Alt du kan se og oppleve i Tyskland

Tyskland er en av Europas mest populære turistdestinasjoner, og det er ikke uten grunn. Landet har en rik historie, en variert kultur, enestående arkitektur og vakre naturområder. Fra store og pulserende byer til sjarmerende småbyer og pittoreske landsbyer, har Tyskland noe å tilby enhver type reisende. En av de mest populære destinasjonene i Tyskland er hovedstaden Berlin. Her finner du en rekke imponerende severdigheter, som Brandenburger Tor, Berlinmuren, Checkpoint Charlie og Reichstag-bygningen. Tyskland har også en rekke vakre naturområder, som Alpene, Schwarzwald og Rhindalen. Disse områdene tilbyr utallige muligheter for friluftsaktiviteter, som fotturer, sykling og vannsport.

I Tyskland finner du noen av verdens mest kjente kunstnere og musikere, som Goethe, Beethoven og Bach. Landet har også en rekke viktige museer og kunstgallerier, som det verdenskjente kunstgalleriet Alte Pinakothek i München, og Documenta i Kassel. 

Når du først tar turen til Tyskland må du også sørge for å prøve noe av den kjente maten som pølser, øl, brød, schnitzel, spätzle og sauerkraut. Du må selvfølgelig heller ikke glemme å gi det verdenskjente ølet en sjanse. 

Her finner du de beste prisene på flyreise til Tyskland.

Tysk vinproduksjon

Tyskland er kjent for å produsere noen av verdens beste hvitviner, spesielt fra druesorten Riesling. Vinproduksjon i Tyskland strekker seg tilbake til romertiden så landet har en lang tradisjon for vinproduksjon og vinelskere.

Tyskland er delt inn i 13 vinområder som alle produserer forskjellige typer vin og druesorter. De mest kjente vinområdene er Rheingau, Mosel, Pfalz, Baden og Franken.

Riesling er den mest populære druesorten i Tyskland, og vokser godt i det kalde klimaet i landet. Riesling-vinene har en karakteristisk friskhet og syrlighet, og kan være både tørre og søte. I tillegg til Riesling, produserer Tyskland også andre hvite druesorter som Silvaner, Grauburgunder (Pinot Gris) og Weissburgunder (Pinot Blanc).

Tyskland produserer også noen røde viner, selv om de ikke er like kjente som de hvite vinene. De mest populære røde druesortene er Spätburgunder (Pinot Noir) og Dornfelder.

Du kan kjøre bil langs flere av områdene hvor det dyrkes vindruer. En av de mest kjente vinrutene er Moselvinruten, som går langs Mosel-elven i Rheinland-Pfalz. Denne vakre ruten går gjennom noen av Tysklands mest pittoreske vinområder, med bratte vinmarker, sjarmerende landsbyer og slott. 

Hvis du er en av dem som er interessert i vin er Tyskland definitivt et land å besøke. Med sin lange tradisjon for vinproduksjon og vakre vinområder er det mye å se på, og ikke minst, mye god vin å smake på.

Ølbrygging i Tyskland

Tyskland har en lang historie med ølbrygging og har produsert øl i hundrevis av år. Tysk øl er kjent for sin høye kvalitet og variasjon i smaker og stiler. Tyskland produserer ulike typer øl som pils, Hefeweizen, Bock og Kölsch.

Tyskland har også en lang tradisjon for å brygge øl i klostre og mange av disse øl variantene er fortsatt tilgjengelige i dag. Ølet som brygges i klostrene er ofte brygget med lokale ingredienser og ved hjelp av gamle oppskrifter.

Pils er en av de mest kjente øl variantene i Tyskland. Pils, eller pilsner, er en lys, undergjæret øl med en bitter smak og høy alkoholprosent. Dette ølet er den mest populære øltypen og det er mange lokale varianter som gir variasjon i smak og styrke.

Hefeweizen er en ufiltrert hveteøl med en fruktig smak. Dette ølet har en lett krydret smak og er en favoritt hos mange. 

