Kjenn på luksus og velvære i Ungarn med spektakulære termiske bad

Vil du oppleve varme og helbredende kilder bør du besøke Ungarns unike og spektakulære termiske bad. Ungarn kan skilte med mer enn 1000 varme kilder som løper under overflaten og her kan du etter sigende få opplevde deres helbredende egenskaper. Ungarn er et yndet reisemål for alle som vil oppleve det unike termiske farvann. Her kan du bli både vakrere og friskere skal vi tro lokalbefolkningen som virkelig vet å nyte godt av dette eldgamle og naturlige spaet. Termiske bad er kjent for å bidra til å bekjempe både leddgikt og lette blodsirkulasjonsproblemer.

I Ungarn finnes det termiske badekomplekser med unike kvaliteter og medisinske fordeler. Hvert termiske bad er også vakkert utformet og det kommer garanter til å ta pusten fra deg. Termiske bad har lange tradisjoner som strekker seg helt tilbake til romertiden. Flere av de termiske badene er også en del av luksuriøse hotell. Bedre enn det blir det ikke og du kommer til å ønske deg tilbake igjen og igjen.

Ungarns hovedstad er Budapest og huser rundt 10 millioner innbyggere. Budapest deles i to av den kjente elven Donau og er et av de eldste rikene i Europa. Tar du turen til Budapest vil du vandre rundt i historie og unik arkitektur. Dette er byen som har alt. Det finnes nok av tilbydere som sørger for en perfekt tur til Ungarn så her er det bare å glede seg til en uforglemmelig tur.

Heviz termiske bad

Dette badet ligger i nærheten av Balatonsjøen i Vest-Ungarn og er kåret til verdens største naturlige termiske innsjø. Dette er opplevelsen du virkelig ikke vil gå glipp av. I over 2000 år har denne termiske sjøen blitt benyttet for sine legende egenskaper. Det står et badehus på sjøen med et sykehus som tilbyr behandlinger med tilknytning til det termiske vannet samt en hel del med overnattingsmuligheter.

På grunn av kombinasjonen av vann og sjøsengens komposisjon kan du dra nytte av fordeler som forebygging og behandling av leddsykdom og rekovalens etter behandling av skader.

Gellert termiske bad

Gellert termiske bad ligger i Budapest og er et av byens mest ikoniske bad. Etablert i 1918 og bygget i jugendstil tilbyr de i dag 10 geotermiske basseng som er plassert både innendørs og utendørs. Badet er bygget med både mosaikk, glassmalerier og skulpturelle søyler og er en fryd for øyet. I tilegg til bassengene kan badet også glede deg med medisinsk massasje, badstuer og badekar med karbonsyre.

Her kan du også oppleve et fantastisk bølgebasseng og en nydelig solterrasse. Alt dette er en del av det ikoniske hotellet, Hotell Gellért Budapest, og du kommer garantert til å stortrives her.

Király termiske bad

Király termiske bad

Tar du turen til Király-badene i Budapest får du oppleve byens eldste ottomanske bad hvis historie strekker seg helt tilbake til 1500-tallet. Badet er bygget inn i murene i en gammel tyrkisk borg og får vannet sitt direkte fra Lukács-badene. Bassenget er utformet som et åttekantet basseng og har en utrolig ottomansk kuppel som slipper inn mengder med dagslys som gir en helt magisk stemning.

Lukács termiske bad

budapest

Dette er badet som er kjent for å kurerer nesten alle fysiske plager du måtte ha. I tillegg til det helbredende vannet kan anlegget by på en infrarød badstue, et dampbad, et bad med Himmalayasalt og et vektbad som benyttes for å behandle ryggskader. Dette ikoniske spaet utfører også massasje, refleksologi og medisinske behandlinger. Om det skulle ha effekt eller ei skal være usagt, men det vil defintivt være verdt turen din.

Er du heldig så kan du også slippe unna de værste turistmassene ved å velge dette anlegge. Dette termiske badet har nemlig tilgode å bli løpt ned av horder med turister så benytt deg av det mens du har muligheten.

Széchenyi- badene

Dettté elegante badehuset er plassert midt i Budapests bypark og bare det er verdt et besøk i seg selv. Her møtes både turister og lokale for å bade og slappe av ute i friluft. Her finnes det intet mindre enn 18 geometriske bad, varme kilder, badstuer, damprom og et treningssenter. Det de ikke har her er nesten ikke verdt å prøve. Orker du ikke tanken på å bli tatt på eller å svømme rundt i mange timer vil kanskje et ølspa være noe for deg. Der kan du ligge i deilig varmt vann som er tilsatt malt, humle og gjær mens du nyter en kald øl.

