Her finner du alle Norges Michelin-restauranter

Michelinguiden har operert med stjerner på restauranter siden 1926 og lite er så prestisjefylt for en ambisiøs kokk som å få den vanskelige og ettertraktete stjernen. I Norge har vi 11 stjerner fordelt på 10 restauranter. Michelinguiden var fra starten av en gratis guide som skulle gi tips om hvilke bilverksted, bensinstasjoner, spisesteder og hoteller man burde stoppe ved hvis man var ute med bilen. Dette utviklet seg til stjerne markeringer for restauranter hvor maten var spesielt god.

Guiden ble ekstremt populær og fra 1936 ble det gitt ut én til tre stjerner. Stjernene ble gitt ut til de restaurantene som hadde spesielt god kvalitet på både mat og drikke. Stjernene er like ettertraktet nå som da, om ikke mer.

Å få en Michelinstjerne er noe som henger høyt for mang en kokk og hvilken restaurant som får en stjerne holdes hemmelig helt frem til dagen hvor alle som får en stjerne blir annonsert. Vi har funnet frem til de restaurantene i Norge som kan skilte med denne høythengende utmerkelsen.

Mandag 13.september ble denne høythengende stjernen nok engang delt ut. Med en dag fylt med spenning kunne representantene for Michelinguiden annonsere at det var ingen nykommere på listen, men Maaemo fikk tilbake sine tre stjerner etter at de flyttet restauranten og startet opp på nytt.

Maaemo i Oslo- 3 Stjerner

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Maaemo (@maaemo)

Maaemo Resturant hadde tre stjerner før den flyttet til Bjørvika og er nå tilbake på tronen. Maaemo er Norges eneste restaurant med tre stjerner og det er ingen tvil om at de er vell fortjent.

Restauranten eies av og drives av Esben Holmboe-Bang fra Danmark. Navnet «Maemo» betyr «moder jord». Restauranten har en visjon og et mål om å servere retter med nordiske smaker og fantastisk estetikk.

Maaemo kommer til å gi deg en kulinarisk opplevelse hvor hver eneste detalj er nøye gjennomtenkt og du får en følelse av «moder jord» i det du setter foten på innsiden av døren. Maaemo vet hva de driver med og du må påvente litt ventetid for å få bord her, så husk å bestille i tide.

Kontrast i Oslo- 1 Stjerne

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Restaurant Kontrast (@kontrast.oslo)

Restaurant Kontrast finner du i Maridalsveien 15 B i Oslo og er en skandinavisk restaurant som alltid har fokus på kortreiste råvarer gjennom alle sesonger.

Navnet kommer av lekenheten og kontrastene mellom form, farge og smak som alle har sine særegenheter. I det du setter alle komponentene sammen vil alt harmonere og skape den beste smaksopplevelsen.

Visjonen til Kontrast har alltid vært å tilby skandinavisk mat av ypperste kvalitet og det er ingen tvil om at de har lykkes med sine drømmer og ønsker.

Speilsalen i Trondheim-1 Stjerne

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Speilsalen (@speilsalen)

Speilsalen er en del av Norges anerkjente hotell Brittania i Trondheim. Kjøkkenet er ledet av Christopher Davidsen som er offisiell verdensmester i kokkekunst. Han kan også skilte med en sølvmedalje i prestisjefylte Bocuse d´Or fra 2017. Knapt et år etter åpningen av Speilsalen kunne Davidsen med teamet sitt glede seg over en Michelinstjerne.

I Speilsalen vil du få oppleve en smakfull reise gjennom Norges beste råvarer, samt noen ekstra innslag fra resten av det verden har å by på. Du kan glede deg til alt mellom 12 og 16 serveringer og det hele vil garantert fremstå som en gastronomisk opplevelse du sent vil glemme.

Bare Restaurant i Bergen-1 Stjerne

I kjente Torgallmenningen i Bergen finner du Bare Restaurant & Bar som er en del av ærverdige Børs Hotell. Hotellet er pakket med historie helt tilbake fra 1862 og blir ansett som Bergens eksklusive midtpunkt.

Bare Restaurant viser deg det beste fra Vestlandet med innslag fra resten av Norge med fokus på økologiske råvarer fra småskala produsenter. Restauranten ligger i tredje etasje på Bergen Børs Hotel og det kan lønne seg å planlegge ved å bestille bord slik at du er garantert en ytterst smakfull og kulinarisk opplevelse.

RE-NAA i Stavanger- 2 Stjerner

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av RE-NAA (@re_naa_)

Restaurant RE-NAA drives av Sven-Erik Renaa i fantastiske lokaler på Eilert Smith Hotel i Stavanger. Her er skillet mellom gjester, kokker og servitører fjernet og dermed er alle bordene blitt » Chefs table». Her vil du få servert kreative retter med unike smaker gjennom lokale råvarer fra Rogaland. Alle rettene er inspirert av norsk natur og du vil uten tvil få en opplevelse helt utenom det vanlige.

