Hit reiser du på ferie i Thailand

Lite føles bedre enn deilig sol og varme når det er som kaldest i Norge. Thailand har vært et populært feriemål for nordmenn i åresvis og vi har tatt en kikk på hvilke steder i Thailand du bør reise til for å få den beste ferien. Thailand har uten tvil mye å by på og her kan du oppleve storbylivet med høyt tempo i Bangkok eller du kan ligge på stranden på en av de vakre øyene. Thailand passer som feriemål både for familier med små og store barn eller for par og enslige, her finnes noe for alle. Thailand er også er populært reisemål for alle som elsker å spille golf. Her finner du fantastiske baner i et deilig klima.

Thailand er kjent for å gi deg mye for pengene og servicen er eksemplarisk uansett hvor i landet du ønsker å reise. Hit kommer du for frodige områder og eksotiske opplevelser du sent vil glemme.

Thailand blir ofte omtalt som «paradis på jord» og har du aldri vært i Thailand er det på tide at du begynner å planlegge turen. Hit kan du reise fra øy til øy uten en eneste plan foruten å nyte landet og drømme deg bort. Thailand kan by på fantastiske hoteller og romantiske avstikkere og du kommer til å reise hjem uthvilt og lykkelig.

Phuket

Phuket

Phuket er et av Thailands mest populære reisemål og har mye å by på. Dette er byen som aldri sover og som i tillegg kan skilte med noen av de flotteste strendene. Phuket har også områder med opprinnelig regnskog som bør stå på listen over hva du bør oppleve. Fra Phuket kan du også delta på utflukt til den sagnomsuste Phi Phi Island.

Her finner du de beste prisene på overnatting i Phuket. 

Bangtao

I området rundt Phuket finnes det flere flotte områder. I Bangtao finner du en av de lengste strendene som er over en halv mil lang. Her kan du være sikker på at det ikke er trangt om plassen. Stranden kan skilte med finkornet sand og flere trær som sørger for naturlig skygge når varmen setter inn som verst. Stranden er perfekt for både voksne og barn da det finnes både langgrunne og dype partier.

Bangtao blir ansett som et av de mest barnevennlige stedene å reise i Phuket. Området har stort sett hoteller og vil du ha noen kulinariske opplevelser, litt shopping eller noen eksotiske opplevelser bør du ta turen til Patong eller Phuket Town.

Kamala

Ser du etter lave skuldre og rolig atmosfære bør du ta turen til Kamala. Kamala er et lite tettsted som ligger på sørenden. Her er stranden rundt to kilometer lang og er et eldorado for barnefamilier. Er du glad i snorkle så bør du sørge for å gi klippene ved nord-enden av stranden et besøk.

Kamala kan by noen små lokale restauranter og kaféer samt et lite lokalt sentrum hvor du finner det du har behov for. Dette området er rolig og behagelig og vil du oppleve mer av hva Thailand har å by på bør du ta turen inn til Patong.

Patong

Er du en av dem som elsker liv og røre bør du ta turen til Patong. Her er det full fart døgnet rundt og du må regne med en hel del turister og lokale rundt deg. På stranden er det yrende liv og du er sjelden alene.

Patong er et eldorado for alle som elsker shopping. De dagene hvor alt kun var falske kopier er forbi og i dag finner du mengder med butikker som tilbyr det aller meste av det du kan drømme om.

Patong er et perfekt utgangspunkt for alt du vil oppleve. Herifra kan du dra på spennende utflukter hvor du kan legge deg på en øde strand eller besøke jungelen. Om du ikke bor midt i Patong bør du likevel sørge for å besøke byen en dag eller to.

Khao Lak

Khao Lak ligger 8 mil nord for Phuket og er et populært reisemål for mange nordmenn. Her finner du en mengde med flotte luksushotell langs stranden og alle strendene er intet mindre enn perfekte. Du finner det du har behov for i de lokale butikkene og på markedene, men vil du på skikkelig shopping er det Phuket eller Patong som gjelder.

Området rundt Khao Lak er kjent for sine fantastiske snorkle- og dykker muligheter. Vannet rundt Similian Islands blir ansett som et av verdens beste dykkeområder.

Krabi

Phi Phi Islan Krabi

Krabi ligger på fastlandet på Malayhalvøya helt sør i Thailand og er en yndet destinasjon for solhungrige turister. Her finner du vakre strender, spennende opplevelser og vakker natur. Krabi er et frodig området og kommer til å ta pusten fra deg med all sin skjønnhet.

Her finner du de beste prisene på overnatting i Krabi.

Koh Lanta

Her finner du fantastiske hoteller som ligger rett ved en av de mange flotte strendene. Her ligger det nydelige sandstrender side om side så langt øyet kan se. Nesten alle er brede og langgrunne og siden det er så mange av dem er det sjelden noe problem å ligge i fred om det er det du ønsker. Dette området er også perfekt for alle som elsker å dykke og her er det ikke uvanlig å se både djevelrokker og revhai.

Her finner du det du trenger av dagligvarer i umiddelbar nærhet, men området er ikke kjent som noe shopping mekka. Vil du ha en litt spesiell handleopplevelse bør du ta turen til Ban Sala Dan som er er liten by som er bygget på påler. Ban Sala Dan finner du helt nord på øya.

Det som det derimot er mye av i Koh Lanta er spisesteder. Her kan du meske deg i deilige thailandske retter hvor enn du går. Spesielt bra er utvalget i Ban Sala Dan.

Phi Phi Øyene

Dette er uten tvil Thailands vakreste øyer og her er du garantert en helt unik ferie. Her finner du ro i sjelen og langgrunne strender med deilig finkornet sand. Øya kan tilby det meste av det du trenger, men ferierer du her kan du fint ta båten over til Phuket for en litt livligere opplevelse i løpet av ferien.

