Opplev det beste av Tyrkia- landet som ligger mellom to verdensdeler

Langs kysten av Middelhavet, på grensen mellom Europa og Asia, ligger Tyrkia. Fra de majestetiske fjellene i Anatolia til de solfylte strendene i Antalya, har Tyrkia mye å by på for reisende som er ute etter en unik opplevelse. Tyrkia er som en helt egen verden. Her finner du et enormt mangfold av kulturer, historie, religion, mat, og geografisk variasjon. Tyrkia er et populært reisemål for millioner av turister hvert eneste år. Dette året her er Tyrkia spesielt populært som destinasjon for nordmenn. Her brukes egen valuta, ikke euro, og landet er generelt rimeligere enn mange andre Europeiske reisemål.

Tyrkia er et land med en lang historie og kultur, fantastisk natur og deilig mat. Med historiske byer som Istanbul, Ankara, Alanya, Kappadokia og Izmir, er det mye å se og oppleve i dette fantastiske landet.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Tyrkia.

Opplev Tyrkia

Selv om de fleste reiser til Tyrkia for sol og varme har dette fantastiske og historiske landet mange flotte byer og attraksjoner du bør oppleve. Tyrkia er også kjent for sitt deilige kjøkken som er en blanding av det tyrkiske, greske og arabiske kjøkkenet. Prøv gjerne en tradisjonell meze tallerken, eller nyt en saftig kebab tilberedt over åpen flamme. Sørg også for å prøve den søte og klebrige baklavaen!

En av Tyrkias mest imponerende severdigheter er Hagia Sophia som ligger i Istanbul. Hagia Sophia er en tidligere bysantinsk katedral som senere ble omgjort til en moské som nå fungerer som et museum. Med sin blendende mosaikk og enorme kuppel er dette en av de mest imponerende bygningene i verden.

Et annet høydepunkt i Tyrkia er Pamukkale, et naturlig kalksteinsterrasse som er dannet av mineralrik varmt vann som strømmer ned fra fjellene. Her kan du nyte de varme kildene, utforske de antikke ruinene i Hierapolis. Sørg også for å få med deg den fargerike solnedgangene over det unike landskapet for en ekstra spesiell opplevelse.

Tyrkia har flere fantastiske strender og en av de mest populære finner du i Alanya. Cleopatra Beach, med deilig myk sand og krystallklart vann.

Tyrkia er et perfekt reisemål for familier med både store og små globetrottere. Her finnes flere resorts som er tilpasset familier. En del av resortene ligger gjerne litt på utsiden av byen, men til gjengjeld finner du alt du trenger inne på området.

Tyrkia er også kjent for å ha gode priser og god kvalitet på blant annet skinn, gull og håndknyttede tepper. Har du mulighet bør du bli med på en guidet tur som tar deg med til de ulike fabrikkene og utsalgsstedene.

Istanbul

En av de mest populære byene i Tyrkia er Istanbul. Det er den største byen og ligger mellom Europa og Asia. Et fascinerende sted å besøke for å oppleve to kontinenter på én gang.

Istanbul har flere tusen år med historie og er finner du imponerende moskeer og palasser som blant annet Hagia Sophia, Topkapi palasset og Den blå moské. Hagia Sofia var en gang verdens største kirke og senere en moské. Nå fungerer det som et museum. Den blå moskeen er en imponerende bygning som har fått navnet sitt fra de blå flisene som dekker interiøret.

En tur til Istanbul vil gi deg muligheten til å oppleve den fantastiske blandingen av østlige og vestlige kulturer. Her kan du utforske gamle bazarer og oppleve de livlige gatene sammen med et pulserende natteliv. Istanbul er en helt unik opplevelse du sent kommer til å glemme.

Overnatte i Istanbul? Da bør du ta en kikk her.

Alanya

Denne vakre byen ligger ved Middelhavskysten i Antalya provinsen i Tyrkia. Alanya er en populær ferieby med flotte strender, krystallklart vann og et solfylt klima. Alanya er et perfekt reisemål for de som ønsker en avslappende strandferie.

En av de mest kjente turistattraksjonene i Alanya er Alanya borgen som ligger på en høyde over byen. Her får du helt fantastisk utsikt over Middelhavet. Borgen ble bygget på 1200-tallet av seldsjukkene, og har blitt restaurert og vedlikeholdt gjennom årene. Inne i borgen finner du en moské, et palass og et museum, samt flere flotte hager og utsiktspunkter.

I Alanya ligger også den populære Kleopatra stranden. Plassert i sentrum av byen med sitt krystallklare vann og finkornete sand er den populær blant både lokale og turister.

Alanya har også et yrende natteliv med et stort utvalg av barer, nattklubber og restauranter. De fleste av disse ligger i sentrum av byen, og er åpne til sent på natt. Maten i Alanya er også verdt å prøve.

Overnatte i Alanya? Da bør du ta en kikk her.

Kappadokia

Kappadokia ligger i det sentrale Tyrkia og er virkelig en opplevelse du ikke bør gå glipp av. Her kan du være med på en ballongferd i soloppgangen og se unike formasjoner av vulkansk stein, kjent som «fairy chimneys». De er dannet gjennom millioner av år av vulkansk aktivitet og erosjon, og er et imponerende syn.