Menyen er aldri lik og varierer fra dag til dag og du kan regne med rundt 25 serveringer. I tillegg til en unik meny kan du glede deg over en vinmeny som er nøye planlagt til hver eneste rett du får servert. RE-NAA kan skilte med hele to stjerner.

Under i Lindesnes-1 Stjerne

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Under (@underlindesnes)

Ved Restaurant Under i Lindesnes sitter du hele fem og en halv meter under vann og nyter et fantastisk måltid med fokus på sesongens fantastiske råvarer. Tett i tett med livet under vann vil du nyte en satt meny i særklasse sammen med en unikt tilpasset drikkemeny. Menyen har fokus på ferske delikatesser fra havet som på kreativt vis vil gi deg den aller beste opplevelsen.

Selv om hver eneste rett på menyen har serdeles delikate presentasjoner vil du alltid kjenne tilstedeværelsen av det ekte og unike. Restaurant Under byr på en fantastisk opplevelse hvor miljøet, atmosfæren og menyen går hånd i hånd.

Omakase i Oslo-1 Stjerne

Sushi er mer enn noen biter rå fisk som du finner i kjøledisken på butikken hver fredag. Ekte sushi lages med kjærlighet, omtanke og en enorm kompetanse rundt enhver fiskeart som verden har å tilby. I Oslo, nærmere bestemt ved Omkase i Vika, finner du en av verdens beste Sushi Chefs, Chef Vladimir Park. I tillegg til å være kompetansen bak den ettertraktede Michelinstjernen kan han skilte med en gull medalje i World Sushi Cup i 2017.

Omkase tilbyr alle sine gjester en unik opplevelse med fantastisk Japansk Edomae Sushi. I intime lokaler vil du ha muligheten til å nyte ekte og autentisk Edomae sushi. Husk å bestille bord i tide hvis ikke kan du risikere å måtte gå slukøret hjem.

Credo i Trondheim-1 Stjerne

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Restaurant Credo (@restaurantcredo)

Credo Restaurant drives av eier Heidi Bjerkan, en høyt respektert kokk med stort engasjement for råvarenes ubenyttede ressurser og fremtidens bonde.

Her er det råvarene og smaken som er i fokus. Med en bærekraftig tanke og tilgangen til lokale råvarer både fra skog og hav med fokus på lokale entreprenører som leverer de beste råvarene har Creno i Trondheim plassert seg helt i øverste skikte. Menyen er basert på det mest interessante og det beste som de får levert, fra dag til dag.

Creno er en ujålete og sjarmerende restaurant med fokus på bærekraftige samarbeid og unike matopplevelser du sjelden har opplevd maken til.

Sabi Omakase i Stavanger-1 Stjerne

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Sabi Omakase (@sabiomakase)

Sabi Omakase i Stavanger er drevet av Roger Askil Joya. En av få sushi kokker i Norge som er akkreditert av AJSA, All Japan Sushi Assosiation. Restaurant Sabi Omakase har oppnådd en Michelinstjerne i 2017, 2018 og i 2020. Sabi OMakase serverer autentisk Edomae sushi.

Sabi Omakase har plass til 10 personer hvor alle har plass foran stjernekokkene. Her vil du nyte flere unike retter hvor hver rett blir nøye og nydelig presentert og gir alle besøkende en unik opplevelse.

Statholdergaarden i Oslo-1 Stjerne

Statholdergaarden drives av anerkjente Bent Stiansen som i sin tid ble aller første skandinaver til å vinne det prestisjefylte verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d`Or i Lyon. Sammen med sitt team har Bent Stiansen fått Statholdergaarden til å blit en av Norges beste restauranter.

Menyen samsvarer alltid med årstidene hvor bruken av råvarene er tilpasset årstiden vi er i. Ved Statholdergaarden vil du få anmelding til å nyte en velkomponert 6-retters gourmet meny i fantastiske omgivelser. Her går mat, atmosfære og opplevelsene hånd i hånd og du kan glede deg til hver enste rett som blir servert.

Fagn i Trondheim-1 Stjerne

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Fagn (@fagn_restaurant)

 

Hos Fagn i Trondheim vil du bli servert gourmet mat som har sitt utspring i miljøet og naturen rundt. Fagn serverer kulinariske retter med nostalgiske tilbakeblikk og med fokus på miljø og bærekraft.

Fagn er kjent for å leke med kreativiteten og komponerer retter med kjente og ukjente smaker. Her kan du forsøke en mindre 10 -retters meny eller virkelig benke deg til å prøve den luksuriøse 20-retters menyen. Begge menyene er «tasting» menyer og du kommer til ende opp med en fantastisk opplevelse.

Det er liten tvil om at det å spise på en restaurant som har fått én eller flere stjerner er en helt unik og spesiell opplevelse. Dette vil gi deg en kulinarisk vandring som du aldri kommer til å oppleve maken til, og det er virkelig verdt hver krone.

Lykke til og smakelig måltid!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...