Dette bør du oppleve i Key West i Florida

Key West er den siste øya i rekken av alle øyene i Florida Keys og selv om den hører til USA minner den sterkt om en øy i Karibien. Key West er kjent for den tilbakelente og gode stemningen. Lave skuldre og deilige later dager er det som bør stå på agendaen når du besøker Key West. Det finnes flere attraksjoner som du bør ta en kikk på når du har tatt veien helt ut til denne fantastiske øya.

Key West er er en del av øygruppen Florida Keys. Disse subtropiske øyene starter sør for Miami og er det nærmeste du kommer Karibien uten å faktisk reise dit. Key West er perfekt som ende-reisemål hvis du har planer om å oppleve flere byer i Florida. Ta gjerne flyet til Miami og lei en bil som du kan kjøre nedover kysten med.

Fra Key West til Cuba er det kun 90 mil som er mye av grunnen til at Key West føles så karibisk som det gjør. Her kan du spasere gjennom gamlebyen, krysset veien på regnbuefargede fotgjengeroverganger og kjøre i rosa taxier. Hele byen er en pot-purrí av glade farger og unik stemning. Husk å spise ekte Key Lime Pie når du besøker denne vakre byen.

Her finner du de beste prisene på flyreiser til Florida.

 

Key West er kjent for lange flotte sandstrender med skrystallklart vann. Her kan du kose deg i palmesus, hive deg med på noen vannsportaktiviteter eller para-seiling.

Duval Street

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Jill Ogletree (@jilly015)

Hovedgaten i Key West er to kilometer lang og heter Duval Street. Gaten krysser faktisk øya fra nord til sør og det er her du finner de beste severdighetene som er verdt å oppleve i Key West.

Ta en tur i gaten og se gamle trehus i ulike pastellfarger, besøk unike butikker og annerledes gallerier. Lei gjerne en sykkel så kan du oppdage øya på egen hånd. Ta små avstikkere og ta inn over deg hele denne øyas fantastiske atmosfære.

Sloppy Joe´s Bar

Dette er baren som har eksistert siden 1933 og er en attraksjon i seg selv. Dette er baren som blant annet Hemingway hadde som stamsted. Dette er baren som serverte alhohol selv når det var forbudt, og hadde en løs og ledig holdning til det meste. Stemningen er alltid god og du kommer garantert til å føle deg velkommen.

Caban Coffee Queen

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Cuban Coffee Queen (@cuban_coffee_queen_)

Er du opptatt av skikkelig god kaffe så er det hit du skal ta turen. Her serverer de ekte cubansk kaffe og cubanske retter. Det blir fort fult ved Caban Coffee Queen så du må regne med litt venting.

The Southernmost Point

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Steven (@stvncrvr)

En av de mest kjente attraksjonene i Key West er The southern Point som er en fire meter høy bøye som markerer det sørligste punktet i USA. Når du først har tatt turen til Key West er det et must å besøke denne severdigheten.

Snorkling i verdens tredje største korallrev

Rundt øygruppen finner du en av verdens tredje største korallrev som du virkelig bør sørge for å oppleve. Her kan du dykke tett på det unike livet under vann og se både fargefulle fisk, koraller og havskilpadder. Er du ekstra heldig kan det være du kan se noen delfiner også.

Mallory Square

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Mallory Square (@mallorysquare)

Her kan du se den vakreste solnedgangen og glede deg over liv og røre med gateartister og andre artister. Solnedgang-festen starter to timer før solnedgangen og er et populært event blant både turister og lokale.

Med nydelig utsikt over havet blir dette en helt spesiell opplevelse. Har du ikke fått nok av festen når solen har gått ned er det bare å ta veien videre til Duval Street.

Lei et sjøfly

Er du glad i å dykke og snorkle så må du ta turen til Dry Tortugas. Dry Tortugas er en nasjonalpark på utsiden av Key West som kun er tilgjengelig med båt eller med sjøfly. I parken kan du snorkle, dykke, fiske eller spasere rundt og nyte området. Parken har et enromt rikt plante- og dyreliv i havet med fargerike korallrev, skipsvrak og kanskje noen uoppdagede skatter.

Hemingway Home & Museum

I key West finner du det gamle huset til ekteparet Hemingway. I dag er huset og eiendelene omgjort til et museum og er åpent for alle interresserte besøkende. Huset ble gitt til paret da de var nygift og etter en habil restaurering tidlig på 30-tallet ble dette parets hjem.

Huset har blitt en nasjonalskatt og og blir besøkt av tusenvis av turister hvert år. Hemingway bodde i huset fra 1931 til 1939 og her har han skrevet noen av sine største verker mens han bodde i Key West.

Å ta turen til Key West kommer til å føles som en ferie i Karibien og hver en dag er ren glede.

God tur!

SISTE ARTIKLER

Phuket

Hit reiser du på ferie i Thailand

Lite føles bedre enn deilig sol og varme når det er som kaldest i Norge. Thailand har vært et populært feriemål for nordmenn i...
Disney

Magiske opplevelser i verdens største fornøyelsespark- Her er alt du trenger å vite om...

Den legendariske og magiske parken, Disney World, kunne endelig, etter flere år med planlegging åpne i 1971. I dag er dette verdens mest besøkte...
Triumfbuen

Eksklusive opplevelser i Paris-Her finner du oversikten

Frankrikes hovedstad er pakket med unike og eksklusive opplevelser og attraksjoner, samt et fenomenalt kjøkken som virkelig gleder smaksløkene. Med sine 2,2 millioner innbyggere...
Evergolades

Slik bør du oppleve Everglades- Floridas våtmark og alligatorens hjemsted

Tar du turen til kjente Everglades nasjonapark kan du oppleve alligatorene og krokodillene i deres naturlige miljø. Everglades ligger sør i Florida og er...
Paris

Dette koster det å bo på de mest luksuriøse hotellene i Paris

Paris er et av verdens mest populære og romantiske byer å besøke i Europa. Hit valfarter det intet mindre enn over 20 millioner turister...
Ocean key 1

Overnatting i Key West Florida

Key West er både en by og en øy helt ytterst på øygruppen av Florida Keys. Her bor det rett i underkant av 25...

Norske Opplevelser

Norefjell- Her finner du de beste alternativene for overnatting,...

Norefjell ligger knappe en og en halv time fra Oslo og er en yndet...

Her finner du Norges beste ski og alpinanlegg

Når vinteren endelige melder sin ankomst har Norge mange unike ski- og alpinanlegg som...

Ferie og matopplevelser i Stavanger – Dette er det...

Stavanger ligger i Rogaland og er Norges fjerde største by, og er virkelig byen...

Leie av helikopter i Norge til flere anledninger –...

Å se verden fra en annen vinkel enn hva du er vant til er...

Dette er det beste Bergen har å tilby dersom...

Bergen er Norges nest største by og har uten tvil mye fantastisk å by...

Disse tilbyr limousine-utleie og privatsjåfør i Norge – Og...

Av og til kan det være deilig å vite at du blir tatt ekstra...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...