Ferie og matopplevelser i Stavanger – Dette er det beste Stavanger har å by på

Stavanger ligger i Rogaland og er Norges fjerde største by, og er virkelig byen for deg som vet å sette pris på kultur, kunst, kulinariske opplevelser og luksus. På en vandring gjennom Stavangers gater kan du glede deg over Nuart gatekunst som dukker opp med jevne mellomrom og nyte et bedre måltid på prisbelønte restauranter.

Stavanger har i mange år vært kjent som oljebyen og det er uten tvil her olje-eventyret begynte. Byen har etablert seg til å bli en av Norges mest fornøeylige byer å besøke. Den står høyt i kurs når det kommer til både natur-og matopplevelser. Stavanger kan skilte med noen av Norges best restauranter med kortreiste og lokale råvarer.

Stavanger kan virkelig by på et mangfold av aktiviteter og opplevelser og du kommer garantert ikke til å kjede deg. Her kan du bevege deg til fots å oppleve flere fantastiske utsiktspunkter i vakre omgivelser, eller du kan nyte luksus og komfort i denne unike oljebyen. Vi har tatt en kikk på hvor du bør bo og hva du bør oppleve mens du er i Stavanger.

Unike hoteller du bør oppleve

Stavanger kan by på en rekke flotte hoteller som vil gi deg det aller beste utgangspunkt for et besøk hit. Vi har funnet tre hoteller du bør se litt på når turen bærer til denne vakre byen i Rogaland.

Thon Hotel Maritim

hotell maritim 2

Thon Hotell Maritim har perfekt beliggenhet midt i Stavanger sentrum med utsikt over Breiavatnet. Her er det lite støy og personalet vet å gjør sitt aller beste for deg fra du kommer til du drar.

Sjøen og Gamle Stavanger ligger kun en kort spasertur unna. Her vil du finne  både kafeer, butikker og restauranter.

hotell maritim 3

Frokostbufeen er kjent for å være intet mindre enn fantastisk og kan skilte med økologiske produkter. Buffeen vil garantert gi deg en perfekt start på dagen.

Hotell maritim 1

Rommene er moderne innredet med kreative løsninger og gode senger. Her kan du lade opp til en ny og spennede dag i Stavanger.

Hotell Maritim 4

Mange av rommene har en romslig størrelse og velger du en suite har du sittegrupper og godt med plass du kan slappe av i. Perfekt hvis dere er flere som reiser sammen.

Hotel Victoria

Hotell Victoria 4

Dette vakre hotellet ligger ved sjøen i Stavanger sentrum og er en viktoriansk bygning fra 1900-tallet. Med sin unike beliggenhet skaper hotellet en fantastisk ramme for oppholdet ditt i Stavanger.

I 10-minutters gangavstand fra hotellet finner du de vakre trehusene tilhørende til Gamle Stavanger. Norsk Oljemuseum ligger kun noen få hundre meter unna med opplevelser for både store og små.

Hotel Victora 1

Hotellet er vakkert, ærverdig og moderne innredet og oser av luksus og avaganse i alle rom. Her kan du slappe av mens du venter på at dagen skal sette i gang.

Hotell Victoria 2

Restauranten er dekket for kulinariske måltider i vakre omgivelser. Restauranten byr på unike retter spesialkomponert med øye for detaljer og smakelige opplevelser.

Hotell Victoria 3

Du kan ta en pust i bakken i hotellets fransk inspirerte cocktailbar hvor du kan nyte noe godt å drikke, samt en liten lunsj.

Hotell Victoria

Rommene ved hotellet er romslige og vakkert innredet. Som resten av hotellet er også rommenehHerskapelig og moderne med en koselig atmosfære.

Hotell Victoria 5

De fleste av rommene er utstyrt med et eget hjørne hvor det er plass til å få et overblikk over dagen og alt du skal oppleve.

