Dette er byene du bør besøke i Florida

Florida er et av verdens mest populære reisemål og her kan du oppleve alt fra vakre strender til unike fornøyelsesparker og alligatorer. Staten Florida grenser til Georgia og Alabama og er den sørligste av statene. Florida huser intet mindre enn godt over 20 millioner mennesker og er en av de mest folkerike delstatene i USA. Florida ligger relativt utsatt til for tropiske orkaner og september er den mest utsatte måneden. En reise til Florida vil garantert gi deg og dine en fantastisk opplevelse. Her kan du besøke de velkjente byene som Miami og Orlando som har et forrykende tempo med en mengde med eksklusive opplevelser for hele familien.

Selv om Florida er staten med de berømte byene har den også en mengde med små og roligere byer som er perfekt for avslappende dager. Denne unike staten er pakket med strender og her er det muligheter for både surfing, snorkling. golf og late dager med tærne i vannet.

Selv om Florida er kjent for sol året rundt kan det være store forskjeller i været fra by til by. Klima i de ulike byene kan variere med alt fra milde vintre og varme somre til regnfulle somre og kjøligere vintre. Skal du på ferie til Florida vil du få den beste opplevelsen om du kombinerer litt av alt. Lei gjerne en bil og oppleve Florida dag for dag. Vi har tatt en kikk på hvilke byer du bør sørge for å besøke når turen går den Amerikas solkyst.

Miami

Dette er byen med et hav av ulike kulturer og bydeler som er pakket med særegenheter og unike steder. Stranden, Miami Beach, er kanskje det mest populære området og det er ikke uten grunn at byen blir anset som Floridas mest kjente strand-og badeby. Stranden er dekket med finkornet sand og nydelige blått hav. Dette er plassen hvor du ser og blir sett. Her kan du møte på kjendiser og celebre besøkende, eller du kan ligge i solen med lave skuldre. Området har en fantastisk strandpromenade og flust med butikker, barer og restauranter.

Her kan du oppleve et helt unik uteliv som er ulikt noe du har opplevde tidligere. Her er det high-class som gjelder og om du er i tvil så er det helt likt som du ser på tv. Miami har fokus på sofistikert eleganse og muligheten for at du møter på en kjendis er relativt stor.

Er du klar for litt shopping så bør du ta en kikk på butikkene i Lincoln Road Mall og langs sagnomsuste og anerkjente Ocean Drive. Her finner du unike og eksklusive butikker som er helt i toppsjiktet av hva du kan ønske deg når du skal på shopping i Miami.

Miami har over 100 hoteller som du kan velge mellom og ønsker du litt ekstra luksus mens du er i Miami bør du ta en kikk på disse eksklusive hotellene.

Miami er kjent for sine mange soltimer i løpet av et år og er varmest gjennom sommeren fra juni til oktober med temperaturer på rundt 30 til 33 grader. I tillegg til varmen kan du oppleve både orkaner og mye regn. Den beste tiden å reise til Miami er i perioden januar til april, da er det minst regn og behagelige temperaturer både i vannet og på land.

Orlando

Orlando har et hektisk liv og kan skilte med et fantastisk tropisk klima. Orlando er kjent for heftige tordener og har blitt som en attraksjon i seg selv. Det kommer gjerne sigene på ettermiddagen etterfulgt av regn, men du kan trøste deg med at det hele pleier å være kortvarig. Denne litt kompakte byen er et eldorado for barna og eventyrlystne voksne. Her finner du en av de største attraksjonene, Disney World. I Tillegg finnes det en hel del flere parker som Legoland, Harry Potters magiske verden og ikke minst Kennedy Space Center.

Elsker du sommer, sol og bading kan du glede deg over at kysten har milelange strender. Har du alltid ønsket å reise på cruise så går det flere ruter til Karibien fra Orlando. Da kan du besøke flere eksotiske øyer og du får litt av alt på den etterlengtete ferien.

Vil du ha en pust i bakken etter alle de utrolige opplevelsene bør du ta en tur til Harry P. Leu Gardens. Dette er som en enorm park med gamle eiketrær og nydelige steder du kan sitte og slappe av.

Været i Orlando har to ulike perioder, fra mai til oktober og fra november til mars. Den beste perioden å reise til Orlando er mellom februar og april. Da er temperaturene behagelige og det er begrenset med regn. For å være på den sikre siden bør du ta med deg en ekstra genser eller to.

Daytona Beach

Daytona er kjent for sine årlige «spring breaks» og himmelske strender.  Her kan du også oppleve Daytona International Speedway. Er du en golfentusiast er Daytona det perfekte reisemålet. Daytona Beach kan også skilte med intet mindre enn 37 kilometer med hvite sandstrender. Her kan du oppleve alt du kan tenke deg innen vannsport, shoppe langs de flotte butikkene som ligger langs elvekanten og avslutte med et besøk på det anerkjente Museum of Art and Sciences.

Daytona Beach er også stranden som du helt lovlig har lov til å kjøre bil på, men du må betale noen kroner for å ta del i den opplevelsen. På Daytona Bech ligger det også en molo som er pakket med opplevelser og attraksjoner som hele familien kommer til å like.

Daytona er også kjent for sitt yrende natteliv og det er ikke kun når den legendariske spring break går av stabelen. Her er det full fart og liv hele året.

For å komme til Daytona tar du fly til Orlando flyplass. Deretter kan du både leie bil eller ta bussen de to timene det tar å reise til Daytona.

Hotellene er mange og luksuriøse i Daytona og vil du ta en nærmere kikk på de beste hotellen i Daytona så finner du dem her.

