Opplev drømmen på vakre Galapagos og Amazonasjungelen

Galapagosøyene ligger 1000 kilometer ut i Stillehavet fra Ecuador. Galapagosøyene er viden kjent for sitt spesielle dyre- og fugleliv og en tur hit vil være noen helt utenom det du er vant til. Hvert år er det et begrenset antall turister som får lov til å oppleve disse spekatakulære øyene, og en av dem burde defintivt være deg. Galapagosøyene er en del av Equador og er dannet av aktivitet fra vulkaner så langt som 1-3 millioner år tilbake og i dag er øygruppen en egen nasjonalpark som er listet på UNESCOs verdensarvliste.

Regnskogen i Amazonas er kjent for å ha det største artsmangfoldet og det eldste økosystemet i verden.

Når du først skal besøke dette sagnomsuste stedet er det en ting du virkelig bør få med deg og det er klekking av skilpaddeunger. I januar kan du være med å se på at eggene til galapagosskilpaddene klekkes og i februar er det de grønne havskilpaddene  som står for tur. De kryper frem etter mørkets frembrudd for å legge eggene sine og de klekkes i perioden fra april og ut juni. Galapagosøyene er også perfekt hvis du er glad i å snorkle og oppleve livet under vann.

Det finnes flere som tilbyr turer til disse vakre Galapagosøyene og Amazonas og vi har tatt en kikk på tre tilbyder som garantert vil deg en unik og minnerik opplevelse på noen av verdens vakreste øyer og i sagnomsuste Amazonas.

En minnerik reise til Ecuador og øyhopping på Galapagosøyene

Det finnes flere tilbydere som du kan reise med for fantastiske opplevelser. En av turene du bør vurdere er kombinajsonsturen med start i hovedstaden på Equador og som avsluttes med øyhopping på Galapagosøyene.

Vulkaner og kratersjø

Her vil du starte turen i i hovedstaden Quito hvor du overnatter i den gamle bydelen som er pakket med rik historie. Du vil oppleve Cotopaxi nasjonalpark hvor du vil se den 5897 meter høye kjeglevulkanen Cotopaxi. Vulkanen ruver høyt i landskapet med snøkledde topper og er virkelig et syn.

Den kjente kratersjøen Quilotoa står også på programmet. Kratersjøen hvor vannet forandrer farge etter mineralinnhold og årstid.

Øyhopping

Reisen består også av 6 dager med øyhopping på Galapagosøyene. Du vil besøke tre forskjellige øyer hvor du vil få et unik innblikk i den lokale kulturen og det unike dyrelivet ulikt noe annet sted i verden.

Galapagosøyene har et deilig klima hele året og kan skilte med kritthvite strender og asurblått hav så langt øyet kan se. Galapagos er en egen øygruppe med nydelige laguner og strender som er så vakre at det garantert kommer til å ta pusten fra deg

Dette vil turen koste

En to ukers kombinasjonstur vil ligge på rundt 42 000 kr pr. person. Da er det meste inkludert med alt fra bespisning , overnatting, planlagte turer og flyreiser. Du må nok regne med at det kan dukke opp noen ekstra utgifter underveis som f.eks til Visum eller ekstra drikke.

Opplev Galapagos og Amazonas til fots

Øygruppen Galapagos er hjemmet til flere unike dyrearter som ikke lever noe annet sted i verden. Et besøk hit forplikter deg til å sette så små fotavtrykk i naturen som overhodet mulig. Du kommer tett på dyrene og deres verden og det skal mye til for at du kommer til å oppleve noe lignende igjen.

På tur i Amazonas

Et besøk i Amazonas tette regnskog er ikke for daglig kost å regne og dette blir en helt ubeskrivelig opplevelse. Med opphold i en egen økolodge inne i jungelen vil du virkelig få med deg noen spektakulære opplevelser. Lodgen er integrert i naturen, men alle hyttene er romslige med egen terrasse. Her vil du være med på enkle fotturer blant unike fugler som ville papegøyer, nydelige ekornaper og skrikaper, her er det bare å holde på hatten. Nedenfor lodgen vil du få være med å fiske vaskekte Pirayaer som i tillegg blir servert til middag.

