Dominikanske republikk- den mest besøkte destinasjonen i Karibien

Den Dominikanske Republikk er en perle som ligger i den Karibiske regionen i Nord-Amerika, og er den mest besøkte destinasjonen i Karibien. Faktisk så tiltrekker øya seg så mange som 9 millioner besøkende hvert år. Den Dominikanske Republikk er det nest største landet i Karibien etter Cuba. Med solfylte strender, imponerende fjell, en fantastisk atmosfære og med en lang historie, har dette lenge vært et reisemål som tiltrekker seg tilreisende fra hele verden.

Opplev den fantastiske variasjonen i naturen. Fra de dramatiske fjellene i Cordillera Central til frodige regnskoger og bortgjemte bukter. Besøk Parque Nacional del Este for å oppleve det unike dyrelivet på øya.

Disse byene bør du besøke

Den Dominikanske Republikk har en mengde med flotte byer som er verdt et besøk. Den imponerende historien er spesielt synlig i hovedstaden Santo Domingo. Dette er også hjemstedet til Zona Colonial som står på UNESCOs verdensarvsliste. Her finner du brosteinsbelagte gater, majestetiske kirker og historiske bygninger som virkelig gir deg et historisk innblikk.

På steder som Punta Cana, Bavaro, og Puerto Plata finner du krystallklart vann og myk hvit sand, perfekt for late dager i solen. Den Dominkanske Republikk er også perfekt for surfing, dykking, fotturer i fjellet og ikke minst, zip-lining gjennom regnskogene.

Santo Domingo

Santo Domingo er landets hovedstad og er en by med dyp historie og mangfoldig kultur, blant annet som den første byen med permanent europeisk bosetting. Hovedstaden anses som hjerte og sjelen av Den Dominikanske Republikk og ble etablert i 1496 av Bartholomen Columbus.

Santo Domingo fungerte som hovedkvarteret for den spanske koloniseringen. Den viktige historiske tilknytningen er spesielt synlig ved flere museum og monumenter i byen. Museum som Museum of the Royal Houses og det eldste Europeisk bygde fortet The Fortaleza Ozama er viktige historiske steder som er verdt å ta en kikk på.

Zona Colonial er det historiske sentrum av byen og står på UNESCOs verdensarvliste. Dette historiske kvartalet er kjent for sin unike arkitektur, brosteinsbelagte gater og gamle ruiner. Her finner du blant annet den eldste katedralen Santa Maria La Mener, samt den tidligere residensen til sønnen av Christoffer Columbus.

Tar du turen ned til Malacon finner du luksuriøse hotell, restauranter og utesteder som sørger for at du kan oppleve livet til solen står opp.

Her finner du de beste prisene på overnatting i Santo Domingo

Punta Cana

Punta Cana er den mest populære destinasjonen på øya og ligger på østsiden av Den Dominikanske Republikk. Denne byen er kjent for sine fantastiske strender og luksuriøse feriesteder. Et paradis for deg som elsker sol, strender og vannsportaktiviteter. Her finner du alt fra fantastiske golfbaner, til kritthvite strender, turkisblått hav og et unikt dyreliv som er verdt å se.

Punta Cana er pakket med opplevelser fra du kommer til du reiser. Du kan bli med på tur og kjøre Buggy bil. Da kjører du gjennom unikt terreng og får virkelig se hvor vakker øya er. Opplev Sauna Island som er en vakker tropisk øy med gigantiske sjøstjerner, skilpadder og unike koraller.

Har du alltid drømt om å oppleve apekatter på nært hold? Da er dette for deg. Besøk ville apekatter i sitt naturlige miljø og mat dem med frukt og godsaker. Du kan også ri på hest på stranden og nyte på soloppganger og solnedganger.

Her finner du de beste prisene på overnatting Punta Cana

Puerto Plata

Puerto Plata ligger på den nordlige kysten og er en av hoved destinasjonene på Den Dominikanske Republikk. Byen er mest kjent for den fantastiske stranden Play Doroda Beach. Ved stranden ligger luksushotellene tett i tett og hele byen kombinerer historie, vakre strender og naturskjønne attraksjoner. Besøk den historiske kabelbanen, utforsk det historiske sentrum og nyt solen på strendene.

Selv om Puerto Plata er ansett for å være vesentlig roligere enn andre steder i dette vakre landet, er den virkelig verdt et besøk for deg som setter pris på late dager. Her kan du glede deg til behagelige dager på stranden, en tur i de vakre gatene eller en opplevelse av den unike naturen. Alt uten hverken støye eller mas.

Her finner du de beste prisene på overnatting Puerto Plata

Santiago de los Caballeros

Santiago, som ofte kalles Santiago de los Caballeros, er den nest største byen i landet og ligger nordvest på øya. Byen har en livlig atmosfære, et pulserende natteliv og en rik historie. Byen er også kjent for musikk, dans og festivaler med flere festivaler og arrangementer gjennom året, som blant annet det årlige Carnaval. En fargerik feiring av den dominikanske historien.

Santiago de los Caballeros er omgitt av vakker natur med fjellkjeder og frodige daler. Her kan du gå fotturer, oppleve vakre fossefall og se eksotiske dyr i sitt naturlige miljø.

Her finner du de beste prisene på overnatting Santiago

La Romana

La Romana huser noen av landets mest eksklusive feriesteder og golfbaner. Her bor det rund 130 000 mennesker året rundt og er et ettertraktet reisemål i Den Dominikanske Republikk. Byen ligger rundt én time fra hovedstaden og Punta Cana.

La Romana har en mengde med attraksjoner og opplevelser å by på. Her finner du blant annet en flott Middelalderlandsby fra 1600-tallet, og er kanskje byens mest populære attraksjon.

Catalina Island bør også stå på listen over ting du bør oppleve når du tar turen til La Romana. Dette er et av de beste stedene for dykking og snorkling. Her finner du krystallklart vann, kritthvit sand og flotte korallrev.

I La Romana finner du også den beste golfbanen i Karibien. Hit reiser golfentusiaster fra hele verden for å oppleve den fantastiske golfbanen.

Her finner du de beste prisene på overnatting i La Romana

Beste tidspunkt å besøke Den Dominikanske Republikk

Den Dominikanske Republikk har et tropisk klima og kan besøkes året rundt. Den mest populære perioden å besøke denne fantastiske øya er fra desember til april. Da er været  varmt og behagelig med lite regn.

Dette bør du vite

  • Valuta: Den dominikanske pesos (DOP) er offisiell valuta, men amerikanske dollar aksepteres ofte på turiststeder.
  • Språk: Spansk er det offisielle språket, men engelsk er vanlig på turiststedene.
  • Sikkerhet: Landet er generelt trygt for turister, men det anbefales å være oppmerksom på personlig sikkerhet og følge råd fra lokale guider eller myndigheter. Du kan også ta en kikk på reiserådene fra regjeringen.no hvis det er noe du er usikker på.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Den Dominikanske Republikk

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...