Brasil- moderne storbyliv og unik natur

Brasil er det største landet i Sør-Amerika og er et land fylt med en livlig kultur, et fantastiske landskap med en unik blanding av moderne storbyliv og uberørt natur. Det er ikke uten grunn at Brasil for mange fremstår som den ultimate feriedestinasjonen. Med pulserende rytmer i unike omgivelser er Brasil virkelig et land det er verdt å besøke. Brasil har en mengde med populære byer som mange higer etter å oppleve og vi har tatt en kikk på noen av dem og sett på hva du kan forvente deg.

Brasil er en fortryllende feriedestinasjon som vil ta pusten fra deg med sin unike skjønnhet og sine muligheter for fantastiske opplevelser. Utforsk den fantastiske naturen i Rio de Janeiro og Amazonas, opplev det pulserende storbylivet i São Paulo eller opplev den fantastiske kulturen i Salvador. Brasil kommer garantert til å overgå dine forventninger og gi deg uforglemmelige minner for livet.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro, også kjent som den fantastiske byen, er en av Brasils mest ikoniske byer. Denne byen er faktisk en av de mest berømte destinasjonene i verden. Rio de Janeiro er kjent for sin vakre naturlige beliggenhet, med fjell, strender og hav som skaper et spektakulært syn.

Sørg for å oppleve den fantastiske utsikt over byen og Guanabara bukten ved å ta en tur opp i høyden. Ta en tur til Corcovado-fjellet for å se den ikoniske Kristusstatuen som vokter over byen.

Er du glad i badelivet kan du kan du nyte sol og surfing på Copacabana og Ipanema strendene. Her kommer du garantert til å få en fantastisk dag.

Rio de Janeiro er også kjent for sitt ubeskrivelig flotte karneval som tiltrekker seg tusenvis av besøkende hvert år. Opplev den livlige atmosfæren, de fargerike kostymene og de spektakulære paradene som er ulikt noe annet du har sett og opplevd.

Trenger du overnatting i Rio? Ta en kikk her.

São Paulo

São Paulo, Brasils største by, er kjent for sin energiske atmosfære, mangfoldige kultur og utrolige kjøkken. Sao Paulo er kjent for å være byen hvor både mat og kultur står på agendaen. Her finner du også et bredt utvalg av museer, kunstgallerier og teatre som gir innblikk i Brasils rike kultur og tradisjoner.

Utforsk gatene i bydelen Vila Madalena, som er kjent for sin gatekunst og trendy barer. Besøk Museu de Arte de São Paulo (MASP) for å se en omfattende samling av kunstverk fra hele verden.

São Paulo er et paradis for matelskere. Prøv den berømte brasilianske churrasco, som er grillet kjøtt. Smak på lokale delikatesser som feijoada, bønne- og kjøttstuing, samt coxinha som er en helt himmelsk kremet kyllingkrokett. Når du er i Brasil må du også virkelig sørge for å nyte den beste kaffen i verden.

Trenger du overnatting i São Paulo? Ta en kikk her.

Salvador

Salvador, hovedstaden i delstaten Bahia, er kjent for både kulturen, atmosfæren og arkitekturen som strekker seg helt tilbake til kolonitiden. Byen er et eldorado for alle som elsker musikk og pulserende rytmer. Dans samba ut i de sene nattetimer og ta innover deg den fantastiske og livlige atmosfæren som Salvador er så kjent for.

Ta turen til Pelourinho som anses som det historiske sentrum av Salvador. Her finner du brosteinsbelagte gater, fargerike hus og vakre koloniale bygninger. Utforsk de vakre strendene i nærheten av byen, som Praia do Flamengo og Praia do Farol da Barra.

Under karnavalstiden våkner byen virkelig til liv med sine unike parader og dansere som virkelig sørger for en stemning du sent vil glemme.

Trenger du overnatting i Salvador? Ta en kikk her.

Manaus

For deg som søker eventyrlige naturopplevelser, er Manaus et flott sted å reise til. Dette er byen som regnes som porten til Amazonas- verdens største regnskog. Her har du et flott utgangspunkt for deg som vil oppleve noe helt unikt og spennende.

