Hvordan nyte luksus på enhver ferie

Når det er tid for ferie, kan det å gå for noe skikkelig luksus friste mest. Flotte destinasjoner, hotell og middager er gjerne det man håper på, men med mindre du stikker av med en storgevinst på online casino eller vinner i Lotto, kan det å bruke mye penger på ferien av og til føles utfordrende. Heldigvis finnes det flere tiltak du kan gjøre og tips du kan følge for å få mest mulig luksus for pengene. Det gjelder bare å planlegge litt på forhånd.

Undersøk nøye

Det første man må gjøre er å sette av nok tid og energi til research. Dersom en ferie bestilles spontant i siste liten, og man dukker opp på en destinasjon uten noe som helst booket på forhånd, kan det raskt bli veldig dyrt. Men dersom man undersøker ulike alternativ og velger det hvor man får mest mulig for pengene sine, kan det virkelig lønne seg. Det er derfor viktig å sette av tid til å tenke gjennom hva man er på utkikk etter og deretter begynne å søke etter hva som finnes av tilbud.

Blant annet kan det å undersøke litt ukjente destinasjoner være et godt tips. Mange drømmer om Hawaii, Bali, Maldivene og andre flotte steder, men det finnes også så mye mer å velge mellom. Hva med å sjekke noe litt mer «lokalt» i Europa, som Kroatia eller Slovakia? Her kan man være heldig å finne flotte 5-stjerners hotell som leverer virkelig luksus til en rimelig penge.

For å komme fram til slike skjulte perler, gjelder det å undersøke ulike nettsider og magasiner. Samtidig kan sosiale medier være en god kilde, da mange her deler sine beste tips for luksuriøse feriedestinasjoner som gjerne ikke er like kjente. Det er også verdt å undersøke når på året det kan være billigere å reise dit, ved å unngå høysesongen når alt av hoteller og flybilletter er fullbooket.

Bestill i god tid

Når man skal gjøre sine undersøkelser, er det viktig å gjøre dette i god tid før man ønsker å dra. Ved å gjøre dette, kan man nemlig komme over gode tilbud som man kan bestille ganske lenge før. Samtidig vil utvalget være større, da det er mindre sannsynlig at det er fullbooket på de beste stedene allerede.

Ved å bestille en del i forveien, vil man også ha noe å se fram til og slik kunne planlegge enda mer. Det er nemlig ikke bare fly og hotell som kan gi bedre priser dersom man er tidlig ute, men man kan også finne gode muligheter for å få bord på de beste restaurantene og gjerne dra nytte av ulike tilbud dersom man bestiller opplevelser på forhånd. Slik vil man være forberedt til når reisen faktisk kommer, og ha mye på plass som allerede er betalt for.

Vær fleksibel

For å få de beste tilbudene, gjelder det å være fleksibel. Dette er både med tanke på destinasjon og når det kommer til når man skal reise. Dersom man ikke er låst på noe veldig spesifikt, men åpen for å finne et bra tilbud, kan man raskt finne en ordentlig luksusferie til en grei pris. Det gjelder bare å ha et åpent sinn og bestille det man kommer over.

Dersom du virkelig er fleksibel og kan bestille ting mer i siste liten, kan dette også være en måte å få gode tilbud på det beste innen luksus på. Selv om dette motsier de forrige punktene om å undersøke nøye og bestille i god tid, gjelder det kun for de som har muligheten til å kunne ta seg friheten ved å bestille i siste liten. Men dersom dette er noe man kan gjøre, kan det å se etter tilgjengelighet rett før avreise gi gode tilbud.

Spar opp og unn deg

Når man så har gjort alt forarbeidet med å undersøke og planlegge ferien, er det viktig å unne seg luksus når man først er på plass. Forhåpentligvis har man funnet et godt tilbud på for eksempel fly og hotell og allerede betalt for dette. Da gjenstår det bare selve kosen, som det å spise på flotte restauranter og oppleve lokale eventyr. Dersom man klarer å spare opp til dette fra ferien er bestilt til man er på plass, kan man unne seg nok av gode opplevelser uten å måtte stresse med budsjettet.

Når man så er på plass, er det viktig å gå inn i feriemodus og virkelig unne seg det man ønsker (innenfor rimelighetens grenser). Nyt en god drink på bassenget eller en litt flottere vin til middag, book deg inn på spa og prøv det du ønsker. Uansett hva det er snakk om, er det viktig å ikke sette for mye begrensninger på seg selv, men lytte til det man ønsker. Slik kan man få den luksusen man har søkt etter og virkelig nyte ferien maksimalt.

Finn ut hva som er viktigst for deg

En luksusferie kan være ulik for alle, avhengig av hva man er på utkikk etter og setter pris på. Det er derfor viktig å tenke gjennom hva som er viktig for deg, og bruke tid og penger på disse punktene. Er det et flott hotell som gjør det til luksus, eller ønsker du å oppleve en spennende by hvor du ikke har tenkt å tilbringe så mye tid på hotellrommet? Ønsker du flotte middager hver kveld, eller er et stort spa viktigere? Uansett hva du ønsker, kan det å ha noen tanker om dette gjøre at du finner den perfekte destinasjonen og muligheten for deg.

Og når du så har funnet ut hva du ønsker å prioritere, er det her pengene burde brukes. Med andre ord trenger ikke alt å være like luksus, så lenge man får det man har lengtet etter og gledet seg til. Slik kan man få luksus på de punktene man ønsker, og bruke penger på det man faktisk bryr seg om og kommer til å sette pris på. Skap gode minner og nyt den flotte ferien.

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...