Bock-øl er et sterk og mørkt øl med en søt smak og blir ofte brygget og drukket under høytider som jul og påske.

Kölsch er en lett, overgjæret øl som opprinnelig kommer fra byen Köln. Kölsch har en lys farge og en mild smak, og serveres ofte i små glass.

Tyskland har også en rekke ølfestivaler gjennom året hvor besøkende kan smake på ulike øl og oppleve den tyske ølkulturen på nært hold. En av de mest kjente ølfestivalene er Oktoberfest i München, som er en stor folkefest som tiltrekker seg millioner av besøkende hvert år.

Opplev de tyske alpene

Tyskland er en del av Alpene, og disse områdene byr på flotte opplevelser både sommer og vinter. En av de mest populære aktivitetene i de tyske alpene er skikjøring. Områdene rundt Garmisch-Partenkirchen og Berchtesgaden tilbyr noen av de beste skiløypene i Tyskland. Disse områdene tiltrekker seg også mange turister om sommeren, spesielt de som liker fotturer, sykling og klatring.

Er du en av dem som elsker eventyr og fantasi må du sørge for å se slottet Neuschwanstein som også ligger i Alpene. Slottet ligger nær byen Füssen i Bayern og ble bygget av kong Ludwig II på midten av 1800-tallet. Dette fantastiske eventyrslottet er kjent for sin imponerende arkitektur og historie og var inspirasjonen bak Disneys slott i Disneyland.

En annen kjent attraksjon i de tyske alpene er Zugspitze, som er Tysklands høyeste fjell. Dette fjellet kan nås med en taubane eller ved hjelp av en tandhjulsbane. På toppen kan du nyte utsikten over Alpene og besøke en rekke restauranter og kafeer.

Når du først tar turen til de tyske alper må du også ta en kikk på en av de mange tradisjonelle bayerske landsbyene, som er kjent for sin arkitektur og matkultur. Her kan du smake på lokal mat og drikke, samt oppleve den tradisjonelle bayerske livsstilen.

Alpene har noe å tilby for enhver smak, og er et flott reisemål både sommer og vinter. Enten du er interessert i aktiviteter som skikjøring og fotturer, eller ønsker å slappe av og nyte naturen, er alpene et flott reisemål.

Byer du bør besøke i Tyskland

Som mange andre land har også Tyskland mye å by på og landet har en mengde med historiske og unike byer som er verdt et besøk. Tyskland er et stort og langstrakt land med mange store byer. De fleste av dem har direkte tilgang til ulike flyplasser, samt et velutviklet transport nettverk for både buss og tog.

Berlin

Berlin er hovedstaden i Tyskland og er en av Europas mest livlige og spennende byer. Byen har en sterk historie og er kjent for sitt pulserende uteliv, sine museer og kunstgallerier, samt sine mange parker og grøntområder. Berlin har mange flotte spise- og utesteder, samt flere store shoppingområder.

Berlin var en av hovedstadene i Øst-Tyskland under den kalde krigen, og er kjent for den berømte Berlinermuren. I dag er muren en av de mest berømte turistattraksjonene i byen, og man kan se restene av den på en rekke steder. Berlin er også kjent for sin gatekunst som du kan se på ulike bygninger mange steder i byen.

Berlin tilbyr en rekke attraksjoner for tilreisende som blant annet Pergamonmuseet og Alte Nationalgalerie. Byen har også flere historiske monumenter som Brandenburger Tor og Reichstag som er verdt å se. 

Her finner du de beste tilbudene på overnatting i Berlin.

München

München er kjent for sin årlige oktoberfest som tiltrekker seg tusenvis av besøkende fra hele verden. Byen har et stort utvalg av barer, klubber og utesteder, samt et bredt utvalg av shoppingmuligheter. Kaufingerstrasse, en av Tysklands mest populære gågater/handlegater.

München er også kjent for sine museer og kunstgallerier som Alte Pinakothek og Neue Pinakothek. Byen er et populært utgangspunkt for deg som skal videre til Alpene, og tilbyr en rekke aktiviteter for friluftsentusiaster som fotvandring, sykling og skitur.