Ta en båttur langs elvene i Amazonas og oppdag det rike dyrelivet. Her kan du se alt fra aper og krokodiller til eksotiske fugler. Du kan også utforsk deler av regnskogen til fots og oppleve den varierte naturen og alt som befinner seg i den.

I Manaus kan du også besøke det imponerende Teatro Amazonas, et vakker operahus som ble bygget på 1800-tallet.

Trenger du overnatting i Manaus? Da bør du ta en kikk her?

Dette bør du vite om Brasil

Brasil anses som et trygt land å reise til, men her som mange andre steder, er det noen hensyn du bør ta. Husk at du er på besøk i et annet land og kultur så sørg for å opptre med respekt og prøv å ikke belaste naturen mer enn nødvendig.

Visum

Avhengig av nasjonaliteten din, kan det være nødvendig med et visum for å reise til Brasil. Sjekk visumkravene på Brasils ambassade eller konsulatet før du planlegger reisen.

Vaksiner

Noen vaksiner kan være påkrevd, eller anbefalt, før du reiser til Brasil. Sjekk med legen din for å få oppdatert informasjon om nødvendige vaksinasjoner før du reiser.

Helse og Sikkerhet

Brasil er et trygt reisemål, men som i alle store byer, bør du være forsiktig og ta vanlige forholdsregler. Unngå å vise dyre smykker eller elektroniske enheter på offentlige steder, og hold deg til de travle og godt opplyste områder om natten.

Språk

I Brasil er Portugisisk det offisielle språket, men mange kan engelsk så det er ikke veldig vanskelig å gjøre seg forstått. Du kommer også langt med Google translate om du skulle stå helt fast.

Valuta og Betaling

Brasiliansk real (BRL) er valutaen i Brasil. De fleste større kredittkort aksepteres i byene, men det kan være lurt å ha kontanter tilgjengelig for mindre butikker og lokale markeder.

Mat og Drikke

Brasil er kjent for sin deilige mat, spesielt grillretter som churrasco og lokale retter som feijoada. Vær oppmerksom på at kranvannet ikke alltid er trygt å drikke, så det anbefales å kjøpe flaskevann.

Når bør du ta turen til Brasil?

Når det gjelder det beste tidspunktet å reise til Brasil på ferie, avhenger det litt av hva du ønsker å oppleve. Generelt er Brasils klima delt inn i to hovedsesonger som består av den tørre sesongen som strekker seg fra mai til oktober og regntiden som er i perioden november til april.

Mai til oktober

Denne perioden er den beste tiden å besøke store deler av Brasil på, spesielt i kystområdene og Amazonas-regnskogen. Temperaturene er milde, og det er mindre nedbør.

November til april

Dette er en varmere periode med mer nedbør, spesielt i kystområdene. Imidlertid er dette også den beste tiden å besøke de nordlige delene av Brasil, som Pantanal og Fernando de Noronha, da regntiden bringer liv til flora og fauna i disse områdene.

Husk at Brasil er et stort land med ulike klimasoner, så du kan faktisk oppleve Brasil hele året litt avhengig av hvilken del av landet du planlegger å reise til. Uansett når du velger å reise, vil Brasil by på en fantastisk opplevelse med sitt varierte landskap, kultur og gjestfrihet.

God Tur!

SISTE ARTIKLER

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...

Opplev Europas flotteste hotell

Europa huser noen av verdens mest luksuriøse og fantastiske hoteller. Enten du ser etter hotell med historisk sjarm, de eksklusive eller noen med nærhet...
ferie-reise-vpn

Internasjonal turisme nærmer seg nivåer før pandemien i 2024

For en næring som har ligget med brukket rygg siden 2019 er dette startskuddet på en etterlengtet opptur. Dette betyr også at flere skal...
spot_img

Norske Opplevelser

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

Norske opplevelser: Disse stedene er perfekte for deg som...

Noen ganger trenger vi alle en pause fra den hektiske hverdagen og et sted...

Fra fjorder til flamenco: Opplev den kulturelle fusjonen mellom...

Norge og Spania kan virke som to motsatte verdener med distinkte landskap, historier og...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...