Slik bør du oppleve Everglades- Floridas våtmark og alligatorens hjemsted

Tar du turen til kjente Everglades nasjonapark kan du oppleve alligatorene og krokodillene i deres naturlige miljø. Everglades ligger sør i Florida og er en gigantisk våtmark og er ekstremt kjent for alle sine alligatorer som lurer under vannoverflaten. Everglades er det eneste stedet i verden hvor krokodiller og alligatorer lever side om side. Dette enorme våtmark området er pakket med planter og dyr som  du kan få et glimt av i sitt naturlige miljø. Everglades er ikke store byen så det kan være lurt å kjøpe med deg det du trenger før du ankommer byen.

Everglades nasjonalpark har tre innganger og ingen av dem er koblet til hverandre, men ligger spredt på tre ulike steder. Alle områdene tilbyr flere muligheter for unike opplevelser og du kommer til å ta med deg noen helt utrolige minner uansett hvilken del av nasjonalparken du måtte velge.

Du kan ta en spasertur på fastlandet og se på skilpaddene, klatre til toppen av et 65 meter høyt observasjons-tårn for å få skikkelig overblikk over The Glades. Du kan også bli med på en båttur hvor du kan ta de populære våtmarkene i nærmere øyesyn.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Florida.

Opplev Everglades i kano

Du kan lage en lengre tur ut av Everglades besøket og padle i kano fra en del av nasjonalparken til den andre med fantastiske overnattinger underveis, ulikt noe annet du har gjort. Da bør du ha nervene i behold for her kan du fort få nærkontakt med både krokodiller og alligatorer.

Du kan bli med på en guidet tur, eller du kan ta turen på egen hånd. Det er muligheter for å leie kano flere steder i Everglades. Husk å ta med nok mat og drikke. Klimaet i Everglades er varmt og fuktig.

Skal du overnatte i Everglades må du huske å ta med myggnetting og et godt telt. Det finnes flere stop i elvene hvor det er satt opp overnattingsplasser på påler i vannet. Her kan du sette opp teltet ditt, men du må bestille 24 timer før du ankommer.

Opplev Everglades i Airboat

En artig måte å oppleve Everglades på er ved hjelp av en airboat. Båtene sørger for at du får oppleve de enorme våtmarkene og kommer til rundt tette trær og andre steder det er trangt slik at du er garantert å få med deg alt det som området har å by på.

En airboat kommer raskt opp i hastighet og er en spennende opplevelse i seg selv.

Everglades Holiday Park

Tv-showet «Gator Boys» blir laget i denne parken og her kan du se triks og stunts med alligatoren i fokus. Du kan også få muligheten til å holde en baby-alligator om du tørr å ta sjansen.

Et besøk i Everglades Holiday Park vil gi en helt annerledes opplevelse enn du får i andre alligator parker. Parken kan også ta deg med ut på en artig båt-tur hvor du får se mange av dyrene som lever i Everglades.

Ta en tur på promenaden Anhinga Trail

Anhinga Trail er en liten sti som er laget som en promenade og den tar deg med inn i et subtropisk miljø. Dette er en av de mest populære stiene i Everglades. Den er enkel å komme til og grei å følge hele veien. Her kan du se den store variasjonen av dyrene som bor i Everglades i sitt eget naturlige miljø. Dyr som alligatorer, skilpadder, slanger og andre flotte arter som bor i området.

I de tørre månedene blir Anhinga alligatorenes hovedsete siden store deler av Everglades får svært lavt vann. Den beste tiden av året å besøke dette området er gjennom vinter halvåret, da kan du lett få øye på mange av de ville dyrene.

Om du ønsker det er det fult mulig å bestille en guidet tur gjennom denne promenaden. Da vil du få en mengde med nyttig informasjon om området og guidene har første hånds kunnskap om hvor du kan finne de ulike og spennende dyrene.

Everglades

Evergolades

Husk at Everglades faktisk er mer enn bare krokodiller og våtmark, her kan du også ta en en hvil på en av de flotte hvite sandstrendene.

Det unike økosystemet i Everglades har sørget for at parken står på UNESCOs verdensarvliste. I tillegg til alligatorer og krokodiller kan Everglades skilte med store mengder med eksotiske krypdyr og over 300 fuglearter.

Skal du til Florida bør du sørge for å ta turen til dette unike landskapet. Start gjerne turen i Miami og la et besøk i Everglades være en dagsutflukt.

Som det våtområdet Everglades er så må du regne med mye mygg og krypdyr, spesielt når solen går ned. Sørg for å ta med myggmidler og kle deg slik at du ikke blir oppspist av myggen.

Du gjør lurt i å planlegge litt på forhånd slik at du har alt klart til du kommer til Everglades. Dette er en populær by å besøke i Florida og kan skilte med flere tusen besøkende hvert år.

God tur!

SISTE ARTIKLER

Phuket

Hit reiser du på ferie i Thailand

Lite føles bedre enn deilig sol og varme når det er som kaldest i Norge. Thailand har vært et populært feriemål for nordmenn i...
Disney

Magiske opplevelser i verdens største fornøyelsespark- Her er alt du trenger å vite om...

Den legendariske og magiske parken, Disney World, kunne endelig, etter flere år med planlegging åpne i 1971. I dag er dette verdens mest besøkte...
Triumfbuen

Eksklusive opplevelser i Paris-Her finner du oversikten

Frankrikes hovedstad er pakket med unike og eksklusive opplevelser og attraksjoner, samt et fenomenalt kjøkken som virkelig gleder smaksløkene. Med sine 2,2 millioner innbyggere...
Evergolades

Slik bør du oppleve Everglades- Floridas våtmark og alligatorens hjemsted

Tar du turen til kjente Everglades nasjonapark kan du oppleve alligatorene og krokodillene i deres naturlige miljø. Everglades ligger sør i Florida og er...
Paris

Dette koster det å bo på de mest luksuriøse hotellene i Paris

Paris er et av verdens mest populære og romantiske byer å besøke i Europa. Hit valfarter det intet mindre enn over 20 millioner turister...
Ocean key 1

Overnatting i Key West Florida

Key West er både en by og en øy helt ytterst på øygruppen av Florida Keys. Her bor det rett i underkant av 25...

Norske Opplevelser

Norefjell- Her finner du de beste alternativene for overnatting,...

Norefjell ligger knappe en og en halv time fra Oslo og er en yndet...

Her finner du Norges beste ski og alpinanlegg

Når vinteren endelige melder sin ankomst har Norge mange unike ski- og alpinanlegg som...

Ferie og matopplevelser i Stavanger – Dette er det...

Stavanger ligger i Rogaland og er Norges fjerde største by, og er virkelig byen...

Leie av helikopter i Norge til flere anledninger –...

Å se verden fra en annen vinkel enn hva du er vant til er...

Dette er det beste Bergen har å tilby dersom...

Bergen er Norges nest største by og har uten tvil mye fantastisk å by...

Disse tilbyr limousine-utleie og privatsjåfør i Norge – Og...

Av og til kan det være deilig å vite at du blir tatt ekstra...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...