Dette bør du vite før du reiser på Cruise

Å reise på cruise er en spennende opplevelse og absolutt noe du bør sørge for å gjøre en gang i livet. Livet ombord på en cruisebåt er en luksuriøs opplevelse og det er noen få tips du burde vite om før du setter avgårde til denne fantastiske opplevelsen. Ingen av cruisebåtene er like, men du kan være sikker på at det selskapet du velger å reise med vil gi deg en fenomenal opplevelse.

Du kan alltid regne med at en cruisebåt kan glede deg med svømmebasseng og underholding i verdens klasse. Har du barn vil det som regel være nok av opplevelser som kan glede dem i alle aldre. Disco for tenåringer, lekeland og underholdning spesialtilpasset våre små håpefulle.

For deg som aldri har reist på cruise har vi sett litt på hva du bør vite før du reiser. Så kan du heller bruke tiden din på å nyte den velfortjente ferien uten at du får overraskende momenter kastende over deg.

Pakk en liten bag

Når du ankommer båten på første dagen bør du sørge for at du har pakket med deg en liten bag med det viktigste du trenger. I baggen bør du ha solkrem, badetøy og sandaler med lett bekledning. Da kan du ta turen ut og nyte soldekket med en gang du har entret båten istedet for å bruke tiden på å lete gjennom bagasjen.

Det samme gjelder hvis du reiser med barn. Sørg for å ha ekstra skift liggende samt alt annet som du kanskje trenger.

Stryk tøyet på båten

Når du pakker kofferten din kan du regne med at tøyet vil være rynkete og skrukkete etter å ha ligget sammenbrettet. Du kan få tøyet strøket mot en liten avgift når du har kommet deg om bord og pakket. Er du smart så benytter du deg av det. Da slipper du også å bruke timesvis på å stryke tøyet før du reiser hjemmenifra.

Husk pentøy

Selv om det ikke er like strenge kleskoder i dag som det en gang var, kan det være greit å ta med seg noen pene antrekk. Det er litt stas å pynte seg litt ekstra, du er tross alt på cruise. Noe som ikke er som en hverdagsferie å regne. De fleste cruisebåtene har buffetrestaurant som ofte har en avslappet atmosfære. Likevel vil du oppleve i noen av de andre restaurantene at de fleste stiller i pentøy. Det holder lenge med en langbukse og en fritidsskjorte, samt en pen kjole. Du bør defintivt styre unna shorts og slippers.

Uvær

Er du en av dem som kanskje kan bli litt sjøsyk av en tur i familiens lille jolle og er redd det samme skal skje på cruise? De fleste håndterer en reise med en cruisebåt godt fordi du nesten ikke kjenner at du er i bevegelse. Skulle det bli antydninger til uvær vil alltid kapteinen justere reiseruten etter været. Husk at et cruiseskip har kraftige stabilisatorer slik at det skal mye til for at du skal merke et eventuelt uvær.

Bespisning

Du må ikke spise til samme tid hver kveld, men det er praktisk. Noen båter har faste bordsettinger et par ganger pr. kveld. Du kan også velge selv til hvilken tid du vil spise og booke bord eller møte opp når du er sulten. Du bør likevel sørge for å ha bestilt tid slik at du slipper å vente unødig.

Spa når skipet ligger til kai

Har du lyst til å unne deg en spa time mens du er ombord bør du faktisk gjøre dette når cruise skipet ligger til kai. Da vil de fleste av passasjerene forlate båten og du slipper kø. Er du ekstra heldig kan du få noen av de beste behandlingene til en veldig god pris. Terapeutene har ekstra tid og du kommer til å få verdens beste behandling.

Her finner du Norges beste SPA-hotell som du kan ta en kikk på mens du drømmer om en tur på et cruise skip.

Velg riktig lugar

På en cruisebåt er de rimeligste lugarene de innvendig lugarene. De har hverken balkong eler vindu og kan føles litt trange.  Skal du virkelig nyte ferien din bør du satse på en lugar med balkong, gjerne suite, da vil du få maks ut av oppholdet ditt på båten.

Pris for cruise

Å reise på cruise kan bli så kostbart eller rimelig som du ønsker. En cruise ferie er uansett et reise for livet. Du må regne med å betale i gjennomsnitt 1000 kr pr. person pr. døgn med helpensjon. Med helpensjon får du alle måltidene ombord i båten. Du kan også bestille drikkepakke om du ønsker det. Velger du å forlate båten når den legger til kai må du regne med å betale alt av mat og drikke der hvor du går i land. Helpensjonen gjelder kun når du skal spise og drikke ombord i båten. Husk at du får de beste prisene på cruise på våren og på høsten.

Husk at en tur med cruisebåt skal være en unik opplevelse for deg og dine. Sørg for å sikre barna hvis de er små ved å henge navnsklit rundt halsen eller rundt håndleddet. Vis barna hvor de skal gå hvis du skulle miste dem av syne. Båtene er alltid fylt med ansatte som vil sørge for at dere alle får tidenes opplevelse.

Her finner du de beste prisene på flyreiser til landet hvor cruise-eventyret ditt starter.

Lykke til og god tur!

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...