Opplev det beste av Frankrike

Frankrike ligger i Vest-Europa og er kjent for sin rike kultur, historie, mat og ikke minst, shopping. Hovedstaden, Paris, er en av verdens mest populære turistdestinasjoner og det er ikke uten grunn. Her kan du nyte livet på en av de mange flotte fortauskaféene, oppleve utsikten fra Triumfbuen eller besøke et av de mange motehusene som byen er så kjent for. Frankrike har også en mengde med vin- og champagneprodusenter, og produserer noen av de beste vinene i verden.

Frankrike har en befolkning på rundt 67 millioner mennesker og er det største landet i EU i areal. Landet har en lang historie som strekker seg tilbake til oldtiden. Frankrike har vært en viktig aktør i europeisk politikk og kultur gjennom flere århundrer. I Frankrike finner du mange populære turistdestinasjoner og har du mulighet bør du ta en ekstra kikk på den fantastiske Rivieraen, Mont Saint-Michel og Bordeaux.

Frankrike er verdenskjent for sitt kjøkken og du bør absolutt prøve kjente retter som croissanter, quiche, bouillabaisse og ratatouille. Det franske kjøkkenet er uten tvil en opplevelse og uansett hva du velger vil det garantert fremstå som kulinarisk reise.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Frankrike

Populære byer å besøke i Frankrike

Frankrike har mange vakre og interessante byer å besøke avhengig av hva slags opplevelse du er ute etter. Vi har tatt en kikk på noen av de mest populære byene som fortjener et besøk.

Paris

Paris

Paris er hovedstaden og den største byen i Frankrike og har en mengde med opplevelser å by på. Besøk kjente landermerker som Eiffeltårnet, Notre Dame og The Louvre. Louvre-museet er verdens mest besøkte museum og har en samling av over én million kunstverk, inkludert Mona Lisa og Venus de Milo. Paris har også flere andre populære museer som blant annet Musée d’Orsay og Centre Pompidou.

Skal du virkelige oppleve Paris må du ta turen til det kjente området Champs-Élysées. Her finner du fantastiske cafeer, restauranter og shoppingmuligheter. Dette området er et absolutt must når du er i Paris. Byen har også flere kjente og vakre parker, som Jardin du Luxembourg og Tuileriene, som virkelig er et syn for øyet.

Byen har et livlig uteliv med en rekke restauranter, barer og nattklubber. Paris er kjent for sitt fantastiske kjøkken og kan tilby en rekke Michelin restauranter, som for eksempel Alain Ducasse au Plaza Athénée og Guy Savoy.

Paris er et populær reisemål for turister fra hele verden og tiltrekker seg besøkende året rundt. Byen er lett tilgjengelig med fly, tog og bil, og har et godt utbygd offentlig transportsystem med metro, busser og trikker.

Paris er kjent som en av verdens mest romantiske og vakre byer. Med sine historiske landemerker, kulturelle attraksjoner og kulinariske opplevelser finnes det aldri et kjedelig øyeblikk.

Her finner du beste overnattingsmulighetene i Paris.

Nice

Nice er en vakker og populær by på den franske rivieraen, som ligger i sørøst-Frankrike. Byen ligger ved Middelhavet og er kjent for sin vakre beliggenhet, milde klima og sine vakre strender. Nice er en av de mest populære feriebyene i Frankrike, og tiltrekker seg besøkende fra hele verden, spesielt de rike og berømte. Byen er kjent for sin sjarm og eleganse og har et livlig uteliv. Her kan du nyte de lekreste retter på alle de eksklusive restaurantene og oppleve byens mange barer og nattklubber.

Nice er blant annet kjent for den vakre gamlebyen, Vieux Nice. Her er det smale gater, fargerike bygninger og mange små butikker og kafeer. Det finnes også flere vakre parker og hager i byen, som Jardin Albert I og Promenade du Paillon.

