og kortreiste råvarer. Du vil uten tvil få en gastronomisk opplevelse på denne unike restauranten.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Danmark.

Gled deg til mang en gastronomisk opplevelse i fantastiske omgivelser.

SISTE ARTIKLER

Verdens 10 mest romantiske reisemål

Det er en kjent sak at både Paris og Venezia er noen av verdens flotteste og mest romantiske reisemål. Men det finnes faktisk flere...

Fiji- Stillehavets vakreste reisemål

Fiji er en øynasjon som består av over 300 øyer spredt over Stillehavet, og har lenge vært kjent for sin eksotisk skjønnhet og gjestfrihet....

Ibiza- Her finner du de flotteste hotellene

Ibiza, den ikoniske spanske øya i Middelhavet, er kjent for sine pulserende fester, fantastiske strender og avslappede atmosfære. Ibiza by er hovedstaden og selveste...

Mont- Saint- Michel: Den unike tidevannsøya i Frankrike

Mont-Saint-Michel, også kjent som "Den unike tidevannsøya," er en av de mest ikoniske landemerkene i Frankrike og en av verdens mest bemerkelsesverdige turistattraksjoner. Denne...

Bali-Her finner du de mest eksklusive hotellene i fantastiske omgivelser

Bali er en fantastisk øy beliggende i Indonesia som har blitt en av verdens mest populære reisemål. Den tiltrekker seg reisende fra hele verden...

Opplev Piemontes praktfulle vingårder- luksusovernatting og vinsmaking

Piemonte betyr "foten av fjellet" og anses som en av Italias flotteste regioner. Piemonte grenser til Sveits i Nord og Frankrike i Vest, hvor...

Norske Opplevelser

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

Fordeler og ulemper ved å spille på nettcasino

I Norge spiller millioner av nordmenn hver måned på nettcasino. De siste årene har...

Senja- Norge i miniatyr i spektakulære omgivelser

Å feriere i Norge er en unik opplevelse, selv for de som er bosatt...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...