Karibien- En fantastisk opplevelse i eksotiske omgivelser

Karibien er en øygruppe i det vestlige Atlanterhavet og kjent for sine vakre strender, turkise hav og varierte kultur. Regionen består av over 7.000 øyer og rev som strekker seg fra Florida i nord til Venezuela i sør. Karibien har en rik historie og kultur hvor mange av øyene har blitt påvirket av europeisk kolonialisme og afrikansk innflytelse. Karibien er et vakkert område og en yndet destinasjon for tilreisende fra hele verden. De fleste nordmenn anser Karibien som et eksotisk reisemål og det er ikke uten grunn. Her er det varmt hele året og du lever tett på den vakre naturen i eksotiske omgivelser.  Med magiske rytmer og imøtekommende innbyggere er du garantert en helt fantastisk opplevelse som kommer til å friste til gjentakelse.

En av de største attraksjonene i Karibien er de vakre strendene som er populære blant turister og lokalbefolkningen. Strendene har hvit sand og krystallklart vann, og passer for soling, bading, snorkling og dykking. Noen av de mest kjente strendene som Seven Mile Beach på Jamaica, Eagle Beach på Aruba og Grand Anse Beach på Grenada er virkelig verdt et besøk.

Her finner du de beste prisene på flyreise

Kultur og mat i Karibien

Karibien er kjent for sin rike kultur både innenfor musikk, dans og mat. Musikksjangeren reggae har sitt opphav på Jamaica og øya har fostret artister som Bob Marley, Peter Tosh og Jimmy Cliff. I tillegg er salsa, merengue og bachata populære danser i regionen spesielt på øyene i den spansktalende delen av Karibien.

Maten i Karibien er en blanding av afrikanske, europeiske og ekte karibiske smaker. Kjøttretter som jerk chicken, roti og conch fritters er populære i regionen, sammen med fisk og skalldyr som tilberedes på ulike måter. Karibisk mat er også kjent for å inneholde krydder og sauser som gir maten en helt unik smak.

Karibien har en rik historie og huser mange historiske steder og monumenter. På øya St. Kitts kan du besøke Brimstone Hill Fortress som står på UNESCO-verdensarvliste. Brimstone Hill Fortress var en viktig del av Storbritannias forsvar av øya. Du kan også  besøke slavefortene på øya Goree i Senegal som gir et stort innblikk i den grusomme historien om slavehandelen som en gang var en stor del av området. Er du glad i dyr kan du bade med grisene på Bahamas eller se hvithaien fra en armlengdes avstand.

De mest populære øyene i Karibien

Karibien består av en rekke øyer som uten tvil er svært populære. Selv om hele Karibien er kjent for å være svært vakker er det noen av øyene som er mer populære enn andre blant turistene. Vi har tatt en kikk på hvilke øyer du bør vurdere når et besøk til Karibien står på ønskelisten.

Aruba

Aruba er en øy i det sørlige Karibien som er kjent for sine vakre strender, krystallklare vann og gode klima året rundt. Øya er også kjent for sin lokale mat og kultur, samt for sine vannsport- og dykkemuligheter.

Her finner du de beste overnattingsmulighetene på Aruba.

Bahamas

Bahamas er en øynasjon som består av over 700 øyer i det vestlige Atlanterhavet. Øyene er kjent for sine hvite strender, turkise hav og avslappede karibiske atmosfære. Hit reiser en mengde med turister hvert eneste år og du kan være helt sikker på at Bahamas vil gi deg en helt spesiell opplevelse.

Her finner du de beste overnattingsmulighetene på vakre Bahamas.

Jamaica

Jamaica er en øy i det vestlige Karibien som er kjent for sin populære reggae-musikk, Rastafari-kultur, vakre strender og fjellandskap. Øya har også en rik historie og har vært hjemmet til mange berømte personligheter som Bob Marley og Usain Bolt. Her finner du en tilbakelent og rolig atmosfære hvor du slipper en eneste bekymring.

Overnatte på Jamaica? Da bør du ta en kikk her. 

Puerto Rico

Det finnes flere steder i verden som heter Puerto Rico, men dette er øya i den østlige delen av Karibien, som er en del av USA. Øya er kjent for sin spanske koloniale arkitektur, vakre strender og regnskog, samt for sin salsa-musikk og dans.

Her finner du noen av de flotteste overnattingsmulighetene i Puerto Rico.

St. Lucia

St. Lucia er en øy i det østlige Karibien som er kjent for sin utrolige natur med fjell, regnskog og vulkaner. Øya blir faktisk ansett som et av verdens vakreste reisemål og det finnes ikke den besøkende som ikke lar seg imponere av øyas skjønnhet.

St. Lucia har vakre strender og gode dykkemuligheter, samt et imponerende kjøkken du sjelden har sett maken til. Hit reiser de rike og berømte, men det er plass til nyskjerrige og livsglade nordmenn også.

Her finner du de flotteste overnattingsmulighetene på Saint Lucia. 

Når bør du reise til Karibien?

Karibien kan besøkes hele året, men høysesongen for turisme er fra desember til april. Det er den tørreste perioden med lite regn og lavere luftfuktighet. Det er varmt i Karibien hele året og i høysesong kan du regne med temperaturer rundt 30 grader.

Lavsesongen for reiser til Karibien er fra mai til november. Dette er den våteste perioden, med høyere luftfuktighet og mer regn. Husk at det er orkansesong i Karibien fra juni til november, så det er viktig å holde seg oppdatert på værvarselet og eventuelle advarsler fra lokale myndigheter. Imidlertid er dette også en rimeligere tid å reise til Karibien på og det er færre turister.

Opplev Karibien med cruise

Ønsker du å oppleve Karibien og gjerne flere av øyene på samme reise? Da bør du vurdere å reise på cruise. Med et cruise i Karibien reiser du fra øy til øy og legger til havn ved flere av de vakreste og mest populære destinasjonene i Karibien.

Mange av cruise turene har utreise fra Miami og selve turen varer fra én uke og oppover. Med et cruise så er du garantert en unik og fantastisk opplevelse. Her kan du oppleve flere av øyene underveis.

Du kan selv velge om du vil gå i land eller ei og du bestemmer hva du vil oppleve på hvert stoppested. Du kan spasere langs bryggene og ta en lunsj ved en av de mange restaurantene og samtidig virkelig ta innover deg den unike atmosfæren på hver enkelt øy. Hver høy har sin egen kultur og historie og ingen av dagene vil være like.

Karibien er en populær destinasjon for turister fra hele verden og det er mange muligheter for å oppleve regionens rike kultur og historie, så vel som å nyte de vakre strendene og turkise hav. Enten man ønsker å utforske historiske steder, nyte lokal mat og musikk eller slappe av på stranden, er Karibien et reisemål som har noe å tilby for enhver smak.

Ut å fly? Her finner du de beste prisene på flyreise.

Lykke til og god tur!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...
forsikring-reise-idtyveri

Slik beskytter du deg mot ID-tyveri på ferien

Å reise på ferie er en fantastisk opplevelse, men i vår moderne verden er det også viktig å være bevisst på sikkerheten din, spesielt...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...