Uforglemmelige opplevelser i Berlin

Berlin er det perfekte stedet å reise for alle som er historieinteresserte eller som kun vil ha et avbrekk fra hverdagen. Byen huser intet mindre enn 3,5 millioner innbyggere og er et populært reisemål for turister fra hele verden. Byen er, naturlig nok, pakket med verdifull historie om 2. verdenskrig og Berlinmuren, men byen har også mer å by på. Det bor representanter fra hele 180 land i Berlin og byen kan skilte med det aller beste innen kultur. Her finner du de beste museene, teatrene og operaene, samt flere andre attraksjoner som du kan glede deg over når du tar turen til Berlin.

Berlin er også kjent for sine kulinariske retter som mange setter stor pris på. Utelivet i Berlin er virkelig verdt å oppleve. Byen er en sydende metropol av tilreisende og fastboende som skaper liv og røre på hvert gatehjørnet. Gled deg til noen dager i denne fantastiske og historiske byen. I Berlin kan du bo både eksklusivt og luksuriøst og vil du se på noen av Berlins flotteste hoteller kan du ta en kikk her.

Du kan besøke Berlin hele året og byen er kjent for å være spesielt flott ved juletider.

Byen har 2500 parker og har flere universiteter som er svært populære og som tiltrekker seg studenter fra hele verden. Dette er byen som er ekstremt populær blant unge kunstnere og Berlin blir ansett som både en liberal og imøtekommende by.

Berlin har mengder med attraksjoner å vise til og en stor del av dem er selvsagt dedikert til en epoke med Tysklands mørke historie. Opplev Berlin under bakken eller se Stasimuséet, du kommer ikke til å angre.

Branderburger Tor

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Nando Rodriguez (@nandorodriguezmusic)

Dette ultimate symbolet på frihet bør du få med deg når du besøker Berlin. Lite har så stor betydning for en Berliner som selveste Branderburger Tor. Her startet alt fra Napolens inntog, naziparaden og Hitlers fryktinngytende ønsker og spådommer.

Her ble også den kjente talen til Ronald Reagan holdt og Brandenburger Tor var et naturlig feringspunkt når berlinmuren falt. I dag står det igjen én bybort som har en helt fantastisk arkitektur og som bærer på en stor del av Berlins historie.

Historisk bypark på nedlagt flyplass

Midt i Berlin ligger det en nedlagt flyplass som var en av de eldste flyplassene i verden. Flyplassen har en stor plass i Vest-Berlin sin historie. Under Berlinblokaden i 1948-1949  forsøkte Sovjet iherdig å sulte Vest-Berlin, men de klarte seg siden alt av forsyninger ble sendt til denne flyplassen, Tempelhof.

Tempelhof ble nedlagt  i 2008 og i 2010 ble området gjort om til en av verdens største byparker. Her kan du grille, se på folkelivet, stå på skateboard eller slappe av. Parken har blitt en stor attraksjon for turister i Berlin, men blir også mye brukt av de lokale.

Selve flyplass-bygningen er gjort om til museum med utstillinger, samt at ulike virksomheter holder hus her. Bygningen var en gang en del av Hitlers grandiose planer for det nye Germania.

Gå på vandring i Berlins historie under bakken

Berlin Unterwelten sørger for at du kan få en guidet tur under bakken i Berlin. Her finnes gamle bunkere fra 2.verdenskrig, atomkrigbunkere fra den kalde krigen og unike flukt-tuneller fra øst til Vest-Berlin. Her finnes det også en Germania-utstilling hvor du kan få et ekstra innblikk i Hitler sine enorme planer for Germania.

Opplev matmarkedet i Berlin

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Markthalle Neun (@markthalleneun)

Markthalle Neun er et unikt og spennende matmarked som det er verdt å få med seg når du er i Berlin. Her er det iiv og røre overalt med spennende smaker i hver bod. Med smaker fra hele verden til gode priser er det ekstra artig og gi dette markedet et besøk.

Berlins kuleste takterasse

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Klunkerkranich (@klunkerkranich)

På et bortglemt tak på et gammelt kjøpesenter i Neukölln finner du byens beste og mest imponerende utsikt. Stedet er ekstremt populært gjennom vår, sommer og høst og her kan du ta noe godt å drikke mens du ser utover byen. Bedre blir det ikke.

Besøk Stasimuseet

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Stasi-Zentrale (@stasizentrale)

Mens Tyskland var delt i to med øst og vest-Berlin og når Berlinmuren falt var demonstrantene raske med å sørge for at Stasihovedkvarteret ble sikret slik at ikke viktig historisk materiell skulle gå tapt.

Nå er dette hovedkvarteret blitt et museum og er vedlikeholdt slik som det ble forlatt i 1990. Her kan du lære mye om hvordan befolkningen ble overvåket for å sikre at det ikke ble opptøyer.

Me Collectors Room

Dette er en privat kunstsamling med en spennende historie som er verdt å få med seg. Her stilles det ut en annerledes og fantastisk samling av kuriosekabinetter som er fylt med merkelige og bissare ting du aldri har sett maken til.

Besøk verdens vakreste botaniske hage

Botanischer Garten i Berlin er ansett som en av verdens vakreste botaniske hager. Her kan du rusle rundt å ta inn over deg alle inntrykkene og luktene fra vakre blomster. Synes du det hektiske bylivet i Berlin blir litt overveldende så er dette en perfekt liten utflukt.

Opplev den unike bydelen Kreuzberg

Dette var bydelen hvor kunstnere og hippiene pleide å oppholde seg. Nå er området blitt mer moderne og særdeles hipt for både besøkende og lokale. Her finner du endeløst med kaffebarer og unike butikker. Defintivt verdt et besøk.

Berlins største loppemarked

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Nika Dumanchuk (@vrnqd)

På Mauerpark Markt finner du Berlins største loppemarked hver søndag og er svært populært både for de som bor i Berlin og for nysgjerrige turister. Her kan du se etter vintage skatter eller bare se på folkelivet fra en av de mange kaféene som ligger rundt parken. I tillegg til loppemarkedet kan du glede deg over karaoke underholdningen som starter på ettermiddagen til stor glede for alle fremmøtte.

Luksus-shopping på Kadawe

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av KaDeWe (@kadeweofficial)

Er du klar for litt high-end shopping? Da bør du ta turen til Kaufhaus des Westens. Senteret er Europas nest største kjøpesenter med en 7000 kvadratmeter stor delikatesse-avdeling, samt parfyme, merkevarer og alt du kan drømme. Dette er det ultimate kjøpesenteret for alle som elsker shopping.

Ta gjerne også turen til Trostrasse, gaten som for ikke mange år siden var en trist og folketom gate. Nå ,derimot, er gaten blitt både hipp og trendy og her finner du designerbutikker, gallerier, kaféer, hotell og restauranter.

Her finner du de beste prisene på overnatting i Berlin.

Gled deg til noen dager i Berlin med noen utrolige opplevelser.

God Tur!

 

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...