Glad i camping? Her finner du de 3 mest eksklusive campingplassene i Split Kroatia

Camping er i vinden som aldri før, både med campingvogn og bobil. Å oppleve verden med huset på ryggen er praktisk og komfortabelt. Du behøver ikke å tenke på hverken tid eller sted og du kan bruke akkurat den tiden du trenger til å oppleve stedene du kommer til i fred og ro uten tidspress. Nå får du vogner og bobiler utstyrt med alt du trenger av komfort og fasiliteter og dette er en reisemåte som passer for de aller fleste. Verden er full av flotte campingplasser og vi har tatt en kikk på de tre beste i Split i Kroatia. Veiene i Kroatia er gode og du kan velge å kjøre hovedveien eller prøve kystveien som gjør kjøreturen ekstra innholdsrik.

Har du ikke egen bobil kan du leie en for en gitt periode. Her er alt du trenger å vite om å leie bobil. 

Flere og flere nordmenn har fått øynene opp for Kroatia som ferieland og her er det virkelig tilrettelagt for campingvogner og bobiler. Anleggene er rene og pene med fasiliteter som bakeriutsalg, resturanter, lekeplass for barna, dusjanlegg, vaskestasjoner og ikke minst, nærhet til sjøen. Her kan du bo så lenge du vil til en pris på rundt 32 euro pr. døgn pluss et tillegg på 10 euro pr. person pr. døgn. I prisen er det inkludert bruk av fasilitetene samt strøm og vann.

Split ligger i Dalmatia området og har deilige temperaturer og krystallklart vann. De fleste strendene har rullestens strender eller litt grovkornet sand, så bruk gjerne badesko. De fleste i Kroatia snakker og forstår engelske og prisnivået er langt i fra det vi er vant til i Norge. De høyeste temperaturene er i juli og august, samt de to første ukene i september. Dagtemperaturene kan ligge på rundt 30 grader og 24 grader i vannet.

Vil du oppleve Norge med campingvogn eller bobil? Her finner du Norges beste campingplasser. 

Camp Rozac

Denne flotte campingplassen ligger i Okrug Gornji, fem minutter fra Trogir og rundt ti minutter fra flyplassen i Split. Camp Rozac ligger på en halvøy med nydelig krystallklart vann og kornet sand. Her kan du overnatte med campingvogn, bobil eller telt med alt av fasiliteter inkludert. Hvor du får plass avhenger av hvor fullt det er på plassen og du må regne med litt kø i høysesongen. Det lønner seg å være tidlig ute for å sikre deg plass og innsjekk er fra klokken 12.00

Rett ved plassen går det en taxibåt som tar deg inn til den ærverdige byen Trogir med en båttur på et kvarters tid. Båten går hver time fra ni om morgningen til ti om kvelden og er et velbrukt transportmiddel for deg som ikke vil ta med deg bobilen hver gang du skal bevege deg rundt.

I Trogir kan du rusle rundt på bryggen og se på de fantastiske yachtene som ligger til kai, ta en drink i solnedgangen eller ta en runde i gamlebyen som er den vakre borgen som ligger i sentrum. Husk at her kan det fort bli varmt så ta med deg litt ekstra drikke hvis du har planer om å spasere rundt en stund.

Her finner du alt du kan oppleve i Trogir.

Hele området er nydelig beplantet og skaper et koselig inntrykk. Campingplassen har alle fasiliteter i orden og renhold står høyt på listen over hva som gjør denne plassen unik. Her er det ikke ferdig inndelte plasser, men du får din egen plass ved ankomst. Du kan stå ved vannet som nærmeste nabo eller litt lengre inn på plassen om du ønsker det.

Husk at det kan komme noen kraftige vindkast og vil du ligge mest mulig i le bør du velge en plass midt på eller nederst mot vannet. Uansett hvor du velger å sette bobilen eller campingvognen kan du være helt sikker på at du får noen fantastiske dager.

Stranden er en klar favoritt for alle som kommer til Camp Rozac og du kan leie solsenger, leketøy for vannsport og være med på ulike aktiviteter. På campingplassen finnes også en restaurant, bar med ulike spill muligheter og et lite bakeriutsalg. Her kan du starte hver dag med et bad og ferske bakevarer, bedre blir det ikke.

Sesongen er fra 1.april til 01. november og du bør regne med både godt besøk og deilige temperaturer. Høstferien kan ofte by på noen utfordringer med tanke på været. I oktober kan det både regne og blåse godt og vil du besøke Kroatia når mye av sommeren er på hell i Norge bør du velge deg september.

Camp Labadusa

Labadusa Camping ligger også i Okrug Gornji, Trogir og er virkelig er vakkert skue. Labadusa ligger ikke så sentralt plassert som Rozac, men er like fullt en veldig populær plass. For å få det beste ut av dette oppholdet bør du ha en bil tilgjengelig da det kan bli litt langt å gå i varmen når du trenger å handle inn det du har behov for.

Stranden ligger fantastisk til med det samme krystallklare vannet som Kroatia er så kjent for. Her ligger stranden litt skrått i terrenget, men det er ingen hindring for mange late dager i vannet og i solen.