Du trenger ikke bekymre deg for om turen vil være for krevende for deg. Turen inneholder enkle fotturer på 2-4 timer om dagen i litt ullent terreng. Det holder lenge med at du er i normal fysisk form. Turen er ikke egent hvis du har bevegelighetsutfordringer.

Opplev Galapagos

Etter besøket i jungelen fortsetter turen til øyene hvor du kan glede deg til mange solskinnsdager på kritthvite strender med muligheter for snorkling sammen med både sjøløver og skilpadder. Temperaturen ligger på 20 til 30 grader hver dag hele året, men det kan i perioder være kaldt i vannet. Besøket til Galapagos øyene vil også gi deg en helt unik nærkontakt med dyrelivet

Husk at du også kan booke en helt privat tur for deg og familien eller vennene dine. Da er det kun dere som er på tur sammen.

Dette koster turen

Reisen varer i 15 dager og koster rundt 54000 kr pr. person. Prisen du betaler inkluderer flytransport tur/ retur Oslo, all lokalt transport, all overnatting og alle måltider som følger med i programmet. Drikke, leie av våtdrakt og personlige utgifter er ikke inkludert i prisen, men må betales av hver enkelt.

Eksotisk rundreise med mangfoldige opplevelser

galapagos

Med et privilegert klima og fantastisk landskap er Equador et uforglemmelig og unikt reisemål. Med en rundreise vil du oppleve både øyer, jungel, fjell og hav så her er det bare å glede seg til en helt unik ferie. Har du alltid drømt om å oppleve Andesfjellene er dette turen å glede seg til.

Equador

Equador er et av verdens minste land og er på størrelse med Italia. Men det landet mangler i størrelse tar de igjen med hjerterom og imøtekommenhet. Du vil starte turen i Quito som er den mest høytliggende hovedstaden i verden og her vil du oppleve gammel historie som er utrolig godt bevart.

Galapagos og Amazonas

Turen går raskt videre til Galapagos hvor du vil være med på daglige utflukter pakket med opplevelser. Tilbake på fastland med et besøk i regnskogen kan du glede deg til alt fra utrolig dyreliv til zipline og et besøk i en vaskeekte indianerlandsby.

Dette koster turen

Turen varer i 13 dager og de kommer til å rase forbi i takt med opplevelsene. Den vil koste rundt 47 000 kr pr. person hvor det meste er inkludert. Du må regne med å betale for dine egne personlige utgifter samt ekstra mat og drikke hvis du ønsker det.

Når bør du reise?

kalender

Du kan besøke Galapagos hele året siden det er kjent for å ha et relativt mildt klima. Det du bør være obs på er at det er regntid fra januar til juni, og «kaldere» fra juli til desember. Selv om du kan fint besøke øyene hele året er juli den måneden som er mest utsatt for kald vind. August kan være den måneden som oppleves som kaldest både til vanns og til lands. I Desember så stiger temperaturene igjen og det er fortsatt lite regn. For mange er derfor desember en utmerket måned å reise i.

Den beste perioden for snorkling er januar til mars. Vannet er roligere og begynner å bli varmere. Selv om disse tre månedene er en del av regnperioden på øyene er det godt og varmt og du kommer til å være en del av noen fantastiske opplevelser.

Greit å vite

dollar

I Equador brukes  Amerikanske Dollar som valuta og det kan være tungvint å ta ut penger i minibanker. Selv om det finnes minibanker bør du sørge for å ha med deg en del kontanter. Husk at du må betale nasjonalparkavgift og flyplassavgift kontant.

Husk å sørge for Visum og at passet ditt er gyldig i minimum seks måneder etter hjemkomstdato.

Uansett hvor du reiser i verden er greit å være klar over egen helse før du reiser. I tillegg må du ta nødvendige vaksiner og sørge for å ha fullgod forsikring.

Gled deg til en veldig annerledes ferie med minner du virkelig kan leve lenge på.

God tur!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...
forsikring-reise-idtyveri

Slik beskytter du deg mot ID-tyveri på ferien

Å reise på ferie er en fantastisk opplevelse, men i vår moderne verden er det også viktig å være bevisst på sikkerheten din, spesielt...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...