Saint Lucia i Karibien- verdens vakreste øy

Denne vakre plassen i Karibien er som tatt rett ut fra et postkort og anses å være en av de vakreste øyene i hele Karibien. Saint Lucia er et lite øyrike i Karibien og ligger nord for Trinidad og Tobago, sør for Martinique. Øya er kjent for sine vakre strender, klare vann og frodige, grønne regnskoger. Saint Lucia er det perfekte stedet å senke skuldrene og nyte den rolige livsstilen som Karibien er så kjent for.

På St.Lucia finner du alt fra skogkledde fjell til ekte bananplantasjer, kakaoplantasjer, fiskelandsbyer og kokospalmer som vaier i vinden. Øya regnes som den største øya av Vindward øyene med sin lengde på 43 kilometer og bredde på 22 kilometer.

Øya er full av historie og både Storbritannia og Frankrike kjempet i over to hundre år for å få øya i sitt eie. Selv om St.Lucia skiftet hender flere ganger er øya i dag et uavhengig medlem av Commonwealth. Det primære språket på øya er engelsk og den offisielle valutaen er East Caribbean dollar.

 

Det finnes flere attraksjoner og opplevelser på Saint Lucia. Foruten å ligge på de vakre strendene eller bli med på en eksklusiv båttur kan du også nyte den vakre naturen og oppleve den lokale kulturen. Øya er et populært feriested for turister fra hele verden og du kommer til å elske hvert øyeblikk du tilbringer her.

Castries -Saint Lucias hovedstad

Øyas hovedstad er Castries og den ble grunnlagt i 1650. Byen er pakket med sjarm og har beholdt mye av sin vakre koloniale arkitektur og atmosfære. Her kan du nyte dagene på det lokale markedet som har åpnet mandag til lørdag, spise ferske retter fra havet og slappe av i solen. Ta en tur til gamlebyen og opplev den sjarmerende stemningen og unike atmosfæren, alt i vakre omgivelser.

I Castries finner du også Cathedral of the Immaculate Conception, som er en katedral fra 1800-tallet. Katedralen er den største kirken i Karibien og er mer enn 30 meter bred og over 61 meter lang. Her finner du et klokketårn i italiensk stil og vakre viktorianske detaljer.  De gamle kasernene til Fort Charlotte er også verdt en kikk. I dag fungerer kasernene som en del av regjeringsbyggningene og har en helt unik historie.

Når du først er i Castries er det virkelig et must å ta turen ned til havnen. Hit kommer det luksuriøse cruisebåter hver eneste dag og du får virkelig se de fantastiske skipene på nært hold. Det er liv og røre på havnen store deler av dagen og det er vell verdt å få med seg.

Gåturer i Saint Luica

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Travel Saint Lucia (@travelsaintlucia)

Saint Lucia er full av naturopplevelser som du bør få med deg. Øya har to høye fjell, tvillingtopper med pyramideform, som rager 750 meter over havet. Hit er det mange som tar turen for å virkelig få oversikt over øya. Det kan være verdt å merke seg at turen opp er bratt så du bør være i god form før du setter av sted.

En mindre anstrengende tur er å utforske øyas regnskogreservater. Det går stier gjennom regnskogen og en av de mest populære turene er Barre de I´lsle. Løypen strekker seg over to kilometer og passer for de fleste. Du kan også nå deler av regnskogen ved hjelp av en zip line hvor du blir fraktet i små gondoler. En helt utrolig opplevelse.

På St. Lucia kan du også oppleve verdens eneste drive through vulkan, La Soufriere, som hadde sitt siste utbrudd for 40 000 år siden. Etter utbruddet kollapset vulkanen og du kan oppleve den i dag med en vei opp som går gjennom krateret. På veien opp kan du se svovel, boblende gjørme og damphull. En fascinerende opplevelse som virkelig er verdt å få med seg.

Diamond Waterfalls

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Nathan Lipe (@purposeful.wander)

Øya har også en unik og mineralrik foss, Diamond Waterfalls. Her skifter vannet og steinene farge etter som hvilke mineraler regnvannet og svovelkildene bringer med seg til fossen. Selv om fossen ser ut som om den er tatt ut av en film må du ikke fristes til å ta et bad, det er ikke lov.

Det som derimot er lov er å ta et bad i et av de naturlige mineralbassengene. Her får du helt naturlig spa i de mest fantastiske omgivelser.

Er du glad i dyrelivet er det å håpe på at du får se den vakre og fargerike Saint-Lucia papegøyen. Det er noe helt spesielt å se disse vakre skapningene i sitt naturlige miljø og ikke i et bur på et kjøpesenter.

