Fantastiske opplevelser i en av Italias mest berømte byer-Milano

Milano er en av verdens mest populære storbyer og det er ikke uten grunn. Denne motemetropolen tiltrekker seg tusenvis av turister hvert år og er kjent for mote, design og ikke minst, kunst. Her kan du også oppleve et fantastisk uteliv sammen med det smakfulle italienske kjøkken. Byen, med sine 1,3 millioner innbyggere, er den nest største byen i Italia og passer perfekt som destinasjon for en weekend. I tillegg til mote, kunst og unike restauranter finner du også flere kulturelle landemerker og attraksjoner som er verdt å se på som Milano Katedralen, Milano Duamo, og Slottet, Sforza.

Milano er den perfekte byen for den som liker koselige spaserturer hvor du både kan shoppe, gå på vin barer og se på byens unike arkitektur. Byen er også kjent for sine områder med ulike grafittiuttrykk som gjennom årene har blitt et kjennetegn for Milano. Husk også å ta en tur til Operahuset. Enten du liker opera eller ei, vil du nødig gå glipp av dette besøket.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Milano.

Dette bør du oppleve i Milano

Milano har en mengde med attraksjoner og severdigheter å by på som du bør sørge for å oppleve mens du er i denne vakre byen. Vi har derfor tatt en kikk på hva du ikke bør gå glipp av. Husk at det kan være en idé å bestille billetter på forhånd til noen av attraksjonene, da de fort kan bli utsolgt.

Duomo di Milano

Milano Katedralen, også kjent som Duomo di Milano, er en gotisk katedral og den største i Italia. Denne katedralen er også en av verdens største og er en populær attraksjon for alle byens tilreisende.

Denne vakre katedralen er som tatt ut av et eventyr og har hele 135 spir og ikke mindre enn 3400 statuer hvor alle har utsikt over torget. Husk å ta turen helt opp på «takterrassen» der vil du få en opplevelse du sent vil glemme.

Sforza Slott

Sforza-slottet er en av Milanos mest populære attraksjoner og fortjener virkelig et besøk. Slottet er fra middelalderen og ble bygget på 1300-tallet. Her kan du utforske både slottsområdet og museet som har en mengde med flotte kunstverk fra både Michelangelo og Leonardo da Vinci.

Pinacoteca kunstgalleri

Pinacoteca kunstgalleri er Milanos fremste kunstgalleri og inneholder noen av verdens viktigste klassiske malerier. Her kan du være med på en guidet vandring på et par timer mens du får se noen av verdens mest berømte samlinger.

Etter vandringen på kunstgalleriet kan du være med på en spasertur gjennom de sjarmerende gatene i Brera. Her kan du kjenne på en magisk atmosfære mens du besøker lokale butikker med alt fra lokalt håndverk til unike parfymer.

Vitenskapsmuseet Leonardo da Vinci

Dette er kanskje et av de viktigste museene du bør sørge for å få med deg. Vitenskapsmuseet er et av Milanos mest attraktive og historiske museum og er plassert i klostrene til et renessansekloster.

Vitenskapsmuseet blir ansett som et av de viktigste vitenskap og teknologimuséene i Europa. Museet har verdens største permanente utstilling, New Galleries, som er dedikert til Leonardo da Vinci. Utstillingen består av blant annet av en samling av 170 historiske modeller, samt ulike kunstverk og gamle bind.

Dagstur til Lake Como og St. Moritz

Dette er den perfekte opplevelsen for deg som trenger et avbrekk fra hektiske Milano. Du blir hentet i en luksuriøs buss på morgningen og kjørt til den vakre og historiske byen Lecco. Her går du ombord i en privat båt som tar deg med ut på Lake Como rett etter soloppgang. På cruiset vil du få se de vakre pittoreske landsbyene som ligger side om side.

Videre blir du tatt med til St. Moritz over de Sveitsiske alper og satt på det røde Bernina-toget. Dette historiske toget tar deg med langs en av verdens vakreste jernbaneruter og du kommer til å elske hvert øyeblikk.

Shopping i Milano

Vil du oppleve skikkelig eksklusiv shopping i Milano må du ta turen til Quadrilatero d’Oro. Her finner du siste mote fra noen av verdens største motehus. Du kan også unne deg et besøk i kafeen til Prada som ligger i Galleria Viktor Emanuele II. Her kan du hvile bena mens du har utsikt over alle de flotte merkevarebutikkene.

Oppleve nattelivet i Navigli

Navigli er bydelen du ikke må gå glipp av. Her kan du spasere en sen kveld og nyte synet av alle de ulike kanalene og oppleve byens magiske natteliv. Her ligger restauranter og vin-barer side om side fylt med turister, lokale, liv og røre. Husk å smake på verdens beste gelato, den finner du nemlig i dette området.

Her finner du alt som er verdt å oppleve i Milano.

Overnatting i Milano

Milano har, uten tvil, mange flotte hoteller å velge mellom enten du skal hit for en weekend eller du skal være her flere dager. Vi har tatt en kikk på hvilke hoteller du bør se nærmere på når du skal oppleve denne fantastiske byen.

Fours Seasons Hotel Milano

Four Seasons Hotel Milano er et av Milanos flotteste hotell plassert midt i det fantastiske shoppingområdet. Hotellet ligger i et gammelt kloster fra 1400-tallet og oser av luksus og eleganse. Hotellet har utendørsbasseng, et vakkert spa og en unik takterrasse som gir deg panoramautsikt over byen.

Park Hyatt Milano

Park Hyatt Milano er et fem-stjerners hotell og ligger plassert i en utsøkt historisk bygning. Hotellet ligger i hjertet av shoppingområdet med gangavstand til det meste og kun to minutter fra metroen. Park Hyatt har både et treningssenter, et spa og en takterrasse med bar og bespisning, samt en utrolig utsikt over byen.

Grand Hotel et de Milan

Grand Hotel et de Milan er et av Milanos mest historiske hotell. Dette fem-stjerners hotellet ligger i hjertet av byen med nærhet til både katedralen og operaen. Grand hotell har flere restauranter som byr på retter fra det autentiske italienske kjøkken. Hotellet har selvsagt en takterasse hvor du kan nyte solnedgangen etter en lang dag.

Her finner du flere overnattingstilbud i Milano.

Gled deg til å besøke denne vakre og fantastiske byen- Milano. Du vil aldri ha et eneste kjedelig øyeblikk, og du reiser hjem med en mengde med minner du sent vil glemme.

God tur og lykke til!

 

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...