Loen – Norgesferien alle husker resten av livet

Få steder er så Instagram vennlige som Loen, og er uten tvil et av de vakreste stedene du kan besøke i Norge. Loen er ei bygd ved Lobukta innerst i Nordfjord, beliggende i Stryn kommune. Selv med den vakre naturen har Loen en trist historie hvor det i 1905 og 1936 raste ned deler av Ramsfjellet i Lovatnet. Raset skapte en flodbølge som tok livet av hele 135 mennesker. I dag blir hele Norge godt ivaretatt og sjansen for at dette kan skje igjen er heldigvis forsvinnende liten.

Lovatnet er et yndet sted å besøke for turister fra både Norge og utlandet. Det krystallklare turkise vannet blir stadig gjort til gjenstand for vakre naturbilder. En tur til Loen vil virkelig gi deg en fantastisk naturopplevelse.

Selv om Loen ikke er store bygda har den en hel del opplevelser å by på, og kan sies å være et av Norges flotteste plasser å besøke. Vi har tatt en kikk på hva du burde sørge for å oppleve når du besøker Loen, samt hvor du burde overnatte. Loen har mer å by på en krystallklart vann.

Vakre naturopplevelser i Loen

Du kan kjøre bil side om side med det sagnomsuste Lovatnet og du kommer til å bli mektig imponert over den spektakulære naturopplevelsen.

Opplevelser

Loen

Når du ankommer Loen er det naturen som står i høysetet for opplevelsene. Om du er naturglad eller ei så kommer du garantert til å huske denne turen for alltid.

Loen Skylift

Loen Skylift er en pendelbane som er en av de bratteste i verden. Den vil få deg fra fjorden i Loen og opp til fjellet Hoven som ligger 1011 m.o.h på knappe fem minutter. Selv med litt høydeskrekk bør du virkelig ta denne banen til toppen. Utsikten er så spektakulær at den vil ta pusten fra deg.

På toppen vil du oppleve et 210 graders panoramautsikt med utsikt til Skåla og Lovatnet i øst, Jostedalsbreen og Olden i sør og den vakre Nordforden i vest.

Vel ankommet toppen av Hoven fjellet kan du ta deg en matbit i restauranten som ligger velplassert som et utsiktspunkt og bare glede deg til resten av opplevelsene som står for tur.

Fra toppen av dette fjellet kan du nemlig oppleve høyfjellet ved å følge et godt skiltet stinett, eller du kan velge å en guide som trygt vil føre deg rundt i dette vakre landskapet.

Via Ferrata Loen

Via Ferrata betyr jernvei og er hentet fra Italia hvor de under første verdenskrig bygget jernveier i fjellet.

Med denne turen vil du gå på en klatresti i fjellet som er klargjort med festepunkter som gjør det trygt og greit å klatre oppover fjellsiden. Turen vil gi deg en unik opplevelse, samt en stor porsjon mestringsglede. Denne turen kan gjennomføres av de fleste, men du må regne med å kjenne det litt i kroppen. Du kan benytte deg av en guide som hjelper deg hele veien. Alle guidene er sertifiserte til å kunne gjennomføre Via Ferrata turen.

Underveis vil du få muligheten til å krysse den lengste Via Ferrta broen i Europa. Den er intet mindre enn 120 meter lang og du krysser en dal som er 160 meter dyp. Hele 750 meter over havet kan du skilte med å ha spasert over en jernbro. Dette er opplevelsen du sent kommer til å glemme!

Med ørret på kroken

sande camping

Etter en strabasiøs tur i fjellet kan du leie deg en liten båt og finne roen med litt fiske. Kanskje er du heldig og får en ørret på kroken. Her kan ligge å duve i vannskorpa med fiskestangen ute og du behøver ikke fiskekort. Med Loens uimotståelige natur så langt øyet kan se vil du lagre mange gode minner selv om ørreten skulle utebli.

Opplev Lovatnet i en kanalbåt

Kjenndal

Vil du se mer av Lovatnet og høre lokale historier bør du ta turen med kanalbåten. Den går i rute fra Sande til Kjenndalstova i Kjennsdalen. Turen vil gi deg enda flere fantastiske inntrykk av naturen og du får se syv brearmer fra Jostedalsbreen.

Opphold

Alle de fantastiske naturopplvelsene gir deg en god grunn til å avslutte turen ved dette unike hotellet i Loen.