Tar du turen på sommeren kan du oppleve noen fantastiske «sparties». Da kan du være med på fest og danse i bassenger til et spektakulært lysshow og elektronisk musikk.

Sárvár

Vil du besøke et Royal spa bør du ta turen til Sárvár. Spaet som er et av ti spa i Europa som har blitt tildelt tittelen Royal spa, og det er ikke ute grunn. Området inneholder et helbredende spa, en utendørs strand og et eventyrområdet. Sárvár passer for alle fra familier til vennepar. Her kan du oppleve to forskjellige typer geotermisk vann som begge har ulike fordeler.

Det ene området brukes til å hjelpe helingsprosessen etter sportsskader, det andre området kan nå en temperatur på hele 83 grader. Her trenger du aldri å bekymre deg for om det er varmt nok og det er bare å glede seg.

Trenger du et sted å overnatte i Budapest? Her finner du de beste tilbudene på overnatting.

Prisnivå i Ungarn

Budapest termiske spa

Budapest har flere ganger blitt kåret til Europas billigste feriedestinasjon så her vil du få mye for pengene. Du kan booke overnatting på eksklusive hoteller og nyte deilige dager i termiske bad og samtidig fylle kofferten med fantastiske kjøp. Alt dette helt uten å tømme lommeboken.

Ungarn er ikke bare kjent for sine helbredende kilder, her er det også muligheter for fantastiske matopplevelser. En tre-retters middag på en Michelin Restaurant koster ikke stort mer enn 1400 kr for full pakke. En tur til Ungarn og Budapest er perfekt som en weekend tur hele året.

Fly til Ungarn

fly

Du kan fint organisere reisen din til Ungarn og Budapest på egenhånd. Du kan fly direkte til Budapest fra Oslo flere ganger i uken, og her finner du de beste tilbudene på flyreise. Velger du å reise til litt ukurante tider kan du være heldig å få perfekte plasser på flyet til en god pris. Det er alltid deilig å starte noen feriedager uten mas og selvsagt med litt ekstra luksus.

God tur!

SISTE ARTIKLER

Unike opplevelser i Ålesund

Ålesund er byen hvor fjell og fjorder tas imot av det mektige Norskehavet. Byen byr på en rekke ulike attraksjoner- alt fra å oppleve...

Glad i camping? Her finner du de 3 mest eksklusive campingplassene i Split Kroatia

Camping er i vinden som aldri før, både med campingvogn og bobil. Å oppleve verden med huset på ryggen er praktisk og komfortabelt. Du...

Hit reiser du for å bade med delfiner

Mange synes delfiner er fantastiske dyr og det er ikke rent få som drømmer om å kunne svømme sammen med dem. Faktisk så ligger...
fotball-tippe-odds-unibet

5 Luksushoteller for deg som skal se fotball VM i 2022

Mange var kanskje overrasket når fotball VM skulle avholdes i 2022, men noen fordeler fører det med seg. Qatar er nemlig en av de...

Hit reiser du for å bade med hvithaien

Vi er nok mange som har en iboende frykt for hai og det er ikke uten grunn. Den berømte hvithaien er verdens farligste hai...
verdens-beste-hotell

Topp 10 verdens beste hotell

Et spørsmål du hører veldig ofte er "Hva er det beste hotellet i verden?". Svaret på dette spørsmålet er ganske vanskelig, siden rangeringen av...

Norske Opplevelser

Unike opplevelser i Ålesund

Ålesund er byen hvor fjell og fjorder tas imot av det mektige Norskehavet. Byen...

Leie bobil i Norge – Alt du trenger å...

Har du lyst til å oppleve Norge og resten av verden bør du en...

Dette bør du pakke med deg når du skal...

Om du er førstegangscamper med bobil kan det være greit å tenke over hva...

Her er de beste og mest unike opplevelsene i...

Norge er, uten tvil, et vakkert land og er pakket med opplevelser fra nord...

Norefjell- Her finner du de beste alternativene for overnatting,...

Norefjell ligger knappe en og en halv time fra Oslo og er en yndet...

Her finner du Norges beste ski og alpinanlegg

Når vinteren endelige melder sin ankomst har Norge mange unike ski- og alpinanlegg som...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...