Kulinariske opplevelser på hvert gatehjørne

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Travel Saint Lucia (@travelsaintlucia)

Maten er en opplevelse på Saint Lucia og i Karibien. Her får du like smakfulle retter på gaten som i restaurantene. Sørg for å prøve noen av de lokale rettene som for eksempel fisk og grønn banangryte.

Strendene

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Travel Saint Lucia (@travelsaintlucia)

Saint Lucia er verdenskjent for sine praktfulle strender og har kanskje noen av de fineste strendene i hele Karibien. Her er det myk og kritthvit sand så langt øyet kan se og krystall klart vann.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Travel Saint Lucia (@travelsaintlucia)

Her er det selvsagt også helt optimale forhold for den som er glad i å dykke og se livet under vann. Det er lite som klarer å gjemme seg i dette krystallklare vannet.

Luksuriøs livsstil og velvære

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Travel Saint Lucia (@travelsaintlucia)

Når du tar turen til denne eksotiske og luksuriøse øya kan du glede deg over de mange eksklusive overnattingstilbudene. Her finner du hotell i verdensklasse som sørger for å gjøre ferien din ekstra deilig. Alt du behøver å gjøre er å finne deg godt til rett, senke skuldrene og la livet gå sin gang.

Rabot Hotel From Hotel Chocolat

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av The Rabot Estate (@hotelchocolatstlucia)

Hele 1000 meter over det karibiske hav finner du dette fantastiske hotellet, Rabot Hotel. Her får du den aller beste utsikten over Saint Lucia. Du kan slappe av i helt naturskjønne områder, ulikt noe annet sted. Hotellet er utsmykket med en moderne dekor og alle rommene har en privat terrasse.

Hotellet byr på en utendørs restaurant, en bar, et luksuriøst spa og eksklusive suiter. Hotellområdet er enormt og du kan starte dagen med en spasertur og meditasjon i de vakre omgivelsene.

Hotellet dyrker egen kakao og bruker hver eneste del av kakaoen i den anerkjente restauranten og i baren. Restauranten serverer fantastiske retter inspirert av det indiske og britiske kjøkkenet.

Her kan du se nærmere på dette vakre hotellet på St. Lucia

The Landings Resort and Spa

The Landings er en fantastisk resort som ligger perfekt plassert ved stranden på Causewau Beach på den populære øya Pigeon Island. Her finner du en fantastisk tropisk hage, hele tre basseng, boblebad, et eksklusivt spa og restaurant. Du finner også et treningsstudio, flere tennisbaner og en butikk med et utvalg av strandutstyr.

Det serveres internasjonale retter i restauranten og i strandbaren hele dagen, og sjømat i sjømatrestauranten som åpner til middagstid.

Hotellet byr på egne, private villaer med utsikt mot stranden. Alle villaene er elegant innredet med en blanding av europeisk og karibisk stil. Hver av villaene har private uteplasser og du kan starte og avslutte dagen i fantastiske omgivelser tett på naturen.

Hotellet har egen concierger som kan hjelpe deg med å ordne vann taxi eller helikoptertransport til og fra flyplassen, Hewanorra Internasjonale flyplass.

Her kan du se nærmere på Hotell Landings på Pigeon Island.

Sandals Regency La Toc

The Sandals er et fem-stjerners anlegg som ligger 300 meter fra La Toc Beach. Hotellet tilbyr overnatting med direkte tilgang til stranden, et basseng, et treningssenter, en restaurant, en bar og en vakker hage. Hotellet er kun for voksne og her kan du regne med oppvartning eller alle kunstens regler.

Sandals Regency har boblebad på egen terrasse og en flott spa avdeling. Området har også perfekte forhold for den som er glad i å spille golf. I tillegg kan du spille biljard, dart eller tennis.

Alle rommene er utstyrt med alt du trenger for en behagelig ferie. Her finnes aircondition, garderobe, flatskjerm TV og behagelige senger, alt i et fantastisk miljø.

Her kan du se nærmere på Sandals Regency La Toc.

Temperaturer

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Travel Saint Lucia (@travelsaintlucia)

Saint Lucia har et varmt, fuktig og tropisk klima og kan skilte med en gjennomsnittstemperatur på rundt 26 grader. De varmeste månedene er fra juni til august, mens de kjøligste månedene er januar og februar.

Saint Lucia er et populært reisemål for turister fra hele verden og øya blir ansett som en av de mest luksuriøse øyene i Karibien. En reise hit kommer garantert til å gi deg lave skuldre og unike opplevelser utenom det vanlige. Husk at denne øya også er perfekt for deg som skal gifte deg og som ønsker en helt spesiell og unik opplevelse.

God tur og gled deg til å oppleve den luksuriøse øya Saint Lucia.

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...