Nice har en lang strandpromenade, Promenade des Anglais, som er kjent for sine vakre strender og utsikt over Middelhavet. Byen har også flere museer og gallerier som Musée Matisse og Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain, som virkelig er verdt å ta en kikk på.

Nice er et populært utgangspunkt for å utforske den vakre regionen Côte d’Azur. Byen er lett tilgjengelig med fly, tog og bil og du kommer til å nyte hvert øyeblikk du er her.

Her finner du de beste overnattingsmulighetene i Nice.

Marseille

Marseille er en stor by i sørøst-Frankrike som ligger ved Middelhavet. Byen er kjent for sin  naturlige skjønnhet og har vært en viktig havneby i over 2600 år. Marseille kan skilte med den vakre gamlebyen, Vieux-Port. Her finner du trange gater, små butikker, samt  mange kafeer og restauranter.

Byen har også en rekke historiske landemerker som er verdt å ta en kikk på. Besøk Basilique Notre-Dame de la Garde og Fort Saint-Nicolas så vil du virkelig få et innblikk av Marseille sin unike historie. Her finner du også flotte museer og gallerier som Musée d’Histoire de Marseille og Musée des Beaux-Arts.

Marseille er et godt utgangspunkt for å utforske den vakre Provence regionen som kan friste med sine vakre landsbyer, lavendelmarker og vinområder.

I Marseille finner du også en vakker strandlinje, med flere strender å velge mellom, inkludert Plage des Catalans og Plages du Prado.

Her finner du de beste overnattingsmulighetene i Marseille.

Lyon

Lyon ligger i Sørøst-Frankrike og er kjent for sitt fantastiske kjøkken og smakfulle viner. Her finner du også en vakker elvepromenade og et utrolig arkitektoniske landskap. Lyon har en lang historie som strekker seg tilbake til romertiden, og byen har en rekke historiske landemerker og attraksjoner.

Gamlebyen i Lyon, Vieux Lyon, står på UNESCOs verdensarvliste, og er kjent for sine trange brosteinsgater, fargerike bygninger og sjarmerende restauranter og butikker. Byen ligger ved bredden av elven Saône, og tilbyr mange muligheter for båtturer og utflukter.

I Lyon finner du en rekke historiske monumenter og museer. Besøk gjerne det imponerende Lyonnais Museum of Fine Arts og Fourvière-basilikaen. Lyon er også verdenskjent for sitt kulinariske kjøkken og har en rekke restauranter du bør prøve. Test  lokale spesialiteter som andelår, sausen «sauce Lyonnaise» og den berømte desserten tarte aux pralines.

Lyon har en rekke årlige arrangementer som Fête des Lumières og Nuits Sonores, som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Byen har også gode transportforbindelser, med en stor internasjonal flyplass og høyhastighetstog til andre byer i Frankrike og Europa.

Her finner du de beste overnattingsmulighetene i Lyon.

Bordeaux

Bordeaux en vakker by i Sørvest-Frankrike, kjent for sin vinproduksjon, historiske bygninger og vakre byparker. Byen er verdenskjent for sine viner og er en av verdens største vinprodusenter.

Byen er omgitt av et stort antall vinmarker,og har et utall vingårder og châteauer som er åpne for besøkende. Bordeaux huser også  Vinmuseet i Bordeaux, som gir besøkende en oversikt over områdets vin historie og produksjonsprosesser.

Gamlebyen i Bordeaux står på UNESCOs verdensarvliste og er kjent for sine vakre bygninger og smale gater. Saint-André katedralen og Place de la Bourse er også populære turistattraksjoner.

Byen ligger ved elven Garonne, og tilbyr mange muligheter for båtturer og utflukter. Her finner du også flere vakre parker og hager som blant annet Jardin Public og Parc Bordelais

Bordeaux har flere festivaler og arrangementer gjennom året som blant annet vin festivalen Bordeaux Wine Festival og Bordeaux International Fireworks Competition.