Hotell Loen 5

Hotellet byr på flere basseng både innendørs og utendørs, samt boblebad både inne og ute og en badstue. Fra bassengkanten kan du fortsette å nyte Loens spektakulære natur.

hotell loen 1

Om du velger å bade inne får du fort tilgang til utebassenget siden bassengene henger sammen. Det finnes deilige solstoler som du kan slappe av i. Godt for trette muskler som har gjort åres naturopplevelse.

Hotell Loen 2

Vakre Loen slutter ikke å imponere. Ei heller når du ligger i et basseng innendørs på et hotell.

Hotell Loen 3

Hotellet er fargerikt og innbydende og er som et flott naturhotell å regne. Her kan du ha mange fine dager når du besøker Loen.

Hotell Loen 6

Rommene er stilfull innredet med direkte utgang til Loens natur. Her kan du nyte morgekaffen i fred og ro.

Her finner du Loen

Loen ligger i Stryn kommune og kan nås fra alle landets kanter. Velger du å bruke bilen kan du stoppe der hvor du ønsker og oppleve mer av Norges natur.

Starter du i Oslo med bil må du regne med en 6-timers biltur. Start med å følge E-6 fra Oslo til Rv-15 i Otta. Videre kjører du fra Rv-15 og følger Fv-60 til fantastiske Loen stiger frem.

Reiser du Fra Ålesund tar det rundt 2,5 timer i bil. Den raskeste veien fra Ålesund til Loen er på E-39. Følg E-136 og Lerstadvegen til Solavågen- Festøya/ E-39 i Sula. Ta E-39 ferga og følg veien videre på E-39 til Rv- 15 i Volda. Fortsett videre på Rv 16 og kjør til Fv-60 til du ankommer herlige Loen.

Velger du å reise fra Bergen bør du påregne rundt 4,5 time i bilen. Følg veien mot Oppedal- Lavik og ta ferja mot E-39. Når ferjeturen er over følger du E-39 til Fv-60 i Byrkjelo. Fortsett videre til FV-60 og gled deg til å oppleve fantastiske Loen.

God tur!

SISTE ARTIKLER

fjellgorilla uganda,safari

Eksklusive safariopplevelser du aldri glemmer. Her finner du priser og de beste reisebyråene

Du er kanskje en av dem som har reist rundt i store deler av verden og som nå kunne tenke deg en helt annerledes...
Kroatia

Kroatia- Europas nye luksus destinasjon!

Ønsker du deg en ferie til et land med krystallklart vann, nydelig kjøkken, rik historie og vakre øyer? Da bør du, uten tvil, ta...

Leie av helikopter i Norge til flere anledninger – Her finner du pris og...

Å se verden fra en annen vinkel enn hva du er vant til er en fantastisk opplevelse og noe du virkelig burde unne deg....
Bergen hovedbilde 2

Dette er det beste Bergen har å tilby dersom du skal unne deg en...

Bergen er Norges nest største by og har uten tvil mye fantastisk å by på. Bergen har en rekke kjente museum, restauranter og opplevelser...
limousin 3

Disse tilbyr limousineutleie og privatsjåfør i Norge – Og dette koster det

Av og til kan det være deilig å vite at du blir tatt ekstra godt vare på. Det er ikke alltid det er så...
under vann dubai

Bo i luksus på et hotellrom under vann? Her finner du hotellene og dette...

Før var en hotellovernatting en spesiell opplevelse og det er det fortsatt for mange, men for dem som har gått lei av paraplydrinker og...

Norske Opplevelser

Leie av helikopter i Norge til flere anledninger –...

Å se verden fra en annen vinkel enn hva du er vant til er...

Dette er det beste Bergen har å tilby dersom...

Bergen er Norges nest største by og har uten tvil mye fantastisk å by...

Disse tilbyr limousineutleie og privatsjåfør i Norge – Og...

Av og til kan det være deilig å vite at du blir tatt ekstra...

Her finner du alle Norges Michelin-restauranter

Michelinguiden har operert med stjerner på restauranter siden 1926 og lite er så prestisjefylt...

Norges fornøyelsesparker og badeland. Her er de beste stedene

Badeland og fornøyelsesparker er alltid en innertier hos barna. De får en fantastisk opplevelse...

Høvringen i Rondane – En luksuriøs opplevelse i Norges...

Høvringen er ei fjellgrend og var tidligere Norges største setergrend hvor de kunne skilte...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...