Kappadokia var en gang hjemmet til en av de tidligste kristne samfunnene i verden, og mange kirker og klostre i regionen dateres tilbake til det 4. århundre e.Kr. Mange av disse historiske stedene kan fortsatt besøkes i dag. De er blant de mest populære turistattraksjonene i Kappadokia. Her finner du også underjordiske byer og huler som ble brukt som tilfluktsrom og boliger av kristne som flyktet fra forfølgelse i romertiden.

En av de mest kjente og historiske stedene i Kappadokia er Göreme nasjonalpark. Området står oppført på UNESCOs verdensarvliste og har over 30 kirker og kapeller som ble hugget inn i fjellene av de tidlige kristne. Mange av disse har imponerende veggmalerier og fresker som er verdt å se.

En av de beste måtene å oppleve Kappadokia på er å ta en ballongferd over området. Ballongturene gir en fantastisk utsikt over de spektakulære fjellformasjonene og de omkringliggende landsbyene. Det finnes også mange turstier som gjør det mulig å utforske de ulike dalene og fjellformasjonene til fots.

Du finner mange ulike restauranter i Kappadokia med retter av lam, aubergine, bulgur og yoghurt. Du kommer garantert ikke til å gå sulten på dette fantastisk flotte og historiske stedet.

Overnatte i Kappadokia? Da bør du ta en kikk her.

Izmir

En annen populær by i Tyrkia er Izmir som ligger plassert langs Egeerhavet. Izmir er en vakker kystby som har en blanding av gammel og ny arkitektur. Byen er også kjent for sin fantastiske mat hvor sjømat og olivenolje står høyt på listen over råvarer.

Izmir ligger på vestkysten av Tyrkia og er den tredje største byen i landet. Med sin historiske arv, vakre arkitektur, fantastiske strender og livlige atmosfære tiltrekker Izmir seg et stort antall turister fra hele verden.

Byen har en lang historie og er en av de eldste byene i Anatolia. Izmir har vært under flere forskjellige herskere gjennom årene. Både det romerske, bysantinske og osmanske riket. Dette har resultert i en rik kulturell arv med en blanding av ulike arkitektoniske stiler.

En av de mest kjente attraksjonene i Izmir er Konak plassen, som ligger midt i sentrum av byen. Konak plassen er kjent for sitt berømte tårn, kalt Saat Kulesi. Det ble bygget i 1901 og er et symbol på byen. Her får du fantastisk utsikt over havnen og området rundt.

Izmir har også mange vakre strender som er populære blant turistene. Cesme stranden er en av de mest berømte strendene i området og er kjent for sitt krystallklare vann og fine sand. Perfekt for deg som setter pris på late dager på stranden.

Izmir er også kjent for sin gode mat og lokale spesialiteter. En av de mest populære rettene i byen er meze, som er en type forrett som serveres med brød og olivenolje. Det er også mange restauranter som serverer fisk og sjømat siden byen ligger ved kysten av Egeerhavet.

Overnatte i Izmir? Da bør du ta en kikk her.

Bodrum

Bodrum er en vakker by som ligger på sørvestkysten av Tyrkia. Byen er kjent for sine pittoreske gater, vakre strender, historiske steder og livlige natteliv. Med sin blanding av gammelt og nytt er Bodrum en populær destinasjon for turister fra hele verden.

En av de mest berømte attraksjonene i Bodrum er det gamle slottet, som stammer fra middelalderen. Slottet er en av de best bevarte festningene i Middelhavet og har en imponerende arkitektur og en fantastisk utsikt over havet. Inne i slottet finnes det også et museum som viser historien til byen og regionen.

Bodrum har mange vakre strender som er populære blant turistene. En av de mest berømte strendene i Bodrum er Gumbet stranden som er kjent for sitt klare blå vann og fine sand.

I Bodrum finner du også en masse med historie, og det er flere historiske steder som er verdt å besøke. En av de mest kjente historiske stedene er Mausoleum i Halicarnassus, som ble regnet som et av de syv underverkene i antikken. Selv om det meste av Mausoleumet er ødelagt kan turister fortsatt besøke området og se noen av de gjenværende delene av strukturen.

Et annet historisk sted å besøke er Bodrum amfiteater som ble bygget i det andre århundre f.Kr. Dette var et av de største amfiteatrene i Lilleasia. Amfiteateret er fortsatt i bruk den dag i dag og det er mulig å delta på konserter og andre arrangementer.

Bodrum en flott by som har noe å tilby alle tilreisende. Enten du er interessert i historie og kultur, strandliv eller natteliv. Med sin vakre natur, rike historie og pulserende atmosfære, er Bodrum en av de mest populære destinasjonene i Tyrkia.

Overnatte i Bodrum? Da bør du ta en kikk her.

Reise til Tyrkia

Tyrkia er et mangfoldig land som byr på en unik blanding av østlige og vestlige kulturer, historie, vakre strender, fjell, og spennende storbyer. Med sin rike historie og vakre natur er Tyrkia et av de mest populære reisemålene i verden.

Det beste tidspunktet å besøke Tyrkia på er fra april til oktober, hvor juni, september og oktober har den beste temperaturen. Det er ekstra varmt i juli og august så du bør vurdere om du kan reise tidligere eller senere.

Enten du er ute etter en kulturell opplevelse, sol og sand, eller bare en avslappende ferie med god mat og drikke, så vil du elske Tyrkia. Med så mye å se og gjøre vil du sannsynligvis ønske å komme tilbake igjen og igjen.

God tur!

Her finner du de beste prisene på flyreise til Tyrkia.

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...