Her finner du de beste overnattingsmulighetene i Bordeaux.

Avignon

Dette er en vakker by i Provence som er spesielt kjent for sin vakre gamleby og Pavepalasset, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Avignon er en historisk by i sørøst-Frankrike som ligger ved bredden av elven Rhône. Byen har hatt en betydelige rolle i europeisk kunst og kultur. En av de mest berømte attraksjonene i Avignon er Palais des Papes, som var pavenes residens på 1300-tallet. Palasset er et imponerende eksempel på gotisk arkitektur, og står selvsagt oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Like ved  palasset ligger den imponerende Pont Saint-Bénezet, som også er kjent som Pont d’Avignon. Gamlebyen i Avignon er en labyrint av trange brosteinsgater og sjarmerende torg, og huser en rekke historiske landemerker og monumenter.

I Avignon kan du også oppleve flere festivaler og arrangementer som for eksempel Avignon-festivalen som finner sted hvert år i juli. Dette er en populær festival og årlig kommer et stort antall besøkende fra hele verden.

Avignon har en stor internasjonal flyplass og høyhastighetstog til andre byer i Frankrike og Europa. Byen er også et populært utgangspunkt hvis du vil utforske den vakre Provence-regionen, som er kjent for sin vakre natur og sitt fantastiske kjøkken.

Her finner du de beste overnattingsmulighetene i Avignon.

Kjente vinområder i Frankrike

Frankrike er kjent som en av verdens fremste vinprodusenter og har flere kjente og anerkjente vinområder. Vi har tatt en kikk på noen av de viktigste vinområdene som virkelig fortjener et besøk, enten du er en vinelsker eller ei.

Bordeaux

Bordeaux regionen i sørvest-Frankrike er kjent for sine røde viner, spesielt Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc. Det er over 8 000 vinprodusenter i regionen, og her finner du noen av de mest berømte vinene som Chateau Margaux, Chateau Lafite-Rothschild og Chateau Latour.

Her finner du de beste vinopplevelsene i Bordeaux.

Bourgogne

Bourgogne regionen i øst-Frankrike er kjent for sine røde og hvite viner laget av Pinot Noir og Chardonnay druer. Noen av de mest berømte vinene som kommer fra Bourgogne distriktet er blant annet Romanée-Conti, Chablis og Meursault.

Her finner du de beste vinopplevelsene i Bourgogne

Champagne

Champagne regionen i nordøst-Frankrike er kjent for sin musserende vin, som bare kan kalles champagne hvis den er produsert i regionen. Her finner du noen av de mest berømte champagnehusene som Moët & Chandon, Veuve Clicquot og Dom Pérignon.

Her finner du de beste opplevelsene i Champagne.

Loire

Loire dalen ligger i midtvest-Frankrike og er kjent for sine hvite viner laget av Sauvignon Blanc og Chenin Blanc druen. Noen av de mest berømte vinene som kommer fra Loire er både Sancerre, Pouilly-Fumé og Vouvray.

Her finner du de beste vinopplevelsene i Loire.

Rhône

Rhône dalen i sørøst-Frankrike er kjent for sine røde viner, spesielt Syrah-druen. Noen av de mest berømte vinene fra Rhône er Châteauneuf-du-Pape, Hermitage og Côte-Rôtie.

Her finner du de beste opplevelsene i Rhone.

Hver region har sin egen stil og smak av vin, og er verdt å utforske for vinelskere. Planlegg en vinreise i Frankrike og ta turen fra vingård til vingård. Oppleve de ulike områdene ved hjelp av bil eller planlegg en reise hvor du bor på en ekte vingård.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Frankrike.

God tur og gled deg til å oppleve Frankrike på sitt aller beste.

 

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...
forsikring-reise-idtyveri

Slik beskytter du deg mot ID-tyveri på ferien

Å reise på ferie er en fantastisk opplevelse, men i vår moderne verden er det også viktig å være bevisst på sikkerheten din, spesielt...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...