5-stjerners luksus i Slovakia

Slovakia har med sin vakre natur og utallige spa-hotell blitt et yndet feriemål for turister fra hele verden og vi i Luksuferie tok turen til den unike spa-øya i Piestany. Piestany ligger helt vest i Slovakia og er kjent for sitt termiske vann, samt spa- og hotell opplevelser helt utenom det vanlige. På fem-stjerners hotellet Thermia Palace Piestany ble vi behandlet som kongelige fra vi kom til vi reiste. Slovakia har et deilig klima hele året, med varme somre og milde vintre, så hit kan du reise akkurat når det passer for deg og du er garantert en fantastisk opplevelse.

Det termiske vannet og gjørmebad gjør underverker for både kropp og sjel. Dette mineralrike mirakelet sørger for å både behandle og lindre ulike smerter og lidelser, samt  gi deg deilige vellvære. Peistany har en rik spa-kultur som strekker seg helt tilbake til 1800-tallet og i dag behandles over én million tilreisende hver år og mange kommer tilbake igjen og igjen.

Luksus og eleganse fra innerst til ytterst

Vi ble hentet på flyplassen i Wien av representanten fra Mintur. En herlig slovakisk dame som, etter å ha bodd flere år i Norge, snakker flytene norsk. Etter å ha flyttet tilbake til Slovakia er drømmen å gi nordmenn den beste opplevelsen i Slovakia.

Mintur organiserer helsereiser og ordinære spa-reiser i luksuriøse omgivelser, og vi var alle mektig imponerte. Videre ble vi kjørt til Spa-øya i Piestany. Turen tok rundt 1 1/2 time og føltes kjapp og lite krevende.

Ved ankomst entret vi hotellet på rød løper og vi ble geleidet ut på den vakre terrassen som ligger vendt mot en helt uimotståelig hage. Med et glass champagne i hånden kunne vi nyte den deilige temperaturen og alt det vakre som omga oss.

Slovakias første fem-stjerners hotell

Thermia Palace Hotell er et anerkjent hotell som kan smykke seg med tittelen som et av landets vakreste hotell. Hotellet var det første fem-stjerners hotellet og åpnet dørene i 1912.

Thermia Palace har holdt sin posisjon i alle disse årene og fremstår den dag i dag som et like luksuriøst hotell som det gjorde når det først så dagens lys.

Sov som en kongelige i luksuriøse rom

Hotellet har 118 rom hvor alle er luksuriøst innredet. Rommene har utsikt mot hagen eller mot byen og alt er en fryd for øyet. Flere av rommene har små balkonger hvis du ønsker en liten uteplass. Vi hadde utsikt over den frodige og velstelte hagen og kunne starte dagen med en kopp kaffe mens vi tok inn over oss alle inntrykkene.

Vi sov som noen guder i den behagelige sengen og våknet opp til en fantastisk frokost i spisesalen. Her kunne du ta for deg av alle herlighetene, du kunne også starte dagene med litt bobler om det skulle friste.

Termisk vann og gjørme

Hotellet ligger vegg i vegg, eller er en del av, Irma Spa and Health house. Her kan du nyte det deilige og helbredende termiske vannet, få ulike behandlinger og ta et gjørmebad. Vannet og gjørmen holder nesten 40 grader og omslutter deg med alle sine velgjørere mineraler.

Etter å vært både i det termiske vannet og fått ekte gjørme på kroppen ble vi pakket inn i håndkle mens vi skulle ligge og slappe av og la mineralene fra badet gjøre jobben sin. Det er neppe nødvendig å si at dette var en helt spesiell opplevelse og vi gikk fra spaet med ekstra energi og en følelse av en letthet i kroppen.

Husk at du skal ikke være i hverken vannet eller i gjørmen for lenge og har du utfordringer med hjertet bør du forhøre deg med ekspertene på området før du legger på svøm.