Clarion Collection Hotel Skagen Brygge

Hotell skagen 5

Hotell Skagen brygge ligger plassert rett ved sjøen i havnen i Stavanger sentrum, og er kjent for både sin beliggenhet og nydelige mat. Velger du å overnatte ved Skagen på bryggen har du gangavstand til det meste som Stavanger har å by på. Her kan du også leie en sykkel om du ønsker det

Hotell Skagen 6

Ankommer du hotellet mellom 18.00 og 20.00 kan du glede deg over en enkel kveldsbuffeet som er inkludert i prisen.

Hotell Skagen 3

Rommene er koselig og moderne innredet og alle rommene har utsikt over fjorden eller over en liten park.

Hotell Skagen 7

De større rommene kan skilte med ekstra sittegrupper. Perfekt hvis dere er flere som reiser sammen så kan dagen starte og avslutte her.

Her finner du de beste prisene på hotellovernatting i Stavanger.

Her bør du spise

Stavanger er viden kjent som byen som virkelig vet å imponere med kulinariske opplevelser. Her kan du nyte fantastisk sushi ved den første Sushi restauranten i Norge, Sabi Omakase, som har oppnådd én stjerne i Michelingudien. Stavanger huser også Norges eneste restaurant som har to stjerner i Michelinguiden, RE-NAA. I tillegg kan Stavanger skilte med restauranter av høy kvalitet og med unike beliggenheter.

Bølgen og Moi

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Bølgen & Moi (@bolgenogmoi)

Bølgen og Moi har i løpet av 20 år etablert syv unike restauranter i Norge. Her har de fokus på samspillet mellom mat, vin, mennesker og kunst. Bølgen og Moi i Stavanger ligger unikt plassert på bryggen til Norsk Oljemuseum med havet som nærmeste nabo. Bølgen og Moi  omtales med stolthet som et av Norges beste brasserier.

Fish & Cow

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Fish & Cow (@fishandcow)

Fish and cow holder til på Torgterrassen i Stavanger og er et moderne brasseri med fokus på ferske råvarer levert fra lokale leverandører. Her kan du være helt sikker på at du nyter et deilig måltid som vet å være raust både i porsjonstørresle og på smak. Fish and Cow serverer både lunsj og middag, men du bør huske å betsille bord. Her kan det fort bli trangt om plassen.

Spiseriet

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Spiseriet (@spiserietkonserthuset)

Spiseriet holder til i den vakre foajeen i Stavanger konserthus med utsikt ut mot fjorden. Her finner du unike og fantastiske retter laget av råvarer av ypperste kvalitet. Spiseriet kan skilte med stjernekokker i verdensklasse og vet virkelig å gi deg en smakfull og kulinarisk opplevelse.

Naturopplevelser i Stavanger

Er det noe Stavanger virkelig kan by på er det unike naturopplevelser. Skal du besøke den kjente oljebyen bør du også sørge for å pakke med deg skikkelig tur utstyr og se Norge fra vakre utsiktstopper. Noen av turene kan være anstrengende så husk å være godt forberedt.

Vil du ha en dag som byr på mindre utfordringer, men unik natur og opplevelser bør du ta turen til trollskogen. Trollskogen finner du utenfor Hundvåg i Stavanger,en biltur på rundt 10 minutter fra Stavanger sentrum. Skogen er på imponerende vis tilrettelagt for turgåere. Her finnes gapahuker, grillsteder og aktiviteter av ymse slag.

Verdens lengste tretrapp på Flørli

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Tina Borg Frilseth (@tinafrilseth)

I den idylliske bygda Fjørli finner du verdens lengste tre-trapp med hele 4444 trinn. Trappen følger to vannledninger opp fjellet til et vannkraftverk. Turen er bratt og innebærer litt klatring så den passer best for voksne. Denne turen er kun mulig å utføre når snøen og vinteren ikke er tilstede. Utsikten på toppen er virkelig ulikt noe annet og du kommer til å bli ubeskrivelig fascinert.

Lysefjorden

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Visit Region Stavanger (@regionstavanger)

Lysefjorden er en populær attraksjon hvor du kan padle både kano, kajakk, fraktes i Rib-båt eller ta en sightseeing tur med ferjen. Her er du omringet av krystallklart vann og vakre fjell. Du kan kombinere en guidet tur til Preikestolen eller Kjeragbolten med en tur ut på Lysefjorden. Denne turen passe perfekt som en dagstur.

