Storbyferie i London – Storslått underholdning og eksklusive hoteller

London er hovestaden i Storbritannia og England, og har vært en sentral by siden tidenes morgen. I dag er er byen en populær destinasjon med besøkende fra hele verden, og det er lett og forstå. Dette er byen som inneholder alt du kan ønske deg av noen fri dager. Du kan gå på teater, spasere en tur i Hyde Park, eller bruke dagevis på shopping. London er alle luksuselskeres ultimate paradis.

London kan skilte med hele 66 Michelin restauranter, og det er ikke tvil om at mat og fine-dining står høyt på listen over hva du bør oppleve mens du er her.

London er destinasjonen som har high-end livsstil høyt på agendaen med luksuriøse hoteller, butler, privatsjåfører og endeløst med luksusbutikker. Reiser du til London bør du ta et par ekstra dager, for her bruker du flere dager på alt du kan oppleve. Du kan besøke byen hele året, men vår og høst er den beste perioden med gode temperaturer som passer perfekt for en hel dag i Hyde Park.

Lei en sjåfør

Rolls Royce

London er en travel og hektisk by og det er mye du kan både se og oppleve så hvorfor ikke leie en bil med privatsjåfør. Da blir du hentet på flyplassen og kan bli kjørt rundt til alle stedene du vil besøke. Behagelig fremkomstmiddel, uten noen som helst form for stress, rett og slett perfekt.

Kulinariske opplevelser

fine dining

Det er mange restauranter i London som er beæret med en Michelin stjerne eller tre. En Michelin stjerne gitt av Michelin Travel guide er et sikkert kvalitetstegn på både mat og service ved restauranten. Alle restaurantene streber etter både å beholde stjerne(e) og få dem. Husk å bestille bord i god tid. Disse restaurantene har ofte lang ventetid.

Chez Bruce

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Chez Bruce (@chez.bruce)

Vil du prøve franske High-end retter bør du ta turen til Chez Bruce. Her vil du få servert det beste fra det franske kjøkkenet med alt fra det møreste kjøttet du kan tenke deg til klassiske desserter og oster. Restauranten har også en av de beste vinmenyen i hele England.

The Dining Room at The Goring

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av The Goring (@thegoring)

Ved denne ekskluvie restauranten kan du oppleve fine dining sammen med selveste Dronningen av England og Kate Middleton. The Dining Room at The Goring ligger i det ubeskrivelig vakre Edwardian hotell. Maten er like utsøkt som sine omgivelser og bare besøket vil være en opplevelse i seg selv.

Dinner by Heston Blumenthal

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Dinner by Heston Blumenthal (@dinnerbyhb)

Heston Blumentahl er kjent som en av verdens beste og mest innovative kokker gjennom tidene og er du i London, må du prøve denne restauranten. Her får du servert klassiske engelske retter, med en tvist selvfølgelig.

Opplev Afternoon tea på The Ritz

Når du først er i London kan du ikke unngå å unne deg en afternoon tea, og den må du selvsagt oppleve på The Ritz. Hotellet som åpnet dørene i 1906 og som til dags dato gir den ultimate følelsen av luksusliv. Denne opplevelsen karakteriseres som «world famous» og det forstår du i det øyeblikket du entrer dørene. Her må du legge vekk tanken om jeans og sneakers og kle deg pent! Under en afternoon tea vil det bli servert lette sandwicher, scones og småkaker, samt te og champagne. Dette bør du uten tvil unne deg.

Beste shopping områder

oxford street

London er et shoppinmekka som du virkelig kommer til å ønske deg tilbake til. Du har sikkert hørt om de erverdige shoppingsentrene Harrods og Selfridges og de er akkurat så fantastiske som du tror. London har flere shoppingområder som er verdt turen og du regne med å bruke noen dager.

Bond Street er kjent for sine eksklusive merker som Burberry, Chanel og Jimmy Choo, for å nevne noen. Tar du turen til Connaught Village vil du finne et stille område med eksklusive butikker og kunst.