Vi slappet også av litt ved det deilige bassenget som ligger i hagen. Bassenget holder rett i overkant av 30 grader og inneholder også litt av det termiske vannet. Vannet i bassenget er ikke like konsentrert så her kan du bade så lenge du vil.

Kulinariske opplevelser

Restauranten serverer frokost, lunsj og middag i nydelige lokaler som virkelig er et fem-stjerners hotell verdig. Det serveres kontinentale retter såvel som lokale spesialiteter. Frokost og middag serveres som buffet og du finner garantert noe du setter pris på.

Hotellet har en tidløs eleganse du skal lete lenge etter og restauranten er intet unntak. Her finnes også det kjente oljemaleriet «Good bless the spring of Healt » som er malt direkte på veggen av Alphose Mucha. Maleriet er viden kjent over hele verden og setter virkelig prikken over i én i disse luksuriøse omgivelsene.

 

Eksklusiv butler-tjeneste

For den som ønsker det kan hotellet stille med egen butler som vil hente deg på flyplassen i Limousin, få bagasjen din på plass og hjelpe deg med alt du har av ønsker mens du oppholder deg på Slovakias eldste og mest luksuriøse fem-stjerners hotell.

Piestany by

I den koselige og ærverdige byen Piestany kan du rusle rundt i nydelige gater og nyte livet med noe godt i glasset og bare ta inn over deg atmosfæren. Byen er pakket av interessant arkitektur og flere koselige spisesteder og cafeer. Slovakia er et kjent vin-land så prøv gjerne den lokale vinene når du først er her.

For å komme over til sentrum fra spa-øya krysser du den kjente broen og her er det obligatorisk å ta et bilde. Boren binder byen sammen med spa-øya og er virkelig verdt å ta en kikk på.

Historisk oppdagelse av Romerne

 

Historien skal ha det til at det var romerne som først oppdaget de legende egenskapene til det termiske vannet. Etter en lang ridetur stoppet de for å ta en hvil og lot hestene drikke og avkjøle seg i elven rundt Piestany.

Etter kort tid mente de romerske krigerne å tydlig kunne se en bedring hos hestene og lot seg overbevise til å prøve vannet selv, og de kunne uten tvil også kjenne en merkbar endring.

Slik planlegger du turen til Piestany og Hotell Thermia Palace

Den beste måten å planlegge en reise til Pieatsny på et er å reise gjennom Mintur. Her får du hjelp til all planlegging av reisen din enten det er en helg med lave skuldre på et fem-stjernes hotell eller du ønsker å planlegge en helsetur.

Mintur sørger for alt fra transport til hotellet til det du trenger hjelp til for å få den beste opplvelsen. Mintur drives av norsktalende slovakisk reisekonsulent som hjelper deg å sette opp turen til fra a til å, med alt du ønsker den den skal innbære.

Her kan du se nærmere på bestilling og planlegging av tur til Slovakia.

Dette bør du vite når du skal reise med fly til Slovakia

For å komme til Piestany tar du fly til Wien fra Gardermoen. Flyturen tar et par timer og avreise er som regel tidlig på morgningen, mens avreise fra Wien er på ettermiddagen. Flyplassen i Wien er relativt stor og kan fremstå litt vanskelig å navigere seg rundt i. Det er også store avstander, så beregn ekstra tid.

Husk at flyplassen ikke har typisk «baggage drop» som vi er vant til ved Gardermoen så du må sjekke inn bagasjen din manuelt. Dette bør du også beregne litt ekstra tid på.

Slovakia er et fantastisk reisemål hele året. Med sitt milde klima kan du fint reise hit når du vil ha et avbrekk fra kulde og vinter i Norge. Sommeren kan være relativt varm i Piestany, men området er likefullt et populært reisemål.

Vil du vite mer om hotellet og organiserte turer til Slovakia? Da bør du ta en kikk her.

Vi takker for oppholdet og kommer garantert igjen.

 

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...