Slik bør du oppleve Everglades- Floridas våtmark og alligatorens hjemsted

Tar du turen til kjente Everglades nasjonapark kan du oppleve alligatorene og krokodillene i deres naturlige miljø. Everglades ligger sør i Florida og er en gigantisk våtmark og er ekstremt kjent for alle sine alligatorer som lurer under vannoverflaten. Everglades er det eneste stedet i verden hvor krokodiller og alligatorer lever side om side. Dette enorme våtmark området er pakket med planter og dyr som  du kan få et glimt av i sitt naturlige miljø. Everglades er ikke store byen så det kan være lurt å kjøpe med deg det du trenger før du ankommer byen.

Everglades nasjonalpark har tre innganger og ingen av dem er koblet til hverandre, men ligger spredt på tre ulike steder. Alle områdene tilbyr flere muligheter for unike opplevelser og du kommer til å ta med deg noen helt utrolige minner uansett hvilken del av nasjonalparken du måtte velge.

Du kan ta en spasertur på fastlandet og se på skilpaddene, klatre til toppen av et 65 meter høyt observasjons-tårn for å få skikkelig overblikk over The Glades. Du kan også bli med på en båttur hvor du kan ta de populære våtmarkene i nærmere øyesyn.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Florida.

Opplev Everglades i kano

Du kan lage en lengre tur ut av Everglades besøket og padle i kano fra en del av nasjonalparken til den andre med fantastiske overnattinger underveis, ulikt noe annet du har gjort. Da bør du ha nervene i behold for her kan du fort få nærkontakt med både krokodiller og alligatorer.

Du kan bli med på en guidet tur, eller du kan ta turen på egen hånd. Det er muligheter for å leie kano flere steder i Everglades. Husk å ta med nok mat og drikke. Klimaet i Everglades er varmt og fuktig.

Skal du overnatte i Everglades må du huske å ta med myggnetting og et godt telt. Det finnes flere stop i elvene hvor det er satt opp overnattingsplasser på påler i vannet. Her kan du sette opp teltet ditt, men du må bestille 24 timer før du ankommer.

Opplev Everglades i Airboat

En artig måte å oppleve Everglades på er ved hjelp av en airboat. Båtene sørger for at du får oppleve de enorme våtmarkene og kommer til rundt tette trær og andre steder det er trangt slik at du er garantert å få med deg alt det som området har å by på.

En airboat kommer raskt opp i hastighet og er en spennende opplevelse i seg selv.

Everglades Holiday Park

Tv-showet «Gator Boys» blir laget i denne parken og her kan du se triks og stunts med alligatoren i fokus. Du kan også få muligheten til å holde en baby-alligator om du tørr å ta sjansen.

Et besøk i Everglades Holiday Park vil gi en helt annerledes opplevelse enn du får i andre alligator parker. Parken kan også ta deg med ut på en artig båt-tur hvor du får se mange av dyrene som lever i Everglades.

Ta en tur på promenaden Anhinga Trail

Anhinga Trail er en liten sti som er laget som en promenade og den tar deg med inn i et subtropisk miljø. Dette er en av de mest populære stiene i Everglades. Den er enkel å komme til og grei å følge hele veien. Her kan du se den store variasjonen av dyrene som bor i Everglades i sitt eget naturlige miljø. Dyr som alligatorer, skilpadder, slanger og andre flotte arter som bor i området.

I de tørre månedene blir Anhinga alligatorenes hovedsete siden store deler av Everglades får svært lavt vann. Den beste tiden av året å besøke dette området er gjennom vinter halvåret, da kan du lett få øye på mange av de ville dyrene.

Om du ønsker det er det fult mulig å bestille en guidet tur gjennom denne promenaden. Da vil du få en mengde med nyttig informasjon om området og guidene har første hånds kunnskap om hvor du kan finne de ulike og spennende dyrene.

Everglades

Evergolades

Husk at Everglades faktisk er mer enn bare krokodiller og våtmark, her kan du også ta en en hvil på en av de flotte hvite sandstrendene.

Det unike økosystemet i Everglades har sørget for at parken står på UNESCOs verdensarvliste. I tillegg til alligatorer og krokodiller kan Everglades skilte med store mengder med eksotiske krypdyr og over 300 fuglearter.

Skal du til Florida bør du sørge for å ta turen til dette unike landskapet. Start gjerne turen i Miami og la et besøk i Everglades være en dagsutflukt.

Som det våtområdet Everglades er så må du regne med mye mygg og krypdyr, spesielt når solen går ned. Sørg for å ta med myggmidler og kle deg slik at du ikke blir oppspist av myggen.

Du gjør lurt i å planlegge litt på forhånd slik at du har alt klart til du kommer til Everglades. Dette er en populær by å besøke i Florida og kan skilte med flere tusen besøkende hvert år.

God tur!

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...