Eksklusive opplevelser i Midtøsten

Midtøsten er kanskje et område du har drømt å reise til, men som du ikke vet så mye om. Midtøsten består av landene Egypt, Irak, Israel, Jordan, Libanon, Libya, Syria og det palestinske selvstyreområdet. I tillegg kommer landene på Den arabiske halvøy som er Bahrain, De forente arabiske emirater, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi-Arabia og Jemen. Egypt har vært et ettertraktet reisemål i en årrekke og tiltrekker seg et stort antall besøkende hvert år. Det samme gjelder for De forente arbabiske emirater med spesielt Dubai og Abu Dhabi som destinasjon.

En reise til Midtøsten vil gi deg muligheten til å oppleve noen av verdens mest bemerkelsesverdige og historiske steder, samt overdådige hoteller med luksus og eleganse i fokus. Her finner du hoteller og unike destinasjoner ulikt noe annet i hele verden. Midøsten er kjent for sin enorme prakt med luksusopplevelser du bare har kunnet drømme om. Her kommer du garantert til å få opplevelser du sent kommer til å glemme.

Ta turen til De arabiske emirater, Qater eller Saudi-Arabia og få en opplevelse av en annen verden, bokstavelig talt. Her får du sol, varme, kritthvite strender og praktfulle områder som kommer til å ta pusten fra deg. Midtøsten har en rekke med opplevelser å tilby, men du bør vite at landene har en del restriksjoner som er verdt å ta en kikk på før du reiser. Av naturlige årsaker er det noen av landene du bør styre unna grunnet interne konflikter i landene. Husk å alltid sjekke regjeringens reiseråd for land du ønsker å besøke, for å være på den sikre siden.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Midtøsten

Opplevelser du bør utforske

Midtøsten har en mengde med flotte opplevelser å tilby som er ulikt mye du finner andre steder. Enten du reiser til Dubai i de arabiske emirater, eller Doha i Qatar kommer du til å få en fantastisk opplevelse.

Dubai

Her kan du oppleve en privat ørkenopplevelse med en luksuriøs kjøretur, kamelsafari og en tradisjonell middag under stjernene. Ta også en kikk på unike museer og moskeer. Du kan i tillegg unne deg en kongelig spa-behandling på noen av regionens mest anerkjente spa, eller ekslusiv shopping. Her finnes det nok å ta av og du kommer garantert ikke til å kjede deg.

 • I Dubai finner du verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, som stiger majestetisk over Dubai og tilbyr panoramautsikt fra observasjonsdekket på toppen.
 • Er du glad i eksklusiv shopping bør du ta turen til Dubai Mall. Et imponerende kjøpesenter som ikke bare er et shoppingparadis, men også stedet for attraksjoner som Dubai Aquarium, isbanen og Souk Al Bahar.
 • I Palm Jumeirah finner du en kunstig øyformasjon skapt som en palme. Her ligger  eksklusive hoteller, restauranter og fantastiske strender.
 • Ta gjerne en tur ned til Dubai Marina. Et elegant område med luksuriøse boliger, flotte restauranter og en vakker promenade langs vannkanten.
 • Dubai Creek anses som hjertet av byens historie. Her kan du ta en tradisjonell båttur på den naturlige saltvanns havnen.
 • Opplev det sagnomsuste markedet Deira Gold Souk. Her kan du kjøpe gull- og smykker samtidig som du tar innover deg fantastiske atmosfæren.
 • Bli med på en ørken safari og opplev spenningen i ørkenen gjennom sandboarding, kamelridning, og en autentisk middag i beduinstil under stjernene.

I Dubai finner du også et av verdens største innendørs basseng som er designet for deg som elsker å dykke. Bassenget inneholder en mengde spennende opplevelser og er et fantastisk alternativ til sjøen og en helt spesiell opplevelse.

Her finner du alt av eksklusive opplevelser i Dubai

Abu Dhabi

Abu Dhabi er hovedstaden i De forente arabiske emirater og er en by som kombinerer det moderne med det historiske.

 • Tar du turen til Abu Dhabi bør du besøke den storslåtte moskeen Sheikh Zayed Grand Mosque. Denne moskeen fremstår som et arkitektonisk mesterverk og er et sterkt symbol på islamsk kultur og kunst.
 • Louvre Abu Dhabi er et unikt kunstmuseum som viser kunst fra hele verden. Her finner du flere unike mesterverk fra ulike tidsperioder og er vell verdt et besøk.
 • Det kongelige palasset Qasr Al Watan gir et glimt av De forente arabiske emiraters politiske og kulturelle arv og er et vakkert syn.
 • Er du glad i fornøyelsesparker og litt barnslig moro? Da bør du ta turen til Yas Island. Et underholdningsmekka med Ferrari World, hjemmet til verdens raskeste berg-og-dalbane, og Yas Waterworld, en vannpark av internasjonal standard.
 • For en magisk utsikt bør du ta turen til Etihad Towers. Et moderne kompleks bestående av fem imponerende tårn med utsikt over Persiabukta og byens horisont.
 • I Heritage Village finner du et levende museum som gir et innblikk i den tradisjonelle  livsstilen, samt håndtverk og kultur.
 • Ved Corniche Beach kan du ta en spasertur ved den fantastiske strandpromenaden med avslappende strender, parker og sykkelstier langs kysten.
 • Al Ain Oasis er en oase midt i ørkenen og er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her ligger gamle kanaler og bevis på historiske landbruksmetoder.

Her finner du alt av eksklusive opplevelser i Abu Dhabi

Doha i Qatar

Doha er hovedstaden i Qatar og er kjent som en pulserende metropol med en blanding av moderne arkitektur, kulturelle attraksjoner og ørkenlandskap. Byen har et vell av luksushoteller, shoppingområder og ulike attraksjoner å by på.