Her finner du også flere barer og restauranter hvis du vil slappe av med et godt måltid. Øya har ikke flust av restauranter, men det finnes nok av dem til at du kan hygge deg.

Bor du på Phi Phi øyene er det nesten obligatorisk å ta en dykkertur og her kan du være sikker på å sitte igjen med mer enn én spektakulær opplevelse.

Reiser du med barn er ikke dette destinasjonen som du bør sikte deg inn på. Da har Thailand flere andre flotte alternativer som passer bedre.

Klong Moang

Dette er en stille og rolig liten fiskerlandsby og ligger rundt tre timer med bil fra Krabi flyplass. Her finner du luksuriøse hoteller og et rolig tempo. Stranden er lang og romslig med trær som lager naturlig skygge når du har behov for det. Det finnes flere turer som du kan være med på og båt-turer ut til de flotte øyene står høyt i kurs hos mange.

Her finnes lite med butikker, men du kan finne noe småtterier her og der. Da lønner det seg å ta turen inn Ao Nang i stedet. Der finnes natt-markedet og flere butikker hvor du finner det du har behov for.

Området har nok av restauranter å by på og er spesielt kjent for sine fantastiske fiske-og skalldyrsretter. Husk at her er det ofte vesentlig dyrere å spise på hotellene enn på de litt mindre restaurantene.

Koh Ngai

Vil du oppleve ren naturidyll bør du ta turen til Koh Ngai. Her finnes det ikke trafikk og det er langt mellom hotellene. Her ligger du tett på jungelen og du kommer til å få en helt unik opplevelse. Strendene er kritthvite med krystallklart vann og du kommer til å storkose deg.

Du finner små utsalgssteder langs stranden og noen få restauranter her og der. Her er livet kjent for å ha lave skuldre og fokus på avslapning.

Reiser du til Koh Ngao kan du gå tur i jungelen og se flotte fugler i sitt naturlige miljø sammen med apekatter eller du kan dykke.

Hua Hin

Dette er et av Thailands eldste badesteder og pakket med sjarm. Her får du alt fra milelange strender, luksuriøse hoteller, til kjente merkevarer og shoppingsentre.

Stranden er perfekt for lange turer og bad. Den er langgrunn med finkornet sand og det er nok av plass selv om Hua Hin er et yndet reisemål for turister fra hele verden.

Hua Hin er Thailands mest populære reisemål for alle som har golf som sin interesse. Her er det flere baner å velge mellom og alle banene er i vakre omgivelser med variable utfordringer.

Er du glad i mat så er Hua Hin et fantastisk sted å reise til. Her er det restauranter på hvert gatehjørnet og når solen går ned dukker det opp små pop-up restauranter på fortauene rundt forbi.

Hua Hin er kanskje den byen som har klart mesterstykket å være en fullgod stor-by samtidig som du kan kose deg på stranden med sjelero og lave skuldre.

Her finner du de beste prisene på overnatting i Hua Hin.

Koh Chang

Dette er en av de mindre besøkte stedene og her er fortsatt mye urørt. Her finner du vakre strender og en frodig natur. Hele denne øye er en nasjonalpark og er defintivt verdt å oppleve. Hele øye består av 75 % regnskog og er en opplevelse i seg selv.

Det finnes flere steder du kan handle det du har behov for samt en mengde med restauranter.

På øya kan du være med på jungelvandring med egen guide hvor du kommer til å få en uforglemmelige opplevelse. Husk å velge en tur som er tilpasset din fysiske form, det kan fort bli varmt og tungt på en tur i jungelen.

Her finner du de beste prisene på overnatting i Koh Chang.

Strand-fri ferie i Thailand

Bangkok

De fleste reiser til Thailand for å slikke sol på en av de mange strendene, men for dem som er med glad i opplevelser enn strandlivet så finnes det flere steder i Thailand som ikke er tilknyttet strandlivet.

Bangkok

Bangkok er Thailands hovedstad og har et pulserende liv. Her er det gateselgere og høyt tempo fra morgen til kveld. Bangkok har ingen strender i nærheten så du bør sørge for å velge hotell med basseng.

Her finner du enorme og fantastiske shoppingmuligheter og luksuriøse hoteller. Du kan glede deg til kulinariske opplevelser og flust med opplevelser. Reiser du til Thailand og vil oppleve Bangkok bør storby-ferien kombineres med en strandferie i tillegg, enten før eller etter Bangkok opplevelsen.

Her finner du de beste prisene på overnatting i Bangkok.

Nord-Thailand

I Nord-Thailand kan du ta turen til Chiang Mai som kan skilte med unikt fjellandskap og flere hundre år gamle templer. Dette området ligger ikke ved kysten så her bør du sørge for et hotell med basseng.

Det finnes flust av restauranter her og det er liv og røre fra morgen til kveld. Chiang Mai er perfekt for alle som liker en spennende ferie og som ikke er så opptatt av å ligge på stranden. Her kan du spille golf, dra til varme kilder eller se et fossefall.

Når bør du reise til Thailand?

Koa Chang

Du kan reise til Thailand hele året, men mange liker best å besøke dette vakre landet mellom november og april. Disse månedene blir ansett som de «kaldeste» månedene, men ikke la deg lure. Det kan bli svært varmt i denne perioden med en og annen regnbyge. Fordelen er derimot at regnet kommer som korte og kraftige byger og du trenger ikke bekymre deg for å bli nevneverdig kald.

Her finner du de beste prisene på flyreise til Thailand. 

God tur til smilets land!

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...