Vietnam- En skattekiste av kultur, natur og eventyr

Vietnam ligger i Sørøst-Asia og er en perle av en destinasjon. Det er ikke uten grunn at Vietnam har blitt et voldsomt populært reisemål for turister fra hele verden de siste årene. Her finner du en mangfoldig kultur, fantastisk natur, rik historie og vennlige mennesker. Med en reise til Vietnam kan du oppleve alt fra de travle byene og de historiske landemerkene til uberørt natur og kulinariske herligheter. Vietnam en opplevelse for alle sanser og et spennende reisemål for både store og små.

Vietnam har en lang og rik historie som går flere tusen år tilbake i tid. Landet har blitt formet etter påvirkning fra ulike kulturer som den kinesiske, franske og den khmeriske. Den varierte historien kan du se tydelig spor etter i landets arkitektur, kunst, musikk og mat.

En av de mest bemerkelsesverdige periodene i Vietnams historie er krigen mot USA, som førte til at landet ble delt i to deler. Historiske steder som Ho Chi Minh-byen og Hanoi bærer fortsatt spor av denne turbulente perioden. Her kan du utforske museer og minnesmerker som gir innsikt i landets kamp for uavhengighet.

Natur og landskap

Vietnam er velsignet med en variert natur og et storslått landskap. Her kan du oppleve de majestetiske fjellene i Sapa og dalene i Mai Chau, kalkstein øyene i Halong Bay og de gyldne strendene i Da Nang.

Halong Bay er en av de mest ikoniske naturattraksjonene i landet og er kjent for sine tusenvis av kalksteinsøyer og fjell som stiger opp fra havet. En båttur gjennom Halong Bay er en uforglemmelig opplevelse og gir deg muligheten til å utforske de unike grottene.

Kulturelle opplevelser

Vietnams kultur er fargerik og levende, og det er mange måter å oppleve den på. En av de mest populære kulturelle opplevelsene er å delta i tradisjonelle festivaler og feiringer, som Tet, vietnamesisk nyttår, og Mid-Autumn Festival.

Det vietnamesiske kjøkkenet er også en av høydepunktene for besøkende. Med sin rike smak og friske ingredienser er vietnamesisk mat en fryd for ganen. Her bør du absolutt prøve lokale spesialiteter som pho- nudelsuppe, bun cha- grillet svinekjøtt med risnudler, banh mi -vietnamesisk sandwich og ferske vårruller.

Eventyr og opplevelser

Vietnam tilbyr også en rekke spennende eventyr og opplevelser. For deg som søker litt action, kan du sykle gjennom risåkrene i Sapa, fjellklatre i Dalat, utforske de underjordiske tunnelene i Cu Chi eller dra på motorsykkeltur gjennom det spektakulære Hai Van-passet. Ta også turen over det kjente landemerket, den gylne broen.

For deg som elsker naturopplevelser finnes det muligheter for fotturer i i fjellene og kajakkpadling i elver og innsjøer. Du kan også utforske ulike nasjonalparker som Cat Tien og Phong Nha-Ke Bang, som begge er hjemstedet til en rekke dyre- og plantearter.

Turistattraksjoner

I tillegg til Ha long Bay huser Vietnam flere andre turistattraksjoner og byer som er verdt et besøk. Hoi An er en sjarmerende by som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Den er kjent for sin godt bevarte gamleby og fargerike, lanterne fylte gater. Hue, den tidligere keiserlige hovedstaden, er et annet historisk sted med imponerende keiserlige palasser og graver som kommer til å ta pusten fra deg.

Mekong Delta er også en populær turistattraksjon. Mekong Delta er et nettverk av elver, kanaler og rismarker som tilbyr en unik og autentisk opplevelse av det vietnamesiske livet på vannet.

Gjestfriheten i Vietnam

En av de mest minneverdige aspektene ved å besøke Vietnam er møtet med de lokale menneskene. Vietnamesere er kjent for sin gjestfrihet, varme smil og vennlighet. Her vil du oppleve den ekte gjestfriheten og du vil bli ønsket velkommen som familie.

Planlegging er nøkkelen

Planlegging er viktig uavhengig av hvor du har planer om å reise. For å få mest ut av ferien du ønsker deg bør du sørge for at du har bestilt både flyreise og overnatting for deg og reisefølget.

Vietnam anses som et trygt reisemål, men som med alle andre steder man kan besøke i verden bør du sørge for at du har oppdatert vaksinene dine og unngår å reise til områder som er kjent for politisk uro.

Vietnam har en mengde med fantastiske hoteller å velge mellom som garantert kommer til å gi deg en helt unik opplevelse. Kanskje har du også planer om å reise litt rundt å se ulike byer og historiske steder i Vietnam. Da kan du bestille hotell på nett underveis om du ønsker det, men det beste er å planlegge før du reiser fra Norge.

Bestille overnatting i Vietnam? Da bør du ta en kikk her

Beste periode å oppleve Vietnam?

Du kan faktisk besøke Vietnam hele året, men noen perioder av året er bedre enn andre. Vietnam har to regntunge perioder, en i nord fra juli til september og en i sør fra mai til november. Selv om det kan være utfordrende med regn er dette perioder hvor du får mye for pengene i tillegg til at landet har mindre pågang av turister.

Høysesongen for turister i Vietnam er gjerne fra desember til februar. Planlegger du en reise i denne perioden gjør du lurt i å bestille både hotell og ønskede aktiviteter litt på forhånd.

September til november

Høsten, fra september til november, er generelt sett en av de beste tidene å besøke Vietnam. Været er mildt og behagelig, spesielt i de nordlige områder som Hanoi og Halong Bay. Dette er også perioden hvor risen blir høstet så landskapet er vakkert og frodig.

Desember til februar

Vinter, desember til februar, er ideell hvis du planlegger en tur til de sørlige områder som Ho Chi Minh-byen og Mekong-deltaet. Temperaturene er behagelige og det er minimalt med nedbør. Dette er også høysesongen for turisme i Vietnam og perfekte måneder for blåfrosne nordmenn å få litt varme i kroppen.

Våren, mars til mai er en flott tid å besøke Vietnam og det gjelder faktisk hele landet. Været er fortsatt behagelig, og du kan oppleve de berømte blomstrende kirsebærtrærne i byer som Hanoi og Sapa.

Sommeren, juni til august, er en god tid å besøke kystområdene som Da Nang og Nha Trang. Stranden er tiltalende, og det er færre turister enn i vintermånedene. Vær imidlertid oppmerksom på at det kan være regntunge perioder i noen områder. Husk at været kan variere fra nord til sør og fra kyst til innland.

Vietnam- en perle i Asia

Vietnam er en perle av en turistdestinasjon med sin mangfoldige kultur og fantastiske natur. En reise til Vietnam vil uten tvil fortone seg som et spennende eventyr. Du vil bli bergtatt av landets varierte landskap, herlige matopplevelser og den unike gjestfriheten fra lokalbefolkningen.

Enten du ønsker å utforske den pulserende byen Ho Chi Minh, cruise gjennom de spektakulære kalksteinsøyene i Halong Bay eller oppleve den rolige skjønnheten i Sapa-dalen vil Vietnam garantert gi deg en minneverdig og berikende ferieopplevelse.

Legg neste reise til Vietnam og oppdag denne skattekisten av kultur, natur og eventyr. Dette er reisen som vil etterlate deg med uforglemmelige minner og et ønske om å komme tilbake igjen og igjen. Du kan gjerne planlegge en dagstur til Thailand når du først er i Vietnam, det går buss frem og tilbake så får du en ekstra opplevelse med i sekken.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Vietnam.

God Tur!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...