Kjeragbolten

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Jonathan Reckhardt (@jonathanrec)

Her kan du nyte utsikten over Lysefjorden og du kan forevige øyeblikket på Kjeragbolten. Kjeragbolten er en rund steinblokk som er kilt fast i en fjellsprekk og er et yndet mål for tilreisende fra hele landet. Kjerag er den høyeste toppen i Lysefjorden og rager 1084 meter over Lysefjorden. Stigningen er tøff med 12 km i ullent terreng. Du kan velge å ta turen med en profesjonell guide om du ønsker det.

Preikestolen

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Preikestolen365 (@preikestolen365)

Preikestolen er et kjent turmål for tilreisende fra hele verden og er en av Rogalands mest besøkte attraksjoner. Her vil du oppleve en fantastisk utsikt over Lysefjorden og området rundt. Preikestolen har blitt kåret til et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter av både CNN Go og Lonely Planet. Skal du komme deg hit starter turen på Fisketerminalen hvor Tau-Ferja går i fra.

Kulturopplevelser i Stavanger

I Stavanger står kultur og sanselige opplevelser sterkt. Her finner du museum i mange varianter som er til glede for store og små, samt små perler i bybildet hvor du kan nyte øyeblikk for øyeblikk.

Stavanger Domkirke

stavanger Domkirke

Stavanger Domkirke er en nydelig og historisk Domkirke som ble bygget en gang mellom 1100 og 1150. Etter en brann i 1272 ble den bygget opp igjen med det gotiske utseende den har i dag. Domkirken er virkelig verdt et besøk der den står historisk og stolt i hjertet av Stavanger.

Stavanger konserthus

Stavanger konserthus

I 2012 åpnet Stavangers store stolthet Stavanger Konserthus. Et praktbygg som ligger ved sjøen i Bjergsted Kulturpark. Her har Spellemann blitt arrangert og tilbyr en rekke med allsidige og unike arrangementer, alt i fra konserter til revyer og konferanser.

Norsk Olje museum

Norsk Oljemuseum

Som oljeby har selvsagt Stavanger et vaskekte Oljemuseum som byr på spennende opplevelser for store og små. Museest ligger på bryggen kant i kant med sjøen og havet. Utenfor oljemuseet ligger Geoparken som er byger med elementer fra oljeindustrien. Parken er pakket med aktiviteter og fremstår som en skikkelig fargeklatt i bybildet.

Fargegaten i Stavanger

fargegaten Stavanger

Øvre Holmegate i Stavanger blir kalt for «fargegaten» på folkemunne og fortjener virkelig et besøk. Denne gaten omtales som Norges koseligste gate. Her er alle husene malt i ulike farger og er Norges svar på Nothing Hill i England. Her finner du unike nisjebutikker, kafeer og kunstutsalg.

Shopping i Stavanger

shopping

Stavanger sentrum er en drøm når det kommer til shopping. Her kan du rusle gjennom vakre gater å finne unike nisjebutikker og moderne varehus som Arkaden Torgterasse, Herbarium og Magasinet Blaa. Stavanger sentrum har mange gågater med butikker på rekke og rad samt resturanter og kafeer. Med en unik varemiks kommer du garantert til å finne mer enn hva du er ute etter, i tillegg til en begivenhetsrik dag.

Slik kommer du deg til Stavanger

fly

Det finnes flere måter å komme seg til Stavanger på. Du kan velge å ta bilen og kjøre E39 og den vakre kystveien om du vil lage en tur ut av det.

Du kan også velge å ta toget der du kan lene deg tilbake, slappe av og se Norges vakre natur fyke forbi.

Vil du har mest mulig ut av fridagene dine bør du ta fly. Alle Norges flyplasser har jevnlige avganger til Sola flyplass i Stavanger.

Her finner du de beste avgangene med fly til Stavanger.

God tur!

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...