Key west

En tur til Key West vil gi deg følelsen av å reise til Karibien. Denne byen er det sørligste punktet i USA og kan skilte med kort vei til mange av de utrolige karibiske øyene. Her er det en god blanding av tilreisende med alt fra barnefamilier til bohemer og millionærer. Her finnes noe for alle.

Key West har vakre hvite sandstrender, fargede hus som minner om godteri og drops og spennende mat som du virkelig kommer til å bli henrykt over.

Key West ligger et godt stykke fra Miami, hele fem timer, men det er vell verdt turen. Dette er den siste øya og hver eneste kveld er en fest i solnedgangen. Her kan du se Hemingway´s bosted, oppleve det yrende nattelivet samt vandre rundt i ekte historie. Når du kjører til Key west vil du kjøre over et stort antall med broer som alle er knyttet sammen og bare den kjøreturen er en opplevelse i seg selv.

Her kan du regne med deilige temperaturer hele året, men det er varmest i perioden fra mai til oktober. Perioden desember til februar er en perfekt tid på året å ta turen til Key West.

Fort Lauderdale

Denne fantastiske byen som aldri sover blir ansett som Amerikas Venezia. Byen er full av flotte kanaler hvor du kan se eksklusive seilbåter og yachter. Her vil du finne alt fra celebre besøkende til barnefamilier som elsker nye opplevelser.

Er du glad eksklusiv shopping kan du glede deg over Las Olas Boulevard som kan skilte med luksuriøse butikker med kjente merkevarer fra hele verden.

Strandpromenaden er full av liv og røre med mengder av restauranter og nydelig utsikt over kanalene.

For å komme til Fort Lauderdale tar du flyet til Miami Flyplass. Turen videre kan gjøres ved hjelp av en Super Shuttle eller du kan leie en bil. Fort Lauderdale har stort sett samme temperaturer som Miami og bør oppleves i perioden januar til april.

Everglades

Har du alltid ønsket deg en møte med en alligator må du ta turen til Everglades. Everglades er et våtmarksområde som kan skilte med en rekke spennende båt-turer i området. Her er du nesten garantert å se én eller flere alligatorer som lever i sitt naturlige miljø. Dette er også det eneste området hvor alligatorer og krokodiller lever side om side, så her kan du få dobbelt opp av disse dyrene.

Her kan du oppleve en subtropisk villmark i en av de største nasjonalparkene i Amerika. Parken er hjemmet til hele 50 reptil-arter og 360 fuglearter og er en av Floridas største attraksjoner.

Everglades kommer til å by på mange spennende opplevelser og passer perfekt å besøke en dag eller to.

Everglades ligger i underkant av én-times biltur fra Miami og passer perfekt som en dagsutflukt. Overnatt gjerne i Miami ved et av disse luksuriøse hotellene.

Beste tidsrom å besøke Florida

Miami

Du kan reise til Florida året rundt, men den beste perioden er fra februar til april og det gjelder for de fleste byene. Husk at det er store avstander mellom byene og du må nok regne med at du ikke rekker over alt på én og samme tur. Likevel bør du planlegge for en to ukers tur med leiebil så kan du oppleve Florida i ditt eget tempo.

Leiebil i USA er vesentlig rimeligere enn i Norge og det er ikke vanskelig å navigere seg rundt når du først blir vant til trafikken. Som alt annet i USA er også trafikkbildet større, men reglene er nogenlunde like.

Gled deg til mange opplevelser i Florida og husk at du kan alltid reise tilbake om du ikke rekker alt som står på ønskelisten.

God tur!

SISTE ARTIKLER

Opplev det beste av Tyrkia- landet som ligger mellom to verdensdeler

Langs kysten av Middelhavet, på grensen mellom Europa og Asia, ligger Tyrkia. Fra de majestetiske fjellene i Anatolia til de solfylte strendene i Antalya,...

Alt du kan se og oppleve i Tyskland

Tyskland er en av Europas mest populære turistdestinasjoner, og det er ikke uten grunn. Landet har en rik historie, en variert kultur, enestående arkitektur...

Italia hele året

Italia er en av de mest populære feriedestinasjonene i verden og det er ikke uten grunn. Landet ligger i Sør-Europa og er kjent for...

Opplev det beste av Frankrike

Frankrike ligger i Vest-Europa og er kjent for sin rike kultur, historie, mat og ikke minst, shopping. Hovedstaden, Paris, er en av verdens mest...

Egypt-Pyramider og eksotisk kultur

Egypt ligger i Nordøst-Afrika og Sørvest-Asia, samt at det grenser til Middelhavet i nord og Rødehavet i øst. Egypt er kjent for sin lange...

Saint Lucia i Karibien- verdens vakreste øy

Denne vakre plassen i Karibien er som tatt rett ut fra et postkort og anses å være en av de vakreste øyene i hele...

Norske Opplevelser

Fordeler og ulemper ved å spille på nettcasino

I Norge spiller millioner av nordmenn hver måned på nettcasino. De siste årene har...

Senja- Norge i miniatyr i spektakulære omgivelser

Å feriere i Norge er en unik opplevelse, selv for de som er bosatt...

Spektakulær og Iskald luksus du sent vil glemme

Snø og is-hotell har blitt mer og mer populært med årene og turister fra...

Opplev fantastiske Røros hele året

Øverst på en fjellvidde finner du vakre Røros som blir godt besøkt av turister...

Unike opplevelser i Ålesund

Ålesund er byen hvor fjell og fjorder tas imot av det mektige Norskehavet. Byen...

Leie bobil i Norge – Alt du trenger å...

Har du lyst til å oppleve Norge og resten av verden bør du en...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...