På Labadusa Camping er hver plass delt inn i adskilte parseller med flotte steingjerder mellom hver plass. Her får du en god følelse av privatliv mellom hver plass og du kan overtatt med campingvogn, bobil eller telt.

Plassen er vakkert beplantet med oliventrær og annen grønn vegetasjon og det er rent og pent overalt hvor du ferdes. Her finner du også et fullgodt sanitæranlegg, samt restaurant med nydelig utsikt mot havet og en strandbar hvor du kan slappe av mellom slagene.

Velger du å ta noen netter ved Labadusa camping kan du være helt sikker på at du kan slappe av i fred og ro i vakre omgivelser. Innkjøringen til Labadusa har veier i litt ullent terreng og det kan være du tror du har kjørt feil, men det har du ikke. Fortsett videre fra hovedveien, men kjør forsiktig.

Vil du oppleve det beste av Trogir? Da bør du ta en kikk her. 

Camping Stobrec Split

I den eksklusive byen Split, rett på utsiden av sentrum, finner du denne populære campingplassen. Den er virkelig en fryd for øyet uansett hvor du beveger deg. Det er ikke uten grunn at Stobrec ble kåret til en av Kroatias flotteste campingplasser i 2022. Her finner du alt du trenger innenfor rekkevidde.

Ved inngangen ligger en middels stor kolonialforretning samt en liten butikker med badetøy og annet du kanskje trenger. Videre innover på campen ligger en nydelig restaurant med fantastisk mat, samt et velværesenter, sanitæranlegg, fitnesssklubb og et svømmebasseng. Denne plassen er også et eldorado hvis du har hund for her finnes det nemlig en egen inngjerdet strand for din firbente venn.

Vil du oppleve Split? Da bør du ta en kikk her. 

Her er hver plass delt inn i oppmålte områder som er adskilt med busker og trær som gir litt privatliv for den som ønsker det. Hele plassen er nydelig beplantet og du får umiddelbar en følelse av ferie og avslapning.

Etter mange mil langs veien er det perfekt å ende opp her. Campingplassen er stor og har små gater gjennom hele området slik at du enkelt kommer frem til din plass. Jo nærmere stranden du kommer jo mer utsikt mot havet får du, men vær oppmerksom på at vinden kan stå hardt inn når det blåser.

Stranden er finkornet og har parasoller til dem som vil ha litt skygge i solen. Den er i tillegg relativt langgrunn og passer til både stor og små.

Stobrec har flere muligheter til avslapning og et deilig måltid med sitteplasser både ute og inne. Servicen er upåklagelig og maten likedann og du kommer garantert til å stortrives her. Det er kort avstand inn til sentrum av Spilt hvor du kan gå på shopping i den flotte steinbelagte byen eller på et av Europas største shoppingsenter. Du trenger ikke bekymre deg for om du kommer til å kjede deg for her er nok å gjøre, hver dag.

For den som ikke er særlig bevandret i campinglivet byr det faktisk på mer luksus enn du kanskje tror. I tillegg er camping utrolig sosialt og hvis du ønsker det kan du fort få nye bekjentskaper.

Blir du lei av å ligge på stranden finnes det nok av opplevelser du kan utforske når du er i Split og Trogir, her finner du noen av de opplevelsene du burde utforske nærmere. Husk at midt i sentrum av Split ligger den kjente borgen som ble brukt under innspillingen av selveste Games of Thrones. Borgen er pakket med koselige cafeer og restauranter, samt unike butikker og er virkelig et must å besøke.

Lykke til og god tur, denne turen kommer til å sette stor pris på i lang tid.

SISTE ARTIKLER

Verdens 10 mest romantiske reisemål

Det er en kjent sak at både Paris og Venezia er noen av verdens flotteste og mest romantiske reisemål. Men det finnes faktisk flere...

Fiji- Stillehavets vakreste reisemål

Fiji er en øynasjon som består av over 300 øyer spredt over Stillehavet, og har lenge vært kjent for sin eksotisk skjønnhet og gjestfrihet....

Ibiza- Her finner du de flotteste hotellene

Ibiza, den ikoniske spanske øya i Middelhavet, er kjent for sine pulserende fester, fantastiske strender og avslappede atmosfære. Ibiza by er hovedstaden og selveste...

Mont- Saint- Michel: Den unike tidevannsøya i Frankrike

Mont-Saint-Michel, også kjent som "Den unike tidevannsøya," er en av de mest ikoniske landemerkene i Frankrike og en av verdens mest bemerkelsesverdige turistattraksjoner. Denne...

Bali-Her finner du de mest eksklusive hotellene i fantastiske omgivelser

Bali er en fantastisk øy beliggende i Indonesia som har blitt en av verdens mest populære reisemål. Den tiltrekker seg reisende fra hele verden...

Opplev Piemontes praktfulle vingårder- luksusovernatting og vinsmaking

Piemonte betyr "foten av fjellet" og anses som en av Italias flotteste regioner. Piemonte grenser til Sveits i Nord og Frankrike i Vest, hvor...

Norske Opplevelser

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

Fordeler og ulemper ved å spille på nettcasino

I Norge spiller millioner av nordmenn hver måned på nettcasino. De siste årene har...

Senja- Norge i miniatyr i spektakulære omgivelser

Å feriere i Norge er en unik opplevelse, selv for de som er bosatt...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...