Hit reiser du for å oppleve unik julestemning og ekslusiv juleshopping

Med julen nært forestående passer det perfekt å ta en weekendtur til noen av Europas flotteste byer. Her finner du både fantastisk julestemning, eksepsjonelle julemarkeder og eksklusiv shopping. Her er byene pyntet til randen og du vil garantert få opplevelser som virkelig kommer til å få deg i skikkelig julestemning. Du kan rusle nedover gatene i Paris, være en del av det sagnomsuste julemarkedet i Berlin eller oppleve Riga på sitt aller vakreste. Dette blir turen du aldri kommer til å glemme og du bør garantert ta med deg en ekstra koffert på reisen, for her kommer du ikke tomhent hjem.

Vi har funnet tre byer som du virkelig bør sørge for å gi et besøk mens du venter på julen. Her vil du oppleve juleshopping og ekte julestemning ulikt noe annet sted. Du kan vandre gjennom vakre julemarkeder og belyste gater og du kommer hjem med noen helt unike minner.

Julestemning i Paris

Paris byr på fantastisk julestemning med sine julelpyntede gater med egne temaer og aktiviteter på hvert gatehjørnet. Her finner du alt fra romantiske skøytebaner til fantastiske julemarkeder. Vinduene i de kjente varehusene har utstliinger som kommer til å ta pusten fra deg. Julemarkedene finnes flere steder i Paris sine gater og du kommer til å bli overveldet over alle inntrykkene og er absolutt verdt et besøk.

Du kan reise til Paris med fly og her finner du de beste flyprisene.

Her gjør du juleshoppingen

Vil du virkelig slå på stortrommen på julaften bør du legge shoppingen din til de kjente og imponerende varehusene Galeries Lafayette og Printemps på Boulevar Haussmann. Her finner du alt du trenger for å glede noen du er glad i. Varehusene er pakket med designervarer fra verdens største merker og det du ikke finner her er ikke verdt å kjøpe.

Ta en rusletur i en av arkadene

Byen har har også hele 25 overdekkene passasjer og tre av de mest kjente er Passage Choiseul som ble etablert i 1827 og ligger i nærheten av metro Quatre-Septembre. Gallerie de la Madeleine fra 1845 som ligger i nærheten av metro-Saint-Lazare og ikke minst passage du Grand Cerf fra 1825 i nærheten av metro Etienne Marcel. De overdekkende passasjene er som en stor innendørs arkade pakket med butikker og restauranter. Selve arkaden er en opplevelse i seg selv og bør virkelig oppleves.

Passage Choiseul

Passage-Choiseul-marquise-|-630x405-|-©-lnmcom

Denne ikoniske passasjen ble etablert i 1827 og ligger i Opéra distriktet. Her kan du se på det unike glasstaket som har blitt restaurert og fremstår i dag like praktfull som den gangen det ble bygget. Vil du ha en liten matbit eller en pust i bakken har du flere steder å velge mellom. Dette er en nydelig plass å spasere og bare ta inn over seg alle inntrykkene.

Tar du turen inn her bør du sørge for å besøke Ultramod som er en av de eldste sybutikken i hele Paris. I det du går over dørstokken er det som du tar en reise tilbake i tid.

Gallerie de la MadeleineGalerie de la Madeleine - Passages et Galeries

Vis du virkelig kjenne på luksus og eleganse så er dette passasjen du bør besøke. Med imponerende arkitektur som stammer tilbake helt fra 1845 vil du oppleve en helt unik atmosfære. I denne arkaden finner du luksusbutikker og unike restauranter med fantastiske menyer som kommer til å gi deg de beste smaksopplevelsene.

Passage du Grand Cerf

Passage-du-Grand-Cerf-entrée-|-630x405-|-©-Studio-TTG

Et steinkast fra Montorgueil distriktet finner du denne vakre arkaden fra 1825. Her er det nesten 12 meter under taket og blir ansett som en av de mest ærverdige passasjene. Her finner du vakre håndtverksbutikker, smykker og møbler med det til felles at alt har unike design.

Notre Dame

Når du først er Paris og tar innover deg julestemningen er det et must å få med seg byens juletre som ligger foran Notre Dame- Katedralen. Dette enorme juletreet fanger mang en turist og vil garantert gi deg julestemning.

Disneyland Paris

Tar du turen til Paris må du sørge for å sette av en dag til å besøke Disneyland. Dette er en mindre utgave av originalen, men ikke mindre imponerende. Til jul er parken pakket med julestemning på ekte Disney vis og selv om du reiser uten barn vil du få en uforglemmelig opplevelse.

