Dette bør du oppleve i Phuket

Phuket er Thailands største øy og er pakket med nydelig mat, spennende kultur og vakre strender. Selv om mange elsker Thailand og Phuket for sitt yrende folkeliv og avslappede atmosfære kan du få mange flotte opplevelser hvis du også tar en tur litt innover i landet. Her finner du flotte nasjonalparker og storslåtte fossefall. Områdene rundt Phuket er også perfekte for alle som elsker å dykke. Phuket har garantert noe å by på uansett hva du måtte ønske deg.

Phuket blir av mange omtalt som paradisøya med sitt krystallklare vann og kritthvite sandstrender. Hit reiser alt fra de rike og berømte til solhungrige turister som er lei vinter og snø. Rundt 70 prosent av Phuket er dekket av fjell og en stor del av regnskogen og kystlinjen er nasjonalt beskyttet.

Phuket er på størrelse med Singapore og er rundt 30 km lang og 13 km bred og er forbundet med fastlandet ved hjelp av to broer. Phuket er rik på historie og var i sin tid en del av en handelsrute mellom India og og Kina for arabiske, portugisiske, franske, engelske og nederlandske kjøpmenn.

Sol og bad

Phuket er viden kjent for sine vakre strender og du kommer garantert til å finne en favoritt. En av de flotteste strendene kan du besøke ved hjelp av en longtailbåt. Båten går fra blant annet fra Patong og tar deg med ut til Freedom Beach. Her er det mindre turister og du kan virkelig senke skuldrene.

Nord for Kamula finner du byene Surin og Bangtao og har noen av øyas beste strender. Her er det få turister så du kan glede deg over å få nesten stranden alene. Vil du oppleve Phukets beste beachklubber bør du ta turen til Bangtao og Nikki Beach.

Thalong Road i gamlebyen

Thalong Road blir ansett som det historiske hjertet av gamle Phuket og gaten er rundt 600 meter lang. Området er fylt med fargerike koloniale bygninger med unike og vakre fasader med en stilarkitektur som kun finnes i denne gaten i hele Thailand.

Big Buddha

På Nakkerd Hill finner du den enorme og imponerende Buddha statuen som er plassert på en topp som gir fantastisk utsikt ut over byen. Buddhaen er hele 45 meter høy og bygget i hvit marmor. Er du på den sørlige delen av øya kan du kan se statuen som et ruvende landemerke uansett hvor du befinner deg.

Statuen er laget ved hjelp av donasjoner og det blir stadig gjort arbeid på den. For å komme opp til statuen må du opp 94 trappetrinn, men de blir ansett som godt fremkommelige for de fleste.

Kloster og tempel

Phuket har en mengde med templer som er verdt et besøk, men På Wat Chalong finner du øyas mest berømte kloster og tempel som virkelig er verdt å se. Tempelet er bygget i fjellene og ligger 10 minutter fra Patong. Tempelet består av separate tempelbygg og er hekt unikt i sitt slag.

Opplev grotter og laguner

lagune

Er du en av dem som liker å bevege på deg selv om du er ferie bør du sørge for å være med på en guidet tur i Phang Nga Bay. Her kan du pandle gjennom et nettverk av grotter hvor du vil ende opp ved vakre laguner du sjeldent har sett maken til.

Shopping i Phuket

Patong

I Phuket finner du både store kjøpesentre, markeder og små butikker og du vil garantert finne noe du liker. Rett på utsiden av sentrum av Phuket finner du øyas mest kjente helgemarked. Hit kommer du deg enklest ved hjelp av en taxi eller en tuk tuk. Markedet er pakket med spennende varer og er du heldig kan du få til en god deal. Markedet er åpent lørdag og søndag.

Er du ute etter et mangfold av butikker og eksklusiv shopping bør du ta turen til Patong. Her finner du også den berømte stranden Patong Beach hvor du kan nyte en dukkert mellom slagene om du vil. Husk at det er ofte høyt tempo i Patong så ta turen en dag du er klar for litt ekstra liv og røre. Her er det også et yrende natteliv om du er ute etter en litt fuktig natt.

Jungelopplevelse

I Kaho Phra Teaw Nasjonal Park kan du gå dypt inn i jungelen og få en helt spesiell opplevelse. Turen er regnet for de som er litt erfarne og du bør være i relativt god form. Turen gjennomføres ved hjelp av en lokal guide og blir ansett som en trygg opplevelse. Du vil få se en vakker tropisk foss hvor du også kan ta en avkjølende dukkert.

Opplev livet under vann

snorkle

Er du glad i å utforske livet under vann så er Phuket det perfekte reisemål. Her kan du være med på bestilte turer som tar deg med til de vakreste og mest spektakulære områdene hvor du virkelig kommer til å få noen unike opplevelser. Sørg for å bli med på en båttur med en båt som kan gi både skygge og sol så kan du få en heldagstur med lave skuldre og fantastiske opplevelser under vann.

Nai Harn Beach blir ansett som et paradis for snorkling. Den beste opplevelsen får du ved klippene på den nordre delen. Her kan du leie snorkling utstyr og få se fisker i alle regnbuens farger.

Oppleve barracuda og hai på nær hold

hai

Er du en ihugget fiske-entusiast bør du prøve deg på havfiske. Rundt Phuket kan du dra ut med båt til Racha-øyene og prøve deg på barracuda, hai og tunfisk. Her fisker du etter unike fisker, men hver fisk blir sluppet ut igjen.

Phi Phi Island

Reiser du til Phuket er det nesten et must å oppleve sagnomsuste Phi Phi Island. Øyene ligger rundt 40 km fra Phuket og du kommer dit ved hjelp av båt. Her kan du bo, dykke eller bare ha late dager på stranden. Phi Phi Island er også perfekt som en dagstur om du ønsker det. Øyene er spesielt kjent fra den storslåtte filmen » The Beach » med Leonardo Dicaprio i hovedrollen.

PhiPhi Island består av flere øyer, men det er kun én av øyene som tar i mot besøkende. Phi Phi Don er øya hvor alt skjer. Her er badelivet og de utallige festene samt unike hoteller som ligger et steinkast fra stranden.

Gled deg til noen uforglemmelige dager i Phuket. Du kommer garantert til å ønske deg tilbake.

Godt tur!

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...