Dette bør du oppleve i Key West i Florida

Key West er den siste øya i rekken av alle øyene i Florida Keys og selv om den hører til USA minner den sterkt om en øy i Karibien. Key West er kjent for den tilbakelente og gode stemningen. Lave skuldre og deilige later dager er det som bør stå på agendaen når du besøker Key West. Det finnes flere attraksjoner som du bør ta en kikk på når du har tatt veien helt ut til denne fantastiske øya.

Key West er er en del av øygruppen Florida Keys. Disse subtropiske øyene starter sør for Miami og er det nærmeste du kommer Karibien uten å faktisk reise dit. Key West er perfekt som ende-reisemål hvis du har planer om å oppleve flere byer i Florida. Ta gjerne flyet til Miami og lei en bil som du kan kjøre nedover kysten med.

Fra Key West til Cuba er det kun 90 mil som er mye av grunnen til at Key West føles så karibisk som det gjør. Her kan du spasere gjennom gamlebyen, krysset veien på regnbuefargede fotgjengeroverganger og kjøre i rosa taxier. Hele byen er en pot-purrí av glade farger og unik stemning. Husk å spise ekte Key Lime Pie når du besøker denne vakre byen.

Her finner du de beste prisene på flyreiser til Florida.

 

Key West er kjent for lange flotte sandstrender med skrystallklart vann. Her kan du kose deg i palmesus, hive deg med på noen vannsportaktiviteter eller para-seiling.

Duval Street

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Jill Ogletree (@jilly015)

Hovedgaten i Key West er to kilometer lang og heter Duval Street. Gaten krysser faktisk øya fra nord til sør og det er her du finner de beste severdighetene som er verdt å oppleve i Key West.

Ta en tur i gaten og se gamle trehus i ulike pastellfarger, besøk unike butikker og annerledes gallerier. Lei gjerne en sykkel så kan du oppdage øya på egen hånd. Ta små avstikkere og ta inn over deg hele denne øyas fantastiske atmosfære.

Sloppy Joe´s Bar

Dette er baren som har eksistert siden 1933 og er en attraksjon i seg selv. Dette er baren som blant annet Hemingway hadde som stamsted. Dette er baren som serverte alhohol selv når det var forbudt, og hadde en løs og ledig holdning til det meste. Stemningen er alltid god og du kommer garantert til å føle deg velkommen.

Caban Coffee Queen

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Cuban Coffee Queen (@cuban_coffee_queen_)

Er du opptatt av skikkelig god kaffe så er det hit du skal ta turen. Her serverer de ekte cubansk kaffe og cubanske retter. Det blir fort fult ved Caban Coffee Queen så du må regne med litt venting.

The Southernmost Point

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Steven (@stvncrvr)

En av de mest kjente attraksjonene i Key West er The southern Point som er en fire meter høy bøye som markerer det sørligste punktet i USA. Når du først har tatt turen til Key West er det et must å besøke denne severdigheten.

Snorkling i verdens tredje største korallrev

Rundt øygruppen finner du en av verdens tredje største korallrev som du virkelig bør sørge for å oppleve. Her kan du dykke tett på det unike livet under vann og se både fargefulle fisk, koraller og havskilpadder. Er du ekstra heldig kan det være du kan se noen delfiner også.

Mallory Square

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Mallory Square (@mallorysquare)

Her kan du se den vakreste solnedgangen og glede deg over liv og røre med gateartister og andre artister. Solnedgang-festen starter to timer før solnedgangen og er et populært event blant både turister og lokale.

Med nydelig utsikt over havet blir dette en helt spesiell opplevelse. Har du ikke fått nok av festen når solen har gått ned er det bare å ta veien videre til Duval Street.

Lei et sjøfly

Er du glad i å dykke og snorkle så må du ta turen til Dry Tortugas. Dry Tortugas er en nasjonalpark på utsiden av Key West som kun er tilgjengelig med båt eller med sjøfly. I parken kan du snorkle, dykke, fiske eller spasere rundt og nyte området. Parken har et enromt rikt plante- og dyreliv i havet med fargerike korallrev, skipsvrak og kanskje noen uoppdagede skatter.

Hemingway Home & Museum

I key West finner du det gamle huset til ekteparet Hemingway. I dag er huset og eiendelene omgjort til et museum og er åpent for alle interresserte besøkende. Huset ble gitt til paret da de var nygift og etter en habil restaurering tidlig på 30-tallet ble dette parets hjem.

Huset har blitt en nasjonalskatt og og blir besøkt av tusenvis av turister hvert år. Hemingway bodde i huset fra 1931 til 1939 og her har han skrevet noen av sine største verker mens han bodde i Key West.

Å ta turen til Key West kommer til å føles som en ferie i Karibien og hver en dag er ren glede.

God tur!

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...