Ut å fly med barn? Slik gjør du reisen enkel og behagelig

Å reise med fly er som regel den mest effektive og behagelige måten å reise på, men mange gruer seg litt til å sette kursen avgårde til sydligere strøk med små barn. Tor det eller ei så trenger ikke det å reise med barn være hverken vanskelig eller stressende, men du gjør alt enda enklere for deg og dere hvis du planlegger litt. Det er en kjennsgjerning at å reise med små barn til tider kan være utfordrenede, men husk at din energi smitter over på de små håpefulle og er du stresset kan fort de små også bli det. Det er ofte hektiske tilstander på fyplassen og skal du løpe etter noem småtasser i tillegg kan det være nok til å stresse de fleste.

Når en ferie inneholder en flyreise kan det fort føles litt uoverkommelig. Det er innsjekk av bagasje, sikkerhetskontroll og kanskje en kø eller to. Skulle du i tillegg få et blikk eller to av en medpassasjer så føles kaoset komplett. Pust med magen, vi har rådene som vil hjelpe deg til å få en behagelig flyreise uansett hvor store eller små barn du reiser med.

Flyreise med en liten baby

Reise med babay

Å reise med en liten baby er ikke alltid like enkelt. Babyer kan reagere både på deg, omgivelsene og trykket i kabinen spesielt ved take-off og landing. Start med å planlegge turen så godt du kan ved å pakke alt du trenger til den lille i en egen veske. Ha bleier, våtservietter og et ekstra skift i ummidelbar nærhet. Husk å ha med et ekstra pledd, det kan fort bli kaldt i flyet.

Sett deg godt til rette

Sørg for at du setter deg godt til rette når du kommer inn i flyet og prøv å ha alt det du trenger i nærheten av deg. Det er trangt på flyet og du vil spare deg selv for mye frutrasjon om du slipper å lete etter alt du trenger på reisen.

La babyen utligne trykket i ørene

Når flyet letter og lander kan babyen få vondt i ørene. Ammer du så kan det lønne seg å legge babyen til brystet ved take-off og nedstigning. Bruker du flaske så sørger du får at babyen din drikker av den. Når babyen drikker vil han eller hun autoamtisk utligne trykket som kan oppstå i ørene.

La barnet sove

Selv om det er en fordel å holde på de samme rutinene når du skal ut å reise som i hverdagen kan det være en fordel om babyen din er litt trøtt når dere skal fly. Er du heldig så kanskje den håpefulle sover seg gjennom store deler av turen.

Bestill seteplasser på forhånd

Bestill gjerne seteplassering før dere skal reise og forsøk å få plasser lengst frem eller helt bak. Seter ved midtgangen er ikke anbefalt siden trillevognene stadig er forbi her og kan fort komme bort i barnet.

Seter ved nødutgangen er heller ingen suksess siden du ikke kan ha bagasjen på gulvet foran deg. Husk at du kan løfte opp armlenet på setet slik at du får litt bedre plass.

Flyreise med små barn

Reise med mellomstore barn

Å fly med barn som akkurat har lært seg å gå eller som liker å være i aktivittet kan fort bli en utfordring. Pakk gjerne en liten sekk til den lille globetrotteren og kanskje også en liten trillekoffert som barnet selv har ansvaret for, det er alltid litt stas. I sekken kan du legge et par favoritt leker og kanskje noen tegnesaker.

Pakk håndbagasje med alt du trenger

Pakk det du trenger for deg og barnet i en liten håndbagasje slik som ekstra skift, et pledd og våtservietter. Et nettbrett og et par juicebokser er også en fordel å ta med seg, og kanske også litt snacks i tilfellet blodsukkeret skulle synke litt, hos begge.

Ta med nok å drikke

Barna kan fort få litt utfordringer med ørene, men hvis du sørger for at barnet drikker litt på vei opp og ned vil dette som regel gjøre susen. Det kan også være en fordel å sette på en film som du har lastet ned på nettbrettet med et par øretelefoner så er det filmen som har fokuset og ikke alt annet som skjer.

Bestill flysete på forhånd

Bestill gjerne flyseter forann hvor det er litt ekstra plass både til begevelse og til bena. Barnet kan kikke litt ut gjennom flyvinduet og strekke litt på bena underveis på turen. I tilegg til litt ekstra plass slipper du at barnet sparker i setet forann, noe som kan være frustrerende for medpassasjeren din.

Reiser du på chartertur så kan du bestille litt taxfree varer som settes i setet når dere ankommer flyet. Kjøp noen spennende «flygaver» og en liten leke så har barnet ditt dette å holde på med på turen.