Her finner du de beste overnattingsmulighetene i München.

Hamburg

Hamburg er Tysklands nest største by og en av landets viktigste havnebyer. Byen har et yrende uteliv, flere museer og kunstgallerier, samt mange parker og flotte grønne lunger hvor du kan slappe av.

Setter du pris på et godt måltid kan du glede deg over alle mulighetene som finnes i denne store og hektiske byen. Her ligger alt til rett med alle sine spise- og utesteder for en begivenhetsrik kveld.

Hamburg har også et bredt utvalg av shoppingmuligheter og du bør sjekke ut Mönckebergstrasse som er en av Tysklands mest populære handlegater. 

Her finner du de beste overnattingsmulighetene i Hamburg.

Frankfurt

Frankfurt er Tysklands finansielle hovedstad og en av Europas viktigste byer for handel og økonomi. Byen er kjent for sitt pulserende forretningsliv, sine høye bygninger og sine mange banker og finansinstitusjoner.

Frankfurt har også et livlig uteliv, med et stort utvalg av barer, klubber og restauranter for den som liker det. Byen har også mange gode shoppingområder som blant annet Zeil, som er en av Tysklands mest populære handlegater.

Frankfurt flyplass ligger rett på utsiden av byen. Byen er også kjent for sine mange store og viktige handelsmesser og utstillinger. Hit kommer innkjøpere fra hele verden for å sørge for nye innkjøpsavtaler og produkter til sine kjeder og butikker. Frankfurt er en hektisk by med mange besøkende hvert år og du regne med litt tempo når du beveger deg rundt. 

Her finner du de beste overnattingsmulighetene i Frankfurt.

Köln

Köln er en av Tysklands største byer og ligger i den nordvestlige delen av landet, ved elven Rhinen. Byen har flere flotte, historiske bygninger og monumenter, og er kjent for sine mange vakre kanaler og broer.

Byens mest populære handlegate finner du i Schildergasse. Her kan du oppleve byens mange butikker og fantastiske shoppingmuligheter. Her finner du også en hel del restauranter og caféer som kan gi deg et ekte tysk måltid med alt det innebærer.

Noen av Kölns viktigste attraksjoner er Kölner Dom som er en imponerende katedral. Katedralen står som et viktig symbol for byen og landet. I Köln finner du også Museum Ludwig som er et av Tysklands største moderne kunstmuseer.

Her finner du de beste overnattingstilbudene i Köln.

Stuttgart

Stuttgart er hovedstaden i den tyske delstaten Baden-Württemberg og ligger i sørvestre Tyskland. Byen er en vakker by med et stort utvalg av restauranter, historiske bygninger og monumenter.

Stuttgart har et bredt utvalg av museer, teaterforestillinger og konserter for deg som liker en kulturell opplevelse. Er du glad i shopping må du tar turen til Königstraße som er en av byens mest populære handlegater.

Blant Stuttgarts viktigste attraksjoner finner du Neues Schloss, en imponerende residens som har vært hjemmet til konger og dronninger. Porsche- og Mercedes-Benz museene, som gir en unik innsikt i de to verdenskjente bilprodusentene. 

Her finner du de beste overnattingsmulighetene i Stuttgart.

Düsseldorf

Düsseldorf er en by i den nordvestre delen av Tyskland, beliggende ved floden Rhinen. Byen har flere vakre områder med både parker og grøntområder. 

Den mest populære attraksjonen er Rheinturm som er e kjent tv-tårn som. Her får du en fantastisk panoramautsikt over byen. Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, et av Tysklands ledende kunstmuseer er også verdt et besøk.

Her finner du de beste overnattingsmulighetene i Düsseldorf.

Tyskland har noe for alle, enten du vil oppleve Alpene, lære om øl og vin eller rett og slett bare oppleve en av de store og historiske byene. Landet er også et flott utgangspunkt for å utforske resten av Europa, med gode transportforbindelser til naboland som Østerrike, Sveits, Nederland og Frankrike.

Lykke til og god tur.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Tyskland og en av de mange storbyene. 

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...