Her finner du de mest luksuriøse campingplassene i Norge

Å feriere med bobil eller campingvogn gir deg en enorm følelse av frihet og lave skuldre. Du trenger ikke å tenke på når du skal være hvor. Alt du skal gjøre er å oppleve Norge i ditt eget tempo. Stopp der du vil og virkelig kjenn på følelsen av ferie. Selv om du stort sett kan stoppe der du vil, innen rimelighetens grenser selvfølgelig, bør du oppleve noen av Norges flotteste og mest luksuriøse campingplasser.

Norge har over 1000 campingplasser å velge mellom og vi har tatt en kikk på noen av campingplassene du bør ta en tur innom hvis ferien din legges til landeveien. Reiser du med barn kan du glede deg over at flere av campingplassene har en mengde med avktivteter for både store og små.

Sov i vannkanten i Loen

Rett ved Lovatnet finner du sande Camping. Her kan du leie hytte, sove i telt eller oppleve nærheten til vakre Lovatnet fra campibil eller fra campingvogn. Med et fantastisk utgangspunkt for å virkelig se deler av Norges vakre natur kan du våkne rett i vannkanten til Loens verdenskjente krystallklare vann. Du kan leie båt, sjekke om fisken biter eller ta en matbit i kafeen.

Når du skal til Sande Camping følger du hovedveien helt frem, og når du er kommet frem til Loen tar du veien videre til venstre mot Lodalen/Kjenndalsbreen. Fortsett videre i 4,5 km oppover dalen på Rv 723. Du kan ikke unngå å se den når du er fremme, plassen er godt synlig når du nærmer deg.

Solkysten ved Rognstrand i Telemark

Rognstranda Camping ligger idyllisk til helt innerst i Rognsfjorden og kan skilte med en av Norges fineste badestrender og svaberg. Her kan du overnatte i vannkanten eller du kan velge en plass på den lune engen rett ved lekeplassen. Plassen har to flotte serviceanlegg og en strandkiosk med ferske bakevarer og varm mat. Her kan barna boltre seg i timesvis og du kan senke skuldrene og nyte utsikten helt til Danmark.

For å komme til Rognstranda Camping tar du avkjørsel nr 52 mot Valle. Følge veien videre på Rv 354 til du ser skiltet mot Rognstranda. Etter rundt 500 meter tar du til høyre og holder deg på den veien til du ser Rognstranda dukke opp.

Fem stjerners glede i Grimstad

moysand

Moysand familiecapming kan skilte med intet mindre enn 5 stjerner og er viden kjent hos hver eneste campingturist. Moysand har et eldorado av faslisteter som du virkelig kommer til å glede deg over. Her kan du leie hytte, overnatte i bobilen din eller hive opp et telt. Alt etter som hva som passer deg best. Her finner du resturant med lokale delikatesser, stor lekeplass, gratis internett og en fantastisk badestrand. Du kan også følge en koselig tursti til Grimstad golfpark hvor du kan leke deg på 9-hulls banen. Spaserturen tar 10 små minutter.

For å komme til Moysand følger du veien mot Grimstad på E18. Ta avkjøring 78 fra E18 og fortsett op Fv 420 til Moysand i Eskedal.

Overnatting i naturskjønne omgivelser på Evje

camping evje

Én time fra Kristiansand vil du finne Odden Camping i Evje. Her vil du garantert få noen begvinhetsrike dager. Du kan leie hytte, sove i telt eller sette fra deg både campingvogn og bobil. Er du heldig kan du få plass helt i vannkanten. Odden Camping har en nydelig visningshage som kommer til å ta puste fra deg som virkelig er verdt en kikk.

Har du med deg barn som vil mer enn å sitte i solveggen kan du ta turen til Evje mineralpark, som ligger vegg i vegg.  Der kan både du og barna boltre deg i et badeland på hele 1400 kvadrat.

Klatreskogen er også ekstremt populær. Her er det spennede opplevelser for de helt små og helt opp til godt voksne som vil utfordre kropp og sinn.