Flyreise med barn i skolealder

Reisende barn

Å reise med barn i skolealder er som regel veldig lite utfordrenede. De klarer seg godt selv og mange synes det er spennende å fly. Pakk likevel med et ekstra teppe, et nettbrett og litt drikke. Noan ganger kan man oppleve at det blir litt ventetid før man kommer seg i luften og lite er mer frustrerende enn å være både tørst og sulten.

Ta med ekstra skift

Skal dere til sydligere strøk kan det være en idé å ta med et ekstra skift spesielt hvis dere resier på vinteren. Å ankomme feriedestinasjonen i full vinterbekledning kan være en utforing for de fleste.

Forbered deg sammen med barnet

Last ned noen apper på tlf eller noen filmer så har barnet ditt noe å fordrive tiden med når dere flyr. Med større barn har det ikke så mye å si hvor i flyet dere sitter, men det kan være en fordel å ikke sitte ved nødutgangen.

Historien om gaveposene til medpassasjerene

Vi hørte en gang om en mor som skulle ut reise med sine små og visste at dette kunne bli en utfordring for både passasjerene og henne selv. Det hun gjorde løste enhver fare for gnissninger mellom dem som reisende og passasjerene som satt i umiddelbar nærhet. Hun hadde nemelig klargjort flere små gaveposer som inneholdt øreplugger, litt snacks og lesestoff, samt en liten hilsen hvor hun på forhånd beklaget for uroligheter og barnestøy som kunne oppstå under flyturen.

På denne flyreisen var det ikke en eneste sur mine og den fantastiske moren fikk nesten ståene applaus. Kanskje en idé til etterfølgelse for den som frykter sine medpassasjeres vrede.

Mange gruer seg for flyreisen fordi de frykter å forstyrre eller plage sine medpassasjerer, men husk at mange har vært i samme situasjon som deg og som regel så går det helt fint, selv med urolige barn.

God tur og lykke til, dette kommer til å gå bedre enn du frykter.

 

SISTE ARTIKLER

ferie-i-norge-norsk-ferie-norgesferie

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål for både eventyrlystne og naturelskere. I de senere årene har...
leie-hytte-luksus-hemsedal

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær destinasjon for friluftsentusiaster. I de senere årene har landet også...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne Gård

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård. En vakker gård med landbruksmuseum, kortreiste råvarer og en unik...

Luksuriøs skireise til Japan

Japan er mer enn et land med spennende kultur og moderne teknologi, det er også en drømmedestinasjon for alle som elsker å stå på...

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet du har sett eller opplevet. De fleste legger merke til...

Mallorca-Her finner du de beste hotellene på Alcudia

Alcudia er en perle på øya Mallorca i Spania og det mest populære reisemålet. Dette er en unik destinasjon som kombinerer historisk sjarm, vakre...
spot_img

Norske Opplevelser

Luksusferie i Norge: En Reise Gjennom Naturens Eksklusivitet

Norge, med sin spektakulære natur og rike kulturarv, har lenge vært et yndet reisemål...

Luksushytter i Norge: En Reise til Eksklusivitet og Natur

Norge, kjent for sin storslåtte natur og imponerende landskap, har lenge vært en populær...

Kurs-og konferanse i historiske og vakre omgivelser på Glenne...

Med kun en 30-minutters kjøretur fra Oslo finner du ærverdige og historiske Glenne Gård....

Utne Camping- Det helt spesielle hotellalternativet i Østfold

På en høvde over E6 ved Sarpsborg ligger en campingplass helt ulikt noe annet...

Luksuriøst fjelleventyr i magiske omgivelser

Norge er kjent for sin storslåtte natur med majestetiske fjell og uberørte natur. En...

Lofoten- Magisk opplevelse med nordlyset

Lofoten er en vakker og naturskjønn øygruppe i Nord-Norge, en destinasjon som garantert kommer...

SPA

Dette er Norges flotteste SPA-Hotell

Å kunne reise bort en helg, eller en midtuke, og unne seg det lille...

Bad i varme kilder og bo på Islands mest...

Island er et sagnomsust land og har mye spektakulært å by på. Her kan...

Bora Bora- Verdens vakreste og romantiske øy

Bora Bora er kjent for å være verdens vakreste øy, og at øya er...

SPA i utlandet – Dette kan du forvente

Å reise på Spa-turer er nesten noe av det beste du kan gjøre for...

Slik bor du på Mallorcas mest eksklusive hotell

Trodde du Mallorca kun var badedyr og paraplydrinker? Da må du tro om igjen,...

Her er verdens mest luksuriøse cruiseskip – Og dette...

De fleste av oss tenker vel at et luksuscruise er det optimale ferien. Et...