Dette er byene du bør besøke i Florida

Florida er et av verdens mest populære reisemål og her kan du oppleve alt fra vakre strender til unike fornøyelsesparker og alligatorer. Staten Florida grenser til Georgia og Alabama og er den sørligste av statene. Florida huser intet mindre enn godt over 20 millioner mennesker og er en av de mest folkerike delstatene i USA. Florida ligger relativt utsatt til for tropiske orkaner og september er den mest utsatte måneden. En reise til Florida vil garantert gi deg og dine en fantastisk opplevelse. Her kan du besøke de velkjente byene som Miami og Orlando som har et forrykende tempo med en mengde med eksklusive opplevelser for hele familien.

Selv om Florida er staten med de berømte byene har den også en mengde med små og roligere byer som er perfekt for avslappende dager. Denne unike staten er pakket med strender og her er det muligheter for både surfing, snorkling. golf og late dager med tærne i vannet.

Selv om Florida er kjent for sol året rundt kan det være store forskjeller i været fra by til by. Klima i de ulike byene kan variere med alt fra milde vintre og varme somre til regnfulle somre og kjøligere vintre. Skal du på ferie til Florida vil du få den beste opplevelsen om du kombinerer litt av alt. Lei gjerne en bil og oppleve Florida dag for dag. Vi har tatt en kikk på hvilke byer du bør sørge for å besøke når turen går den Amerikas solkyst.

Miami

Dette er byen med et hav av ulike kulturer og bydeler som er pakket med særegenheter og unike steder. Stranden, Miami Beach, er kanskje det mest populære området og det er ikke uten grunn at byen blir anset som Floridas mest kjente strand-og badeby. Stranden er dekket med finkornet sand og nydelige blått hav. Dette er plassen hvor du ser og blir sett. Her kan du møte på kjendiser og celebre besøkende, eller du kan ligge i solen med lave skuldre. Området har en fantastisk strandpromenade og flust med butikker, barer og restauranter.

Her kan du oppleve et helt unik uteliv som er ulikt noe du har opplevde tidligere. Her er det high-class som gjelder og om du er i tvil så er det helt likt som du ser på tv. Miami har fokus på sofistikert eleganse og muligheten for at du møter på en kjendis er relativt stor.

Er du klar for litt shopping så bør du ta en kikk på butikkene i Lincoln Road Mall og langs sagnomsuste og anerkjente Ocean Drive. Her finner du unike og eksklusive butikker som er helt i toppsjiktet av hva du kan ønske deg når du skal på shopping i Miami.

Miami har over 100 hoteller som du kan velge mellom og ønsker du litt ekstra luksus mens du er i Miami bør du ta en kikk på disse eksklusive hotellene.

Miami er kjent for sine mange soltimer i løpet av et år og er varmest gjennom sommeren fra juni til oktober med temperaturer på rundt 30 til 33 grader. I tillegg til varmen kan du oppleve både orkaner og mye regn. Den beste tiden å reise til Miami er i perioden januar til april, da er det minst regn og behagelige temperaturer både i vannet og på land.

Orlando

Orlando har et hektisk liv og kan skilte med et fantastisk tropisk klima. Orlando er kjent for heftige tordener og har blitt som en attraksjon i seg selv. Det kommer gjerne sigene på ettermiddagen etterfulgt av regn, men du kan trøste deg med at det hele pleier å være kortvarig. Denne litt kompakte byen er et eldorado for barna og eventyrlystne voksne. Her finner du en av de største attraksjonene, Disney World. I Tillegg finnes det en hel del flere parker som Legoland, Harry Potters magiske verden og ikke minst Kennedy Space Center.

Elsker du sommer, sol og bading kan du glede deg over at kysten har milelange strender. Har du alltid ønsket å reise på cruise så går det flere ruter til Karibien fra Orlando. Da kan du besøke flere eksotiske øyer og du får litt av alt på den etterlengtete ferien.

Vil du ha en pust i bakken etter alle de utrolige opplevelsene bør du ta en tur til Harry P. Leu Gardens. Dette er som en enorm park med gamle eiketrær og nydelige steder du kan sitte og slappe av.

Været i Orlando har to ulike perioder, fra mai til oktober og fra november til mars. Den beste perioden å reise til Orlando er mellom februar og april. Da er temperaturene behagelige og det er begrenset med regn. For å være på den sikre siden bør du ta med deg en ekstra genser eller to.