For å komme til Odden Camping på Evje kjører du Rv 9 som går fra Kristiansand. Når du nærmer deg Evje følger du skiltingen helt ned til campingplassen.

Blandt bakker og fjell i Byrkjelo

byrkjelo

Med majestetiske fjell som bakgrunn kommer du inn på flotte Byrkjelo Camping i Byrkjelo som ligger i nærheten av både Førde og Nordfjoreid. Her kan du kose deg i oppvarmet svømmebasseng og nyte utsikten på bassengterassen. Her kan du nyte noen deilige overnattinger i koselige hytter eller slå opp teltet ditt. Har du huset med deg kan du regne med flotte plasser hvor du får lave skuldre av å titte ut gjennom vinduene.

Vil du prøve fiskelykken er dette det perfekte område og ta noen kast og se om du kan lokke til deg ørreten.

For å komme deg til Byrkjelo Tar du veien mot Bergen og Rv7. Fortsett videre på Rv 52 og videre ut på E16. Til slutt under du opp på Rv5 og du vil raskt se Byrkjelo Camping i det du nærmer deg.

Idyll med hvit sandstrand og sanddyner på Jæren

I det fantastiske landskapet som Jæren er så kjent for finner du Brusand Capmping. 1 time fra Stavanger og knappe halvtimen fra Egersund. Her finner du roen ved en fantastisk hvit og langstrakt sandstrand som toppes av unike sanddyner. Her finner du garantert fantastiske forhold for surfing. Er du mer glad i å fiske kan du glede deg over tilgangen til tre flotte lakseelver.

Er golf mer din interesse kan du besøke Ogna Golfklubb  som ligger rett i nærheten. De kan skilte med en imponerende 9-hulls bane som er både spennende og sjarmerende. I tillegg er banen svært spillvennelig og av høy kvalitet.

For å komme til Brusand Camping følger du nordsjøveien mot Egersund og følger veien til Brusand. Når du ser jernbanestasjonen er det kun 1 km igjen til du er fremme.

Det lille Paradis i Lofoten

Ramberg

Har du et ønske om å oppleve Loften bør du ta turen innom Ramberg Gjestegård, som ligger midt i hjertet av Lofoten på Flakstadøya. Her kan du leie hytte eller du kan få plass på den lille, men sjarmerende campingplassen. Selv om den ikke er enorm i størrelse skorter det overhodet ikke på fasilitetene. Her har du alt du kan ønske deg i fantastisk norsk natur med midnattsolen rett rundt hjørnet.

Du kan også oppleve den lille bygda og det den har å by på kun noen få skritt fra campingplassen. Selv om det ofte er litt kaldere lengre nord i Norge enn i den sørlige delen kan du likevel glede deg over kritthvite sandstrender og krystallklart vann. Er du tøff nok bør du også sørge for å ta et skikkelig sommerbad.

Du bør også ta turen innom Restauranten til Ramberg Gjestegård. Her vil du få en kulinarisk opplevelse du kanskje ikke forbinder med camping ferie.

Får å komme til Ramberg Gjestegård kjører du mot Bodø. Følg Rv 80 og ta ferjen fra Moksenes til Bodø. Følg veien videre på Rv 80 og ta av inn på E10 i ca 30 minutter. Deretter vil du se Ramberg Gjestegård åpenbare seg blant fjell, sjø og kritthvite strender.

Campingferie- Dette bør du tenke på

Trenger du et kart på reisen din kan du legge inn avreise og desitnasjon her og du vil komme deg trygt frem.

Fordelen med å reise på campinferie er at du kan ta store deler av turen på sparket og ta med deg de opplevelsene du ønsker underveis. Det er likevel et par ting du bør tenke over før du legger ut på tur. Hvor lenge skal dere være på tur og hvor langt vil dere dra. I tillegg er det en god idé og enes om hva slags ferie dere ønsker dere. Er det sol og sommer som står høyest på agendaen eller er det opplevelser som fjellturer, golf og surfing som frister. Da er det uansett en god ide å planlegge litt på forhånd så har dere et greit utgangspunkt å starte med.

God sommer og god ferie !

 

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...