 • Souq Waqif er en tradisjonell markedsplass hvor du kan utforske butikker som selger alt fra krydder og tekstiler til kunsthåndverk og smykker.
 • Museum of Islamic Art er et imponerende museum designet av I.M. Pei, som huser enestående samlinger av islamsk kunst og historiske gjenstander.
 • Ta gjerne turen til The Pearl-Qatar. Et luksuriøst bolig- og shoppingområde med kanaler, marinaer og eksklusive butikker og restauranter.
 • Med et dhow cruise kan du oppleve byen fra vannet ombord på en tradisjonell dhow-båt. Her kan du nyte utsikten over Dohas horisont mens du seiler langs kysten.
 • Al-Corniche er en vakker strandpromenade som strekker seg langs Dohas kystlinje. Perfekt for en avslappende spasertur eller sykkeltur.
 • Opplev aspire park som er en stor park med grøntområder, innsjøer, lekeplasser og sykkelstier. Ideelt for en avslappende dag ute i naturen.
 •  På Mathaf Arab Museum of Modern Art finner du et museum som fokuserer på moderne arabisk kunst. Museumet har spennende utstillinger og verk fra lokale og internasjonale kunstnere.
 • Ta turen til film city og opplev et filmsett som gir deg en smak av hvordan gammel arabisk byarkitektur så ut.

Her finner du alt av opplevelser i Doha

Riyadh i Saudi-Arabia

Riyadh er hovedstaden i Saudi-Arabia og her kan du oppleve alt fra fantastiske steinlandskap og luksuriøs shopping til kongelige palass og unike kunstgallerier.

 • Diriyah er en historisk og kulturell skatt som står på UNESCOs verdensarvliste. Diriyah anses som sentrum for det saudiske kongeriket og er en helt unik opplevelse. Her kan du oppleve restaurerte mursteiner i gamle ruiner, og lære om områdets historie.
 • Ta en spennende tur til Jebel Fihrayn, bedre kjent som Edge of the World. Dette fantastiske steinlandskapet ligger ca. 90 km nordvest for Riyadh og tilbyr en fantastisk utsikt over ørkenen som garantert vil gi deg en uforglemmelig opplevelse.
 • Riyadh har også flere eksklusive kjøpesentre og butikker som tilbyr luksuriøse merkevarer. Al Nakheel Mall og Kingdom Centre er noen av de mest populære stedene for shopping i byen.
 • Noen av de kongelige palassene i Riyadh, som Qasr Al Hokm, kan til tider være åpne for offentligheten for guidede turer. Dette vil gi et sterkt innblikk i Saudi-Arabias kongelige historie og arkitektur.
 • Utforsk Riyadh’s førsteklasses spisesteder som tilbyr autentiske saudiarabiske retter og internasjonale gourmetopplevelser. Flere fem-stjerners hoteller og restauranter har enestående kulinariske tilbud som du bør prøve.
 • Besøk gjerne kunstgallerier som Misk Art Institute eller Athr Gallery. De er kjent for å kombinere tradisjonell arabisk kunst med et moderne uttrykk.
 • Er du en av dem som elsker litt ekstra lukus? Da bør du sørge for å nyte avslappende behandlinger og luksuriøse spa-opplevelser på noen av Riyadhs mest eksklusive spa-anlegg på flere av de ulike luksushotellene.

Her finner du alt av unike opplevelser i Riyadh

Jeddah i Saudi-Arabia

Denne pulserende kystbyen i Saudi-Arabia, Jeddah, har en rekke eksklusive opplevelser å tilby. Jeddah er en by rik på historie, kultur og moderne luksus. Med et variert tilbud av eksklusive opplevelser, fra shopping til historiske begivenheter er dette et flott reisemål for deg som ønsker en unik og minneverdig opplevelse i Saudi-Arabia.

 • Ta en avslappende spasertur langs Corniche, en vakker kystpromenade, og nyt utsikten over Rødehavet. Her finner du også mange eksklusive restauranter og kafeer som er verdt å prøve.
 • Utforsk det historiske sentrum av Jeddah, Al-Balad, som blant annet er kjent for sine gamle bygninger med vakre treutskjæringer. Gå gjennom soukene, markedene, og finn autentiske saudiarabiske kunstverk og håndverk.
 • Besøk de eksklusive kjøpesentrene i Jeddah for litt eksklusiv shopping. Ta en kikk på kjøpesentrene Red Sea Mall og Mall of Arabia. Her finner du internasjonale luksusmerker og designerbutikker.
 • Ta en båttur for å se King Fahd-fontenen. En av verdens høyeste fontener som sender vann 312 meter opp i luften. Et spektakulært syn.
 • Spis gourmetmat på førsteklasses restauranter som tilbyr alt fra tradisjonelle saudiarabiske retter til internasjonale delikatesser. Flere fem-stjerners hoteller har fantastiske spisesteder.
 • Tilbring en kveld i Al Shallal-parken, en fornøyelsespark med attraksjoner, restauranter og en is-skøytebane. Dette er et flott sted å slappe av og kose seg med familie og venner.
 • Sjekk ut Jeddahs kunstgallerier og kulturinstitusjoner som Athr Gallery eller Jeddah Sculpture Museum for å oppleve den kreative siden av byen.

Her finner du de beste opplevelsene i Jeddah

På en reise til Midtøsten kan du få skreddersydde opplevelser som middag i et privat palass, eksklusive forestillinger eller delta på en unik safari i ørkenen. Du kan også leie privat sjåfør, være med på en helikoptertur og utforske områdets skjulte perler på en luksuriøs og komfortabel måte.

God tur til Midtøsten!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...