Tar du turen til Paris finnes det mange flotte hoteller du kan overnatte på og her finner du de beste prisene og hotellene.

Julemagi i Berlin

Berlin blir ansett som byen som virkelig setter i gang julestemningen og det er ikke uten grunn. Når kalenderen bikker over til november forvandles byen til verdens mest omtalte juleby. He kan du overvære byens spekatukulære julefest av julepyntede gater du aldri har sett maken til.

Berlin er et yndet reisemål for alle som vil oppleve litt ekstra god stemning som et avbrekk i en hektisk hverdag. Byen kan skilte med hele 70 julemarkeder og du kommer til å få ekte frysninger av ren glede. Her opplever du julemagi på sitt aller beste.

Husk at Berlin er et populært reisemål for alle som elsker julen så det kan være greit å planlegge litt. Her finner du de beste prisene på overnatting i Berlin. 

Berlins flotteste julemarked

Processed with VSCO with m5 preset

Må du velge et av julemarkedene er markedet ved slottet Charlottenburg det markedet du bør velge. Her er du garantert en unik opplevelse i keiserlige omgivelser. Ulikt noe annet julemarkedet du noensinne har sett.

Shopping i Berlin

Du kan være helt trygg på at du ikke reiser fra Berlin med tomme kofferter for her finner du mengder med spennende og unike butikker. Her kan du finne glemte skatter i en av de populære second hand butikkene eller bruke dagen på å spasere i Kreuzeberg området.

I området rundt Kreuzberg og Oranienstrasse finner du små koselige spesialbutikker og kafeer. Her kan du vandre rundt i timesvis og bare ta innover deg den fantastiske atmosfæren og virkelig finne noen skatter til dem hjemme.

Europas nest største varehus

Du kan også gjøre unna julehandelen i det enorme kjøpesenteret KaDeWe- Kaufhaus des Westens som er et av Europas største varehus. Varehuset ble etablert i 1907 og er det nest største varehuset etter Harrods i London. Selv om store varehus og kjøpesentre er utbredt over store deler av verden er dette varehuset fortsatt høyt på listen over det som bør besøkes.

Her finner du eksklusive og luksuriøse varer fordelt over 60 000 kvm. Her finner du varer fra de mest anerkjente designerene i verden, og alle er samlet under ett tak. Er du over middels interessert i mat bør du ta turen til sjette etasje hvor du finner et enormt utvalg av delikatesser i alle varianter. Her kan du også unne deg litt champagne fra senterets eksklusive champagne-bar.

Du kan reise til Berlin med både bil og fly, men en flyreise er det beste alternativet. Her finner du de beste prisene på flyreise til Berlin.

Julestemning i tradisjonsrike Riga

Det sies at tradisjonen med å pynte et juletre startet nettop her i Riga. Tilbake i 1510 ble et enslig lite tre pyntet og stilt opp på torget. Tradisjonen utvidet seg til flere land og Riga vet til dags dato hvordan de skal sikre alle og enhver en tradisjonsrik førjulstid. Det er få steder som virkelig kan skilte med så unik og tradisjonsrik førjulstid som Riga.

Som et populære reisemål for juleglade turister kan det være lurt å planlegge turen litt. Vil du reise enkelt og komfortabelt bør du reise med fly. Riga er et perfekt reisemål for en weekend og her finner du de beste prisene på flyreise.

Domkirken i Riga

Ved domkirkeplassen finner du byens koseligste julemarked samt byens store juletre. Domkirkeplassen står faktisk på Unescos verdensarvliste og er verdt et besøk bare den. På markedet kan du kjøpe lokale matvarer, latvisk håndverk og nydelig hjemmelaget julepynt.

I sentrum finnes det mengder av kaféer, restauranter og butikker. Riga byr på en unik stemning og muligheten til å kjøpe vakre gaver. Her kan du virkelig senke skuldrene med deilig førjulsro. Riga er kjent for å være det stedet i Europa hvor du er garantert å få mye for pengene dine. Her kan du både bo og spise som en kongelig uten å tømme lommeboken.

Riga har flere flotte hoteller å by på og her finner du de beste prisene på hotellovernatting. 

Med et avbrekk i hverdagen kommer du til å føle deg som et nytt menneske. En reise som har hygge og luksus på agendaen kommer til å gi deg en uforglemmelig førjul.

God tur!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...