Daytona Beach

Daytona er kjent for sine årlige «spring breaks» og himmelske strender.  Her kan du også oppleve Daytona International Speedway. Er du en golfentusiast er Daytona det perfekte reisemålet. Daytona Beach kan også skilte med intet mindre enn 37 kilometer med hvite sandstrender. Her kan du oppleve alt du kan tenke deg innen vannsport, shoppe langs de flotte butikkene som ligger langs elvekanten og avslutte med et besøk på det anerkjente Museum of Art and Sciences.

Daytona Beach er også stranden som du helt lovlig har lov til å kjøre bil på, men du må betale noen kroner for å ta del i den opplevelsen. På Daytona Bech ligger det også en molo som er pakket med opplevelser og attraksjoner som hele familien kommer til å like.

Daytona er også kjent for sitt yrende natteliv og det er ikke kun når den legendariske spring break går av stabelen. Her er det full fart og liv hele året.

For å komme til Daytona tar du fly til Orlando flyplass. Deretter kan du både leie bil eller ta bussen de to timene det tar å reise til Daytona.

Hotellene er mange og luksuriøse i Daytona og vil du ta en nærmere kikk på de beste hotellen i Daytona så finner du dem her.

Key west

En tur til Key West vil gi deg følelsen av å reise til Karibien. Denne byen er det sørligste punktet i USA og kan skilte med kort vei til mange av de utrolige karibiske øyene. Her er det en god blanding av tilreisende med alt fra barnefamilier til bohemer og millionærer. Her finnes noe for alle.

Key West har vakre hvite sandstrender, fargede hus som minner om godteri og drops og spennende mat som du virkelig kommer til å bli henrykt over.

Key West ligger et godt stykke fra Miami, hele fem timer, men det er vell verdt turen. Dette er den siste øya og hver eneste kveld er en fest i solnedgangen. Her kan du se Hemingway´s bosted, oppleve det yrende nattelivet samt vandre rundt i ekte historie. Når du kjører til Key west vil du kjøre over et stort antall med broer som alle er knyttet sammen og bare den kjøreturen er en opplevelse i seg selv.

Her kan du regne med deilige temperaturer hele året, men det er varmest i perioden fra mai til oktober. Perioden desember til februar er en perfekt tid på året å ta turen til Key West.

Fort Lauderdale

Denne fantastiske byen som aldri sover blir ansett som Amerikas Venezia. Byen er full av flotte kanaler hvor du kan se eksklusive seilbåter og yachter. Her vil du finne alt fra celebre besøkende til barnefamilier som elsker nye opplevelser.

Er du glad eksklusiv shopping kan du glede deg over Las Olas Boulevard som kan skilte med luksuriøse butikker med kjente merkevarer fra hele verden.

Strandpromenaden er full av liv og røre med mengder av restauranter og nydelig utsikt over kanalene.

For å komme til Fort Lauderdale tar du flyet til Miami Flyplass. Turen videre kan gjøres ved hjelp av en Super Shuttle eller du kan leie en bil. Fort Lauderdale har stort sett samme temperaturer som Miami og bør oppleves i perioden januar til april.

Everglades

Har du alltid ønsket deg en møte med en alligator må du ta turen til Everglades. Everglades er et våtmarksområde som kan skilte med en rekke spennende båt-turer i området. Her er du nesten garantert å se én eller flere alligatorer som lever i sitt naturlige miljø. Dette er også det eneste området hvor alligatorer og krokodiller lever side om side, så her kan du få dobbelt opp av disse dyrene.

Her kan du oppleve en subtropisk villmark i en av de største nasjonalparkene i Amerika. Parken er hjemmet til hele 50 reptil-arter og 360 fuglearter og er en av Floridas største attraksjoner.

Everglades kommer til å by på mange spennende opplevelser og passer perfekt å besøke en dag eller to.

Everglades ligger i underkant av én-times biltur fra Miami og passer perfekt som en dagsutflukt. Overnatt gjerne i Miami ved et av disse luksuriøse hotellene.

Beste tidsrom å besøke Florida

Miami

Du kan reise til Florida året rundt, men den beste perioden er fra februar til april og det gjelder for de fleste byene. Husk at det er store avstander mellom byene og du må nok regne med at du ikke rekker over alt på én og samme tur. Likevel bør du planlegge for en to ukers tur med leiebil så kan du oppleve Florida i ditt eget tempo.

Leiebil i USA er vesentlig rimeligere enn i Norge og det er ikke vanskelig å navigere seg rundt når du først blir vant til trafikken. Som alt annet i USA er også trafikkbildet større, men reglene er nogenlunde like.

Gled deg til mange opplevelser i Florida og husk at du kan alltid reise tilbake om du ikke rekker alt som står på ønskelisten.

God tur!

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...