Dette bør du oppleve i verdens vakreste og mest historiske by-Venezia

Venezia er kåret til verdens vakreste by og det er ikke uten grunn. Her er du omkranset av kanaler og verdenskjente broer samt unik og original arkitektur. I det du beveger deg inn i gamlebyen av Venezia er det som om å spasere 400 år tilbake i tid. Selv om store fastfood kjeder og merkebutikker har fått tilpass i byen er det strenge restriksjoner til hvordan de profilerer seg og bygningene skal beholde sitt originale utseende. Byen er bilfri og brostensbelagt og selv om øya ikke er spesielt stor finnes det nok av attraksjoner som du bør oppleve.

Venezia synker litt og litt for hvert år som går og det sies at du bør sørge for å oppleve øya mens den enda er over vann. Hovedåren inn til byen er via vannveien, men du kan også entre øye fra fastlandet.

Venezia byr på enorme mengder med historie og her kan du spasere rundt i dagevis og oppleve nye og ukjente gater og smug som kommer til å ta pusten fra deg. Venezia er et perfekt reisemål for en langhelg og vil du bo eksklusivt og luksuriøst bør du ta en kikk her.

Markusplassen

Markusplassen er sentrum av Venezia. Dette er en livlig samlingsplass og har vært det i årtier. Her finner du den imponerende Markuskirken med det unike kirketårnet. Tar du turen opp får du formidabel utsikt over Venezia. Her bugner det av kafeer og besøkende i alle aldre.

Markusplassen er en stor åpen plass og anses som en av de mest populære attraksjonene i hele Venezia. Dette er også den store samlingsplassen for byens duer, men husk at det er ikke lov å mate dem.

På kvelden kan du oppleve et yrende folkeliv med musikere som underholder mens du kan sitte på en av de mange restaurantene som omringer plassen og bivåne det hele.

Markusplassen ligger rett ved Grand Canal og bor du et stykke inn i byen kan du ta turen hit ved hjelp av en vannbuss eller en båttaxi.

Dogepalasset

Dette enorme palasset er smykket med en marmorfasade og er i dag et velkjent museum.Palasset er pakket med mange unike høydepunkt som virkelig kommer til å begeistre deg. På utsiden kan du se palassets flotte søyler og en mengde med statuer laget av billedhuggeren og arkitekten Filippo Calendario. Museet er fylt med unike freskomalerier og du kommer til å bruke lang tid på å utforsk dem.

En rundtur i palasset vi også gi deg muligheten til å se den gylne trappen, rådets sal og selve boligen som huser en enorm samling av renessansemalerier.

Museet og fengselet som en gang lå på motsatt side av palasset er bundet sammen av en av venetzias mest kjente broer, sukkenes bro. Den ble brukt for å frakte tiltalte fra forhørsrommet i palasset og over til fengselet. Historien skal ha det til at fangene sukket på vei over broen, derav sukkenes bro.

Markuskirken

Markuskirken er en helt unik kirke med flotte mosaikker som ble bygget i det 11. århundre. Kirken består av høye buer og utskårne figurerer samt gull-og marmordekor som virkelig kommer til å fange blikket ditt.

Markuskirken er en viktig del av både historien til Venezia og verden, og står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Kirken ble etablert så tidlig som 1063 for å huse skrinet med relikviene etter evangelisten Markus. Når kirken ble bygget så stod det allerede to kirker på samme sted og disse er bygd inn i Markuskirken.

Kirken er bygget med blant annet de karakteristiske portalene og en mengde med unik mosaikk. Kirken har noe av verdens viktigste historiske gjenstander som blant annet alterforstykket som ble laget så tidlig som i 976. Det ble gjort litt endringer og ombyggninger i perioden 1342 til 1345.

Om du er historie interessert eller ei bør du virkelig sørge for å ta en tur og beundre dette unike og ekstremt historiske bygget.

Canal Grande

Venezia er bilfri, men til gjengjeld har den en enorm trafikk båtveien. Canal Grande blir ansett som Venezias hovedgate og går i bue, som en omvendt S, gjennom alle de sentrale områdene av byen. Her kan du bruke en kanalbuss, en av de fantastiske gondolene eller en type taxi båt.

Tar du en rund-tur med båt vil du kunne se alle de vakre byggene med sin originale arkitektur, samt palass, muséer og hoteller. Vil du ha en skikkelig omvisning kan du bestille en guidet tur om du ønsker det.

Murano

Rett på utsiden av Venezia ligger det en liten øy som heter Murano. Her kan du oppleve verdenskjent glass bli til fantastiske kunstverk. Glassblåsing har vært en del av denne øya helt siden 1291. Øya er full av butikker og glassblåser-verksted og du får gjerne en demonstrasjon.

Øya har også et eget museum hvor du kan få gleden av å se hvordan glassblåser kunsten har endret seg over tid. Muséet har glasskunst helt tilbake til det først århundre. Øya er åpen for besøk hver dag unntagen onsdager og helligdager. Du kan også bestille en guidet tur så vil du få imponerende innsikt i en stor del av Venezias kunsthistorie.

Rialtobroen

Ritaltobroen krysser Canal Grande og er den vakreste og mest kjente av alle broene i Venezia. Byggingen av broen startet i 1588 for å binde sammen to viktige øyer og ble ferdigstilt i 1591. Der står det flere handelsboder på broen og den er en av de mest populære attraksjonene i Veneza.

Når broen først ble bygget så ble det brukt trematerialer. Men etter flere ulykker og kollaps av broen ble den til slutt bygget i sten på femtenhundre-tallet. Broen er i dag et kjent landemerke og mange millioner mennesker krysser broen hvert år.

Dette bør du vite om Venezia

venezia

Venezia er kjent for å være en kostbar by å feriere i så bruk pengene dine smart. Ønsker du dager med luksus og avaganse så er dette virkelig byen å velge. Her kan du reise med båt rundt i Grand Canal og få en skikkelig omvisning i en av de vakre teak-båtene. Dette koster rundt 100 Euro for én time, men det er virkelig en fantastisk måte å se byen på.

Skal du spise ute mens du er i Venezia bør du sørge for å bestille bord. De populære restaurantene blir fort fulle. Husk gode sko når du skal spasere rundt i Venezias gater. Det er mye å se på og dagen kan bli lang. Dette er, uten tvil, verdens mest historiske og romantiske by og den er vell verdt et besøk

God tur!

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...