Loen – Norgesferien alle husker resten av livet

Få steder er så Instagram vennlige som Loen, og er uten tvil et av de vakreste stedene du kan besøke i Norge. Loen er ei bygd ved Lobukta innerst i Nordfjord, beliggende i Stryn kommune. Selv med den vakre naturen har Loen en trist historie hvor det i 1905 og 1936 raste ned deler av Ramsfjellet i Lovatnet. Raset skapte en flodbølge som tok livet av hele 135 mennesker. I dag blir hele Norge godt ivaretatt og sjansen for at dette kan skje igjen er heldigvis forsvinnende liten.

Lovatnet er et yndet sted å besøke for turister fra både Norge og utlandet. Det krystallklare turkise vannet blir stadig gjort til gjenstand for vakre naturbilder. En tur til Loen vil virkelig gi deg en fantastisk naturopplevelse.

Selv om Loen ikke er store bygda har den en hel del opplevelser å by på, og kan sies å være et av Norges flotteste plasser å besøke. Vi har tatt en kikk på hva du burde sørge for å oppleve når du besøker Loen, samt hvor du burde overnatte. Loen har mer å by på en krystallklart vann.

Vakre naturopplevelser i Loen

Du kan kjøre bil side om side med det sagnomsuste Lovatnet og du kommer til å bli mektig imponert over den spektakulære naturopplevelsen.

Opplevelser

Loen

Når du ankommer Loen er det naturen som står i høysetet for opplevelsene. Om du er naturglad eller ei så kommer du garantert til å huske denne turen for alltid.

Loen Skylift

Loen Skylift er en pendelbane som er en av de bratteste i verden. Den vil få deg fra fjorden i Loen og opp til fjellet Hoven som ligger 1011 m.o.h på knappe fem minutter. Selv med litt høydeskrekk bør du virkelig ta denne banen til toppen. Utsikten er så spektakulær at den vil ta pusten fra deg.

På toppen vil du oppleve et 210 graders panoramautsikt med utsikt til Skåla og Lovatnet i øst, Jostedalsbreen og Olden i sør og den vakre Nordforden i vest.

Vel ankommet toppen av Hoven fjellet kan du ta deg en matbit i restauranten som ligger velplassert som et utsiktspunkt og bare glede deg til resten av opplevelsene som står for tur.

Fra toppen av dette fjellet kan du nemlig oppleve høyfjellet ved å følge et godt skiltet stinett, eller du kan velge å en guide som trygt vil føre deg rundt i dette vakre landskapet.

Via Ferrata Loen

Via Ferrata betyr jernvei og er hentet fra Italia hvor de under første verdenskrig bygget jernveier i fjellet.

Med denne turen vil du gå på en klatresti i fjellet som er klargjort med festepunkter som gjør det trygt og greit å klatre oppover fjellsiden. Turen vil gi deg en unik opplevelse, samt en stor porsjon mestringsglede. Denne turen kan gjennomføres av de fleste, men du må regne med å kjenne det litt i kroppen. Du kan benytte deg av en guide som hjelper deg hele veien. Alle guidene er sertifiserte til å kunne gjennomføre Via Ferrata turen.

Underveis vil du få muligheten til å krysse den lengste Via Ferrta broen i Europa. Den er intet mindre enn 120 meter lang og du krysser en dal som er 160 meter dyp. Hele 750 meter over havet kan du skilte med å ha spasert over en jernbro. Dette er opplevelsen du sent kommer til å glemme!

Med ørret på kroken

sande camping

Etter en strabasiøs tur i fjellet kan du leie deg en liten båt og finne roen med litt fiske. Kanskje er du heldig og får en ørret på kroken. Her kan ligge å duve i vannskorpa med fiskestangen ute og du behøver ikke fiskekort. Med Loens uimotståelige natur så langt øyet kan se vil du lagre mange gode minner selv om ørreten skulle utebli.

Opplev Lovatnet i en kanalbåt

Kjenndal

Vil du se mer av Lovatnet og høre lokale historier bør du ta turen med kanalbåten. Den går i rute fra Sande til Kjenndalstova i Kjennsdalen. Turen vil gi deg enda flere fantastiske inntrykk av naturen og du får se syv brearmer fra Jostedalsbreen.

Opphold

Alle de fantastiske naturopplvelsene gir deg en god grunn til å avslutte turen ved dette unike hotellet i Loen.

Hotell Loen 5

Hotellet byr på flere basseng både innendørs og utendørs, samt boblebad både inne og ute og en badstue. Fra bassengkanten kan du fortsette å nyte Loens spektakulære natur.

hotell loen 1

Om du velger å bade inne får du fort tilgang til utebassenget siden bassengene henger sammen. Det finnes deilige solstoler som du kan slappe av i. Godt for trette muskler som har gjort åres naturopplevelse.

Hotell Loen 2

Vakre Loen slutter ikke å imponere. Ei heller når du ligger i et basseng innendørs på et hotell.

Hotell Loen 3

Hotellet er fargerikt og innbydende og er som et flott naturhotell å regne. Her kan du ha mange fine dager når du besøker Loen.

Hotell Loen 6

Rommene er stilfull innredet med direkte utgang til Loens natur. Her kan du nyte morgekaffen i fred og ro.

Her finner du Loen

Loen ligger i Stryn kommune og kan nås fra alle landets kanter. Velger du å bruke bilen kan du stoppe der hvor du ønsker og oppleve mer av Norges natur.

Starter du i Oslo med bil må du regne med en 6-timers biltur. Start med å følge E-6 fra Oslo til Rv-15 i Otta. Videre kjører du fra Rv-15 og følger Fv-60 til fantastiske Loen stiger frem.

Reiser du Fra Ålesund tar det rundt 2,5 timer i bil. Den raskeste veien fra Ålesund til Loen er på E-39. Følg E-136 og Lerstadvegen til Solavågen- Festøya/ E-39 i Sula. Ta E-39 ferga og følg veien videre på E-39 til Rv- 15 i Volda. Fortsett videre på Rv 16 og kjør til Fv-60 til du ankommer herlige Loen.

Velger du å reise fra Bergen bør du påregne rundt 4,5 time i bilen. Følg veien mot Oppedal- Lavik og ta ferja mot E-39. Når ferjeturen er over følger du E-39 til Fv-60 i Byrkjelo. Fortsett videre til FV-60 og gled deg til å oppleve fantastiske Loen.

God tur!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...
forsikring-reise-idtyveri

Slik beskytter du deg mot ID-tyveri på ferien

Å reise på ferie er en fantastisk opplevelse, men i vår moderne verden er det også viktig å være bevisst på sikkerheten din, spesielt...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...