Kreta- Perlen i Middelhavet

Kreta er den største øya i Hellas og den femte største øya i Middelhavet. Dette er et sjarmerende reisemål som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Her finner du alt fra hvite sandstrender og spektakulære fjellandskap til antikke ruiner og gjestfrie innbyggere. Kreta har garantert alt som trengs for en fantastisk ferie med muligheten for både sol, varme og fantastiske attraksjoner. Øya er preget av sin varierte geografi hvor både fjellkjeden Lefka Ori, den hvite fjellrekken, og den berømte kløften Samariá, som er en av de lengste i Europa, er populære attraksjoner.

Kretas kystlinje er omgitt av det krystallklare Egeerhavet. Øya har utallige vakre strender som frister badegjester og soltilbedere. Det frodige landskapet er dekket av olivenlunder, frukttrær, fargerike blomsterenger og ville urter, noe som gir Kreta en herlig duftende atmosfære.

Historie og kultur

Kreta har en svært rik historie som går tilbake til bronsealderen, da den minoiske sivilisasjonen blomstret for over 4000 år siden. Denne tidlige sivilisasjonen var en av de mest avanserte i sin tid og etterlot seg spektakulære palasser og komplekse bygningsstrukturer som Knossos og Festos. Bygningene er fremdeles fascinerende severdigheter for besøkende den dag i dag.

Kreta er også vært formet av innflytelsen fra mange kulturer som mykensk, romersk, bysantinsk, venetiansk og osmansk. Disse historiske innflytelsene har bidratt til å skape en unik kretisk kultur, med en blanding av tradisjoner, folklore, musikk og dans.

Matopplevelser på Kreta

Kreta er kjent for sin fantastiske mat og unike kjøkken. Den lokale mater er basert på ferske og lokale ingredienser som olivenolje, grønnsaker, frukt, urter, ost og sjømat. Mange restauranter på øya serverer autentiske kretiske retter, som den berømte salaten Choriatiki som er en gresk salat med fetaost, tomater, agurk, oliven og olivenolje.

En annen spesialitet er dakos. En rett som er laget av tørket brød, tomat, fetaost og oregano. Kreta er også kjent for sitt gode vinproduksjon, og de lokale vinene kan nytes sammen med måltidene.

Attraksjoner og aktiviteter

Selv om de fleste reiser til Kreta for sol og sommer har landet mange attraksjoner å by på. For deg som liker historie og kultur er et besøk til de gamle ruinene og arkeologiske stedene et must.

Naturelskere blir alltid imponert over øyas varierte landskap som de majestetiske fjellene og den fantastiske Samariá-kløften. Søker du sol og strender kan du glede deg over øyas  vakre strender med krystallklart vann. Øya tilbyr også et bredt utvalg av vannsport som  snorkling, dykking, vindsurfing, samt fotturer i den magiske naturen.

Overnatting på Kreta

Kreta er kjent for å være et populært reisemål med et bredt spekter av luksuriøse hoteller som tilbyr førsteklasses fasiliteter, fantastisk utsikt og en uforglemmelig opplevelse.

Disse hotellene på Kreta tilbyr enestående luksus og gjestfrihet, og gir deg muligheten til å oppleve øyas vakre landskap, samt en eksklusiv atmosfære.

Domes of Elounda, Autograph Collection

Dette eksklusive 5-stjerners hotellet ligger ved en privat strand og tilbyr luksuriøse suiter og villaer med egne bassenger. Hotellet har en fantastisk utsikt over Spinalonga-øya og du  kan nyte førsteklasses fasiliteter som spa og gourmet måltider ved en av de fire restaurantene. Du kan trene ved treningsstudio og kose deg i vannkanten på den private stranden.

Her kan du se nærmere på dette eksklusive hotellet

Elounda Beach Hotel & Villas

Dette luksuriøse 5-stjerners hotellet ligger plasser på nordøst siden av Kreta og har en idyllisk beliggenhet ved stranden. Hotellet tilbyr romslige suiter og villaer med privat basseng og terrasse. Her finner du også flere gourmetrestauranter, fire bare, fem tennisbaner, basket-og volleyballbane, samt et spa senter med treningsfasiliteter, hamman og dampbad.

Her kan du se nærmere på dette flotte hotellet.

St. Nicolas Bay Resort Hotel & Villas

Dette 5-stjerners resortet tilbyr romslige rom og luksuriøse villaer med spektakulær utsikt over Mirabello-bukten. Rommen har terrasse og/eller balkong, i tillegg har suitene boblebad og eget basseng. Her kan du nyte de private sandstrendene, flere bassenger, spa-senteret, vannsportaktiviteter og gourmetrestauranten med sjømat.

Her kan du se nærmere på St. Nicolas Bay Resort Hotel & Villas

Blue Palace, a Luxury Collection Resort & Spa

Dette 5-stjerners hotellet har en fantastisk beliggenhet på Eloundakysten og kan skilte med magisk utsikt. Hotellet byr på romslige suiter og villaer med private bassenger. Hotellet har et spa-senter, flere bassenger, der i blant et evighetsbasseng, private strender og flere tennisbaner. Blue Palace Hotell har også flere prisbelønte restauranter med utsøkt mat.

Her kan du se nærmere på Blue Palace hotell.

Kort om Kreta

Kreta har flere vakre plasser og populære byer som er verdt å besøke. Landet anses også som en trygg destinasjon og passer for både barnefamilier og enslige. De fleste turopperatørene sørger også for transport til og fra hotellet og flyplassen.

  • Hovedstad: Hovedstaden på Kreta er Heraklion, som også er øyas største by.
  • Klima: Kreta har et typisk middelhavsklima med varme somrer og milde vintre. Sommermånedene fra juni til august er de varmeste og mest travle, mens våren og høsten anses som svært behagelige for besøkende som ønsker å unngå store folkemengder.
  • Valuta: Valutaen som brukes på Kreta og i hele Hellas er euro (EUR).
  • Reiselengde: Reisetiden fra Oslo til Kreta, med direkterute, tar vanligvis fra 4-5 timer.
  • Populære steder: Kreta er kjent for sine vakre strender og landskap og har flere populære destinasjoner som blant annet Chania, Rethymno, Agios Nikolaos og Elounda.
  • Arkeologiske Skatter: Kreta har en rik historie og er kjent for sin tilknytning til den minoiske sivilisasjonen. Øya huser mange arkeologiske skatter som Knossos-palasset, som er en av de mest berømte.
  • Mat og Kultur: Kretisk mat er kjent for å være sunn og smakfull med fokus på olivenolje, ferske grønnsaker, ost og sjømat. Øya har også en rik kultur med tradisjonell musikk, dans og folkelige festivaler.
  • Aktiviteter: Kreta tilbyr et bredt spekter av aktiviteter for besøkende, som bading, vannsport, fotturer, utforsking av gamle ruiner og avslappende besøk i pittoreske landsbyer.
  • Språk: Det offisielle språket på Kreta er gresk. Mange mennesker i turistområdene snakker også engelsk.

Kreta har alt du ser etter for å skape en uforglemmelig reiseopplevelse, og du kommer garantert til å ønske deg tilbake. Hit kan du reise med familien eller på kjærestetur og er du glad i opplevelser finnes det mer enn nok å velge mellom.

God tur!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...