Harrods

Harrods ble etablert så tidlig som i 1849 som en liten og litt anonym butikk. I dag har Harrods 7 etasjer med 330 avdelinger som er dedikert til de beste produktene innen mat, mote, hjem og teknologi. De kan skilte med hele 20 restauranter, og på kvelden lyser Harrods opp hele gaten med 11500 lyspærer og er et fantastisk skue.

Selfridges

Du har kanskje sett serien Selfridges på Tv og tenkt at det kun var en serie. Det er det faktisk ikke. For i 1906 kom Harry Gordon Selfridge fra Chicago til London med et hjertens ønske om å åpne sin drømmebutikk. Gordons drømmer og entusiasme resulterte i det dag så sagnomsuste og eksklusive shoppingområdet, Selfridges.

Her finner du eksklusiv vin, sjokolade og alt du kan drømme om for en eksklusiv livsstil. Bare den kjente historien gjør det verdt å besøke Selfridges.

Liberty

Dette senteret åpnet i 1875 og er et av Londons mest tradisjonsrike sentre, og blir anset som enhver shoppers paradis. Det du ikke finner her er virkelig ikke verdt å trakte etter. Senteret er luksuriøst og bærer preg av tidsalderen det ble bygget i. Du går rett og slett rundt og handler i massive mengder med historie.

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus har en plassering som regnes som i hjertet av London. Dette legendariske området ble etablert i 1819 og har etter som tiden har gått blitt kjent for alle neonskiltene som dukket opp, samt den store fontenen Eros.

I dette omårdet vinner du et utvalg av kinoer, teatere, butikker og restauranter, inkludert flere kjente engelske puber. Området er et av de meste kjente områdene i London og det stedet du må gå til hvis du ønsker et yrende uteliv.

Tower Bridge

Toer Bridge London

Tower Bridge er en kombinert klaffe-og hengebro som går over den kjente elven Themsen i London. Tower Bridge er et av Londons mest populære severdigheter og ble bygget i 1894. Den ble laget av mer enn 11000 tonn stål og det ble brukt så mye som 70 000 tonn sement for å gi støtte til konstruksjonen. I tillegg ble det brukt 31 millioner murstein for å lage denne imponerende broen.

Hyde Park

Hyde Park er en av de flotteste by-parkene i verden. Parken er enorm med blomster, en stor elv og nyslåtte gressplener så langt øyet kan se. Her kan du bade, leie en liten båt, sykle eller skate.

I Hyde Park finner du også en tennisbane, lekeplass for barn og egne områder for bruk av hest.

I parken kan du se flere bygninger og monumenter som er blitt store turistatraksjoner, eller du kan sette deg ned ved en restaurant og bare nyte den vakre parken og glemme at du sitter midt i en travel storby.

Musicals og Teater

teater

Ingen tur til London er fullendt uten en skikkelig Musical eller en spektakulær teater forestilling. I London kan du oppleve fantastiske forestillinger med musicals fra kjente historier som «The Phantom of the Opera» eller en teater forestilling som er helt utenom det vanlige. Med ekslusiv plassering kan du bivåne det hele som en kongelig.

Mer å se i London

Vil du vite mer om hva du burde se og hvor du burde dra mens du er i London bør du ta en kikk her.

Beste luksushotellene

the ritz

London har noen fantastisk flotte luksushoteller å velge mellom. Mange med sentral beliggenhet i nærheten av bl.a Hyde Park. Lengter du etter noen dager med luksus i denne storbyen bør du velge et av hotellene som du kan leser om her. Du kommer til å elske hvert minutt du tilbringer på et av de hotellene. Der står både luksus og service høyest på agendaen.

Her finner du de beste prisene på hotell og flyreiser til London.

London er storbyen som har et forrykende tempo og det skjer noe på hvert eneste gatehjørnet. Tross det høye besøksantallet av tilreisende finnes det likevel flere steder hvor du kan handle i eksklusive butikker, oppleve fine-dining på sitt aller beste og virkelig føle at du er på ferie. London er verdt å oppleve!

God tur!

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...